Jump to content

vegangrower

Members
  • Content Count

    82
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About vegangrower

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  • Birthday 02/02/1974

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Netherlands
  • Interests
    Computers, internet, hacks, growen, entheogenen, mooi weer etc..
  1. Ik houd van zoet, maar wil nog niet verder dan wat melasse (uit de bio-supermarket). Ik heb nog een potje Zoute Stroop/melasse van Horizon staan en die smaakt mij niet zoet genoeg en is daarom misschien best okay voor bij de plantjes. Ik geef de melasse dan voornamelijk voor de mineralen, niet voor zoetheid. Ik denk dat de sweetness van het plantje moet komen en dat dus zelf moet aanmaken. Met Biobizz voeding kan een plantje ook goed suikers maken heb ik pas ontdekt met mijn sweetballs. Ik weet dat velen niet onder de indruk zijn van Pokon en andere tuin-, bouw- en supermarkt voedingen, maar wat dacht je van Organic voeding voor €2 per liter? Bij de Lidl supermarkt hoop ik binnenkort wat super goedkope bio voeding te kunnen scoren om wat mee te testen: Deze Grandiol Organic Liquid Plant Food vind ik cool omdat het niet alleen 100% natural maar ook 100% plantaardig schijnt te zijn. Op het etiket staat namelijk “Made from plants for plants” en dat past helemaal in mijn straatje. Zo'n duidelijke aanduiding ben ik nog nergens tegengekomen. Uiteraard zijn er wel meer 100% plantaardige bio voedingen beschikbaar, maar om daar achter te komen moet je onderzoeken/emailen of groot kunnen inkopen enzo.. Ik wil de Bio Grandiol als basisvoeding (3-1-5) gebruiken en extra fosfaat geven dmv natuurfosfaat in de grond of door bij voeden met Canna P en Hesi Fosfor Plus (0-7-5). Wish me luck.. Het volgende is geen voeding maar wel uit de supermarkt. Ik heb laatst een pak Kattenbakvulling Ultra gekocht bij de Plus. Samenstelling 100% bentoniet. Het lijkt inderdaad geur/parfumloos te zijn en het zijn lichtgrijse kleine brokjes. Ik wil het gebruiken als bodemverbeteraar. Ik dacht alleen dat de tuinders bentoniet meer geel van kleur is.
  2. hey Whazzup , thanks voor je reaktie. Gelukkig dus geen honeydew Maar bedoel je dan dat het een vorm van guttatie is? Of is dit toch iets anders? Van de wikipedia links over guttatie kreeg ik de indruk het vocht moet verdampen naar een wit korstje of vlekje. Dat doet dit spul niet. Hoe goed of slecht is het voor de plant? Is het een teken dat niet alles in orde is of juist wel? Zoals een overschot aan koolhydraten in de voeding o.i.d.? Ik heb in ieder geval de onderstaande sweetballs opgedampt..
  3. vegangrower

    Druppels

    Wat zijn de druppels aan deze kleine plant?
