Jump to content

AcidEiffel

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About AcidEiffel

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Hoi, bedankt voor je uitgebreid antwoord. Die T-neon armatuur lijkt me niet de moeite, voor dat geld heb ik al bijna een HPS. Ik heb even nagekeken hoeveel het met zou kosten om 6x36 watt op te hangen, en ik heb er eerlijk gezegd eigelijk niet veel zin meer in, omdat: -de kost van dergelijk systeem zou ongeveer hetzelfde zijn als een compleet systeem met een 250W HPS -en licht van fluorescentielampen lijkt maar een magere opbrengst te hebben als je het vergelijkt met hetzelfde wattage onder HPS -en bovendien nog eens twee soorten lampen in 865 en 827 moet hebben Als iemand toch andere voordelen van fluorescentielampen te melden heeft, deel ze graag. Lostchild, ben nog steeds geïnteresseerd hoe jij het hebt gedaan, dus plaats die foto maar als je kan.
  2. Goed bezig, maar ik zie zwavel en/of magnesiumtekort (verkleuring tussen de nerven van de oudere bladeren), dat kan je toevoegen met kieseriet. Heb hetzelfde gehad, maar lijkt nu te verbeteren door te stoppen met voeding en verpotten. Het kan ook aan de PH liggen. Kijk even in de growguide bij magnesium- en zwaveltekort.
  3. Super, dankjewel. Ik zal waarschijnlijk PL-L lampen van 36 watt gaan gebruiken omdat alleen die in mijn kast passen. Ik vroeg me af of ik daar ook een standaard TL-D voorschakelapparaat van 36 watt voor kan gebruiken, of moeten het speciale voor PL-L zijn?
  4. Nadat ik alle opties heb nagekeken, heb ik besloten om zelf een PL-L armatuur met een 5-tal lampen in elkaar te knutselen. Ik heb al veel electrowebsites en winkels afgedaan, maar nergens vind ik een die apart de lamphouders, ballasten en startershouders verkopen. Hoe ik de boel moet aansluiten weet ik wel ongeveer en kan ik wel vinden op internet. Bij deze wou ik vragen wie er meer ervaring heeft met het zelf ineenknutselen van dergelijke armaturen, en of dit financieel wel beter gaat uitkomen dan een ready-made armatuur op internet te bestellen (wat me toch erg duur lijkt ook). Ben van plan om de lampen gewoon te monteren op een houten plank (of iets brandveiligers?) en tevens te bekleden met aluminiumfolie of gewoon wit schilderen, om het licht beter naar onder te werpen. Alle hulp is welkom, alvast bedankt.
  5. Ik kwam vandaag op een website een spaarlamp van 65 watt tegen, zij het van een onbekend merk. De lichtkleur is helderwit, waarschijnlijk dus 33 of 840 ofzo. Ze lijkt me werkelijk ideaal. Andere voordelen zijn dat ze in een E27 past, en geen externe VSA nodig heeft, wat wel het geval is voor een Ecolight voor E40, denk ik? En ze is gezien het aantal watt, spotgoedkoop. Logisch dat ze niet zo lang zal meegaan als een degelijke Megaman (andere producent van zware spaarlampen), maar ze kost echt drie keer minder. Het is wel een flinke lamp, 28 centimeter! Of zie ik nu iets over het hoofd dat deze lamp toch niet zo geschikt zou maken? Het gaat dus om deze lamp
  6. De twee planten die nog leven zijn verpot naar een grotere pot en ze lijken ervan te genieten. Maar de kast die ik heb is eigelijk te klein, dus ben ik van plan het hier een beetje te veranderen. Ik ga een andere ikeakast in gebruik nemen, waarbij ik de TL lampen verticaal aan de wand zal hangen en van bovenaf belichten met krachtige spaarlampen. Nu kwam ik op internet deze lamp tegen. De lichtkleur geven ze niet in cijfers maar het zou helderwit zijn (kleur 33?). Zou deze spaarlamp geschikt zijn of ga ik beter naar iets anders op zoek, in kleur 840 of 865 ofzo? Het probleem is ook bij dit soort lampen dat ik op één of andere (liefst goedkope) manier een kap zou moeten hebben die het licht naar beneden projecteert, of zou de witte binnenkant van de kast die ik ga gebruiken, voldoende zijn? Als een mod dit leest, kan dit topic dan naar de micro sectie, het hoort daar beter denk ik.
