Jump to content

Groen Gif

Full member
 • Content Count

  1,548
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About Groen Gif

 • Rank
  Ere lid
 • Birthday 04/28/1962

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Gisteren

Recent Profile Visitors

1,376 profile views
 1. Sterker, het is geen autoflower en het ziet er niet uit als WW. Wel een dame die geslacht/voorbloei heeft getoond, maar om dan al bloeivoeding geven is een beetje prematuur. Waarschijnlijk gaat deze pas in augustus of misschien wel september echt bloeien, mits de straatverlichting niet te opdringerig is. Misschien kun je beter overwegen haar te verduisteren, vraagt een hoop discipline maar levert wel mooi resultaat op met de hele zomer nog voor de boeg.
 2. Ziet er ook in mijn ogen te grof/groot uit voor zowel schimmelsporen als stuifmeel, want dan heb je het over afmetingen in micrometers. Lijkt er i.d.d. meer op alsof je buurman heeft staan boren in een stuclaag.
 3. Wow wat een mooi resultaat geeft dat kliederwerk, mijn kinderoogjes gaan er ook van glinsteren (heb je wel een kinderveilige sluiting op de zakjes? ).
 4. Dan eerst maar het goede nieuws, want de reguliere zaailingen gaan gewoon goed: Compositiefoto, v.l.n.r. Erdbeer, Erdbeer, HP2 (mooi sativa-dominant, van de 10 die ik in totaal gezaaid heb is dit de 2e relatief smalbladige vanaf ontkiemen). En dan het slechte nieuws, ik heb aan de Auto WW's vandaag een einde gemaakt, ik kon het lijden niet langer aanzien. Na mijn vorige post heb ik grond uit het midden van de pot uitgegraven, en die voelde zeker niet te nat aan, en ik heb de steel van een houten pollepel door de grond heen gedrukt tot op de hydrokorrels op de bodem , die werd wel vochtig maar nergens nat. De pot woog na vullen met een beetje water erbij 25 kg, met watergiften heb ik dat tussen de 24 en 26 kg gehouden. Gisterochtend heb ik gekeken waar het verzadigingspunt ligt met water geven, boven de 29 kg gaat het doorlekken. De Auto WW's gingen alleen maar verder achteruit, ook de 5e, die apart op oude, ongemengde kleipotgrond stond. Alle nieuwe scheuten gingen hangen als een slap lulletje, het ging er steeds meer uitzien als bloemkool en bij de grootsten verslapten hele bladeren. De steeltjes waren keurig groen van kleur, maar bij het uitgraven vanmiddag bleek de wortelontwikkeling in alle gevallen erg beroerd. Wie het weet mag het zeggen, ik had het liever andersom gezien, gezonde gesponsorde auto's en beroerde zelfaangeschafte soorten, maar het is niet anders. Ik zal zo dadelijk nog wat andere auto's in de week zetten en op vergelijkbare wijze pogen op te kweken op dezelfde grond. Zien we de volgende keer wel wat die gaan doen.
 5. Groen Gif

