Jump to content

Schoon_air_cleaner

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Schoon_air_cleaner

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.schoonair.com
  1. Vandaag even overleg gehad met onze chemische en elektrische experts. Voor ons is nog even de vraag of er echt kortsluiting is. Zo ja, kan het niet anders dan dat de zekering inschakeld. Chemisch gezien kan het zijn dat de mantel is aangetast. Dit specifieke apparaat heeft nog draden met PVC mantel. In de gewijzigde apparaten (nieuwe connector, andere elektronica behuizing etc.) is een silicone mantel toegepast. Daarbij is dit probleem verholpen, omdat silicone zuiverder materiaal is en niet aangetast wordt. Zodra het apparaat weer retour is, gaan we een chemisch onderzoek doen op de beschadigde draden. We gaan dan sporen van chemische resten onderzoeken. @greenlady Graag de draden dus niet aanraken of andersinds veranderen. Zodat eventuele sporen behouden blijven.
  2. @greenlady Heb je de air cleaner gebruikt zoals in de beschrijving is aangegeven? Ik heb dit nog nooit eerder gezien. Ik heb al apparaten gezien die nu ongveer 2 jaar non stop hebben aangestaan. Daar is wel uitgekomen dat het aansluitblok inmiddels van RVS is en niet meer van messing ivm corrosie. Dat de zekering niet heeft ingegrepen kan ik niet verklaren er zijn uitgebreide kortsluittests uitgevoerd, waarbij de zekering altijd keurig zijn werk deed. De draden zelf zijn ozon compatible en hoge stromen kunnen er niet lopen vanwege de zekering(en). Ik zou het apparaat graag terug ontvangen voor verder onderzoek. Verder kan ik je een gratis vervanger aanbieden waarop de laatste wijzigingen zijn doorgevoerd; andere connectoren, aansluitblok, elektronica behuizing etc.
  3. Even ter verduidelijking. De capaciteit die gegeven is is de gegarandeerd haalbare zuiveringscapaciteit van maximaal 2000m3. Ik heb de site aangepast naar een range van 0 - 2000m3, misschien dat het zo duidelijker is. Deze capaciteit zegt niet direct iets over de grote van de afzuiger, maar over de zuiveringscapaciteit in vergelijking tot filters. Dus de werking van de air cleaner is vergelijkbaar met een 2000m3 koolstoffilter. Voor de werking maakt het niet uit of je nou langzaam of snel door de air cleaner heen blaast. De ozone moet alleen wel de kans krijgen te reageren met de lucht, hiervoor is een meter of 2 a 3 meestal ruim voldoende. Dit is afhankelijk van de werveling die er in de luchtstroom zit. Als voorbeeld de test van green-lady; daar worden verloopstukken gebruikt van 250mm naar 125mm (green-lady verbeter me als ik het verkeerd zeg) die zorgen voor extra werveling, waardoor de ozone sneller zal mengen met de lucht.
  4. @green-lady Hoe staat het met de luchtvochtigheid in je ruimte. Als ik het goed zie staat er op de meter 33%. Die zal inmiddels toch wel hoger zijn.
  5. @green-lady Je hebt de air cleaner flink ingetaped. Misschien even een vermelding van de verloop stukken. Er is was nog niet duidelijk welke diameter je ging gebruiken dus heb ik je een veel voorkomende maat (250mm) gegeven. We hadden ook een 160mm kunnen gebruiken, maar goed met een verloop stukje naar 125mm, als ik me niet vergis, kan uiteraard ook.
  6. Ziet er goed uit green-lady. Kijk je wel uit op het dak Ik zal je proberen bij het houden met posts, maar ik heb het op het moment onzettend druk. We zijn nog met te weinig mensen begin ik te merken. Dat gaat helemaal goed komen. Laat de mensen maar eens zien hoe het werkt, dat beantwoorden een heleboel vragen/vooroordelen. Betreft de ozone output; dit kunnen we in de toekomst exact in kaart gaan brengen, maar ik vraag me af wat de toegevoegde waarde is. In mijn tests heeft het apparaat zich al lang bewezen en is in kaart gebracht voor voor welke capaciteit het apparaat geschikt is. De vraag over veiligheid over afblazen naar buiten heeft whazzup al beantwoord. Overige veiligheidsmetingen staan keurig in de meetrapporten voor de richtlijnen volgens CE.