  4. Bedankt allen voor de reacties, Guttatie, honeydew en houthars zijn allemaal goede suggesties maar ik ben nog niet overtuigd... 1) Guttatie lijkt me met name plaats te vinden bovenop grote bladeren en aan randen van het blad en het verdampt normaal gesproken makkelijk. Mijn druppels zitten bijna allemaal op de onderzijde van kleine topblaadjes en ze zitten niet allemaal aan de rand. Ze kwamen niet voor op de grotere blaadjes /fan leaves. Mijn druppels verdampen totaal niet en ze komen vrijwel allemaal alleenstaand voor, dus meestal 1 per blaadje en dat dan ongeveer 1 keer per sub-topje. Of heb ik wellicht te maken met een nieuwe extreme 'suiker guttatie' vorm? Dwz plant scheidt suikerhoudend vocht uit, het vocht verdampt en suiker bolletjes blijven over. Zie de laatste foto met het transparant suiker-achtig goedje op mes. 2) Honeydew lijkt er denk ik best wel op qua bolletjes en suikerstructuur en het lijkt ook zoetig te smaken. Maar ik denk dat ik dan wel wat vraat schade had moeten zien of nu nog kan zien, zeker als luizen poepen in de buurt van hun eet plek. Mijn bolletjes zitten dicht in of tegen de top, dwz daar waar de trichomen op kleine blaadjes zitten. Volgens mij verkiezen luizen liever de grotere bladeren en bladdelen die nog vrij zijn van trichomen als dat mogelijk is en dat is was mogelijk. 3) Houthars lijkt ook wel aannemelijk maar ik gebruik hout dat ik volledig heb ingetaped met zilverfolie tape (als alternatief voor schilderen tegen vocht en vuil). De meeste druppels zitten aan de onderkant van het blad, slechts een paar liggen op het blad en zijn wellicht gevallen van blad erboven? Stroperige houthars lijkt mij niet zo makkelijk onder het blad terecht te kunnen komen als het van boven op een blad/top valt. En als dat wel kan gebeuren, dan verwacht ik wat spatjes op blaadjes of sporen te zien dat het van de bovenzijde via de rand naar de onderzijde van het blad gelopen is. Ik weet het dus nog niet.. Ik houd nog kleine hoop dat ik een nieuw THC of suiker druipend soortje heb gekweekt. Ik wil graag een zoet wietje maar niet dmv zoete luizenpoep.. dus ik ga toch ook nog maar es vragen in het 'ongedierte & bladproblemen' subforum wat zij er van denken... Bedankt nogmaals voor de feedback
  5. Van de Guttatie link: "...Later verdampen de druppels en blijven de in het vocht opgeloste stoffen (mineralen) als witte vlekjes op de bladpunten achter." Zoals op mijn gedroogde foto's is te zien blijven de druppels in vrijwel dezelfde staat zelfs na 5 dagen drogen. Waarvan (noodgedwongen) het drogen de eerste 2 dagen in de warme bloeikast plaatsvond.. Het lijken mij dus geen water/vocht druppels die makkelijk verdampen wat bij guttatie denk ik wel en veel sneller optreedt. En waarbij er waarschijnlijk dagelijks nieuwe druppels vormen. De mijne zijn heel statisch, taai en kleverig.
  6. Wat zijn de druppels die aan deze kleine plant hangen? Ik dacht eerst ff dat het eitjes waren van een rups of vliegenpoep ofzo.. Maar omdat ik alleen een paar varenrouwmugjes heb gezien lijkt mij dat onwaarschijnlijk. Het zijn volledig heldere, egale en plakkerige druppels. De meeste zijn kleurloos transparant. Enkele lijken iets bruin amber. Zou het uitgezweet THC kunnen zijn? Ik ken wel verhalen over 'planten laten zweten in de laatste week voor meer THC', maar ik had niet gedacht dat zo letterlijk te kunnen nemen Of heeft een kaboubert tegen de kleine micro-fluo plant geniest of gepiest? Er hangen/zitten ongeveer 2 grote (<2mm), 3 middelgrote en 4 kleine (<1mm) bolletjes verspreid op de bovenste 14cm van het 35cm hoge plantje. Ik heb een aantal druppels bij elkaar gestoken en zo het spul een beetje kunnen proeven en het smaakt licht zoet en iets weeiig/olie/kruid-achtig. Ze gedragen zich suiker/toffee achtig. Het spul verdampt of slink niet in 5 dagen na de oogst. Nog wat situatie info: - Andere plantjes (11) hebben geen druppels, maar zijn ook van een ander soort. - Plant heeft in een behoorlijke luchtstroom gestaan onder 2x80watt PLL @ 2100K/3000K. - Bij deze grow heb ik als test de planten in 10cm potjes gehouden ipv 8cm overpotten naar 13cm. Biobizz voeding. - Plant is waarschijnlijk een eigen kruising van Automatic Mary, BlueMystic en of Bubblelicious, alle autoflowering. - Ik heb de druppels in de laatste week (week 10 vanaf kiem) opgemerkt maar ik weet niet sinds wanneer ze zijn verschenen. Weet iemand nog andere voorbeelden/foto's van dit verschijnsel?