  7. De foto werkt momenteel helaas niet. Ik zou wel uitbreiden met kleur 865, 827 is eigelijk beter voor de bloei. Ik ben zelf ook op zoek naar spaarlampen in kleur 865 en ze zijn moeilijk te vinden... Maar ze bestaan, eventueel op internet bestellen.
  8. Als je van A tot Z paddo's gaat kweken moet je er rekening mee houden dat je net zoals bij het kweken van wiet, beginnersfouten gaat maken. Zoals je ook vaak zult tegenkomen in handleidingen op internet, is het belangrijk dat je je strikt aan de voorschriften houdt die in de handleiding staan. Je hebt snel de neiging om te improviseren en te experimenteren, maar hou die drang voor later. Steriliteit is voor een paddestoel zo noodzakelijk als licht voor een wietplant! Kijk ook zeker eens even rond op www.shroomery.org
  9. Het gaat hier voor alle duidelijkheid toch over verse paddestoelen, mag ik hopen? In dat geval ken ik iemand die ze veel te goedkoop verkoopt
  10. Als het maar gaat om een kroonsteentje (dat zeker niet gemaakt is voor zware 600wattlampen) en dergelijke kleinigheden, zijn er voldoende andere dingen beschikbaar om draden mee aan te sluiten. Als je ons nou een lijstje maakt van waar je je zorgen om maakt, kunnen we je misschien helpen om enkele zaken eenvoudig veiliger te maken.
  11. Dat is net de efficientie die in een LED-lamp zo bijzonder is, en waarom ze zo zuinig zijn: er gaat amper energie verloren aan warmte-ontwikkeling. Maar er zijn er veel van nodig. Al vraag ik me in feite wel af waarom ze niet gewoon LED's maken op een grotere schaal (groter dus) maar zo simpel zal het dan wel niet zijn zeker? Het lijkt me ook veel werk om te installeren (je zou een gans plafond van E27-houders parallel moeten verbinden met elkaar). Zou de mening eens willen horen van iemand die al met LED heeft gewerkt?
  12. Ziet er zeer goed uit! Ben ook wel geïnteresseerd in zo'n PL-armatuur, zou beter in mijn ikeakast passen. Sorry als dat al gezegd is, maar waar heb je die gekocht en hoeveel kost het? Succes!
  13. Ziet er mooi uit, goed gedaan! Heb je een pb gestuurd, kijk even ajb.
  14. Lijkt me veel duurder dan alle andere lampsoorten, en dan is het nog de vraag of ze licht geven in het juiste spectrum...
  15. Hallo, ondertussen heeft een derde plant ook de geest gegeven. De beste plant die nu nog over is, zet ik bij deze zonnige dagen op de vensterbank. Hij lijkt er wel van te genieten, na tien minuten keert hij zijn bladeren al helemaal naar de zon. Dat kan toch geen kwaad, hoop ik? Is het goed om hem soms in de zon te zetten? De bladeren zijn een beetje misvormd en onvolledig, waarschijnlijk omdat ik 'm niet goed getopt heb, maar het kan geen kwaad heb ik de indruk. De andere houd ik in de kast, ik vind dat de bladeren er niet zo gezond uitzien, ze lijken en voelen ook nogal droog, de randen gaan krullen, en tussen de nerven is er een geleidelijke vergeling gaande. Ik heb al rondgezocht maar kan niet echt vinden wat het is, misschien heeft iemand van jullie er een oog op wat het probleem is?
×
×
  • Create New...