Jump to content

LEDCAN

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About LEDCAN

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. LEDCAN

    Is led een hype?

    Wat jammer dat weer vrijwel niemand hier verder leest dan zijn neus lang en dan weer heel snel rare conclusies trekt. Het gaat hier om de meting van het aantal micromollen wat de lampen uitstralen. De micromollen zijn in de tuinbouw de meeteenheden voor licht. Zoals dat wij mensen, ons licht in o.a. LUX of Lumen uitgedrukt wordt, zo is dit bij planten micromol, puur omdat lux en lumen waardes zijn die voor het menselijk ook zichtbaar zijn en dus niet perse voor planten. De meting geeft aan dat de hoeveelheid bruikbaar licht voor planten (micromol) dus een stuk hoger was bij de led lamp. Dit betekent dus echter niet, zoals dat hier al heel snel geroepen wordt, dat het fotosynthese proces sneller gaat met led. Zoals al eerder uitgelegd gaat het hier niet alleen om de grootste hoeveelheid licht, maar ook om de juiste spectra. Op het moment dat de exacte spectra voor de plant gevonden zijn, dan denk ik dat je het groei/bloei in verhouding kunt zetten met de grotere hoeveelheid micromollen per wat van de led vs hps. Resumée; er wordt dus niet beweert dat een plant 50% sneller groeit tegen 70% minder energie. Wat betreft de intensiteit 20cm naast de lamp. Aangezien je verder niet vraagt op welk verticaal niveau van de lamp die 20cm moet zijn, kan ik je er natuurlijk ook niks over vertellen. Wel stralen onze leds in een hoek van 120 graden. Dus dit is helemaal afhankelijk van waar je zit en of je 1 rij of 2 rijen met lampen de 20cm naar de zijkant kunnen bestralen in die hoek etc etc etc. Nou en verder Kees A ik weet niet wat jij onder spammen verstaat, wellicht is een link naar www.vandale.nl spam en op het moment dat ik de led technolgie aan het verdedigen ben niet. Maar misschien heb ik ongelijk, in ieder geval hier boven de spam link om het even te checken. Bovendien beste Kees A als mijn lampen niet zouden werken en ik graag zo lang mogelijk door zou willen verkopen tot dat het ontdekt werd. Dan gaf ik A) niet mensen de mogelijkheid om ze voor 200 euro hier te kopen, hetgeen ver beneden onze inkoop is en zou ik er hier niet een setje kosteloos ter beschikking stellen. Maar wellicht dat de accountant Kees A (hopelijk niet door justitie aan je gegeven) mij hier een ander rekensommetje over kan geven. Sorry van dat sarcasme hoor iedereen, alleen dat verwijt word ik ook wel eens moedeloos van. Greetz AP
  2. LEDCAN

    Is led een hype?

    Dank je Bots, je post had ik eerder nog niet gelezen. Ik denk dat hier dus eindelijk wel wat heel erg duidelijke bewijzen zijn geleverd wat led dus kan. Nou dat natuurlijk ook niet 100% maar wel dat het dus meer micromol op kan leveren dan traditionele HPS. Nu zeg ik niet dat wij de zelfde leds hebben als dat in deze test wordt gebruikt, zeker niet zelfs. Maar zij hebben een 50% hogere lichtopbrengst med LED tegen 70% stroom besparing. Dit wil toch zeker wel wat zeggen. Wij hebben met onze leds een iets minder hoge stroom besparing, maar toch ook nog zeker de moeite waard. Hoop dat mensen hier al ietsje minder sceptisch worden. Greetz AP!
  3. LEDCAN

    Is led een hype?

    Beste Doc, nu snap ik het even niet meer. Je gaf toch aan dat je zelf wat aan wilde schaffen voor de test toch?! Vind het uiteraard ook geen probleem als jij de lampen die ik aan dit forum ter beschikking stel eerst even laat onderzoeken alvorens ze bij een lid getest worden. Hoe dan ook, led's grow.... Greetz AP!
  4. LEDCAN

    Is led een hype?

