Jump to content

caskafa

Full member
 • Content Count

  340
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About caskafa

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Goede avond mede kwekers, Ik zou graag meerdere updates per week doen maar helaas heb ik daar simpel genoeg de tijd niet voor. Ik maak dit verslag sowieso af, als ik ergens een hekel aan heb is het verslagen die niet afgemaakt worden . Maar dit soort berichtjes werken wel stimulerend uiteraard . De dames staan dagen 48 dagen 12/12. Voor mij gevoel gaan ze goed, ik denk dat de Herijuana zeker nog 2 weken nodig heeft. De JxMS heeft overal al bruine haartjes, maar aangezien ze bij Baekelandt 9 weken heeft gehad lijkt het me sterk dat ze nu al rijp is. Ik denk dat het wat te maken heeft met dat ze achteraan de tneon lampen staat, dus het wellicht wat warmer krijgt dan de Herijuana. Ok, de foto's: Alvast een goed weekend!
 2. Goede avond, Gezellig dat jullie nog meekijken. En bedankt voor de berichtjes, altijd fijn om te zien dat er interesse is. Ik ga niet te veel vertellen, gaat allemaal oke. Heb de kleine topjes laten zitten, daar ga ik dan wat lekkere hasj van maken samen met het knipafval. Heb inmiddels blumats aangeschaft maar ben er niet super tevreden over. Voor mijn gevoel geven ze niet voldoende water, kan natuurlijk ook aan mij liggen aangezien de planten niet slap hangen. Voeding geven wordt ook moeilijk aangezien de blumats dan dichtslippen dus dat moet nog gewoon handmatig met een flesje. Zit nu in week 6 12/12, 38 dagen om precies te zijn. Sommige topjes van de JxMS zijn al behoorlijk bruin geworden, het lijkt me niet zo dat sommige topjes al klaar zijn? Iemand enig idee waar dit aan kan liggen? Goed, foto's. Ik maak ze met mijn 5s, dus heb nu een lens gekocht waar je een soort van macro foto's mee kan maken. Niet de beste kwaliteit, maar ach het gaat om het idee . Ben benieuwd wat voor rokertje het gaat worden, al een tijdje niks gerookt dus de kleinste hoeveelheid zal al inslaan als een bom vrees ik . Ben persoonlijk een hasj roker, dus die zal ik wel eerst gaan proberen als ik die gemaakt heb.. Ik vind het idee wel fijn, dat ik weet waar het vandaan komt en wat ermee gebeurt is! Fijne avond!
 3. Goede avond wachtende, Excuses dat de update nu al meer dan een maand op zich heeft laten wachten, maar ik denk wel dat jullie waar voor je geld krijgen . Ik heb de planten op 27 december 2013 over geschakeld op 12/12. Ik heb dus totaal 86 dagen groei gehad voor de Herijuana en 66 dagen groei gehad voor de JackberryxMadScientist. Nu zitten de plantjes in de 4e week bloei. Om precies te zijn 27 dagen 12/12. Goed, nu waar jullie uiteraard op hebben zitten wachten, de foto's! De 1ste dag op 12/12: 6 dagen later: 16 dagen op 12/12: 27 dagen op 12/12: Nu heb ik nog wel een vraag, is het verstandig om dit soort klein spul er tussenuit te plukken zodat alle energie ook daadwerkelijk naar de goede toppen gaat: Dit ligt namelijk onder het bladerenveld waardoor ze eigenlijk geen licht krijgen, neem aan dat dit voornamelijk fluf wordt wanneer ik het laat zitten? Verder zien jullie dat het netje helaas niet volledig gevuld is, aan de linker kant zit nog een redelijk grote open plek. Wellicht dat ik hier iets moet aanpassen de volgende ronde. Denk dat de luchtstroom hier niet fijn is voor de plantjes, waardoor ze daar niet heen willen groeien. Temperatuur ligt tussen de 19 en 25 graden. Ze krijgen nu ook biologische bloei voeding en biologische pk booster volgens het schema van BAC. Ga proberen wekelijks een update te doen nu! Fijne avond!!