  7. Hoi Torsten, Bedankt voor je reaktie. Ja dat is inderdaad best opmerkelijk. De 80watt buis is maar iets langer, maar verbruikt wel veel meer Watt. Dus wordt waarschijnlijk ook warmer maar dat uit zich bij Philips niet in een kortere levensduur. Maar zullen vage / merkloze buizen zich ook zo gedragen? Ik kan me voorstellen dat die wel sneller kapot gaan door hitte. Daarom vind ik vooral praktijk ervaring met warme bloei PLL en T-neon buizen interessant. Oh, ik dacht dat vermindering van lichtopbrengst net als bij HPS ook bij TL voorkomt. Zijn dat dan fabeltjes zodat men meer bulbs/buizen kan verkopen? Zolang de buizen nog werken draai jij dus gewoon verder? Dus ook met buizen die bv al 2 jaar gebruikt worden op 12 uur per dag (2x365x12=8760 uur) ? In mijn opstelling blaas ik behoorlijk tegen de buizen en over de toppen. Dat koelt de buizen redelijk goed. Het resulteerd in 1 uiteinde dat denk ik rond 20-25 graden zit (te koel?). Maar de kant met de fitting is nog steeds niet beet te pakken, hooguit een paar seconden licht aanraakbaar. Net voor het midden gedeelte zou wel ergens rond de 35 graden kunnen zijn. Zelfs met een 120mm/2800rpm fan @ 2800rpm blijft de fitting-kant supa hot.. Hieronder een foto van de groeiruimte die toen nog meer dientst deed voor bloei. Je ziet een poging om juist de fitting kant van de buizen extra te koelen met 90mm fans. Die kant is nu prima vast te houden maar het uiteinde wordt nu erg heet. Zou het beter zijn om juist een bepaald uiteinde te koelen? Twee fans, elk aan een kant, die naar elkaar toeblazen lijkt me ook niet goed voor de top-warmte.. NB. Ik heb beide 2x80watt DuoFluor Budget lampen gemodifeerd zodat ze wat beter de lucht tegen de buizen kunnen blazen. Weggezaagd is het omgevouwen deel van de kopplaat (zegmaar het stuk waar aan de andere kant de fittingen opgeschroefd zitten. Ook de omgevouwen 3-hoek-plaatjes rond de eVSA zijn verwijderd. Tevens een 2-punts ophanging gemaakt: Ik denk wel dat we over dezelfde kleur praten. Op bepaalde foto's/situaties vind ik het ook geel-rood of oranje overkomen. Maar ik ervaar er toch ook een lichte paars-rose tint in. Ik zou graag 80Watt PLL's met 827 kleur gebruiken maar ik kan ze nergens vinden behalve laatst een vage handels-site voor Chinese producten per 1000 stuks of meer. Dan is China geen optie. Zoals de pdf laat zien heeft Philips geen 827's. Ik ben ze ook niet bij andere merken tegengekomen. Dus blijft de 75Watt 2700K T-Neon over. Ik wil best eens een paar 75watt 2700K T-Neons proberen in het 2x80watt DuoFluor met Osram eVSA. Bijvoorbeeld als blijkt dat mijn 2100K's snel kapot blijven gaan. Ik wil alleen niet dat door het 75-80 Watt verschil er een verhoogde kans ontstaat op knallende buizen, korstluiting, brand en dergelijke. Ik ben benieuwd wat beter en goedkoper werkt: 2x75w T-Neon @ 2700K met zwakke evsa's of 2x80w DuoFluor met zwakke 2100K buizen. Ik heb het gevoel dat mijn 2100K buizen qua sterkte vrij snel afnemen en dat ik ze, als ze nog niet eerder kapot zijn gegaan, elke 4 tot 6 maanden zou willen vervangen. Voor dat geld koop je ook elke 1 a 2 jaar een nieuw T-Neon armatuur.. Wellicht tzt voor meerdere 2x36/55watters gaan. Maar daarover dan een andere keer meer.. groet, vg
