Jump to content

airmax

Members
  • Content Count

    159
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

12 Positief

About airmax

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Absoluut, ik ben wel eens vaker een paar weken helemaal gestopt, meestal als ik een nieuwe baan heb. En mijn geheugen is na een paar dagen stoppen echt een stuk beter (handig als je ingeleerd word en nieuwe vaardigheden moet onthouden) Ik merk het meteen als ik 's ochtends wakker word, ben meteen wakker, zonder 5 bakken koffie, en heb het gevoel beter uitgerust te zijn. Ook krijg ik meestal complimenten na een tijdje stoppen, dat ik er een stuk frisser uitzie, en weer wat kleur in mn gezicht heb. Het is gewoon een mindfuck, ik ben zo gewend om na gedane arbeid een jointje te roken (vooral iets wat naar wiet ruikt tussen m'n vingers te hebben) Die troat-hit, de smaak van wiet, dat is wat ik wil. En ik ben er achter gekomen met die 0,2% THC wiet dat het nog niet eens belangrijk is dat ik er ook daadwerkelijk stoned van wordt. Dus vandaar. maar iig bedankt voor de tips, ik kocht de laatste jaren eigenlijk alleen nog maar bij oaseeds, en daar is het moeilijk zoeken op eigenschappen. Heb nu bij azarius een verpakking Dinamed gekocht, en de zelfbouw lamp weer van zolder gehaald, heb nog een verse Meanwell 1750 mA driver die mijn 1050 mA gaat vervangen Bedankt voor de feedback
  2. Zoals de titel aangeeft ben ik op zoek naar een strain met minder dan 1% THC, CBD hoog/laag maakt niet uit. Ik vind het lekker om 's avonds een jointje tussen de vingers te hebben maar wordt na bijna 30 jaar dagelijks gebruik een beetje leip van die houten kop die je de volgende dag hebt. Ik regel nu wel eens wiet met minder dan 1% (zelfs minder dan 0,2%) uit Zwitserland of Oostenrijk. Dit word daar legaal verkocht als tabak alternatief. Helaas kan ik via die kanalen enkel de wiet zelf krijgen, geen zaden. Mocht iemand weten waar ik zulke genetica kan scoren hoor ik het graag want ik heb de zoektocht opgegeven.
  3. Probleem met Alixpress spul is dat ze wel kunnen zeggen dat er epistar gebruikt is , maar er in werkelijkheid merkloze meuk inzit, tevens zijn de drivers die gebruikt worden van echt slechte kwaliteit, als er uberhaubt al een echte driver inzit, en niet een buck converter ofzo. Ik maak liever zelf een lamp met COB's , bv cree of vero's, en die koop ik dan bij een certified dealer/reseller. En dan maar hopen dat je ook echt de bin krijgt waarvoor je ook betaald hebt, want het staat er niet op.
  4. Ik denk dat de meeste mensen hier geen 100 Cob's halen; maar afgelopen zomer stond de euro wat gunstiger en had je 100 CXB3590's bij mouser voor iets van 33 euro (1 stuk was toen 40 ) Waren high binned 6500k's. (voor moeders / stekken) Ikzelf heb al 2 stuks 3590 gesloopt met een ideal holder omdat ze uit het veertje gingen tijdens plaatsen. en doordat ze vacuum geplakt zaten met arctic silver op de heatsink waren ze doormidden gebroken bij het lostrekken (om ze opnieuw precies in het vierkantje te plaatsen) Wat dat betreft zijn de TE's 'hoekjes' idd veel beter, maar idd wel wat moeilijker om voor te boren. Ik gebruik trouwens oude server heatsinks, betaal tussen de 2 en 3 euro. deze hebben een veel groter opgehoogd vierkantje of zijn helemaal vlak.