 4. Goedemiddag volgers, Allereerst bedankt voor alle tips en complimenten! Fijn om te horen van mensen die al ervaring hebben met het soortje en scroggen. Ik zie wel dat het punt van omschakelen niet heel gemakkelijk te kiezen is aan jullie reacties. Ik wil het liefste het netje mooi vol hebben en zou het zonde vinden om nu net te vroeg te schakelen en het netje niet vol te krijgen na bijna 3 maanden voorgroei (maar dat wil iedereen natuurlijk ). Ik heb volgens de tip van Beakelandt de gaten in het net geteld en ik kom uit op zo'n 85 lege gaten van de 176 van het net. Dat zou betekenen dat het net nu voor iets meer dan 50% vol zit. Dus het is dan zeker verstandig om nog even door te groeien als ik het zo lees. En aangezien ik zaterdag op wintersport ga heb ik liever dat ze stabiel blijven groeien dan ineens uitschieters erbij zitten (de planten worden verzorgd door madame). Ik zou nog een cm of 30 de hoogte in kunnen wanneer het echt helemaal mis gaat. 2 seconden geleden vond ik hetgeen wat hierboven staat nog een perfect plan maar als ik dan lees wat HiaWatha schrijft ga ik weer twijfelen . Ach we proberen het gewoon zo.. @urbanjutter; de temperatuur heeft waarschijnlijk meerdere oorzaken. 1. Er zit weinig ruimte tussen de luchtinlaat en een bureau waar het tentje naast staat. (cm of 5) 2. De afzuigslang is redelijk lang waardoor ik misschien wat minder afzuig dan zou moeten, ik zou de afzuiger wat hoger kunnen zetten. De afvoer ligt een meter of 3 van het tentje dus dezelfde lucht zal niet worden gebruikt. Maar wat bedoel je precies met lager gaan zitten? De lampen wat lager hangen? Ik zal nog even snel wat foto's erop gooien anders gaan er weer 2 weken overeen na de laatste foto update. Zo staan ze er vandaag bij: En nogmaals bedankt voor alle tips! Dit is waarom dit forum zo fijn is (buiten het feit dat de bulkupload even gefixt moet worden ). Ik heb veel gelezen, maar als je het uiteindelijk zelf doet dan is het toch niet zo makkelijk als het allemaal lijkt. Fijne avond alvast!
 5. Goedenavond lezers en kijkers, Weer dik 2 weken geleden dat ik een update hebt gedaan dus het wordt weer eens tijd. De Herijuana staat inmiddels 70 dagen op 18/6 en de JxMS 50 dagen op 18/6. De softbox heb ik inmiddels geïnstalleerd, draait op 30% en houdt de temperatuur op max 29 graden met 2 x 150W. Nu is het ook fluisterstil, dus dat doel is ook bereikt. Ik zou alleen jullie mening en hulp nu goed kunnen gebruiken. Ik vind het zelf moeilijk in te schatten hoe lang ik nog op 18/6 moet draaien voor ik naar 12/12 overschakel. Dus s.v.p. jullie visie hierop. Daarnaast heb ik nu wat moeite met het scroggen van de herijuana, in het midden van de plant komen nieuwe groeischeuten van de zijtakken die ik naar de buitenkant van het netje probeer te scroggen. Het probleem is nu dat ik niet weet waar ik al die nieuwe groeischeuten moet gaan scroggen aangezien het daar al helemaal vol zit. Iemand tips hiervoor? Ok, hopelijk kunnen jullie mij helpen met het beantwoorden van deze vragen met behulp van de foto's: Het overzicht, het netje zit nu dus al redelijk vol: De groeischeuten bij de Herijuana: De buitenste zijn uiteraard makkelijk te scroggen: Met de lampen op de normale positie: Dus graag wat tips en meningen over de 2 vragen die ik hierboven heb gezet. Zou fijn zijn als jullie mij hierbij kunnen helpen. Fijne nacht alvast! Caskafa
 6. Goedemiddag, Tijd voor een korte update. De Herijuana staat nu 53 dagen op 18/6 en de JackberryxMadScientist staat nu 33 dagen op 18/6. Ik heb inmiddels een stalen softbox besteld, die kan ik deze week ophalen dus dan zou ik kunnen kijken of ik de temperatuur goed krijg met 2 t-neons. De wattage van 160 watt is schijnbaar de piek wattage, dus bij het opstarten. Daarna schijnen ze 55 watt te verbruiken dus dan is het wel redelijk. Het gaat redelijk goed, hopelijk krijg ik in 2 weken het netje vol genoeg om op 12/12 te kunnen gaan. Oke wat foto's De dames gaan redelijk. De Herijuana: De JackberryxMadScientist:
 7. Hoi Sniper, Heb je inmiddels al gekozen voor welke lichtbron je gaat? Ik heb zelf de t-neons van mammoth, maar hier passen wel gewoon de lampen van SJ in( heb 1 set lampen van SJ en 1 set van Mammoth, werken beide). Ook kun je deze gemakkelijk doorschakelen met elkaar, zodat je maar met 1 stekker de tent uit hoeft. Let wel op wanneer je 2 stuks van 150 watt neer hangt dat je een redelijke afzuiging hebt. Op dit moment heb ik een 185m3 buisafzuigertje en die trekt het niet onder de 32 graden met 2 stuks erin. Heb nu een degelijke stalen softbox besteld (500m3) en ga hem dimmen met een variac. Houdt er rekening mee dat wanneer je een buisafzuiger neemt dat deze redelijk wat geluid produceren, zeker in een tentje aangezien deze niet geïsoleerd zijn! Mijn afzuigertje produceert rond het tentje zo'n 60 / 65 dB, dit is aardig wat geluid, zeker als het in een ruimte staat waar mensen komen valt dit op. Het mooie van de tneons is dat je met 150 watt kan beginnen en wanneer je scrog netje vol begint te raken je er een 2e bij kunt hangen. Maar ik weet niet of je er een oppervlakte van 80 x 80 mooi mee kan verlichten, ik kan mijn oppervlak van 60 x 90 wel goed verlichten dus ik neem aan dat dit moet lukken. Ook moet je een pc fan op de ballast van de neons hangen (worden vrij warm dus zo gaan ze langer mee), en de warme lucht moet er wat onderuit geblazen worden. Ver onder de €500 zul je niet blijven, ik denk zelf dat je hier overeen zult gaan. Ik zelf was zo'n €550 a €600 kwijt voor mijn set incl. zaden, sanniesway, grond, etc. (wel 2x zaden besteld). Hier heb ik mijn nieuwe bestelling van mijn softbox niet bijberekend, dan zou het op zo'n €700 a €750 uitkomen. Bedenk wel dat wanneer je in 1 x goede spullen koop, je hier lang mee zult doen. Deze investering is 1x zo hoog, daarna kom je hooguit wat kosten van een nieuwe filter of een lampensetje tegen. Als je even snel rekent, 7.5g per week, a €7/g? = €735, na de eerste kweek heb je de set eruit, maar hoef je ook niets meer te investeren, mits je het in 1 x goed koopt. Ik kan niet in je portemonnee kijken, maar ik zou €200 niet besparen op een goede afzuiging, of hij moet op een plek staan waar echt nooit iemand komt en je hem zelf ook niet hoort, zolang je maar voldoende capaciteit hebt. Succes met de beslissingen die je moet maken als je deze nog niet gemaakt hebt! caskafa
 8. Goede avond, Het is inmiddels weer bijna 2 weken geleden dat ik een update hebt gedaan, wat laat maar had het druk, sorry! Ik heb voorlopig even de 2e lamp uit het tentje gehaald, omdat ik de temperatuur niet mooi onder controle kreeg. Ik heb van alles geprobeerd, ik heb bijvoorbeeld 2 fans bij de luchtinlaat gehangen en 2 fans nog half op de ballast/ onder de kap zodat deze niet te warm worden. Dit werkte het beste maar alsnog bleef de temperatuur pieken naar soms wel 33 graden. Gemiddeld hing de temperatuur rond de 31/32 graden, alsnog te hoog dus. Op dit moment blijft de temperatuur gemiddeld 26.7 graden met 1 T-NEON in het tentje. Ik heb het gevoel dat de Herijuana niet zo snel gaat, mede omdat ik denk dat ze de luchtstroom van de fans niet fijn vindt. Heb namelijk wat kleine roestplekjes ontdekt en heb al een paar keer eerder gezien dat planten die in de luchtstroom staan hier last van kunnen krijgen. Ik heb nu een soort windscherm gemaakt waardoor de Herijuana redelijk uit de wind blijft en heb nog geen nieuwe plekken ontdekt. Hoe ik dat ga oplossen als het netje bijna vol is moet ik nog even kijken aangezien de warme lucht toch