  7. Mensen even resume voor wat betreft veiligheid. Zoals gezegd wordt de ozone vermengd met geuren naar buiten afgeblazen. Als ozone reageert met geuren wordt de ozone weer afgesplitst naar zuurstof (hmm lekker). Voor degene die geintereseerd is in getallen en berekeningen volgt hier een voorbeeld. Degene die niet wetenschappelijk aan het kweken is, maar gewoon common sense kweekt is het volgende verhaal niet interessant. De air cleaner produceert bij kamertemperatuur en een lv onder de 80% ongeveer 4g/h aan ozone. Bij gebruik in een kweekruimte zal ongeveer de helft al afgebroken zijn door het oxidatie proces met andere moleculen en tegen het eind van de cycle zal zelfs bijna alle ozone al afgebroken zijn voordat het in de buitenlucht komt. De concentratie die uitgeblazen wordt is te berekenen als: ozone output [g/h] = 0.128 x air flow [m3/min] x concentration [ppm] Concentratie is bijvoorbeeld te berekenen als: air flow = 1500m3/h = 25m3/min ozone output = 2g/h concentratie = 2 / (0.128 x 25) = 0.625ppm Deze concentratie is dan dus te vinden in de uitblaasbuis en is bij een lagere air flow uiteraard hoger, maar als de ozone in de buitenlucht komt wordt deze dramatisch verdund naar enkele duizendste van ppm. Toegestane conentratie voor korte duur is < 1 ppm. Dus ja, als je recht in het gezicht van de buurman blaast is het niet gezond om 24/7 deze lucht in te ademen, maar recht in het gezicht van de buurman blazen lijkt me sowieso niet verstandig. Conclusie, met een beetje logisch nadenken en verstandig gebruik is er geen enkel gevaar om ozone te gebruiken (ook niet voor de buurman).
  8. @green-lady Zooo dat is duidelijke taal. Een test in een drooghok klinkt goed. Als er ergens veel geuren zijn dan is het daar. Ik twijfel alleen nog even of dit de lading dekt voor andere forum leden die mogelijk graag een test willen zien in een kweekruimte. In tegenstelling tot de visie van SCHOON, zien verschillende mensen de air cleaner als een uitbreiding op de koolstofilter om 100% zeker te zijn dat er geen geuren door komen. Hoe kijk jij hier tegen aan? Hoe zit het met de andere tests die je doet voor A&T? Ik weet niet wat je met hun afgesproken hebt, ik zou ze niet voor de kop willen stoten met een dubbele test. Als A&T geen bezwaar hebben heb ik dat ook niet.
  9. @fotografe Zoals eerder opgemerkt zal ozone eenmaal in de buitenlucht zeer snel vermengt worden met alle zuurstof -en andere moleculen, de concentratie van ozone is dan laag en dus is er geen reden voor gevaar. Mensen, wie bied zich nog meer aan om te testen? Zoals gezegd krijg je al het moois voor de air cleaner test helemaal gratis!
  10. Het afstellen is inderdaad een optie. In de praktijk zal je niet op procenten af gaan regelen, maar dim je mogelijk de air cleaner enkel in het begin van de cycle. Er is een lengte slang nodig om de ozone met de geuren te laten reageren/oxideren. Vaak is een meter of 2 a 3 voldoende. Als je de air cleaner op het einde zet heeft de ozone niet de kans om te vermengen met de geuren.
