Jump to content

trobby

Full member
  • Content Count

    61
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About trobby

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

431 profile views
  1. Ik zit met een raadsel, en weet niet hoe ik verder moet troubleshooten. Ik heb een opticlimate 15000pro3 en die geeft errorcode E01 aan. Nou heeft ie het altijd goed gedaan, dus de fases zijn niet gekruist, en ook op de opticlimate zelf geeft ie normal aan (led brand bij normal). Wat kan het dan nog zijn? De opticlimate zelf geeft aan dat alles goed is, met een spanningsmeter heb ik ook gekeken of er overal stroom word doorgegeven,ook goed. Wat kan ik nog meer doen? Stroom gaat van de C65 naar C25 en dan de opticlimate. Hulp word zeer gewaardeerd Grt
  2. hmm,dat is jammer..de dimlux controller kan dus wel schakelen,maar daar heb je dan niet veel aan omdat die dan de sensors van de andere ruimte gebruikt.. Trouwens,dat is ook niet waar natuurlijk..je verliest dan een paar funkties,(zoals automatisch dimmen als t te warm word enz.) in 1 ruimte maar kan wel gewoon draaien, en inderdaad tzt een 2e halen.. ik had die van gavita ook gezien ja, zeker ook een goede optie,maar ik denk dat ik toch voor de dimlux ga.
  3. zoiets als een graslin klok waarbij aan de ene ruimte aanstuurt en uit de andere ruimte. ik neem aan dat het dan ook zo bij die g-tools werkt toch? o maar dan moet je inderdaad dus wel het klokje zo aansluiten dat die dan de stroom doorschakelt... en in t ergste geval koop ik 2 van die g-tools,dan is het nogsteeds (bijna) even duur dan 1 davin dv14
  4. bedankt voor de link,die had ik nog niet gezien! Wat is het verschil tussen dat en de davin dv14? behalve dat de davin dv14 al tijdklokjes ingebouwd heeft. die van jou link zijn wel een stuk goedkoper.
  5. schakelbord van 3X3? Maar hoe sluit je de schakelbord aan,ook gewoon via de stopcontact? ik dacht dat die schakelborden altijd rechtstreeks in de meterkast moesten worden aangesloten. Maar dan is zo'n Davin dv14 toch hetzelfde principe? En inderdaad ook slim om iets van een backup te hebben voor de afzuig,
  6. Op hun site staat bij de beschrijving: " Alle DimLuxen kunnen met een Maxi Controller worden bediend, dus alle lampen worden tegelijk gedimd. " Denk niet dat het mogelijk is om met 1 controller de aangesloten evsa's apart te schakelen..
  7. Dat is inderdaad ook een slimme tip ja,bedankt! Maar als ik ze via de dimlux controller zou aansluiten, dan heb ik volgens mij niet de mogelijkheid om de evsa's apart te schakelen. Ik zal me eens goed laten informeren daarover want dat lijkt me inderdaad de beste oplossing.
  8. ik had ergens gelezen dat vanwege de piekspanningen tijdens het opstarten van de vsa's,3x600W teveel kan zijn op een 16A groep,daarom ben ik uitgekomen op de dimlux. Anders had ik ook zoiets als de davin dv14 genomen denk ik, ik heb dus maar 2 groepen en wil dus 6x600W plus de benodigde afzuigers en ventilatoren etc. daar op kwijt..en ook nog eens normale dagelijkse huishoudelijke dingen zoals tv/dvd lampen etc..
  9. Dat zijn idd handige tips,dat ga ik zoiezo doen,thanks!
  10. savonds heb ik hoogstens een tv en dvd speler en normale keuken/slaapkamer/huiskamer lampen op die groepen (ik ga ook savonds/snachts draaien ) ik kook op gas dus dat trekt geen stroom en geen magnetron..iig niet in de dagcyclus tijd Ik zou ook het liefst van de meterkast kabel trekken maar dat is in deze geen optie helaas, ik moet het echt doen met wat in mn appartement zit.
  11. Ja maar ook via de stopcontact binnenshuis? Moet ik dan de bedrading van de wcd eerst checken of is dat standaard de juiste diameter voor zoveel ampere?
  12. ja,maar ik kan helaas geen draden trekken vanuit de meterkast,ik moet het echt doen met wat ik in mn appartement heb. Vandaar dat ik t via wcd wil doen. Maar als ik het goed begrijp dan zou ik dus 6 stopcontacten in huis moeten gebruiken waar de evsa op zitten en dan gaat er een signaaldraad van de controller naar de 6 evsa's...ok..en dan zou ik dus even moeten uitzoeken welke stopcontact op welke groep zit om zo 3 lampen per groep te krijgen. Is het dan zo wel veilig genoeg mbt het aantal Ampere wat ik wil gebruiken en wat de meterkast aankan?(2 groepen,16a en 25a)
  13. Ik heb in mijn meterkast 2 groepen, 1 groep met een stop van 16A en 1 met 25A..(geen hoofdstop,maar echt een groep) Nou wou ik via de stopcontacten(wcd) in huis alles aansluiten omdat mijn meterkast op de gallerij staat. Maar wat is dan het beste plan van aanpak, ik wil het liefst 6 (600W)lampen maar veiligheid staat natuurlijk voorop. Zo kwam ik terecht bij dimlux evsa's. dat in combinatie met de controller zou gewoon via de stopcontact kunnen. Maar ik kan natuurlijk niet alle 6 lampen via 1 stopcontact aansluiten dus zat te denken aan 3 per groep. Dan moeten er dus 3 lampen en evsa's via de controller op 1 stopcontact komen,kan dat wel? Of moet ik dan meerdere controllers halen? n.b.:zoiezo zou ik snachts draaien om overbelasting dmv huishoudraad te voorkomen(magentron/stofzuiger enz.) Ik ben nog een leek wat betreft dit en zal pas gaan aansluiten als ik alles 100% zeker weet, ook ben ik al de andere topics aan het lezen, maar hoe meer info hoe beter. Alvast bedankt
  14. Het duurde wat langer maar ik heb het dus gemeten ( grond ec-meter van hanna) 1:1 verhouding(Demiwater/aarde) in koffiefilter en ec van het filtraat is 2.84. Veel te hoog dus Als ik de grondmeter in de aarde steek wat in het koffiefilter achter is gebleven is de ec 2.24 Ph is 6.27 Ik zal wel volgende waterbeurt geen voeding toevoegen. Wat zou de ec waarde inmijn geval moeten zijn ? 1.6?
  15. De ec is van het voedingswater. Voeding is hypro A&B en altijd goed resultaat mee gehaald. Ik heb wel elke keer voeding gegeven, dus niet alleen afgezuurde water. Het is nu eind week 7(totaal met 1week bloei) en dacht aan de planten te zien dat ze wat meer voeding nodig hadden(wat lichtgroener wordende bladen). Ik zie ook nergens verbrande puntjes van de bladen, wat ook duidt op overvoeding? Maar ik zal vanavond even met demi water het medium meten,wel zo handig idd.
×
×
  • Create New...