Jump to content

sowietso

Members
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About sowietso

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    teelland, the one and only
  1. Onlangs had ik ook wiet drogen in de schuur, ik had ze mooi donker bedekt maar de luchtvochtigheid bleek te hoog. Na een paar dagen waren mijn 4 grootste toppen begonnen te schimmelen. De rest van de toppen heb ik snel in een kast in het huis gepropt (wat mijn ouders niet waardeerden). Maarja, er moeten keuzes worden gemaakt hè!
  2. EmTee, het is misschien een domme vraag maar doe je het nou ongecrushed of gechrushed in je weckpotten? Ik heb net een grinder bestelt maar doe het nu nog met het mes Wel grappig dat je een randje hars aan je mesrand krijgt als je het snijdt ^^
  3. Ik zat ff wat te 'strûnen' op het internet en vond dit artikel: http://zakelijk.infonu.nl/juridisch/26422-...m-cannabis.html Wat ik er raar aan vond is dat als je meer dan 5 gram wiet bezit er bepaalde straffen worden gehandhaafd. Ik dacht altijd dat je alles mocht houden wat je zelf had gekweekt.. Weet iemand hier nog wat meer over? GrtzSowietso.
  4. Zo ver waren die planten nog niet in de bloei Grote kans dat die maïs tog eerder om had gemoeten dan de wietplantjes.. Hier in het noorden zijn ze namelijk al druk bezig met de maïs.
  5. sort of 'UPDATE' Hallo, Foto's van rupsen is niet gelukt. Ik probeerde ze gister avond te schieten maar tot mijn verbazing waren er nergens meer rupsen te vinden! Waarschijnlijk omdat de plant volledig opgevreten is (op de toppen na) zijn ze vertrokken. Een ander verschijnsel is dat er nu budrot op begint te treden nu de bladeren weg zijn. Ik heb de planten snel uit de grond getrokken, gespoeld zoals mij werd aangeraden en nu hangen ze te drogen. Het spoelen tegen de rupskak heeft trouwens geen zin, de poep blijft zich gewoon aan de plakkerige topblaadjes hechten. GRtz
  6. Ze worden waarschijnlijk nog een beetje groter doordat de toppen nog wat groter worden maar dat kun je met je 25 cm echt wel redden hoor. Nu wachten op de grote mooie toppen.
  7. Hallo! Er is kennelijk nu wat meer aandacht Digibetic @ FoolOnTheHill Wat ik bedoelde qua middel achter de hand is gewoon het spul van Bayer: Pyrethum. Pyrethrum vloeibaar/Pyrethrum spray Pyrethrum vloeibaar bestrijdt een groot aantal insecten. Het product bevat plantaardige pyrethrinen. Deze werkzame stof wordt bereid uit een in Afrika geteelde margriet (Pyrethrum). De veiligheidstermijn voor eetbare gewassen is slechts 2 dagen. Pyrethrum spray is een gebruiksklaar middel tegen o.a. luizen, rupsen en kevers en kan worden toegepast op kamerplanten en sierplanten in de tuin. @ BobtheGrower Bedankt voor de tip. Ik ga dit dan maar toepassen. Helaas kan het niet bij de cv worden gedroogd i.v.m. andere gezinsleden. maar als oplossing hiervoor heb ik nog wel ergens een elektrisch kacheltje staan. Ik ben alleen bang dat ik dan een grote kans krijg op rot. @ Digibetic Ik zal morgen een paar proberen te schieten als ik tijd heb. Zullen vast nog wel genoeg over zijn. Naar mijn observatie had ik met 2 soorten te maken. De 'gewone groene rups' en één die ik niet kon, met een zwarte rug. Sommigen waren zeker wel 5cm lang. Ik ben benieuwd wat ze nu gaan doen nu er geen blad meer over is. Ook vond ik idd vele al kleine rupsjes. Wat ik niet snap aan het stukje tekst is dat ik ze 's ochtends ook wel zag eten hoor. Maarja. Ik ga proberen het beste er nog van te maken
  8. Heej ik zie een paar bekende verschijnselen, ik heb namelijk ook veel last van ongedierte gehad. Dit waren mijn conclusies van je planten als het klopt wat ik dacht wat dat van mijn plant was: Plant I: Ik heb ook zulke bladeren gehad en volgens mij waren dat de rupsen. Volgens mij werkt Decis van Bayer daar wel tegen. Plant II: Volgens mij heb je een geel blad of meerdere aangetroffen vol met een bladluizen kolonie of niet? Direct ff eraf halen. Ook hier werkt dat spul van Bayer wel tegen. Wel snel doen! Belangrijk dat je dat spul van Bayer binnensleept. Voor de rest geen drastische maatregelen nemen, aangezien ze nu in de bloei staan. (Als de planten dicht bij elkaar staan heb je grote kans dat de ziektes/ongediertes zich verspreiden, mischien is het dus beter om ze ff apart te houden aangezien ze toch in potten staan.) Een plant wordt paars als hij stresst. Er staan hier meerdere topics over stress volgens mij. Gr.
  9. Ik vraag me ook af of 17.5 graden C niet wat aan de lage kant is. Vooral omdat hij met lampen aan wel 28 graden is, groot verschil lijkt me.
  10. Hee. @ Richie Hawtin Het grootste nadeel aan die rupsenpoep vind ik persoonlijk dat ik er eigenlijk geen knipafval van kan maken. Als ik namelijk de top-blaadjes eraf knip zit er zo af en toe rupskak tussen. Dus hash maken zit er voor mij niet in of ik moet heel veel minitoppen hebben @ z 1000 Het voordeel is dat die blaadjes dus bijna dood of dood zijn waardoor je ze er makkelijk af kunt plukken mischien een geluk bij een ongeluk. @ biggiesmalls Ik denk dat het ook komt ze er wel inzaten. Ik wist dat de rupsen in mijn planten zaten en heb ze zelf met de hand proberen te verwijderen. Hierdoor denk ik dat ik niet elke rups heb gevonden aangezien ze zich aardig schuil houden in de toppen of onder de bladeren. Doordat ze er dus al op zaten konden ze direct nadat ik weg was vreten. 1000 zal het wel niet zijn. Wel weet ik dat ik flink wat rupsen er uit heb geschut bij het oogsten. Per top echtwel 5, en dan de kleintjes nog niet eens getelt. En dat is nog bij maar 1 plant. Ik denk dat die oppasser er net zo weinig waardering voor heeft als de konijnen en rupsen. Bij mijn volgende kweek zal ik zeker ff wat spray kopen. Ook maar een luchtbuks voor het geval er konijnen aan komen. Lijkt me een duidelijk aandachtspuntje voor een volgende kweek. Beware.
  11. Damn, dat is hard. Die wetgeving steekt idd. anders in mekaar dan dat ik dacht. Zag er écht super uit. Laat je niet tegen houden door hun, gwoon volgend jaar weer lekker buiten growen en anders dit jaar nog ff binnen. R.I.P.
  12. Hallo Growers , Ik start dit topic omdat ik graag ff iets aan jullie wil laten zien, met name om jullie daarmee ervan te overtuigen (als jullie er al niet van overtuigd waren) om de gevaren van insecten niet te onderschatten. Mijn planten stonden mooi te bloeien, al vanaf eind juli/begin augustus had ik de witte okselhaartjes gespot. De eerste weken verliepen goed, een beetje last van bladluis gehad maar dat al snel opgelost. Ik was zeer tevreden over mijn toppen: Het drama begon allemaal anderhalve week geleden. Ik ging 4 daagjes op vakantie. Ik had net een paar dagen rupsen gespot en geen tijd gehad om langs het tuincentrum te gaan om dat spul van Bayer te halen (ben de naam even kwijt) , ook vond ik dat in principe niet nodig aangezien ik elke dag wel mijn plant een half uur aandacht gaf om ongewenste insecten te zoeken/verwijderen. Ik vroeg een kennis om (slechts) 4 dagen op mijn plant te passen, elke dag even een kijkje te nemen en als er wat opvallends was, hij mij zou bellen. Na 4 fantastische dagen, waarin ik met andere wiet de tijd vulde, was ik weer thuis. Het was afgelopen vrijdag en ik kwam bij mijn kennis aan. Ik was amper binnen en hij zei mij: Oh, ik heb trouwens niet naar je planten gekeken. Ik dus rennen naar mijn planten! Eenmaal aangekomen kon ik wel janken. Misschien zeggen beelden meer dan woorden. Rupsen, overal. Nergens een blad te bekennen behalve dan in de toppen. Nooit geweten dat ze alleen maar het blad lusten en niet de toppen. Na mijn planten eens onder de loep te hebben genomen leek het wel alsof ze in de toppen wonen en voor hun eten naar de bladeren gaan. Ook vond ik misschien het ergste nog dat ik in sommige stukjes rupsenkak aantrof. Dit wil ik niet tussen men joint. 4 Dagen tijd! 3 hele planten helemaal afgevreten! Gelukkig waren mijn planten rijp voor het oogsten al was ik wel van plan het een week later te doen i.v.m. de maanstand. 1 is inmiddels geoogst. nog 2 te gaan dus waarvan ik de hoofdtoppen er al heb afgehaald. Hetgeen wat ik hier eigenlijk mee wil zeggen is: verlies je plant niet uit het zicht want die rupsen weten er wel raad mee. Het is één en al zonde. Zorg ervoor dat je gewoon altijd middelen achter de hand hebt. (Trouwens geen idee of dit nou bij Kweekverslagen moet of in Ziektes, ongedierte & bladproblemen) Een dramatische eerste kweek maar een goede reden en les om volgend buiten seizoen een betere prestatie te leveren. Mvgreetz. Sowietso
  13. sowietso

