Jump to content

krueger

Members
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About krueger

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Na 2 weken groei en bijna 1 week bloei gaat het wel ok. Geef ongeveer 300ml per plant per dag, om de 2 dagen een 3e van de aanbevolen bloeivoeding. Sommige bladeren trekken een beetje krom en hangen naar beneden; Totaalplaatje
  2. Jah wilde ze 2 weken voorgroeien om ze sterk te maken, als first timer maak je misschien fouten en als ze wat groter/sterker zijn kunnen ze hier wat beter tegen, verder heb ik de ruimte en de hoogte. Ze worden nu al lekker breed en de adjust a wings verspreiden het licht mooi. De ruimte is wel 2x zo groot als de oppervlakte waarop de planten staan ivm zolder puntdak, dus ik wil het reflectie folie een beetje opschuiven en er vlak langs laten hangen, denk dat dat de lichtopbrengst ten goede komt. LV krijg ik maar niet boven de 30%, met wel 5 handdoeken, maar tot nu toe lijken ze er geen last van te hebben, zometeen in de bloei is dat alleen maar makkelijker denk ik.
  3. Nog een vraagje, ik kan nog aan een 4e lamp komen ook 600w, ik zit er aan te denken die ook op te hangen voor die bloei om de opbrengst nog wat te verhogen. Hij zou dan wel wat vanaf de zijkant verlichten, is dit nog zinvol? Fotootjes, zien er op zich goed uit, sommigen lopen wat achter, stonden aan de buitenkant en heb ik nu dus in het centrum gezet. Ook heb ik last van TVM, mozaiek, maarja nix aan te doen.. Dag 10 groei nu, zo'n 200ml per dag, om de dag wortelstimulator mee, ph 5.8, denk over paar dagen naar bloei! Eerste kweek dus alle meningen zijn welkom!
  4. Zijn nu bijna 2 weken in de groei, ongeveer 40cm hoog en minimaal zo breed als de potten. Ik denk dat ik hem maar op 12/12 zet. Volgens mij hoef ik niet meteen de bloeistimulator mee te geven toch? Zal vanavond ff foto's posten.
  5. Nee heb nog wat staan, maar ik was bang dat ik niet genieg had daarom een beetje zuinig gedaan, ik vul ze nu al af en toe wat aan, wil niet teveel erbij doen omdat ik anders de planten bedelf. Temp is ok, LV is laag de brons luchtbevochtiger is er na 5 dagen al mee opgehouden, hangen nu natte handdoeken maar hoger dan 35% kom ik niet. Die gele stond niet direct oner de lamp heb hem nu in een hoekje staan en alleen water gegeven.
  6. Hi all, hier een verslagje van mijn eerste kweek. 3x 600w, 50x white widow, afblaas 2500m3, filter onbekend maar erg groot. Moet hem nog ophangen. 20L potten met gold special mix. Geef 1x in de 2 dagen een beetje wortelstimulator mee van canna. Doe nog niet aan Ph, heb wel een meter maar nog geen Ph- vloeistof, deze is besteld. Week 1 is bijna voorbij. Geef ze nu ongeveer 100ml water per stuk per dag verdeeld over 2 waterbeurten 's ochtends en 's avonds. Ik denk dat ze nog wel een weekje op 18/6 mogen blijven, ik heb genoeg ruimte en hoogte. Zit redelijk veel verschil in groote, weet niet psies hoe dat komt. Ook heb ik er 2 met een beetje vergeeld blad, zie foto;s. Hebben jullie nog tips, qua water, groeiperiode ect? Geel blad, beetje gekruld en klein gebleven, wat nu?
  7. Hi all, Ik en een maat zijn bezig met onze eerste binnenkweek. Nu is onze vraag wat is het beste om preventief te gebruiken tegen ongedierte? Gewoon een soort spray voor over de bladeren of is roofmijt voldoende? We hebben onze stekjes niet ondergedompeld, volgende keer willen we dat wel doen, welk spul kan je daarvoor het best gebruiken? Thx!
  8. Jah je hebt op zo'n forum al snel wat miscommunicatie. Maar ben blij dat de mensen bezorgd zijn en meedenken. Maar goed aarde tot aan de vsa zou dus voldoende moeten zijn? Valt wel een beetje tegen, ik dacht dat die adjust a wings de beste waren? Verder heb dus alleen 3x vsa + 3x 600watt op de groep zitten, zou rond de 2100watt moeten zijn. De ventilator en luchtbevochtiger kunnen evt met wat moeite op een andere groep. Ik weet niet precies hoe zwaar de ventilator is maar goed beter