  5. Wil geen reclame maken, misschien wel handig, mijn ervaringen mbt aanschaffen materialen na het bouwen van een paar cob lampen; Na verschillende omzwervingen bestel ik tegenwoordig meanwell drivers bij reichelt.nl /rechelt.de ; Ze hebben verder bijna alles; fans, heatsinks. fan splitters, hook-up kabel, soldeerspul, parkertjes, boutjes, boortjes, tapjes, 12v psu's etc. En redelijk goedkoop. Heb zelf een paar keer Cobs besteld uit china en Australie , de ene keer een mazzeltje de andere keer flink genaait (qua heffingen) Je kunt ook je Cobs bij mouser of evt digikey bestellen ; wel duurder dan cutter.au of kingbrite, maar het is een all-in prijs, als je er een paar haalt heb je een cxb3590 voor 50 euro, een iets slechter gebint exemplaar voor 40 euro. verzending is meestal gratis en geen gezeik , want EU factuur. Deze hebben ook heel veel verschillende Cob houders, ben b.v. zelf niet zo te spreken over dat spring load veersysteem van de Ideal holder. voor het frame ga ik naar hornbach, je kunt ook online maar zat (exotisch) profiel en koker vinden, evt op maat gemaakt, zit zelf te denken om wat koperen L profiel op de kop te tikken , heb nog wat koperen server heatsinks liggen.
  6. Weet jij zo het zit met invoerkosten? Wat moest je bij betalen? ik had gevraagd of hij de waarde wat lager wou opgeven, in totaal moest ik iets van 50 euro bijbetalen op een order van 450 euro. Verzending wordt dacht ik goedkoper als je meer als 250 AUS $ besteld. Als je CXB3590's besteld kun je de kortingscode 'cutandroll' ofzoiets gebruiken dan krijg je nog 10% korting. Ik dacht ook voor de accesoires van de CXB3590 (leidl kapjes of ideal holders)
  7. Ik heb enige tijd geleden een partijtje Cree CXB2530's (max 61W) gekocht in Australie, was toen iets van 8,76 per stuk. helaas zit je met een wisselkoers , ze zijn nu 11 euro nog wat. http://www.cutter.co...hp?prod=cut2827 Doen het goed, maar nog nooit hoger gehad dan op 1,05 A (ong. 37W) per cob. per 6 heb je dan een 240W driver nodig. dan zit je ook zo rond de eur. 0,66 per watt. Dimmen kan ook. Deze COBs zijn wel warmwit 3000k , maar ik weet inmiddels dat het toch groeit als kool, en eigenlijk net zo compact blijft als onder 6500k CXA3050. Die australische winkel heeft alleen een aanbieding met de 3000k,. andere kleuren zijn veel duurder. Maar waarom geen T5 en dan wat dichterbij de planten hangen?
  8. Zo een als deze En dan het brandgevaar omdat de UK stekker na verloop van tijd gaat werken in EU plug maar op de koop toe nemend? Nee, de stekker afknippen. en vervolgens een generieke EU stekker monteren, die je met een inwendig kroonsteentje moet vastzetten....het bljft lood om oud ijzer. Gewoon eens in de zoveel tijd je electra nalopen, en kabels op tijd vervangen. ook al ziet het er aan de buitenkant goed uit. Het beste is idd om geen verloopjes / losse stekkers / kroonsteentjes te gebruiken, en gegoten stekkers te nemen, maar ook die kunnen gevaar opleveren na verloop van tijd. @elCapitano da's idd wel een punt, garantie. Maar in de UK heb je ook gewoon garantie, lullige is, dat het 13,10 kost om het op te sturen. Terugzending vh gerepareerde of vervangen product is voor hun kosten. Heb zelf laatst een Soler & Palau TD Silent 500/150 gekocht in polen, was met de verzending 160 euro. kost hier minimaal 50% meer. En er zit nog steeds garantie op alleen dan moet ik naar polen, of het zelf opsturen. maar voor dat geld waag ik het erop.
