Jump to content

R72

Full member
 • Content Count

  534
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About R72

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Heey, thanks maar ik begrijp het toch niet helemaal nog. Warom zou je ip adressen nodig hebben voor de moderatie? ik zou liever zien dat jullie ze gewoon met een scriptje verwijderen, dan kan de provider ook niet zoveel opslaan:-) En met de huidige condities in deze wereld moeten we het iedereen die er ongewenst meer over wil weten dan wij willen dat ze weten het zo lastig mogelijk maken lijkt mij! En uiteraard zelf ook beveiligen, helemaal mee eens.
 2. mooi mooi, https en een script om dagelijks ip adressen van reacties etc te verwijderen is ook echt wel van belang, wanneer wordt ie verwacht? DANK!
 3. Hey guys, ff iets anders, dit berciht las ik van mathijs een van de nieuwe mods van een ander forum, wat is jullie 'status'op dit vlak, zijn er bij wf zelfde soort van maatregelen? Omdat wij het beste voor hebben met onze bezoekers en de heksenjacht van justitie op thuiskwekers steeds verder gaat, hebben we vanaf deze week de site achter HTTPS geplaatst. Op die manier gaat er geen verkeer meer open en bloot over het internet, maar wordt het netjes versleuteld tussen onze server en jullie computers. Daarnaast lopen er geen externe statspages meer, omdat we geen informatie over onze bezoekers bij andere partijen willen opslaan. Todo: Momenteel zijn we ook bezig met een script dat een keer per dag alle ip informatie verwijdert uit de database. Het is dan niet meer mogelijk om een bericht aan de hand van het ip adres aan een persoon te koppelen. Op de agenda staat ook een exif stripper te implementeren bij het uploaden van foto's. Ik heb het nog niet aangetroffen, maar door de populariteit van mobiele telefoons met ingebouwde GPS, kan het makkelijk zijn dat iemand per ongeluk of naief foto's post met locatiegegevens in de exif tags. Een bescherming daarvoor lijkt me dan ook op zijn plaats. Dank voor jullie feedback, would make me feel nice and safe, and all of us i guess:-)
 4. Heeey die Pol, Tja jongen dat is het vak...:-) Hoort er nu eenmaal bij. En wees idd blij dat je geen 5m2 aan fluffige priegelwiet zit te knippen. Ik zou zeggen dat je gewoon wat hulp inschakelt van wat discrete mensen, of een paar van die blote colombiaanse cokeverpaksters, haha! Nee seriously, ik denk dat dee beste methodiek is er gewoon rustig de tjid voor te nemen, zorg dat je goede ruimte hebt, scherpe scharen, olijfolie tegen het plakken, geef je handen rust en laat ze eens maseren door die chinese voetvrijvers op de hoek ofzo:-) Lees ook eens een boek over zen, dit soort werk kan heel meditatief werken, je moet je brein ff ergens anders heenbrengen. Hey en ik ben uiteraard graag bereid mee te schrijven aan het rookverslagje, ik denk dat de def master er ook wel een papje van lust:-)! Hang in there man! Tot snel R.
 5. Kerel! Wat een geweld! Nou ja we zijn wel wat gewend van je natuurlijk maar die opticlimate maakt het bruut zeg! Congrats alvast en tot snel weer eens!
 6. Hey again, Als je een goede draai doet is het slim als eerste te kijken naar waar nog verbeterpunten in je hokje zijn aan te brengen. In mijn geval was dat (zeker na de recente electro update) eigenlijk niet meer mogelijk maar ik had al tijden lang een wens om een profi all in one meter te kopen voor de EC, PH en temperatuur in mijn watervat. Zeker voor mijn hydro setup van belang uiteraard. Nou dit em geworden, De Bluelab Guardian Monitor, een erg fraai apparaat en ik ben een blije pappie:-)! http://www.getbluelab.com/shop/Bluelab+Guardian+Monitor.html Een mooie dag allemaal en keep it green!
