Jump to content

G Chronic

Full member
 • Content Count

  371
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About G Chronic

 • Rank
  Volwaardig lid
 • Birthday 03/17/1987

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Growen,Gamen en Smoren
 1. @oude rocker sry verkeerd geformuleerd.als ik niets doe,kan ik niets verkeerd doen.zeker GEEN verwijzing naar jou hoor.begrijp me niet verkeerd.sry m8 @V.I.P. Das zeker waar.ik ben een zeer onzeker persoon.das in alles zo.ik wil alles zo perfect mogelijk doen.en als het niet verloopt zoals ik het wil.laat ik de moed gauw zakken.daarom ben ik blij dat jullie mij een duwtje in de rug geven.ik wil jullie zeker niet tot last zijn.
 2. @oude rocker dat is waar ik ben nu alles aan het doornemen en alles volgens het boekje aan het doen.ivm lucht circulatie denk ik dat het wel snor zit.sry voor de herhalende vragen.maar hé,als je niets doet kan je ook niets verkeerd doen hé?
 3. Voor mij is dit ook een probleem.het is een beetje zoeken en gissen denk ik
 4. @oude rocker.is dat een ja of een nee?voor ervaring op te doen moet ik blijven proberen.moest ik alles onder de knie hebben.zou ik hier geen hulp vragen.ik moet ergens beginnen.en ik doe mijn best om het zo goed mogelijk te laten verlopen.maar aan zo'n antwoorden heb ik ook geen baadt.om uw vraag te beantwoorden 1 blijkbaar niet te veel.2 genoeg gelezen,maar niet echt duidelijke antwoorden gevonden.met name antwoorden zoals u hier vermeld.
 5. dan nog een snelle vraag.mag ik de lucht inblaas en afzuiging constant laten draaien of niet?
 6. heb nu het 1 en ander veranderd.heb nu een (dubbele bodem) waar mijn luchtinlaat toekomt(lucht is lichtjes voorverwarmd om boven de 15graden te zitten)meet apparatuur is ook afgedekt.heb ze wel nog alttijd geen water gegeven ivm klauw bladeren.maar ik denk dat ik dat vnvnd toch zal doen omdat de aarde redelijk droog aanvoelt.het is immers 3 dagen geleden dat ze water gekregen hebben.ze groeien wel nog iedere dag,maar te weinig naar mijn zin.mss nog effe iets aan de lv doen,want die is wat aan de lage kant.lamp heb ik ook op 30cm gehangen ivm met droge krullende bladeren.het is moeilijk vindt ik om een ideaal klimaat te vooorzien in zo'n kleine ruimte @ jan de ripper.dat dacht ik ook.maar het is beter iets minder water dan teveel water,niet?
 7. Als je in andere topics kijkt zie je afdakjes over meters, dat is vast voor niks? Lees je editorials door 3x oppervlak als aanvoer dan afvoer, geen fans boven HPS lampen op planten blazend ivm fohn effect. Potten op tillen ivm watergifte bepalen. Lezen van een grow bible als je je die kennis niet eigen maakt kan je 1000 keer doen, wordt je er wijzer van? Je krijgt van alles aangereikt maar dit jou eigen maken ontbreekt nog steeds. Meter niet afgedekt in de zon kun je Googlen, hoe denk je dat het KNMI meet? Zouden die ook in de volle zon meten of meten die in de schaduw omdat je zomaar en paar C meer meet ivm stralingswarmte bij niet afgedekt? Op zo'n manier maak je kennis je eigen en hoef je niet alles na te vragen en op te volgen nog niet wetende wat je allemaal nu aan het doen bent en op dat gebied heb je meer tijd nodig dan anderen Lezen wil nog niet zeggen dat je het ook echt begrijpt ok ik zal vanavond nog de nodige veranderingen toe passen.mvg
 8. Doornemen van je oude topic en wat je toen allemaal deed en hier gewoon stug herhaalt maakt dat je 6jr later nog steeds last hebt van hetzelfde fenomeen. Elke raadt zomaar opvolgen zonder je eerder geleerde lessen en zelf na te denken? Verpotten van die plantjes: wortelstelsel bekeken bij 1 plant en gevraagd of het wel nodig was? Lamp er wat verder vanaf, ventilators niet op planten gericht, meten met een niet afgedekte meter, alle ventilatie techniek voor dummies tips in de wind slaand ook nu nog met je aanpassingen (iets met 3x) Zo blijf je nog jaren vragen en weet je zelf niet wat je nu toch steeds fout doet desondanks dat je braaf opvolgt wat je aangeraden wordt: het zit in je manier van water geven en hoe je denkt dat een plantje kan overleven in een klimaat wat op de Himalaya lijkt. met alle respect.mocht ik weten wat ik verkeerd deed,zou ik hier niet achter antwoorden zoeken.de eerste maal toen ik begon met kweken heb ik geen problemen gehad.in tegen deel.ik had een pracht van een opbrengst.daarna doe ik krak hetzelfde en gaat het niet meer.probeer dan maar te zoeken waar het aan ligt.met dat ik in de tijd ook goede antwoorden kreeg sta ik geen stap verder.ten 2e vorige kweken was niet in een kweek kast maar kweek ruimte van 5 vierkante meter.dat is wel duidelijk een verschil.het enige wat ik kan doen is er uit leren en zo veel mogelijk info vergaren en af en toe iets vragen aan mensen die er meer verstand van hebben,om mij toch een beetje het goede pad op te sturen.wat moet ik doen de canna growbible voor de 5e maal lezen??denk dat dat niet veel uitmaakt.ivm meet apparatuur afdekken.als je het afdekt klopt het toch niet meer??planten zijn toch ook niet afgedekt?dat is toch logisch??of ben ik nu zo verkeerd? ik kan blijven experimenteren en zoeken en blijven geld er tegen aangooien.als er niemand mij een duwtje in de rug geeft en mij het juiste pad opstuurt denk ik niet dat het gaat lukken bedankt voor de info
 9. 11l potten.groter gaat echt niet voor een ruimte van 60x60
 10. Stand van zaken toen ik opstond.je merkt duidelijk dat ze er deugd van hebben,met te verpotten en de nieuwe luchttoevoer.voor de rest ogen ze echt wel mooi groen.ik hou jullie op de hoogte.alvast bedankt voor de tips.ik zal nog volhouden met deze kweek.
 11. Heb bij deze planten verpot naar 11l potten luchtaanvoer heb ik ook aangepast,heb ze water gegeven afgezuurd naar 6.0 temp is 27graden
 12. bedankt voor de opmerking.zeer nuttige info
×
×
 • Create New...