  11. Hiervoor moet ik me aansluiten bij mijn concollega`s: Determine the ozone level required by monitoring the exhaust air for odors. Levels may vary throughout the growing cycle. Zoals Godsgift terecht opmerkt, bij stroomuitval ligt alles stil. Je zult altijd op moeten blijven letten. Als je "100%" safe wilt zijn kun je een backup installatie maken of bij storing omschakelen naar een accu gebaseerd parallel afzuiginstallatie. Maar daar gaat het nu even niet om. Laten we ons hier beperken tot de ozone generator. Als je er niet op vertouwd dat de air cleaner zelf blijft werken (zekerheid/safety voor alles), zou je erover na kunnen denken om twee air cleaners in serie en elektrisch gescheiden te gebruiken. Je zou een relais automatisch kunnen laten schakelen tussen de air cleaners. De kans dat er twee tegelijk uitvallen is statisch gezien nihil.
  12. Uiteraard is de air cleaner uitgebreid getest op veiligheid, EMC en functioneel op geurbestrijding. Omgevingsinvloeden op de elektrische parameters van de air cleaner zijn op een lab opstelling gemeten. De veiligheid en EMC zijn volgens de geldende CE richtlijnen goedgekeurd. En functioneel op geurbestrijding is in de praktijk goed bevonden te functioneren. Er is niet gemeten hoeveel ozone geproduceerd is, maar wanneer geen wiet geur meer op te merken was (=de ultieme test). Ik wil nog even voorzichtig omspringen met mijn meetrapporten, omdat het voor een concurrerende partij anders wel erg makkelijk wordt om het apparaat na te maken. Ik kan een voorbeeld geven van een van de tests: in een ruimte met een afzuiginstallatie van 1500m3. In deze test is geen koolstoffilter gebruikt en in het eind van de cyclus was de air cleaner tot ongeveer 60% gedimd. Dezelfde test is gedaan voor grotere ruimtes, waarbij meerdere air cleaners gebruikt zijn en andere wiet soorten. Uiteindelijk is vastgesteld dat de air cleaner vergelijkbaar is met de filter capaciteit van een 2000m3 koolstofilter. Waarbij de air cleaner variabel inzetbaar is voor kleinere ruimtes en lineair uitbreidbaar voor grotere ruimtes.
  13. Het dimmen samen met de fancontroller kan, maar lijkt me niet verstandig. De air cleaner werkt niet zoals een filter. Hiermee bedoel ik dat de hoeveelheid ozone die geproduceerd moet worden niet afhangt van de snelheid van de luchtstroom. De hoeveelheid ozone die geproduceerd moet worden hangt af van de hoeveelheid geur moleculen die verwijderd moeten worden. Hoe meer geur hoe meer ozone nodig is. Ik ben het wel met dr.LivingStoned eens, als de afzuiger helemaal uitstaat moet de air cleaner ook uitgeschakeld worden.
  14. Een uitleg over de opstelling is te zien op de website. De testen zijn uitgevoerd in verschillende ruimtes met afzuiginstallaties varierend van 1500m3 tot 6000m3. Omdat het hier om geur gaat is het uiteindelijke resultaat moeilijk weer te geven in getallen. De resultaten zijn dan ook gebaseerd op ervaringen uit veel testen. De ervaringen zijn samengevat en hebben uiteindelijk geresulteerd in een specificatie (zie site). De test die we willen starten op dit forum bied de kweker de kans mee te laten kijken en ervaringen te delen.
  15. @whazzup Om de ozone te meten zijn vele meetapparaten beschikbaar op de markt. Een bekende low cost meter is C-30ZX van ecosensors.com. Wij hebben dit bewust niet meegenomen, omdat er te veel opties zijn voor het meten. Ik heb het wel eens eerder gezegd de air cleaner is echt bedoelt als low cost en laag drempelige ozone oplossing. Alle extra`s voor dimmen en meten of zelfs automatisch regelen is mogelijk, maar dat is niet het geen waar wij op focussen. We willen uiteraard best helpen en meedenken. @godsgift Er is in principe geen flens nodig voor de "tube", tenzij je met buizen werkt ipv slangen. De air cleaner is direct op een slang aan te sluiten en te leveren in veschillende diameters van 160mm tot 315mm of groter. Standaard hanteren wij 250mm, maar (bijna) alles is mogelijk. Ik begrijp je opmerking niet; wat je er mager aan vind. Er is een heleboel informatie beschikbaar en wat niet duidelijk is of onbekend kunnen bespreken.
×
×
  • Create New...