  9. Ahah. iedereen in mn omgeving koopt de laatste tijd massaal in de UK. Maarja pond staat 1,10 hé. Ook maar eens zitten kijken in de UK. Compleet andere spullen als hier, heel veel goedkope ballasten, 600W magneet ballasten, in een eigen metalen behuizing, met voorgemonteerde kabels voor 28 euro.... nep adjusta wings al vanaf 22 euro, digitale ballast al vanaf 55 euro, bizar grote reflectorkappen gezien,..Digitale ballast met ingebouwde 12/12 of 18/6 relais timers enz. Een kennis van me kocht er vorige week 2 complete Ceramic 315W lampen, 'maxibright' EVSA met hele luxe kappen en philips bulben, voor 475 euro totaal, Maar in het algemeen met EVSA;s is het ingaand een zgn, C13 kabel, (de welbekende computervoedingskabel) die je erbij krijgt is een UK plug maar je moet eentje hebben met een EU plug. That's all. in principe voldoet een 3x 0.6 mm versie al voor ingaand ; voor een 400 / 600W VSA. De uitgaande (C14) naar de lamp toe, moet je echt niet op bezuinigen. Altijd minimaal 10A, 3x1.0 mm Zit er in principe standaard bij. In de UK worden ook heel andere reflectorkappen verkocht als hier, sommigen hebben een C13 / 14 aansluiting ipv een kroonsteentje oid. Dan kun je met een C13-C14 verlengsnoer de kap aanlsuiten. Dan is t Echt helemaal plug en play. Maar zo af en toe zie je ook VSA's die niet plug en play zijn, dan zit er een vaste kabel aan met UK plug. je hebt dan verloopjes van UK naar EU plug. kost een paar euro als je goed zoekt, UK spul is in principe geen probleem, tenzij je een relais timer box koopt, dat schiet gewoon niet op met al die verloopjes die je dan nodig hebt. UK plug heeft trowuens altijd een 13A zekering ingebouwd. Daarom is het ook zo'n lomp ding. Afknippen zou ook kunnen en dan zelf een EU stekker erop zetten. Maar ik persoonlijk zou dan toch voor een verloopplug van UK naar EU kiezen.
  10. Hey pindarots, heb je die cob's nu op 100W draaien? kun je de heatsinks nog aanraken of zijn ze erg heet?
  11. ik had een betere ervaring met een inlaat van 330 m2/u en een afzuiger van 225 m2/u. maar dat was zonder filter. kan nét met een 600W, hartje zomer kan het eigenlijk net niet. Wat evt. ook kan is de tent op z'n kop en enkel (onderin) in de tent blazen. dan zitten de ventilatieroosters bovenin en worden het uitlaten. moet je wel grote roosters hebben. met b.v. een budget tent met slechts 1 ventilatierooster (SJ darkstreet) gaat dat niet lukken. En een 100% verduisterde ruimte waar de tent staat is dan ook een must. maar dan zit je dus wel met geur.... als dit echter geen probleem is, is enkel inblazen een goede optie. En wat dan ook wel lastig is, is dat je op je bodem een luchtsluis hebt waar een pot opstaat.
  12. ziet er goed uit; ben geinspireerd, ben nu bezig een frame aan het maken. Heb 4 stuks CXB3590 4000k 70cri DB's net binnen van Cutter. In principe wou ik afbloeien met een HPS, maar ik denk dat ik een volle ronde ga proberen. Eens kijken of het 70 CRI lumen-kanon ook geschikt is voor de bloei. helaas een niet te dimmen 150W 1050 mA driver erbij gekocht, denk dat ik toch nog een HLG 185-1400 of een HLG 240-1750 ga halen. hij komt bij mij in een DR80 te hangen.
  13. 2e foto linker blad lijkt op beginnende tmv. Misschien de stekjes / zaadjes gepot nadat je een jointje / shaggie hebt gedraait?
  14. Het heet niet overal boerenbond. Welkoop is de naam die ze in bepaalde regios hebben. En idd, niet elke welkoop/boerenbond heeft plagron; maar hier in de regio worden het er steeds meer. ook de kleinere vestigingen.
×
×
  • Create New...