Jump to content

Discipel

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Discipel

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  • Birthday 09/27/1983

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Female
  1. Ik lees hier op verschillende plekken over het gebruik van wormenmest. Heeft er iemand een idee waar dit verkrijgbaar is ? Aangezien het nogal dringend is, zou ik liefst een winkel vinden ipv een webshop. Ik ben zelf al in verscheidene tuincentra gaan kijken, maar wanneer ik de vraag stel, wordt ik bekeken alsof ik ontsnapt ben uit een mentale instelling :-( Is het dan iets dat enkel en alleen in de growshops te krijgen is? En om het iets moeilijker te maken: Ik ben hiernaar op zoek in het Belgenlandje... Iemand die mij kan verder helpen, suggesties..? Alvast bedankt ! Groetjes, Discipel
  2. Bij deze wil ik jullie meedelen dat Kasperfish jullie reacties ten zeerste apprecieert. Hij is dankbaar maar is helaas zelf niet in staat om te antwoorden aangezien hij owv een kritsch meningsverschil niet meer op deze site actief kan zijn. Ik zal jullie reacties doorgeven aan hem ! Groetjes, Discipel.
  3. Ik heb Kasperfish's planten even in bewaring tot ie terug is van vakantie. Tot op heden kan ik nog geen verandering zien... (of misschien ligt het aan mijn "nog niet zo geoefend oog" Spannend afwachten.. @Jkweek : Jammer dat je gestopt bent met je verslag. Wat was/is het resultaat na een maand?? Ben erg benieuwd !
  4. Weer een mooi verslagje ! En snel bovendien... Good'on ya, Kasperfish
  5. Yes, Kasperfish... We hebben er hier wel héél erg lang op moeten wachten (langer dan eender waar denk ik), maar het geduld wordt uiteindelijk toch beloond! Perfecte buitjes nu, toch? Grtz!
  6. Interessante discussie die je daar voert, Kasperfish. Merk ik daar toch ook weer een vleugje invloed van het verhaaltjesboek in doorschemeren? (Boer-wijf) ? Dankzij al molmol's vrienden moet het lukken! En anders moet je misschien eens overwegen om jouw befaamde "footydance" nog eens doen... Als er al één dans bestaat die kan helpen, dan is het vast en zeker dat fascinerende ritueel. Veel succes ermee !
  7. Geraniumgrond uit de Hubo. Die heb ik voor al deze plantjes gebruikt.
  8. Alvast bedankt voor de reacties ! Ik heb nog eens nieuwe fotootjes genomen voor een kleine update. Ik zit precies wel met een probleempje wat de NDB's betreft. De foto's zullen het zo dadelijk wel even illustreren : Eerst eventjes de plantjes die het wel goed doen! Zelfs het klein scheutje lijkt zich zonder stekgel -en andere middelen sterk te houden... : Wat de Lowryders betreft : twee zaadjes zijn uitgekomen, van het derde is geen spoor te bekennen. Het zal dus waarschijnijk bij die twee blijven? Of kan er zoveel tijd tussenin zitten? Ze doen het precies ook wel net iets minder goed dan de zusjes of broertjes die ik elders weet staan. Ze worden nochtans goed bewaakt ! Het beestje is er door gefascineerd, maar komt er verder gelukkig nooit aan... Zelfs ik mag niet meer in de buurt komen En dan het probleemgevalletje : Er zit een vreemde witte substantie in de grond bij de Lowrydertjes. Met bladluizen heb ik al komaf gemaakt, maar ik heb geen idee wat dit is, en of het kwaad kan... 't was niet simpel om er deftige foto's van te nemen, so this will just have to do. Klinkt misschien wat lachwekkend, maar ik heb mijn reukorgaan er eens in gestoken en het ruikt naar.... champignons? Precies een soort schimmel ofzo... Verklaringen en oplossingen (indien nodig) zijn uiteraard steeds welkom ! Groetjes ! Discipel
  9. Hoi Knightfightx, Ik vrees dat je plantjes in het gezelschap van bladluizen verkeren. Mijn plantjes hadden er ook last van, alhoewel ze er nog geen echte schade van ondervonden hadden. Groene, zwarte, vleugels, geen vleugels... Noem maar op. In één van de andere topics refereerde Kasperfish naar een interessant filmpje over de bladluis. Best wel een bizar voortplantingsmechanisme hebben die beestjes. Check hier maar eens. Ik ben bij Intratuin iets gaan halen. Mij hadden ze een soort staafjes aangeraden. Wel handig, ze moeten gewoon vlak onder de oppervlakte in de grond gestoken worden. Ik zou er een foto van laten zien, maar ik vind de verpakking niet meer. Swat, middeltjes genoeg waarschijnlijk. Ik weet ook niet wat het meest doeltreffende is, maar bij mij heeft het alleszins zijn werk gedaan! Grtz!
  10. Hoi Kasperfish. Foto's staan er inderdaad snel op. Ik was live al onder de indruk, maar als je 't dan nog eens vergelijkt met die eerste foto's... Dan denk ik dat zowel wij als de plantjes flink hun best gedaan hebben. Een bescheiden begin, terras/balkon-kweekje
  11. Net het filmpje gezien. Best wel een bizar voortplantingsmechanisme, die bladluizen. Mijn plantjes hadden er ook last van, alhoewel ze er nog geen echte schade van ondervonden hadden. Ik ben eveneens bij Intratuin iets gaan halen. Mij hadden ze een soort staafjes aangeraden. Wel handig, ze moeten gewoon vlak onder de oppervlakte in de grond gestoken worden. Ik zou er een foto van laten zien, maar ik vind de verpakking niet meer. Swat, middeltjes genoeg waarschijnlijk. Ik weet ook niet wat het meest doeltreffende is, maar bij mij heeft het alleszins zijn werk gedaan!
  12. Hey Kasperfish, Het scheutje staat er nu zo'n 4 dagen onder denk ik ?? Correct me if I'm wrong. You should know too. De blaadjes staan voorlopig nog steeds allemaal recht. Straks gaat het nog echt lukken ook
  13. Hoi Stokey, Het kleintje van de onbekende soort staat nu sinds anderhalve week in de pot. Over de grotere twijfel ik zelf eigenlijk een beetje. Ik ben toen zo dom geweest om het nergens te noteren. Ik schat dat deze ongeveer eind april of begin mei gezet is. Veel zal ik er niet naast zitten, vermoed ik. De bladeren zijn inderdaad groot, alhoewel ze misschien iets impressionanter lijken als je als referentiepunt een grote mannenhand neemt. Ik meen namelijk te denken dat ik een doorsnee-grootte van vrouwenhand heb.
×
×
  • Create New...