 7. Heeey die Pol, Thanks for the props, yes! Eindelijk een 'echt goede oogst! 900 gram van +- 900 watt is ....1 op 1! Haha! Als ik er dan 1 ons Dazey optel en hopelijk nog 2 van die Angels dan zit ik op 1200 watt en 1200 grams! Dat knakken, buigen, toppen. Het martelen oftewel het werken aan de plantopbouw zoals jij zo mooi zei, heeft zeker geholpen. De kleintjes die er nu instaan zijn echt nog te klein maar zodra ze geworteld zijn in mijn korrels ga ik direct weer aan de slag:-)! Ik denk dat de extra stress die ze erdoor krijgen ze harder aan het werk zet. Ik denk trouwens ook wel dat 5 weken voorgroeien heeft geholpen:-) Dus dank voor de tips en de hulp!!! Ik ga niet uitbreiden naar de Def Master had gewoon voor de zekerheid genoeg stekkers geplaatst. Stel dat ik ooit nog eens aan de OC ga of een extra lampie dan kan ik ze goed gebruiken:-) Belangrijker is dat het nu gewoon helemaal vrij is van snoeren en verlengsnoeren warboel Veilig gevoel en ziet er top uit! Tot snel Amigo
 8. Howdiedoedie all! Even weggeweest, nieuwe baan, druk druk druk Anyway, in de tussentijd gaan we gewoon rustig verder natuurlijk Snelle updeet want er is veel gebeurd de laatste 6 weken.... Alles is eraf except for the Hells Angels. Nog een week of 2 schat ik. Dazeys waren zwaar onderbelicht door de woekerende Amnezen en de Angels. Mooie weed, typische PP, duidelijk geen Casey helaas helaas...Het bracht bij elkaar ongeveer een onsje op. Probleem is echter dat ik de weed niet bijzonder genoeg en lekker genoeg vind... Ik had dit gekocht omdat het van die mannen kwam die de originele Casey naar NL hadden gehaald. Zij hadden haar ook gekruist (met een Chemdaze) om te proberen van de bananen af te komen. Nou dat laatste is gelukt. Ik vond 1 mooi, klaar zaadje in alle toppen maar verder helemaal niks Casey gaf bij mij vanaf dag 60 problematisch veel bananen.. Daze toppen: Dus.....ga niet verder met mijn originele idee..... Ga de mama's nu afbloeien en heb de tent inmiddels weer bevolkt met verse Amnees stekken. Voor nu gewoon ff makkelijker vanwege mijn drukke schema en de kwaliteit van die amnees is gewoon echt zo constant en top..! Dazey mama's zien er wel fraai uit hoor.. De nieuwe Amnezianen: De Amnezen daarentegen waren nog waanzinniger dan ooit! 5 weken voorgroeien onder de 600watt en snoeien, knakken, buigen en lollypoppen als een malle had zijn effect. Ruim 9 ons van +- 1.3 m2! voor mij in ieder geval een record, en wit die sjit, halefokkingloeja! Enorme knoppen, hard en lekkere foxtailes! De Angels zijn echt de meest bizarre planten die ik de laatste jaren zag! Vanaf zaad op 12 uur onder de 600 Watter, nu zo'n 9 weken later zijn het enorme knuppels geworden Scroll nog even naar boven en zie hoe klein ze waren:-)! Dan nog props en een big up aan Def master B! Mijn nieuwe mooie hok (ook gebouwd met behulp van de Master trouwens:-) had nog 1 verbeter punt: Industrial type wiring! Gezien ik thuis bezig ben is safety first het credo natuurlijk. Ik heb alle apperatuur inmiddels naar Rolls Royce kwaliteit geupgrade maar electra technische was er nog wat te verbeteren. Ik had veel snoeren links en rechts, verlengnoeren etc. Nu niet meer! Nieuwe, industrial type wandcontactdoos, full metal jacket wirering en hardcore stekkerdozen waar duizenden watts met plezier doorheen stromen, ha! Met dank dus nogmaals aan Def Master B! Dames en heren, tot snel en keep it green!
