Jump to content

Qcb

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Qcb

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Heb hem net nog geeikt, dacht namelijk hetzelfde. Bleek dat hij er 0.3 teveel bij optelde dus 7.3 ipv 7.0. Ander vermoeden dat ik heb is dat ik misschien een foutj heb gemaakt in de voeding, misschien teveel? Heb ze voor de zekerheid gespoeld met afgezuurd water zonder voeding.
  2. Hallo, Bij deze heb ike ven een vraag over een vreemd incident wat zich op het moment bij mij voordoet. Ik heb dit in 7 jaar nog nooit meegemaakt en was benieuwd of iemand me hiermee verder kon helpen. Even over de setup en plant: Soort : The doctor (GHS) Week: week 4 week 2 zichtbaar 12/12 (geen voergroei gehad meteen vanaf zaad op 12/12) Voeding: EC 1.4/1.5 Canna lijn Medium: Mix van cocos en special mix light. in 7 liter potten PH : rond de 6.0 Wat is er gebeurd de afgelopen dagen? Ik heb 2 dagen geleden de planten met bugs away van ecolizer besproeid Deze kleur is gisteren begonnen en vandaag was het wel heel erg ineens. Iemand dit wel eens eerder gezien? pics:
  3. Nog even een brandende vraag die ik nu heb. Er beginnen wat haartjes bruin te worden. Maar de plant is nog erg vitaal, er zitten weinig gele bladeren op en dergelijke. Ik vind de toppen ook nog te klein om te gaan oogsten maar ja als het moet dan moet het. Mijn vraag is hoe lang ik nog kan wachten. Ik zit nu in week 8 2e dag.
  4. Daar ben ik weer, weinig tijd gehad dus hier even een update van dag 47 bloei. Ben op zich niet helemaal tevreden en denk dat ik overstap op ecolizer voeding. Verder geen ongein gehad. Enige wat jammer is is dat ik wat korte planten heb. Volgende keer wordt een Big Bang uit zaad kweekje. Tevens ga ik de afzuiging aanpassen naar een groter vermogen. Nou voldoende gepraat hier zijn de pics. Overzichtje Willekeurige planten
  5. @pp er Bedankt voor de waarschuwing. Ik ga eerst even uitzoeken of het wel samen gaat, en bij twijfel hou ik het gewoon bij de dutchpro. Tevens even een update. We zitten nu op 17 dagen bloei. Ik heb het volgende gedaan afgelopen week. 2 x bespoten met 1 x masai en 1 x bugs away. (Het ziet er naar uit dat nu echt alles dood is.....) toppen gebogen op de ruimtes op te vullen en de grote zijtakken wat meer groeiruimte te geven. Dit lijkt goed te werken aangezien de toppen van sommige genogen planten redleijk omhoog schieten. Verder doen de toppen het naar mijn weten goed. Ben nog steeds niet tevreden met de afzuiging middels buisventilator ivm het geluid op een hoge stand. Dit dwint me om hem wat lager te zetten snachts........ De temperatuur is nog steeds 20 nach en 28 dag lv heb ik op 50 overdag en 60 met lampen uit nu. Verder weinig nieuws maar wel even een foto update: overzichtje van boven zijaanzicht van een plant van de zijkant genomen foto
  6. Goedenavond. Even nog een vraagje over mijn voeding. Ik gebruik nu A+B bloei voeding van Dutchpro. En nou vroeg ik me af of het handig zou zijn om daar nog eens bloom up van Ecolizer aan toe te voegen, wel zodat het nog steeds 1.8 ec waarde is. Of kan ik dit er beter niet meer aan toe voegen. Wat ik bedoel dus is die A+B wel genoeg?
  7. Bedankt voor de antwoorden. Ik zal de lamp iets hoger hangen en weer op 55 cm zetten, temp heb ik zelfs op een lage stand van de afzuiging op 26. Maarja het is ook wat kouder buiten nu in de avond en nacht. Verder kijk ik dan maar wat er van deze 12 af komt en of alles bedekt wordt, dus efficient dan beslis ik hoeveel ik de volgende keer doe. Die spint heb ik denk ik onder controle met bugs away. Ik kan ze niet meer terug vinden. Maar ik zit eraan te denken om nog 1 keer met masai te gaan spuiten.
  8. Ik zit nog even met een aantal vraagjes: Wat is jullie mening omtrent hoe dicht ik de lamp op de planten moet zetten in dit stadium? Ik zit wat met tweestrijd. Aan de ene kant wil ik de groei in de lengte remmen en aan de andere kant wil ik ze niet te dicht erop hebbenzodat de plant beschadigd. Een andere vraag die ik heb is wat het meest effectiefe aantal planten is in een 120x120 tent. Verder loopt alles goed ik heb ze gedieft zodat ze wat meer ruimte hebben. Volgende foto update is binnenkort.
  9. Dat had ik begrepen ja, leuke stekjes erfenis...
  10. Hallo allemaal Hier mijn eerste verslag van mijn eerste kweekje. Heb het een aantal jaren al eens eerder gedaan maar dat was niet op deze manier, zeg maar met rendement uit een kleine locatie:) Ik was al begonnen met de kweek maar toen was ik nog niet lid. Dus er wordt pas ingestapt na 10 dagen groei en 10 dagen bloei. Die 10 dagen groei was ik eerst niet van plan maar de stekken sloegen wat lastig aan vandaar... Er waren wat probleempjes door de slechte stekken die ik had en de inloop problemen met de luchtvochtigheid. Tevens had ik de spint al in de stekken zitten. Ik heb hier mijn lering uit getrokken en ga de volgende kweek met zaden werken die ik laat voorgroeien on TL. De planten waar het deze kweek om gaat zijn voor het grootste gedeelte Snow-white en dan nog 3 keer pp. Als je het mij vraagt is het nog te betwijfelen en zijn het misschien ook wel allemaal gewoon pptjes. Annyhow dit is toch vooral ter lering en vermaak en de volgende keer worden het gewoon zaadjes. Verder ben ik van plan de buiventilator in te wisselen voor een softbox aangezien ik hem te lawaaig vind. Ik heb een setje bij de gs gekocht met de volgende setup: Secret Jardin 120x120 600w phillips sont-t plus buisventilator koolstoffilter humidifyer van brons 11 liter potten De voeding die ik nu gebruik is van dutchpro. Vorige keer gebruikte in ecolizer en dat ga ik in de toekomst ook weer doen aangezien ik en bekenden van mij hier goeie ervaringen mee hebben. Temperatuur heb ik nu op 20 in de nacht en 26/28 met de lampen aan. lv heb ik nu stabiel op 60 % De foto's zijn nog wat van slechte kwaliteit maar ik zal even een andere camera gebruiken voor de nieuwe update. Verder zijn alle tips welkom natuurlijk Hier zijn de foto's 10 dagen bloei lamp en ventilator met afzuiging (lamp hangt er nu 50 cm boven) Op rechts de 3 pptjes Volgende update komt zsm, ik ben even een paar dagen aan het werk.
  11. Goedenmiddag, Ik zal beginnen met mezelf voor te stellen. Ik ben een man van 28 uit nl. Ik hang al een tijdje op dit forum maar vooral om info in te winnen voor de hobby. Ik ben van plan hier zo nu en dan te gaan posten dusik dacht ik registreer me even. Verder zal ik vooral in de kweekverslagen rubriek te vinden zijn. Nou dit was het wel weer groeten:)
×
×
  • Create New...