    @Doc ik heb al aangegeven een setje van 2*150W ter beschikking te stellen aan een forumlid. Dit duurt zoals gemeld nog ongeveer een weekje of 4. Wil je eerder testen dan mag jij een setje van mij ook voor 400 euro kopen. Zoals ook al eerder vermeld op dit forum werkt alleen led niet goed genoeg. Voor de overige lichtspectra dus graag ook een 2e bron erbij. Dit kan dus of een growspaarlamp van min 125W zijn, of een HPS lamp. Ik daag je ook uit om zelf een lamp in china te bestellen en deze te vergelijken met de onze. Gegarandeerd dat je hier een groot verschil in gaat zien. Greetz AP!
  5. LEDCAN

    Is led een hype?

    @bubbleblower Het is een voordeel van led dat deze dicht op de plant geplaatst kan worden en dat zo het fotosynthese proces optimaal geactiveerd kan worden. Wel is bewezen dat de intensiteit mbt het activeren van de fotosynthese sterk afneemt naar mate de afstand toeneemt. Maar dat maakt niet zoveel uit, omdat je wel het voordeel hebt dat je de lampen tussen de planten kunt plaatsen en zo overal licht geeft. @Kees Onze lampen stralen met een hoek van 120 graden, juist ook hierom moet de lamp dus wel dicht op het gewas komen. verder draaien genoeg tuinders al met led. Vooral stapel kweek komt al heel veel voor. Wat betreft de voortgang en waarom er nog geen honderden kwekers op led zijn, is vooral de kosten, maar ook dat de spectra gewas verschillend zijn. Kweek je het eerste gedeelte van het jaar tomaten, het 2e gedeelte wiet en het 3e gedeelte aubergines, dan heb je 3 verschillende lampen nodig, of 1 hele dure welke manueel instelbaar is op frequentie. Als je al deze kosten hebt, dan scheelt het natuurlijk inmens veel met de traditionele hps en minder de stap waard. Kijk in het westland hier zijn al behoorlijk wat kwekers welke al de led lampen gebruiken. Greetz AP!
  6. LEDCAN

    Is led een hype?

    Kijk je hebt daar een aantal punten. Led en dieptestraling gaan idd niet samen. Wat wel het voordeel van led dan weer is, is dat de straling (lees dus niet het ledje) nauwelijks warm is. Dit als voordeel dat de led dus vrijwel tegen de plant aan gezet kan worden, of tussen de planten etc. zodat je de dieptestraling niet meer nodig hebt. Led is een hele mooie technology die zeer zeker nog niet volledig ontwikkeld is, het kan en moet altijd beter. Dat led als bijverlichting in de tuinbouw gebruikt wordt, bewijst zeker weer dat het wel werkt. Als hoofd verlichting idd niet perfect, vandaar dat ik zoals overal te zien is, adviseer om daar een breder spectrum bij te gebruiken. Maar sinds dat ik hier op het forum post, zijn er nog maar 1-2 echte fatsoenlijke vragen gesteld mbt de technology. Ik zie het dan zeker dat die sceptici hier toch eigenlijk wel willen dat ik faal, terwijl als het dan desondanks dat pootje gehaak dan toch eindelijk werkt, dan........ Greetz AP!
  7. LEDCAN

    Is led een hype?