onder de lampen uit moet komen. Beide planten zijn inmiddels gefimt en pakken het goed op, de JackberryxMadScientist heeft het meeste progress denk ik zelf. Maar het duurt wat lang naar mijn gevoel. De Herijuana staat nu op 46 dagen 18/6 en de JackberryxMadScientist staat op 26 dagen 18/6. Ik denk dat dit te maken heeft met de hoge temperaturen die enkele dagen in het tentje zijn geweest en het fimmen. Omdat ik uiteindelijk toch met 2 x 150W in het tentje 12/12 wil gaan draaien ben ik aan het twijfelen om een softbox met wat meer capaciteit te kopen. De buisventilator die ik nu heb draait op vol vermogen 185m3 en verbruikt 16watt. Nu heb ik een mooie stalen softbox gezien op het internet, deze softbox (kan de link niet verwerken in tekst, als jullie de link willen vraag maar dan post ik hem als nog) heeft een capaciteit van 500m3 wat ik ga dimmen met een variac. Mijn filter is 325m3 of 375m3 dus die zou nog redelijk wat van deze capaciteit kunnen gebruiken. Het enigste waar ik van schrok was de wattage van deze box, ze zeggen 160watt. Er zit een torin motor in, en heb wat gezocht over deze motoren op het internet om te kijken of deze wattage niet wat hoog is. Nu heb ik een paar torin motoren gevonden van dezelfde capaciteit, die een verbruik hebben van 55watt, maar er staat bij deze informatie ook een amperage van 0,65A of 0,72A. Dit zou dan toch betekenen dat het verbruik van deze motoren 0,65A x 230V = 150W of 0,72A x 230V = 166W is? Of klopt het niet wat ik doe? Ik vind 160W namelijk redelijk veel voor een afzuiger, ook al zou die niet voluit draaien, hou je een redelijk verbruik eraan over. Kan iemand mij bevestigen of deze motoren zo een hoog verbruik hebben of niet? Oke goed, sorry voor de erg lange tekst! Foto's! (Foto's niet meer in bulk te uploaden?) Zo staan ze er vandaag bij: Hoe ik de fans heb hangen: Toch wat gedieft bij de Herijuana, denk dat ik dat bij de onderste zijtakken van de JxMS ook ga doen. Samen: Herijuana: JackberryxMadScientist: Hmm, toch nog ff wennen aan het nieuwe design van wietforum.... @Baekelandt: Bedankt voor de duidelijke uitleg nog, nu ik wat verder ben zie ik wat je bedoeld met de toppen na het fimmen. Tips en wat info over een torin motor is altijd welkom! Fijne avond! Caskafa
 9. @Baekelandt; Ik zal ze vanavond is fimmen. Begrijp ik het goed dat wanneer je de plant fimt dat deze nog wel een groeischeut creëert waardoor deze nog wel hoger kan worden en wanneer je de plant topt, deze niet hoger wordt (alleen wel met de zijtakken)? Caskafa
 10. Hoi smoking fish, Ben benieuwd naar je resultaat! Succes met het knipwerk . Caskafa
 11. Goedenacht Baekelandt, Ik heb met veel genot je vorig verslag gelezen, heb er zelf weer het een en ander van opgestoken. Vanzelfsprekend volg ik dit verslag ook, ben wel van het genre "stille volger", dus neem me niet kwalijk wanneer je niets meer van me hoort in dit verslag . Maar dit weekend al op 12/12, krijg je het netje dan wel vol? Of is de bedoeling weer 70-80% vol te krijgen net als vorige ronde, i.v.m. schaduwzones? O, en succes met het stoppen met roken, het zit 90% tussen je oren, wanneer je er echt klaar mee bent dan kan je er ook daadwerkelijk mee stoppen. Je wilskracht moet groot genoeg zijn, dan lukt het met gemak. Ik weet dat dit nu voor geen ene meter helpt, maar denk er maar een keer aan terug wanneer je over 2 jaar nog steeds geen tabak rookt . Zet hem op deze ronde! Caskafa
