Jump to content

Manda

Members
  • Content Count

    207
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Manda

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik vind je tekening prachtig hoor Shiva! En volgens mij kan ik hem ook aardig goed begrijp, dat bruine met die vlekken is een muur toch? Het ziet eruit als een goed plan, toch denk ik dat binnen drogen makkelijker is. Als dit echt niet mogelijk is dan maar op jou manier, het enige probleem met deze manier is dat je ventilatie problemen kan hebben als de wind er niet goed onder kan komen. Ook zal de temperatuur flink kunnen oplopen als je het daadwerkelijk zwart maakt. Verder is de luchtvochtigheid ook erg hoog als het regent en een afdakje zal dit niet verhelpen. Ik ben geen prof dus ik kan niet goed afwegen of dit goed gaat lukken, maar ik weet wel dat je op deze manier wel een rookbaar wietje kan krijgen Succes!
  2. Een korte update mbt het noodweer, De plantjes staan allemaal nog! Helaas zijn de grootste plat gewaait, ik ga ze gewoon met rust laten en kijken of ze uit hun zelf omhoog komen. En anders hebben we lage planten. Een van de tuinstoelen heeft dit weer minder goed overleefd, of nouja hij is spoorloos
  3. Je kan zien dat de plantjes flink stressen, zal de wind wel zijn. Die zullen op jou dak waarschijnlijk dikke stammen krijgen. Waaien die rollen niet harder weg dan de plantjes zelf? Snel overpotten en dieper in de aarde zetten zou ik zeggen, gelijk bamboe stok ernaast en dan kunnen ze kleine stormen aan. Succes met je kweek!
  4. 5 liter is genoeg voor een lowryder. Die buffertabs zijn erg makkelijk in gebruik, gewoon een per pot in de aarde duwen geloof ik. Succes en veel plezier met je kweek!
  5. Dag 49 De planten doen het goed! dit heerlijke weer van de afgelopen dagen, wat hopelijk nog doorzet is heerlijk voor de planten en dat is te zien. @Drgreenthumb en tuinkabouter, binnekort zullen er 1 of 2 de volle grond in gaan, ben inderdaad erg benieuwd hoe groot ze kunnen worden. En als het te erg wordt kunnen we altijd nog hier en daar een beetje snoeien. @FakkelBrigadier, bedankt, de plant met die dikke stam heeft dan ook flink wat wind te verduren gehad. Nu verder met de foto's Deze plant is al ruim over de halve meter en groeit ook lekker in de breedte nu. De anderen lopen niet ver meer achter. Deze staat nog in een 4l pot en verdient wel snel meer ruimte. En dan nog wat slechter nieuws, ik heb last van ongedierte. Ik ben er nog niet helemaal uit wat het is maar volgens mij is het trips of spint, misschien wel beide. Volgens mij worden dit soort verschijningen op het blad veroorzaakt door trips? al mijn planten hebben het. Verder vind ik ook regelmatig spinnenrag tussen mijn planten, nu weet ik niet zeker of dit spint is aangezien ik wat grotere spinnen in mijn planten heb gevonden met vliegjes in hun webben. Spint eet alleen de plant? Binnekort maar even een middeltje halen of maken. Manda
  6. Geweldig die WC, dat soort humor hou ik nou van. Verder kan je ze nu al toppen ja, ze zullen het dan wel nog wat krapper krijgen daar. Succes met je kweek, ik ga je volgen!
  7. Deze mixjes zijn gratis te maken, zijn niet giftig maar werken natuurlijk een stuk minder goed dan een spray uit de winkel.
  8. Het zaad hulsje wordt naar boven gedrukt door het worteltje dus dat kan heel goed kunnen dat het plantje gewoon uitkwam?
  9. Dag 42 Goedemiddag iedereen, De beloofde foto's van ieder plantje. Groepsfoto, zoals te zien staan er 2 plantjes een beetje slap, ik heb de oorzaak nog niet gevonden het is nu al 3 dagen zo. Ze krijgen gaan andere behandeling dan de rest. Slap De rest De getopte, heeft mooie lange onderste scheuten. Het lijkt of deze ook slap hangt maar dat is de wind die er tegen blaast, staat flink wat wind maar wat ze niet doodt zal ze alleen maar sterker maken Hier dan nummer 6, de grootste. Lekker dikke stam en flinke fanleaves. Ze maken allemaal 9 vingerig blad aan En het zielepietje dat weer lekker rechtopstaat onder de TL. Hij/zij heeft flink wat bladproblemen te verduren gehad. Volgens mij verergerd het nu niet meer.
  10. Het is over het algemeen beter om die bovenkant droog te houden, het enige probleem is dat je een klein beetje grond volume verliest voor de plant om in te wortelen. De plant geeft afval stoffen af en die komen op de bovenste laag van de grond, als je dit weer in je grond spoelt door de grond daar nat te spuiten heeft de plant energie nodig om die afval stoffen te verwerken.
  11. Een langzame start komen ze wel over heen, hopen op goed weer schieten ze gelijk de lucht in. Mooie hond heb je daar, is het een ridgeback? Succes verder met je kweekje
  12. Ziet er erg goed uit AC, het weer was niet geweldig maar toch heeft het mijn plantjes goed gedaan hoor en volgens mij die van jou ook Hoop dat je de 1.20m gaat halen.
  13. Dag 41 Een kleine update. Op 2 plantjes na staan ze allemaal in 14l potten en ze doen het lekker. De plant die vanaf het begin heeft buiten gestaan doet het echt veel beter dan de rest en heeft ze allemaal ingehaald. Hier een paar foto's van een plant die gefimt is en later getopt. Binnekort zal ik even van elk plantje een foto maken. Verder stonden er 3 plantjes slap, het kleinste plantje staat er nu weer erg mooi bij na een flinke dosis kraanwater. De andere 2 staan nog steeds slap maar hebben vanochtend ook flink wat water binnen gekregen van de regen. Hopelijk komen deze er snel bovenop. Manda
  14. Nou daar komt geen kat levend in! Je plantjes zien er goed uit man
×
×
  • Create New...