    Dit stukje doet me heel erg denken aan hetgeen tno geschreven heeft, waarbij ze testen doen met 1 kleur (lekker eenzijdig dus). Al wordt er hier wat dieper op in gegaan en kloppen er ook een heleboel punten van. Toch is het wat enkelzijdig omschreven. Er wordt uit gegaan van kennis welke hij heeft en er dan vervolgens vanuit gegaan dat dat correct is voor de rest van zijn redeneringen. Er wordt ook gezegd dat de kleur groen nog in 50% door de plant opgenomen wordt. Hoe dit precies getest is weet ik niet en welke kleur groen ze gebruikt hebben, en wat voor n soort lamp wordt er dan gebruikt om dat groene licht op de plant te krijgen en wordt er dan opeens geen rekening gehouden met de efficiency van de lamp. Efin zitten ook een hoop relevante stukken tussen. Maar het lijkt mij meer op een verhaal van iemand die led er onderuit probeert te halen omdat hij daar zelf baat bij heeft. Maar dat komt de meeste mensen hier natuurlijk ook goed uit. Greetz AP!
  8. LEDCAN

    Is led een hype?

    Tuurlijk wel. Een beetje commentaar stopt mij niet hoor. Ik heb het alleen even erg druk met de promotie, dus ben helaas heel de dag van kantoor weg, dus vandaar geen reacties. Maar ze komen er nog gewoon aan hoor! Greetz AP!
  9. LEDCAN

    Is led een hype?

    Ja Schenkie wat ben je goed! Alleen je bent zoo goed in zoeken, dat je geen specificaties meeneemt. Oh ja jij bent dus diegene die die chinese tv als zijnde een philips gekocht heeft. Maar wat maakt het uit toch, ze zien er allebij het zelfde uit toch?! Greetz AP!
  10. LEDCAN

    Is led een hype?

    Hey, ja ik wil beweren dat de lampen niet hetzelfde zijn. Ik beweer echter niet dat zij de foto's van ons kopieren of vice versa. Om hier een uitleg op te geven; er wordt ergens in china een product gemaakt, de fabrikant brengt het product op de markt en veel andere fabrikanten kijken naar het ontwerp. IN china zijn de wetten van het intellectueel eigendom niet zoals in europa, dus vandaar dat alles massaal gekopieerd wordt. Van wie is het origineel is niet meer te achterhalen. Wij zullen binnenkort foto's posten van de huidige teelt. Wij verkopen lampen en horen eigenlijk geen wiet te kweken, vandaar dat wij wel wat voorzichtig hiermee willen zijn. Efin jullie zullen het binnenkort zien. Greetz AP!
  11. LEDCAN

    Is led een hype?

    Hey, wij zijn eerst rondom onze eigen vestigingsplaats aan het promoten. Zeeland en west brabant dus tot nu toe. Voor Noord Holland moet je nog even een paar weekjes geduld hebben. Greetz AP!
  12. LEDCAN

    LED Rest in peace

    Wat wij aan het doen zijn is testen of met grotere hoeveelheden led ook de regel licht=gewicht opgaat. Je hebt inderdaad een punt dat led niet zo diep doordringt als HPS. Wij zijn nu met een test plant bezig, waarbij wij 1 spaarlamp aan de bovenkant hebben hangen en 4 led lampen aan de zijkant tegen de plant aan. De plant krijgt licht van de bovenkant op de "traditionele" manier en van de zijkanten wordt de plant verlicht dus door het led. De toppen welke aan de zijkant en verder naar beneden komen, kunnen hun energie stoppen in het groter worden ipv naar boven toe te gaan om licht op te vangen, zij krijgen immers het licht van de leds aan de zijkant. Deze test is dus niet voor de energie besparing, maar juist om te kijken of er een stuk meer gewicht aan komt. Een van onze klanten had op deze manier met 4 planten en 6 led lampen of 1 m2 een opbrengst van 1300 gram droog. Het klinkt allemaal heel logisch want je kunt er in feite stukken meer licht tegenaan gooien dan met HPS, echter willen wij het ook zeker weten en niet alleen het verhaal. Tot nu toe groeit deze plant heel mooi en zien de toppen er overal (ook aan de zijkant) heel mooi en veelbelovend uit. Als antwoord op je tentje van 1.2 * 1.2 minimaal moet je hier 2 led lampen en 1 spaarlamp (voor de overige lichtspectra) weghangen. Te adviseren is wel op eigenlijk min 3, maar hoe meer licht hoe meer gewicht, dus meer op te hangen. De led lampen stralen dus geen warmte uit, dus vandaar dat je ze vrijwel tegen de plant aan kan zetten, hier krijg je ook een voordeel ten opzichte van hps, de plant kan het licht optimaal absorberen. Er zijn 2 sets speciaal voor groei (8:1 blauw:rood) en de andere voor de groei, welke dus overheersend rood is. Tenzij dat je stekken kweekt heb je de eerste niet nodig. Je moet je stekken wel tot een redelijke hoogte laten voorgroeien, want direct het felle led licht erboven voor de bloei, doet het stekje de eerste week niet echt goed. Hierna kun je gewoon puur de bloei lamp gebruiken, uiteraard wel icm je spaarlamp of traditionele hps. Wij maken verder gebruik van SMD high power leds met een hoek van 120 graden. Hoop dat dit zo al je vragen heeft beantwoord. Greetz AP!
  13. LEDCAN