 12. Goedenacht mede nachtbrakers, Het is weer tijd voor een update lijkt me zo.. Heb inmiddels het scrog netje boven de plantjes gehangen en ben begonnen met het binden van de Herijuana. De JxMS heeft nog even wat groei nodig, al moet ik zeggen dat deze aardig wat voortgang boekt. Ik denk dat ik de JxMS wel ga toppen rond de 5e a 6e internode, al is het puur om te zien wat er met zo'n plantje gebeurt. Heb namelijk nog nooit een plant getopt. Vandaag heb ik ook de 2e T-NEON erboven gehangen, ik had het gevoel dat de Herijuana niet optimaal belicht werd. Nu wordt het volledige tentje belicht dus hopelijk dat ik het netje zo sneller vol krijg dan met 1 x 150W. De Herijuana staat nu 33 dagen op 18/6 en de JxMS staat nu 13 dagen op 18/6. Goed, tijd voor wat foto's zou ik zeggen: Deze foto's zijn van 31 oktober met het licht uit: Zo staat het er vandaag bij: Het begin is gemaakt, nekje is omgedraaid: Hopelijk pakken de zijtakken nu meer licht mee waardoor ze de komende dagen ook gebonden kunnen worden op het netje. Ik zal in de volgende update een foto van boven erbij gooien om de voortgang mooi bij te kunnen houden. @Eppey: Gezellig dat je mee kijkt, ben zelf ook zeer benieuwd wat het wordt de 1ste x . De nacht is nog jong dus geniet ervan, helaas morgen weer aan de bak dus voor mij ook bedtijd. Caskafa
 13. @Wietefras: Ok, laat het zoals ik nu heb. Weet iemand of je de een kamerplant blumat setje ook ergens bij een tuincentrum kunt halen of dat deze echt alleen te bestellen is?
 14. Goedemiddag, Gisteren toch nog het een en ander aangepast in het tentje. Ben even langs de bouwmarkt geweest en heb een 3-12V 1A adapter, adereindhulzen, isolatietape, bloempotschotels en klemlasdozen gehaald. Vervolgens heb ik nog de elektra van de grond af gemonteerd. Het ziet er nu als volgt uit: Adapter: Aansluitingen: Elektra: Voor: Na: @lostchild: De lamp hangt inmiddels wat hoger, qua temperatuur viel het redelijk mee aangezien de pc fan redelijk wat verkoeling brengt, maar wellicht wordt het dan toch nog te warm. Is toppen ook niet verstandig aangezien ik ga scroggen? Heb er nog geen ervaring mee namelijk. Maar als jij dat wel hebt/ weet van dit plantje dan scrog ik haar gewoon zo. @Wietefras: Ik ga denk ik toch voor de kamerplant van blumat, werkt toch wat makkelijker als ik het watervat lager kan houden dan de potten. Helaas kan ik de stekkertjes niet buiten het tentje krijgen. Daar zijn ze te kort voor. Heb ze nu toch getapet, zit nog te twijfelen of ik de lasdozen zo getapet laat. Maar op deze manier wordt het volgens mij wel moeilijk om kortsluiting te krijgen aangezien dat tussen 2 polen moet zijn toch? En deze zitten nu in 2 gescheiden lasdozen. Zou er eventueel nog een zekering tussen kunnen zetten dan moet er echt niets meer kunnen gebeuren lijkt me? Fijne middag, Caskafa
 15. @Wietefras: Dankje voor je reactie, de vochtigheid is verder niet af te stellen met deze sensoren? Dan is het wellicht toch slim voor mij om voor het Tropf systeem te gaan want deze kan je volgens mij wel afstellen op vochtigheid. @Grow Weed: Bedankt voor je snelle reply, denk dat ik nog wel isolatietape heb liggen, ik zal het helemaal om mijn stekkers draaien en een stuk over de draden zodat het overal goed afsluit. Fijn dat je me dit soort tips geeft, wil namelijk zo veilig mogelijk werken en aan sommige dingen denk je zelf niet/ zie je niet. Brand is het laatste waar ik op zit te wachten! Op dit moment spray ik niet, maar het condensatie is inderdaad een mogelijkheid waardoor het nat wordt. Maar als jij al topt na de 5e internode zal het wel verstandig zijn voor mij om nu te gaan toppen aangezien ze nu al bezig is met haar 8e internode. En bedankt voor het toevoegen van de foto's van de 2 systemen. Maar krijg je aan het einde van de kweek de kamerplant blumat nog goed schoon i.v.m. de wortels die erin/erom groeien? En wanneer de kamerplant blumats droog zijn doordat je klaar bent met je ronde kun je deze weer goed krijgen door ze te vullen met water voor de volgende kweek, zodat de vacuum weer terug is, klopt dit? Caskafa
×
×
 • Create New...