  8. Allereerst mijn excuses voor mijn lange afwezigheid, vooral aan de forumleden die mij hebben verwelkomd in 2009. Ik heb in de tussentijd niet stilgelegen en een paar smaakvolle vega micro fluor runs gedraaid. Na enkele test TLD grows in 2009 ben ik overgaan op PLL. Inmiddels heb ik twee 2x80watt lampen en een 2x55watt lamp verdeeld over 3 ruimtes. Ik ben best tevreden met de compacte, makkelijk hanteerbare en verstelbare Duofluor Budget armaturen t.o.v. mijn zware knutsel plaat met 8x18w TLD. De PLL buizen worden wel erg heet en moeten daardoor minimaal 2 of 3 keer hoger hangen. Ik vraag me af of door de grote hitte de buis eerder kapot gaat. Want de levensduur van mijn 80 Watt PLL 2100K bloei buizen lijkt mij erg kort: Van 4 buizen (80Watt 2100K merkloos) begaf de 1e het na ruim minder dan 6000 uur, ik schat z'n 4300 uur. De 2e buis die het begaf deed dat al na 2000 uur. Op de foto hieronder zie je bovenaan twee 2100K buizen uit mijn 1e set (bovenste buis is kapot). Ik plaats mijn buizen altijd met de tekst naar beneden. De plastic fitting van beide 2100K buizen is aan de reflector zijde wat geel bruin verkleurd en de buizen zijn aan dat uiteinde ook wat zwartig. De 2e set 2100K PLL tubes (niet afgebeeld) hebben ongeveer dezelfde verkleuringen als de eerste set 2100ks. De Osram 840 (3e) en Philips 830 (onderste) heb ik pas vrij kort en nu nog te weinig ervaring mee. Ik ben benieuwd of ze van betere kwaliteit zijn en het langer uithouden dan de 2100K's zonder merk. Philips geeft de 830 een 'avg. life' of 20.000 uur waarbij men zegt dat bij weinig in- en uitschakelen de duur langer zal kunnen zijn (zie deze pdf). Ter vergelijking, laatst zag ik in China 2700K 80watt buizen, dat is nog geen geen 2100K, maar aan die buizen wordt een 'average life' van 8000 uur gegeven : hmm.. kan de link niet meer vinden.. Ik gebruik pas sinds kort een apart groei hok met daarin 1 paar 830 of 840 Philips/Osram 80watt PLL buizen dus heb ik nu nog te weinig referentie materiaal om te zien of het aan de kwaliteit ligt. Ik hoop daarom hier op het forum alvast wat meer inzicht te kunnen krijgen en heb de volgende vragen: Hoeveel branduren halen jullie met 80 watt PLL buizen? Met welk merk en kleurtemperatuur? Gaan buizen met lager wattage langer mee? Waardoor het dan loont om 2 kleinere lampen ipv 1 sterke lamp te gebruiken. Tevens de grow wordt dan ook niet volledig verduisterd als er toch een buis plotseling kapot gaat. Vervang je werkende PLL buizen preventief vanwege verminderde lichtopbrengst of verhoogd risico op uitval? Wanneer ongeveer? Waarom gaan mijn 2100K buizen zo snel kapot? Ligt het gewoon aan de merkloze kwaliteit of speelt de hitte van de buis ook mee? Helpt het om de buizen extra te koelen met computer fans? Of is extra koelen overbodig omdat een ongekoelde buis het voldoende lang zou moeten uithouden om al eerder vanwege verminderde lichtopbrengst preventief vervangen te worden? Weegt de 2100K merkloze buis op tegen bloeien met een merkbuis zoals 830 Philips of Osram? Lichtsterke zegt niet alles over de geschikheid van de lamp, maar vergeleken met het fel gele 830 licht van de Philips geeft de 2100K een stuk zwakker (schemerachtig) paars licht. Ik bedoel stel dat het eindresultaat vrijwel gelijk is terwijl de merk lampen langer