Jump to content

Stauffenberg

Members
  • Content Count

    105
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Stauffenberg

  • Rank
    Kind aan huis lid
  • Birthday 02/13/1965

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Voor 2010 ben ik veranderd van zaadleverancier, daar deze site mij in 2009 bijzonder sterk heeft bijgestaan in de buitenkweek, besloot ik om de zaadbank van Sannie eens aan te spreken. Na het ontvangen van de zaadjes (2 extra erbij) zijn er 4 van de 5 zaadjes die ik geplant heb succesvol ontkiemd. Ze staan er goed bij en worden vandaag verpot uit de propagator naar grotere potten anders schietten ze te hoog op, nog ff geduld en ze komen op dezelfde plaats waar 2009 goed was, die grond heb ik nog extra bewerkt met oude kippenmest uit eigen stal. Maar ze gaan bij dit weer nog nt naar buiten, nachtvorst wordt verwacht ! Afbeeldingen zullen volgen want ik ben gespant om te zien welke soort wiet ik me daar in huis heb gehaald, killing fields is een verzamelnaam voor verschillende rassen. Als ouwe white-widow fan was ik eens aan verandering toe. Greetz, Stauffenberg.
  2. beste electro-kenners, vandaag heb ik deze tweejarige topic met de grootste interresse gelezen. Volgend jaar wil ik starten met een groei/bloei koelcel van at&t trading. Mijn vraag die open blijft staan is het verbruik als je tot 12 lampen gaat, kan men dit opvangen met een of meerdere zonnenpanelen of is dat geen investering waard? Misschien domme vraag maar een twijfel minder hé, greetz, Stauffenberg.
  3. Dat ga je wel redden, zet ze eventueel vast aan een stokje om ze te beschermen tegen wind en misschien (afhankelijk van je guerilla-spot) een stukje kippengaas eromheen tegen de konijntjes en andere dieren. Als je dit doet heb je al een belangrijke stap gezet, volg ook het weerbericht, indien het goor weer blijft raad ik aan om er een plastic- fles (5l doormidden snijden) op te plaatsen en zo een kas effect te stimuleren. Waardeer misschien nu al je grond op op de plaats waar je ze plant: - is deze zuur genoeg ? (groeien daar brandnetels op?) - is die goed losgewrikt ? enz... veel succes en goede reis! Stauffenberg.
  4. yo, Met korrel wel oppassen dat je niet overdrijft, kan de plantjes verbranden. Altijd rekening houden met het weer, niet op zonnige dagen ! Je bent beter af met "vloeibare meststof voor zuurminnende planten" van DCM. Ik dien dit éénmaal per week toe, het is vloeibaar (wel mengen met water hé ) en bereikt de wortels veel vlugger... Stauffenberg.
  5. morgen gaan de plantjes de volle grond in en ik zal dan gelijk nieuwe fotos maken en hier plaatsen verder valt er nu weinig te melden staan er hetzelfde bij als de vorige fotos alleen wat groter en voller Groetjes Ganja lover De ijsheiligen staan voor je voordeur, boerenwijsheid raad je aan om te wachten tot maandag, 't is aan jou en ik wens je het allerbeste resultaat! Stauffenberg
  6. Dat klopt wat je beweert, maar voor een buitenkweek moet je het niet te nauw zien hé, als het maar tussen 5.5 en 6.5 blijft. Hoe lager de kosten hoe beter ik mij voel. thx Stauffenberg.
  7. Ik begin pas met ontkiemen als mijn mini voorgroeihokje af is, maar is ventilatie echt noodzadelijk ? want ik krijg mijn fannetjes nergens op aangesloten en na het voorgroeien zet ik ze in 10l potten met universele potgrond, daar wat kalk en hydrokorrels bij en dan op het gevoel afgaan Beste bioman, aan je grond kalk toevoegen lijkt me geen goed idee, de ph wordt erdoor verhoogd en je moet de waarde tussen 5.5 en 6.5 houden. Cannabis is een zuurminnende plant! Cocosplakken vindt je in België in iedere avave-winkel en in action-winkels. Indien dit niet het geval is bij jou bestel dan bij het Vlaams zaadhuis online, die sturen het op. Goede meststoffen in de grond zijn guana, kippenmest, vloeibare meststof voor zuurminnende planten van dcm (rhodedendron). Ik hoop je hierbij op de goede weg te zetten want ik herinner mij nog hoe spannend en teleurstellend een eerste kweekje kan zijn! Véél succes gewenst 2010 !!! Stauffenberg.
  8. Ja, alweer een week gepasseerd en mn plantjes staan er nog goed maar nog nt echt opgeschoten bij. Naar buiten doe ik ze volgende week, na de ijsheiligen. Een oud bijgeloof maar je kunt er beter op vertrouwen hé !! We zien wel hoe sterk ze voor de dag komen dit jaar.... Stauffenberg.
  9. Zoals op de afbeeldingen duidelijk te zien is staan jouw plantjes er optimaal bij, ikzelf sta nog ver achter (twee weken aan het ontkiemen, verpotten,...). Denk wel na over het weerbericht, nachtvorst kan schade aanrichten (de ijsheiligen!). Zet ze misschien eens enkele uurtjes buiten om af te harden. Dit wordt een mooie oogst! greetz, Stauffenberg.
  10. Kvind mijn weg weer in deze topics, de volgende afbeelding is niet scherp genoeg maar een bewijs dat mijn potjes gevuld zijn met goede grond. Ph = 6.1 groetjes, Stauffenbertg