    Is led een hype?

    Volgens mij heb ik ergens al wat meer uitleg gegeven over china en hun producten. Pak een willekeurige branch smartphones, of hoe noem je de categorie van de Apple Iphone. Hier vind je in china ook duizenden fabrieken die ze verkopen, betekent dit echter ook dat het dezelfde kwaliteit is? Alles wat jullie van een merk in huis hebben staan, kun je vrijwel ook exact identiek in china kopen. Vrijwel exact identiek meld ik er voor de duidelijkheid even bij. Qua uiterlijk identiek, alleen het verschil zit hem in de kwaliteit. Dit is idem dito voor onze lampen. Maar ik zou zeggen bestel ze en ga er mee testen. Dan zul je vanzelf zien dat je geen appales met peren kunt vergelijken. Verder sta ik open voor commentaar zoals ik al in het begin gezegd heb. Heb je vragen over een werking etc dan leg ik dat graag uit. Hebben jullie mij iets te leren dan ook graag. Het is niet mijn bedoeling hier om mensen te kleineren of om te zeggen dat hun theorie volledig onjuist is. Ik probeer alleen wat andere technieken hier aan te boren. Zoals eerder gemeld stel ik dan ook 2 lampen ter beschikking voor testen aan een lid van dit forum, over een weekje of 4. Verder starten volgende week, tot nu toe al 15 growshops met het testen van onze lampen. Sceptisch in de tussentijd, geen probleem, we zullen het bewijzen. Greetz AP!
  14. LEDCAN

    Is led een hype?

    //EDIT leer quoten, lees hier hoe we het graag willen. Hey, kijk vragen mag, dat is goed wordt iedereen wijzer van. Maar laat wel een klein beetje dat kleinerende eruit. Als antwoord de lampen zijn inderdaad 156 wat en niet 150. Echter is 150 een makkelijker aantal en beter te vergelijken. We komen met de 2* 25 watt, door de ventilator en het overige stroom wat de lamp in zijn geheel verbruikt ook te vermelden. Dit doen we ook bij HPS, zie onze vergelijking. Verder wordt het minder warm in je hok, waardoor je ventilator minder hard draait, wat wee een beetje minder stroomverbruik oplevert. De combinatie van onze rode en blauwe leds zorgt voor nog iets anders wat er uiteindelijk ook voor zorgt dat de bloei beter verloopt. De termen high power leds is heel bekend. Bewezen is ook dat low power, hetgeen veel lampen nog gebruiken, niet werkt. Wat betreft je bewijs. In onderling overleg hier, hebben we besloten dat we de test foto's van onze huidige plant online zullen plaatsen. Greetz AP!
  15. LEDCAN

    Is led een hype?

    En ook peridan leest niet goed. Wellicht had je gezien dat onze lampen 150W zijn en geen 90. En dat wij stellen dat je 2 lampen en 1 spaarlamp ruim een 600W HPS vervangt. Dus persoonlijkheidsstoring of concentratie stoornis?
×
×
  • Create New...