    Eerste kweek

    Zoals hoogstwaarschijnlijk wel te zien is zitten deze planten nu zo'n 3-4 weken in de bloeifase. Het zijn NDBs en zijn ongeveer anderhalve meter groot. Qua voeding heb ik slechts een beetje kunstmest gegeven en water. Voor bestrijding tegen insecten heb ik alleen slakkendood van Bayer hoeven te gebruiken. Helaas leiden de drie dames nu ook aan bladluis en rupsen.
  14. Je moet de volgende dingen even tegen mekaar afwegen: Hoofdzakelijke Benodigdheden Buiten (op onderhoudt na): Kas. Een lamp voor de extra belichting. Een verwarming voor de temperatuur. Ruimte. Óf het handig is om ze nou in de grond stoppen weet ik niet, stel dat het een paar dagen vriest... Hoofdzakelijke Benodigdheden Binnen (op onderhoudt na): Kast Diezelfde lamp Minder verwarming (aangezien het rendement in een gesloten kast hoger is.) Ruimte. Pluspunten t.o.v. Binnen: - minder stroomkosten - hoogstwaarschijnlijk een kleinere kans op concurrentie van andere planten Nadelen t.o.v. Binnen: - eerder last hebt van ongedierte. - geen controle over groei/bloei tijd. Er zal uitendelijk toch ook vast wel een reden zijn dat 's winters vele mensen binnen kweken i.p.v. buiten met kas? Uitendelijk: Weeg zelf de dingen af, denk vrij, maak je keuze en ga op je doel af. Ga er maar een nachtje over slapen, de planten bloeien wel door. Gr. Sowietso.
×
×
  • Create New...