  11. Eens kijken of ik nog niet vergeten ben hoe men hier afbeeldingen plaatst : Stauffenberg.
  12. Hoi iedereen, Mijn topic zal eenvoudig zijn in zijn aard. Na ontvangst van de zaadjes, 5 besteld = 7 ontvangen, heb ik 5 zaadjes onmiddelijk in de propagator laten ontkiemen. 4 zaadjes zijn succesvol ontkiemd, daar het met ons weer nog niet zo denderend is heb ik ze na twee weken verpot in potten met turf (cocos is beter, gebrek aan) en zaai- en stekgrond. Ze komen na de ijsheiligen op dezelfde plaats van verleden jaar, guano zit er in de grond en deze winter heb ik er kippenmest uit mijn kippenhok aan toegevoegd. Als meststof zal ik gebruik maken van DCM voor zuurminnende planten (rhodedendron), éénmaal per week toedienen. De vraag is hier of deze verscheidene planten hetzelfde smaak- en stoned effekt hebben als mijn traditionele white-widow. De beloofde opbrengst in gram trok mij bij deze keuze van zaad over de streep. Killing fields heeft de afgelopen jaren veel naam en faam verworven onder kwekers en breeders over de hele wereld, de combinatie van superieure smaak en geweldige opbrengst maakt killing fields tot een van de meest gewaardeerde soorten in sannie shop. Uit 2 verschillende selecties hebben we de 2 beste moederplanten gekozen, deze planten zijn gebruikt om killing fields F2 zaden te maken en de binnenkort de F3 versie in regulier zaad. Deze top dame's welke zich al in meerdere set ups bewezen hebben zijn gebruikt om deze unieke killing fields fem zaden te maken. killing Fields #7 (f1) Killing fields #51 (f2) Deze twee planten zijn de ouders van de KF Fem zaden. Ongeveer 3/4 van de planten zullen een gekleurde inslag hebben, waanzinnig lekker geurende planten welke een boven gemiddelde opbrengst in de weegschaal legt. Vanwege het sativa dominerende karakter van killing fields is het raadzaam niet teveel planten op een m2 te zetten, b.v 9 planten op 1m2 hebben vrijwel geen groei periode nodig om de ruimte even goed te vullen. Bij deze zaden worden gratis spongepots bijgeleverd binnen ned en belgie Bred by Sannie en knutsel Product Informatie Type: Overwegend sativa Bloeitijd 11-12 weken Opbrengst: Tot 700 gram/m2(indoor) Smaak: Erg fruitige geur met een zware petrol ondertoon Effect: De high is zwaar en langdurend maar geen bankzitter Bloemen: Deze zijn hard en groot THC: Percentage tot wel 22% Groetjes aan alle breeders en een succesvol 2010 !!! Stauffenberg
  13. De ideale zuurgraad bestaat niet De meeste planten vragen een zwak zure tot neutrale grond (pH 6,5 – 7). Uitzonderingen zijn de zogenaamde zuurminnende planten, zoals rododendron en azalea die een zuurdere grond vragen (pH 4,5 – 6) en de kalkminnende planten, zoals buxus en lavendel die een licht alkalische grond verkiezen (pH hoger dan 7). Is een pH voor een plant te hoog of te laag, dan verloopt de opname van voedingselementen niet optimaal en kunnen er gebreksverschijnselen optreden: het blad verkleurt geel, de bloei blijft achterwege en de plant wil maar niet groeien. (Zure) regen en allerlei natuurlijke processen zullen op termijn elke bodem verzuren. Gelukkig kun je de pH van de grond aanpassen. Je hebt dit aspect van de bodemvruchtbaarheid dus in de hand. Zuurminnende planten en struiken aanplanten Bij het planten van zuurminnende planten doe je er meestal goed aan de bodem nog enigszins te verzuren. Gebruik hiervoor een aangepaste bodemverbeteraar voor heide-rhodo en zuurminnende planten. Meng dit bodemverbeterend middel door de aarde die je uit de plantput schept. De bodem wordt luchtig en krijgt de ideale pH. Het resultaat? Een sterk wortelgestel en een vlotte groei. Wanneer de bodem onvoldoende zuur reageert, vertonen zuurminnende planten dikwijls lichtgroene of zelfs gele bladeren. Vaak is ijzergebrek de oorzaak. Naast het corrigeren van de zuurgraad is daarom een aangepaste bemesting met ijzer aangewezen. Gebruik een meststof die aangepast is aan de specifieke behoeften van zuurminnende planten zoals azalea, rhodo en hortensia en die extra ijzer en magnesium bevat. Door een organische meststof te kiezen, ben je zeker dat de voeding langzaam vrijkomt, zodat de plant niet onder stress komt. Het magnesium en het ijzer in de meststof zorgen voor een diepgroene kleur van de bladeren. Buxusmeststof is blijkbaar oké !!! groeten, Stauffenberg
  14. Beste, Ik heb daar mijn twijfels over, verleden jaar had ik zéér goed succes met één keer wekelijks toedienen van meststof voor zuurminnende planten van DCM (rhodedendron), Buxus lijkt me niet zo ph- vertrouwd! groeten, Stauffenberg.
  15. Ik maak gebruik van een 5l waterfles, snij deze door en plaats die over de zaailing. Minder schade door neerslag. Houd goed de warmte. Tevens heb ik een tabakplant gezaaid binnen om dan naast mijn plantjes te planten, deze zou uitstekend werk leveren tegen allerlei insecten, waaronder bladluis. groeten, Stauffenberg
×
×
  • Create New...