  Patio 2013

  Spliff Seeds Auto White Widow Hybrids From Hell Hash Plant 2 Origin Seeds Original Swiss Strawberry Sabe's Taipan 2.0 Earth Seeds Tall Ryder Gator Kush
 6. Dank je Blowsterke, maar vanaf de volgende ochtend was het grote stress. HELLUUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!! Deze Auto WW is er van de 3 het ergst aan toe. De andere soorten kunnen er nog mee door, zoals de volgende Erdbeer (beide staan overigens te drogen van een Spruzit-behandeling waardoor de bladpunten wat hangen) Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? Toen ik de zakken grond haalde, beiden met een opgegeven nettogewicht van 12 kg, bleek bij thuiskomst de zak Landgoed, die onder de blote hemel lag bij de Welkoop, 17 kg te wegen, ergo behoorlijk zeiknat doorregend te zijn. De zak Cocopeat, die binnen in de winkel lag, woog 14 kg, de kokos voelde niet bijzonder vochtig aan. Na menging dacht ik dat het er mee door kon (in het ergste geval +7 liter water op 80 liter grond), ik heb de zaden geplant en verder z.g.a. geen water meer bijgegeven. De Velda potten drogen natuurlijk veel sneller uit en de plantjes die er daardoor wat droger bijstaan lijken veel minder last te hebben dan de auto's in de kunststof pot, overbewatering zou dus een oorzaak kunnen zijn. Kenmerkend is dat de problemen 's nachts zijn begonnen en ook steeds weer 's nachts verergeren. De kleur van het blad is verder wat bleek groen (maar minder dan op de foto's lijkt).
 7. Eindelijk wat foto's. De camera kwam zonder USB-kabel, geen van de kabels van eerdere camera's bleek te passen, m'n oude laptop met kaartlezer bleek verkocht (van je familie moet je het maar hebben), maar gelukkig had het plaatselijke Kruidvat nog 1 kaartlezer op voorraad. De Auto WW's in hun bakkie (buitendiameter 50 cm). 1 van de 3 zaailingen die er oorspronkelijk stonden heeft de toets der kritiek niet doorstaan (omlaag gekrulde kiemblaadjes, raar gevormde gewone blaadjes, achterblijven in groei) en is vervangen door de late ontkiemer (rechts op de foto), die ondanks verpotten aan een aardige inhaalrace bezig is. De nakomeling in close-up, 2 dagen op. Meer foto's, ook van de andere plantjes (die ongeveer gelijk opgroeien qua grootte met de auto's), volgen zodra ik de camera wat beter onder de knie heb. Want de handleiding is natuurlijk ook weg. Iemand die toevallig weet waar de batterijoplader ligt?
 8. Is een gevoelskwestie, wil je biologisch/organisch dan kies je voor Alga, wil je chemisch/mineraal dan kies je de Terra lijn. Bio is wat gemakkelijker in het gebruik. Je hoeft niet zo bang te zijn voor overdoseren/zoutopbouw in je medium, afzuren is meestal niet nodig, een EC-meter overbodig, etc.
 9. Op de BN site staat zelfs dat PK13-14 MOET. Ik denk dat voorzichtigheid met PK13-14 MOET. AutoFlowering SuperMix zal niet veel verschillen van Soil-Supermix voor fotoperiode bloeiers (NPK 5-2-4) en die is prima. Of je het echt nodig zult hebben hangt o.a. af van de potgrootte/hoeveelheid aarde per plant. Als je ruime potten hebt zul je waarschijnlijk niet nodig hebben. Verder duurt een kweek meestal wat langer dan aangegeven, binnen vaak al gauw een week, buiten meerdere weken.
 10. Als je laag wilt toppen laat je de zaailing of kloon eerst tot vijf à zes nodes groeien, daarna top je boven de tweede node. Dat geeft je vier min of meer gelijkwaardige toppen. Toppen boven de eerste node kan zelfs ook nog maar dat schiet natuurlijk niet echt op in de breedte. Top je hoger dan krijg je vaak al dat de onderste zijscheuten wat achterblijven bij de rest.
 11. Sluit me bij mrWeed aan. Ik heb jaarlijks dezelfde struik in de tuin onder de door mieren onderhouden luizen, en daar kom je nauwelijks vanaf, tenzij je alles meerdere keren per week doodspuit met iets als Spruzit (incl. de mieren). Je wietplanten onaantrekkelijker maken voor luizen werkt wel met knoflookwater, en zorgen dat de evt. mieren gehinderd worden om tegen de stam van je planten op te kruipen of via boomtakken over te steken helpt ook.
 12. Soms heeft het volgens de breeder wel degelijk meerwaarde: "Indoors the Heri loves light and the more she can get the better she will do. 100w sq foot produce top drawer medical grade herb but lower light (50wpsf) concentrations will work well too." (zomaar een quote van een Herijuana breeder). 100 wpsf is bijna 1000 watt per vierkante meter. Hangt dus ook van de gebruikte genetica af, en het ligt er maar net aan hoe je meerwaarde bekijkt.
 13. Groen Gif

  Voeding

  15-30-15 = Miracle-Gro® Water Soluble Bloom Booster® Flower Food. Zou ik niet durven aanbevelen voor de groei. Snappie zelf toch ook wel met zulke NPK-verhoudingen? En appelazijn wordt veel gebruikt voor het aanzuren van drinkwater voor vogels. Zullen je planten ook niet dood van gaan.
 14. Is dus iets meer dan 9m2 want z.g.a. 11 m2? Als het hok helemaal vol gaat met planten zoiets: En anders 2 minder denk ik (maar het is al heel lang geleden dat ik er zelf 4 op een rij had, ze alle 5 op een rijtje hebben is me sowieso nog niet gelukt).
×
×
 • Create New...