Jump to content

Patrick-d4l

Members
 • Content Count

  245
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About Patrick-d4l

 • Rank
  We need to plant now to help our planet grow
 • Birthday 11/30/1991

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  planten/auto's/techniek/motoren/vrouwen
 1. Ps. Haal je filter er nog even af. Deze ga je pas nodig hebben in de bloei periode. Als je het filter nu al in de tent zit en de lv aardig aan de hogere kant zit raakt tie verstopt en dat merk je behoorlijk snel. De levensduur word veel langer als je alleen de bloeiperiode het filter gebruikt.
 2. De temperatuur kan heel anders zijn dan je meter aangeeft omdat hij in direct licht staat. Dit is dus een andere temperatuur dan in je hok. Met een afdakje zal je waarschijnlijk een verschil zien. De temperatuur in je kamer is erg hoog voor deze tijd. Bij mij is het 22 graden in de kamer en 25 in mijn tent 2 X 400 op 1 m2. Een raam open op een kier kan veel schelen. Hierdoor zal de temperatuur aanzienlijk dalen en kan de afzuiger veeeeeeel zachter waardoor hij ook minder geluid maakt. Een ventilator maakt de lv ook lager, niet heel erg aan te raden in de eerste paar dagen. Een mistmaker is een echte aanrader trouwens voor de eerste weekjes groei. De afzuiger die jij gebruikt heb ik ook en kan ik in hartje zomer nog onder de 30 graden houden met 2 X 400 watt. Daar zal het niet snel aan liggen.
 3. Rot dat probleem met de stroom. Ik weet dat er een afzuiger met filter te koop zijn in een pakket dat wordt the back up genoemd. Gaat automatisch aan zodra de stroom uitvalt. De lampen heb ik geen antwoord op wat rendabel kan zijn. Ze kunnen soms wel zonder licht. Het kan wat stressend zijn voor de planten maar dat is dan niet anders denk ik. Een autoflower vind het vast ook stressend als de licht tijd veranderd.
 4. Als ze echt te hoog worden kan je de bovenkant van de plant heel voorzichtig buigen of knakken. Kijk hierbij heel goed uit want als je iets te grof doet breekt je bovenkant helemaal af. Over het af afbloeien zou ik zo lang mogelijk wachten dus trichomen voor 75% bruin. De laatste weken knallen de grammen erop en is het wachten meer dan waard.
 5. Vreemd dat de temperatuur aan de hoge kant zit. Met deze set up en dit weer denk je eerder aan 25 graden. Zorg ervoor dat de afvoerbuis naar buiten gaat anders wordt de kamer waar de tent in staat standaard ook erg warm op een gegeven moment. Probeer alle luchtinlaten open te doen en stop er een stukje buis is met daarvoor een panty( om de ongedierte buiten de tent te houden) staat je temperatuur meter direct in het licht? Dit kan veel schelen. Probeer hem eens op een schaduwplek te zetten. De lv moet hoog zijn rond de 90% zou ideal zijn,hiervoor mag de afzuiger dus niet te hard staan. Liefste rond de 25 % vermogen. Probeer de kamer dus goed te luchten
 6. Vergeet niet met het curen af en toe de pot te openen. Ikzelf doe de cuurpot elke dag een paar minuten open en schud een beetje zodat eventueel vocht niet ervoor kan zorgen dat het gaat rotten mochten de toppen toch nog iets te vochtig zijn. Dit zelf doe ik alleen de eerste week met de pot. Daarna soms langere tijd niet, ligt eraan of ik een toppie wil roken natuurlijk. De geur wordt beter en beter, geen zorgen dus de grassige geur gaat vanzelf weg zoals al werd gezegd.
 7. Ik heb ooit begrepen dat het de eerste 24 uur schadelijke stoffen af kan geven, is het mogelijk om een dagje het kweekhok wat extra ventilatie te geven zodat de giftige dampen niet lang blijven hangen? Misschien anders de afzuiger een dagje volop aanzetten.
 8. Ben jou ook zeer dankbaar Topjuh. Ik wist dat het bestond maar ik had geen idee van dat het ook echt werkt.
 9. De sonodeck buis is al binnen, meteen aangesloten en wat een verschil! Veel beter zo. Bedankt voor jullie hulp allemaal.
 10. Daar heb je zeker een punt maat maar het probleem is, het raam is een kiep/kantelraam. Ik heb het raam vanaf de bovenkant naar binnengekanteld , daar rolgordijn achter gemonteerd en daarachter een plaat mdf met een gat voor de uitlaat en en een rooster voor een inlaat zodat er ook nog frisse lucht binnenkomt. In de winter kan ik deze dicht doen. Ik heb geen ander idee hoe ik het kan oplossen.
 11. Zojuist heb ik de sonodeck buis besteld. Ik ben zeer benieuwd of het werkt. Een sofbox is idd stiller maar ik vind een softbox minder praktisch in een kleine tent. De vorige slang was al jaren oud en volgens mij hard aan vervanging toe , bedankt voor alle reacties gasten!
 12. Klopt, helaas maakt de buis 1 bocht om bij het raam te komen. De opening is juist groter van het raam, dat is dus het rare! Ik ga vandaag de geïsoleerde buis bestellen en hopen dat het een stuk scheeld. Jij ook bedankt voor het meedenken, wordt gewaardeerd
 13. Een hele goede tip! Bedankt voor het meedenken, hier ga ik morgen even voor kijken.
 14. Beste hobbyisten! Sinds kort heb ik een andere woning in een zeer rustige straat. Op de verdieping heb ik een kleine secret jardín staan waar 5 dames in staan. Omdat het een rustige straat is hoor je savonds de luchtstroom en de buisafzuiger heel zachtjes. Hiervoor woonde ik in een flat aan een drukke weg en viel het totaal niet op ook al liepen er constant mensen voorbij de galerij waar de kamer aan galerij. De buisafzuiger staat op 40 procent vermogen.. Nu ben ik een beetje bang dat het nogal gaat opvallen loop der tijd aangezien ik het vermogen van de afzuiger moet opvoeren. Wat zou ik eventueel kunnen doen om het geluid een beetje te dempen. Ik heb liever geen demper bij het filter. Iets simpels zou fijn zijn dus alle ideeën zijn welkom Alvast bedankt voor het meedenken. Groetjes Sorry voor alle spellingsfouten ik zit op me mobiel te kloten haha
 15. Ik zou me niet te snel zorgen maken als je gewoon betaald. Al is dit zoals al werd gezegd wel beperkt, 6 X 600 zou ik zelf niet durven. Ik ben van het jaar gebeld Door de stroom leverancier of ik geen typefout had gemaakt met het invoeren van mijn verbruik aangezien het Veel hoger is dan de buren, ( had zelf 2 X 400 watt hangen ) Ik vertelde dat ik een zee aquarium heb staan waar snachts een verwarming inschakelt en overdag licht van 800 watt aan staat. Klinkt veel en dat is ook zo maar kijk maar is op een zee aquarium forum. Een beetje bak heb je gauw al 1000 watt aan verlichting. Toen woonde ik in een kleine flat, inmiddels in een hoekwoning en valt het verbruik minder op. Zolang je de rekening op tijd betaald is er niks om voor te stressen
×
×
 • Create New...