meegaan en minder kosten, dan is het misschien slimmer om te stoppen met 2100K. Hoe lang gaan de Secret Jardin Tneon TCL buizen mee? Met name de 75 watt buizen, want ik prefereer toch wel 1 krachtige lamp boven 2 kleinere vanwege de extra ruimte die vrij blijft om de planten te bekijken en te behandelen. Wellicht ga ik dan over op Tneon armaturen+buizen. Kunnen de Tneon 55 watters gewoon draaien in een 2x55 Watt DuoFluor Budget? Kunnen de 75 watters gewoon in een 2x80watt DuoFluor of is dat onmogelijk/onvoorspelbaar/gevaarlijk? Zou ik een 2x5 watt weerstand o.i.d. kunnen plaatsen zodat 75 Watt Tneon veilig draait in 2x80watt DuoFluor? Als 830 het beste alternatief is voor de merkloze 2100K's, is het dan een idee om met 830's te bloeien en er een extra rode lamp of rode LEDs bij te plaatsen? Belangrijk is dat het vrij eenvoudig en compact blijft want dat maakt de high power kant-en-klare Tneon/DuoFlour lampen juist zo interessant. Edited: een paar typo's.
  9. Bedankt allemaal voor jullie reacties en de tips Ik zal zeker gaan informeren bij Biobizz. Welke andere merken zouden.. oja geen kweekvragen hier hehe Voor de verhuizing van het forum laatst, had ik al even wat geprobeerd met de foto-albums. Ik zal zsm wat meer foto's erop zetten want het is al bijna oogsttijd voor de 8x18W
  10. Tot nu toe gebruikte ik meestal (vegan) Hesi produkten maar ik wil wel wat meer de vegan 'organic' kant op. Dat betekent dat ik mijn mijn planten biologisch wil voeden maar daarbij geen dierlijke produkten gebruik zoals bloed-, beender- veren- of vismeel en ook geen dierlijke mest zoals wormen-, kippen- of koemest. Waarmee dan wel voeden? Het liefst met kant-en-klare gangbare biovoeding mits het uiteraard veganistisch is. Ik denk dat ik daarom het best rechtstreeks kan informeren bij fabrikanten. desnoods bestel ik het in Amerika of stel ik het zelf samen. Maar daarover later meer, of lees nu alvast wat via de linkjes in mijn profiel. Als forumleden geschikte produkten weten of mij kunnen adviseren dan hoor ik dat natuurlijk graag Ik heb jaren geleden een tijdje gedraaid met 600Watt hps in een 120x100x200 zelfbouwkast. Ging redelijk maar werd zomers te warm en snel last van beestjes. Pas vorig jaar en dit jaar heb ik weer wat planten staan. Vorig jaar alleen op het balkon. Niet erg goede oogst maar toch ruim 4 maanden stash opgeleverd. Dit jaar heb ik 5 grotere planten op het balkon staan. Maar ik stress een beetje vanwege de late bloei en de meeldauw die er niet uit wil, en juist omdat het anti-mold-strains zouden moeten zijn.. Maar misschien meer daarover later in een outdoor topic. Van de dames op het balkon heb ik 2x stekken gehaald: De eerste batch van 8 plantjes staan nu in week 9 onder 8x18=144 Watt TLD. De 2e batch van 16 plantjes staat nu in week 4 bloei onder minder compacte 4x36=144Watt TLD. Mijn eerste grow onder TL lijkt is bijna klaar en lijkt best goed te gaan. Dat wil ik nog graag met een fotoverslag laten zien. Ben erg benieuwd naar de opbrengst, kwaliteit en algehele kweekervaring in vergelijking met mijn hps ervaring. Ik wil mijn kleine TL- kastjes nog gaan verbeteren (bv. Met T5, externe evsa's, LED Hybrid, omhoogklapbaar tl-panel oid) en hoop hier veel te leren en te bespreken.
×
×
  • Create New...