Jump to content

Fugazi

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Fugazi

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Contact Methods

  • MSN
    Fugazi
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    België
  1. Hi, Vorige jaren mijn wietboter altijd gemaakt via de "water-koken-en-boter-erbij-gooien"-wijze. En ik vond dat dit vrij goed lukte ... :wink: Wel, nu las ik dan de "au-bain-marie"-manier beter zou zijn. Dit omdat er minder THC zou verdampen (minder lang koken) en dat de boter minder 'ranzig' zou zijn ... Als ik de boter in een pot water kap (zoals ik gewoon was) dan neem ik 4 keer zoveel knipafval dan boter en hou hier uiteindelijk (na een 3uurtjes koken) iets meer dan de helft boter over en gebruik dan ongeveer 50g per cake (van 15 stukken) en met 1 stuk heb ik meer dan genoeg ... Wel, ik wil dit jaar "de au-bain-marie manier" eens proberen maar ik vind nergens verhoudingen en tijden terug. Wat is hier de verhouding tussen boter en knipafval ? En hoe lang moet die handel koken ? Iemand ervaring ? Bedankt ! Ik.
  2. Gebruik altijd 4 keer zoveel boter dan knipafval. Hield de vorige jaren altijd iets meer dan de helft boter over (verdamping van't koken) (Dit jaar iets meer overgehouden, heb het niet zo hard laten koken.) Hiervan gebruik ik dan een 45 Ã 50g in een cake van ongeveer 15 plakken. Dus bijvoorbeeld : 100g knipafval --> 400g boter hou hiervan een goede 200g boter over. goed voor een 4tal cakes van 15 stukken is 60 stukken is heel wat plezier !! Suc6!
  3. Hé SalutaryCord, Beadnkt voor je hulp ! Maar van wat krijg je dan stengelrot ? Idee ? En wat bedoel je met 'groene zeep' ? Ik ben van België, hé ! Thanks !
  4. Dag, Wie weet wat dit is ? Beestjes of ziekte ? En wat te doen ? Blijkbaar op verschillende plaatsen ... Ik controleer regelmatig op 'beestjes' maar het enige dat ik tot nog toe ben tegengekomen zijn van die gifgroene rupsjes ... en van wat ik gelezen heb, zouden deze enkel de bladeren opeten ? Bedankt ! Ik.
  5. Heb mij dus een vergrootglas aangeschaft om dit jaar eens de trichomes te bekijken en aan de hand van hun staat te bepalen wanneer te oogsten. Andere jaren deed ik het aan de hand van het percentage 'bruine' haartjes. Ik heb WW en HH staan en zie nu bij HH dat er een aantal 'bruine' trichomes zijn ... wat dus aangeeft dat het tijd is om te oogsten ... MAAR ... er zijn bijna nog GEEN brune haartjes !!! :unsure: Euh ... Is dit normaal ? Ben ik te vroeg met oogsten of was ik andere jaren te laat ? Iemand een uitleg ? Help ! Bedankt !
  6. Euh ... lijkt we wel wat ... Prefereer (mijn) spacecake ook boven het roken ... gevoel is aangenamer/intenser/lekkerder ... Vooralleer ik deze melk eens probeer, toch nog eens even checken welke de te gebruiken hoeveelheid wiet is die je hierin doet ... toch wel belangrijk wil je geen onaangename ervaringen hebben ... Er was sprake van 0,5 gram verkruimeld wiet ... En jullie ? Bedankt !
  7. Hé Rataplan, Jij bekijkt dus de trichomes, hé ... En welke bekijk je wanneer je gaat oogsten ? Zijn dat toppen van boven of van onder of een mix ? En zit er veel verschil in de 'staat' van de trichomes tussen de verschillende toppen ? Ik vraag me af hoe ik best te werk ga omdat dit de eerste keer is dat ik zo ga doen ... En wanneer oogst je : wanneer er ongeveer 50% melkachtig zijn ? Ik heb vandaag zo'n microscoop 30x zoals die bij Growshop Alien staat. Zelf heb ik hem gevonden in Flow in Antwerpen ... Bedankt !