  9. Ik zie dat de meningen verdeeld zijn. Wbt het lezen hier dat doe ik nog steeds intensief. Ik ben gewoon nog rustig aan het klussen en doe nix overhaast. Ik heb inmiddels 3 vsa's, 3 lampen en 2,5mm2 draad per lamp aangesloten. Allemaal op een vrije groep waar niks verder op draait. Deze groep is een 16A en zit op de aardlek. Ik ga nu nog even kijken of de bedrading van de groep volstaat. Ik heb gewoon aarde op het stopcontact, echter is mij niet duidelijk waar ik de aarde op de vsa's aansluit, tevens heb ik op de adjust a wings geen aardeaansluiting, hoe doet men dit?
  10. De filter is een 4300m3 en is pas 1 keer gebruikt. Ik begreep dat ik hem nog wel een keer kon gebruiken, ben ik verkeerd ingelicht? Anders even aankijken/ruiken en desnoods vervangen?
  11. Ik snap de terughoudendheid wel ik had niet uitgebreid genoeg verteld over de situatie. Ik wist niet zeker of dit een goede VSA was, ik wil al helemaal nergens een knop omzetten voordat ik 100% zeker van het stroomverhaal ben. Hier zal niks branden. Ik heb geen haast maar hoop over 2 weken wel te beginnen, echter pas als alles echt klaar is. Ik heb zit inmiddels al weken te lezen en heb het langzaam het volgende verzameld; geisoleerde zolderkamer Moet nog detectiefolie kopen bij de GS, volgens mij is dit het beste? 2e handse airbox, hangt in rubbers lekker stil, staat 2500 op en hij is 75x55x55 cm dus ik denk groot zat. 2e handse filter, 1,5m lang, 40cm doorsnee. Dikke Bekabeling Ophangsysteem SK6 Automatische brandbusser 3kg Thermo/RV meter Nog te kopen; 3x lamp + kap 2x vsa aarde groei + bloei HPmeter Tensiometer Stekjes. Tevens de vraag over de lucht, heb ik echt nog een inblazer nodig? Of kan ik een passieve maken dmv een gat naar een verwarmde ruimte? Echter zal ik dan misschien daarop ook een filter moeten zetten? Of toch maar een kleine inblazer ? Heeft iemand nog goeie beginnertips aangaande de aarde of voeding? Thx guys
  12. Hi All, ik ben helemaal nieuw hier, heb al dagen zitten lezen. Mijn zolderkamertje is al bijna klaar, ben alleen nog even bezig met de electra (belangrijk!) Als dit allemaal geregeld is wil ik 3x600w ophangen icm ongeveer 40xpp gaan neerzetten. Dit icm met een grote airobox en een hele grote filter die ik nog moet ophangen. Ik denk dat ik alleen laat afblazen en dat de inlaat via de evt kieren in het dak gaat gebeuren, misschien moet ik dit even ergens anders vragen of gewoon nog meer lezen haha. Anyway alsvast bedankt voor de hulp, altijd mooi te zien hoe men mekaar helpt. Groet Kreuger
  13. Electro is zeker niet mijn sterste punt, zelfs na veel lezen ben ik nog niet 100% zeker van m'n zaak, en gezien het feit dat je op dit punt zeker wel 100% cker wil zijn toch maar even een vraag hierover. Excuses als dit de zoveelste is. Als tegenprestatie zal ik een verslagje in de indoor kweek sectie zetten. De 3 lampen moet ik nog aanschaffen net als de folie. Ik heb volgens mij wel een vsa liggen, maar of deze geschikt is voor 3 lampen betwijfel ik. Hier de foto; Alvast bedankt!
  14. Hi all, ik heb al uren hier aandachtig zitten lezen, het process van het kweken heb ik al aardig door. Echter heb ik al lange tijd wat kweekspullen liggen waarvan ik graag zou willen weten of ik het kan gebruiken ik mijn nieuwe geisoleerde hokje. Mijn plan is om 3 lampen te kopen en zo'n 50 stekjes en dit te plaatsen op een geisoleerde zolder, enige wat ik nog nodig heb is folie, is gamma folie ok of moet ik echt GS folie hebben? Het volgende apparaat heb ik hier liggen, getest op wat normale lampen en dat gaat goed met de timer, echter las ik over VSA's, heb ik die ook nodig om hier 3 x600 lampen op aan te sluiten of is deze box genoeg? Alvast grote dank voor de hulp!
×
×
  • Create New...