Jump to content

Roytje1981

New Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Roytje1981

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik wil mijn BIG Bang planten buiten in 16 liter bakken gaan zetten. Per plant 1 bak (daar laat ik ze van begin tot eind in staan), maar nu mijn vraag: Welke grond kan ik het beste gebruiken? en daarbij welke voeding / wortelstimulator? all-mix aarde? Plagron Grondmix zonder Perlite growmix? Graag advies
  2. Ik wil mijn planten buiten in 16 liter bakken gaan zetten. Per plant 1 bak, maar nu mijn vraag: Welke grond kan ik het beste gebruiken? en daarbij welke voeding / wortelstimulator? all-mix aarde? Plagron Grondmix zonder Perlite growmix? Graag advies, is mijn eerste kweek...
  3. Er staan er nog 3 die er goed uitzien.. de rest is aan het vergaan denk ik.. erg jammer.. maar ja.. bestel meteen maar weer nieuwe zaden.. poging nummer 2.. Nu weet ik in ieder geval dat ik de kap eraf ga laten, alleen omdat ik overdag de hele dag werk was ik er bang voor dat ze misschien een tekort aan water zouden krijgen.. vandaar die kap.
  4. dank je, maat pot wil ik 20L gaan gebruiken per plant.. voeding en grond heb ik geen flauw idee, dit is mijn eerste kweek en hoopte eigenlijk hier het een en ander aan ervaring op te doen.. dus als je suggesties hebt?
  5. Afgelopen donderdag heb ik 11 zaadjes Purple Tops binnen gekregen en ben ik meteen 's avonds toen ik thuiskwam gaan ontkiemen.. Heb hiervoor gekozen omdat het een buitenwietje is en goed tegen het nederlandse klimaat kan. Gewoon in een kleine kweekkas op erg natte watten. Vrijdag kwamen de eerste zaadjes al uit, zaterdag kwam de rest van de zaadjes ook al uit, dus heb ze meteen maar in diezelfde kweekkas in de potgrond gelegd. De potgrond in de kweekkas hou ik aardig vochtig, ook als de deksel van de kas erop zit heb je behoorlijk condensvorming en een hoge luchtvochtigheid in de kas dus dat houd de grond ook erg vochtig. vrijdag stak zowaar de eerste zijn koppie al boven de grond en zaterdagmorgen kwamen daar nog eens 3 stuks bij.. Ze gingen als een speer. Hier een paar fototje die ik vandaag gemaakt heb, ik ga jullie op de hoogte van de vorderingen houden. Mensen met tips over bijvoorbeeld voeding of wat dan ook? alsjeblieft meld het.. dit is mijn eerste kweek en ik moet nog erg veel leren.. Intussen staan er 10 van de 11 boven de grond.. maar ik kom vandaag thuis en zie dat er een paar plantjes er zeer slecht uitzien.. beetje dunig, sommige beetje bruinig.. lobblaadjes die wat kleiner lijken? Heb het idee dat ze het niet helemaal fijn vinden.. Heb dus meteen de kap eraf gehaald van de bak en ze zo terug in de zon neergezet, de potgrond is nog vochtig genoeg dus daar ligt het niet aan.. Zou het kunnen dat het te "benauwd" in die bak was met de deksel erop?
  6. Ik ben Roy Kom uit nieuwegein, ben 27 jaar.. Dit is mijn eerste kweek, heb dus veel te leren.. Ben begonnen met Purple Tops (buiten) Iedereen met tips of wat dan ook.. tell me..
×
×
  • Create New...