Jump to content

donjon

Full member
  • Content Count

    1,873
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by donjon

  1. Zoals lostchild zegt, wat jij wil is een aeroflow. Als je naar de prijs van een kant en klaar systeem kijkt dan zou ik ook zelfbouw proberen.
  2. Zit er een ventilator dicht op de toppen gericht, daar onderaan? Ik heb namelijk ook eens een plant gehad die vlak naast een ventilator stond en de pistels van die ene plant zijn ook bruin geworden en ze was ook verre van afgebloeid.
  3. Wat voor soortje is het, want het kan ook gewoon genetisch zijn. Zoiets zie je veel bij bijvoorbeeld 'blueberry'.
  4. Ik denk dat het beide is. Overvoeding omdat ik heel veel donkergroen blad zie en ook omdat de EC van je drain hoger is dan de EC van het voedingswater. Een tekort van bepaalde elementen omdat overvoeding voor een 'nutrient lockout' kan zorgen. M.a.w: Door overvoeding neemt de plant bepaalde elementen niet meer op zodat je tekorten krijgt. Ik heb geen ervaring met slabs maar ik zou even spoelen en de EC verlagen in de volgende waterbeurten.
  5. donjon

    Gumby Hasj 2

    Ik droog ook altijd, maar toch is het niet noodzakelijk. Het ijswater zorgt ervoor dat de trichomen bevriezen en afbreken.
  6. Inderdaad, geen zaad zonder een bevruchting. Cannabis wordt trouwens niet door insecten bestuift, maar door de wind. Dus ofwel staat er ergens een mannelijke plant in je buurt, of je plant was een herma. Soms is een plant overduidelijk herma,maar soms zijn er maar enkele mannelijke bloempjes zodat je er makkelijk over kijkt.
  7. Gewoon oogsten die pepers. Een peper moet helemaal niet rijp zijn voordat je 'm kan opeten. Bekendste voorbeeld is de groene paprika, dat is gewoon dezelfde paprika als de rode maar vroeger geoogst.
  8. Coffeeshop High Life en Coffeeshop Aarden (Grote Markt 7) zijn de enige dacht ik. Coffeeshop Aarden op de grote markt is wel niet zo makkelijk te vinden, ze mogen namelijk geen reclame maken. Er hangt een briefje aan het raam met de openingsuren en je gaat binnen via een trap naar de eerste verdieping. succes.
  9. Wat voor soortje was het en hoe lang heb je laten bloeien? Je oogst ziet er in ieder geval niet goed uit. Ik zie bijna enkel blad en steeltjes en geen toppen.
  10. Kan me niet inbeelden dat het aan de biobizz ligt. In theorie kan je niet overvoeden met organische voeding en al zeker niet met een kwart dosering. Geef eens wat meer uitleg over wat je gebruikte en wat er juist gebeurd.
  11. Ah, bij Casey Jones nu ook. Had het al een paar keer gezien bij Herijuana. Zie hier en hier.
  12. Die met het rode sap, is het toevallig de herijuana?
  13. donjon

    hoeveel gram

    Droog. Maar zo'n getal is maar een richtlijn, dus niet te veel belang aan hechten.
  14. donjon

    ph daalt

    Zo vreemd is dat niet. Zo goed als alle voedingen laten de pH in het vat dalen, de ene wat meer dan de andere. Gebruik je eigenlijk ook pH-? Dat vermoed ik. Het is trouwens aarde met kalk, niet calcium.
  15. donjon

    ph daalt

    Heeft waarschijnlijk toch met de voeding te maken denk ik. Op de site van H&G staat er het volgende te lezen over de 1-component aarde voeding. Het is dus een voeding die ontwikkeld is om te gebruiken i.c.m potgrond met toegevoegde kalk. En wat doet kalk? Het doet je pH stijgen. De H&G 1-component aarde voeding bevat blijkbaar ook geen calcium, dus in de bloei zal je ook extra calcium moeten toedienen.
  16. Robert Buelteman zal niet blij zijn als hij de homepage van de shop ziet.
  17. Persoonlijk vind ik het makkelijker om gewoon van begin tot einde onder dezelfde lamp te kweken. Zaailingen gaan gewoon rechtstreeks onder de HPS en dan zo dicht mogelijk ook. Nog nooit geen problemen gehad. De plantjes zijn dan direct gewend aan de hoge intensiteit licht. Je gebruik misschien minder stroom, maar dat zal max een paar tientjes per kweek zijn. Ik betaal liever wat meer stroom dan 3 ballasten + lampen te moeten kopen. Minder stroom en minder warmte kan je ook bekomen met een dimbare lumatek. Het zou in ieder geval een elegantere oplossing zijn.
  18. Perliet met toegevoegde meststoffen, dat noemen ze gewoon potgrond.
  19. Nee, ze zeggen dat tabak een stof bevat (burning agent) dat er voor zorgt dat je sigaret blijft branden.
  20. Ik geloof je cijfertjes wel, maar ik maak er de bedenking bij dat ze gemaakt zijn in een hok zonder planten. Meet de temperatuur in drie zones (onder - boven - midden) in een hok zonder planten en in een hok met planten. Er zullen grote verschillen zijn. Meet de luchtvochtigheid in een hok zonder planten en in een hok met planten. Er zullen terug grote verschillen zijn. Het kan best zijn dat spiegels in een leeg hok een goed resultaat geven, maar in een hok met planten kunnen ze een totaal ander resultaat geven. En dat heb je niet getest. Het spijt me dat ik kritisch ben, maar een test zonder planten zegt me niet zoveel.
×
×
  • Create New...