  8. Hé Lola ... je zegt : "Het hele proces van beoordelen of de plant rijp is vind ik wel lastig. Vooral omdat het bij verschillende plantdelen nogal verschilt hoeveel trichomes er al verkleurd zijn. " Waarschijlijk wel (heb geen ervaring hiermee), maar ik denk dat ik het zo moet proberen omdat ik White Widow (buiten) staan heb en dat voor White Widows het principe van "oogsten-wanneer-de-stamperhaartjes-voor-één-derde-bruin-zijn-geworden" niet op ... ttz ... ik heb dat gelezen. Er stond dat White Widow (sommigen) heel laat naar bruin verkleuren zodat het eigenlijk te laat zou zijn om te oogsten (maw : zo zou ik wiet oogsten waar echt van in't slaap valt ... ). Iemand ?
  9. Ikzelf heb ook een plant Hollans Hope staan ... maar deze is belange zover nog niet ! Hoe komt dat ? Scheelt de start van de bloei van plant tot plant (binnen dezelfde soort) of hoe is dit te verklaren ? Zoals jullie zien, ken ik (nog) niet veel van ...
  10. Allemaal, Ik had graag een vergrootglas gekocht waar ik de trichomes zou mee kunnen bekijken (om zo goed te kunnen oogsten). Blijkbaar is het best als dit vergrootglas minimum 30x (of meer) kan vergroten. Heb op Internet gekeken maar vind niets ... Weten jullie waar ik dit kan vinden ? Bedankt !
  11. Ha Jan, Bedankt voor je reactie ! Mag ik dan even weten hoe jij werkt ? Dus jij oogst bud per bud ? Hoe doe je dat dan ? Wat als je eerst een bud vanonder wil oogsten zonder aan de buds die boven op de tak staan te komen ? Komt dat wel ten goede van de kwaliteit ? In sommige topics zeggen ze dat je voor de beste kwaliteit in feite te hele plant (of per tak) moet te drogen hangen : kwestie van dat er nog suikers uit de steel en bladeren naar de toppen zullen stromen. Is dit juist ? Hoe kan je dan in feite op het 'hoogtepunt' oogsten en dan 'optimaal' drogen ? Lijkt me dan niet te combineren ... Ik ben geen kenner ... daarom deze vragen ... toch interessant niet ? Thanks !
  12. Hi folks ! Ik heb met veel plezier de topic "Wanneer nou precies te oogsten" (onder "De Info" te vinden : hier dus). Dus we moeten de trichomes bekijken ... De trichomes is in feite de hars op de buds en bladeren ... right ? Deze trichomes komen in 3 fases : transparent, melkachtig en amberkleurig. Oogsten = 10% transparant + 70% melkachtig + 20% amberkleurig. Mijn vraag is eigenlijk de volgende : De buds aan de onderkant van mijn plant zijn altijd vlugger klaar dan de hoogste top van de plant, en met deze ook de trichomes : maw de percentages zullen niet hetzelfde bij buds vanonder als bij buds vanboven ... Hoe moet men dat dan interpreteren voor heel de plant ? Of is het ook mogelijk om bud per bud te oogsten ? Hoe doen jullie dit ? Bedankt !
  13. Rustig folks ... Jullie zeggen dat ze het allemaal wel doen in potten ... kan zijn ... maar volgens hetgeen ik her de der al gelezen heb, zijn niet alle soorten zo goed geschikt voor in een pot (bv ze worden te groot). Dat is wat ik dacht ... maar ik kan mis zijn, hé ... ben maar een 'groentje' ... Volgens de posts hier kan je dus nemen wat je wil, het maakt allemaal niet ... er is geen verschil tussen de soorten, als het gaat om kweek in potten ... En ik moet Jee Dot gelijk geven : "Tis alleen niet helemaal duidelijk welke planten nu goed voor beginners zijn." Daarom ook mijn vraag ... Maar goed ... geen probleem ... Bedankt voor jullie hulp ! Greetz !
  14. Zeg folks ... bedankt voor de reactie ... maar helaas ben ik nog niet veel verder ! :unsure: :unsure: Ik zal de vraag wat anders stellen : Wie heeft er al in potten gekweekt en welke soort was het (en wat was de ervaring) ? Bedankt voor jullie hulp !
×
×
  • Create New...