 9. Hela Pooletje, coole shit man, echt super! Heb ook even met CO2 gewerkt maar in een traditionele aan-afblaas methode is het erg lastig. Heb me er toen wel een tijdje in verdiept en mijn conclusie was dat ze met verhoogde PPM waardes gewoon veel meer kunnen consumeren van alles. Licht, voeding, water, ze lusten er wel pap van:-) Met het licht zit het wel goed bij jou maar ik zou inderdaad ernstig hydro overwegen... De grap is, in mijn hydro systeem druppel ik gewoon 4 of 5 keer per etmaal en kunnen ze opnemen wat ze willen. Ik heb nu een aantal referenties en ben er 100% van overtuigd dat dezelfde plant, gekweekt door een topkwekere als Def Master B bij mij gewoon witter is en meer kristallen heeft. Ik vroeg me laastst af wat nou eigenlijk de limiet is van zo'n plant...? Ik denk dat het in theorie mogelijk moet zijn om met de juiste condities misschien wel meer dan 2 kilo van 1 m2 af te halen. Het gesloten systeem en co2 zijn zeker een aantal van die voorwaarden! Hydro denk ik ook. Ga ook maar eens kijken op Youtube naar het kanaal van de Urban Grower. Echt top, die gasten kweken daar allemaal met dichte ruimtes en co2, kan je denk ik ook nog wel iets van opsteken:-) Hij heeft het ergens in een van die filmpjes over het feit dat de co2 meter die hij aanschaft ten allen tijden op 1500 tot 1800 ppm moet staan...vanaf dag 1 dus...misschien sterk maar als je die bomen ziet..haha! Hey veel succes man, ik hoop tot snel weer eens. Hier alles mooi, zal snel weer updeetje doen!
 10. Pol jongen, dat wordt fraai zeg! Ik zie uit naar de eerste groene scheuten die deze nieuwe ruimte mogen gaan aankleden. En natuurlijk vervolgens naar jou ervaringen met het ultieme, gesloten, systeem...! Tis druk hier..hoop tot snel weer eens
 11. Howdie all, Tis wat onregelmatig hier vanwege veel drukte en nieuwe baan maar het groeit en bloeit mooi door hoor! Inmiddels staan de Amnezianen, Dazey stekken, moeders 3, 4 en 5, de Hells Angels en de Xgen's vollop gas te geven! De 2 moeders hebben inmiddels een grotere tent gekregen in de vorm van een DR 120w, perfect voor mijn mamma's en straks de stekkies. Heb de lampies voor vanavond ff op 450 watt gezet met al die hitte, das dan toch ook weer een voordeel van die regelbare lumateks! Het ziet er allemaal mooi uit maar de Hell Line van Devlisharvest is echt niet te geloven... Vanaf zaad op 12 x 12 mee met de rest en nu een meter 20 hoog en bladeren,..met vingers van dik 20cm lang en 5 cm breed..! Heb ik echt nog nooit gezien op een binnenplant... Dit was een dag of 6 geleden.. |Inmiddels heb ik net weer wat foto's gemaakt maar die staan nog niet op de pc, in ongeveer een week is de bloei er keihard ingeschoten! De Dazey stek nummer 2, erg fraai, een dikke knots zonder 1 zijtak.. Dazey van moeder 5 ook mooi maar meer klauw Overview van de amnezianen Xgen, inmiddels een week verder ook ruim 40 cm omhoog en vol in de bloei! Ga snel even de nieuw pics uploaden, het is echt onwaarschijnlijk hoe hard die dames ineens aan de gang kunnen gaan !!
 12. Ola Amigo's! We zijn inmiddels 30 dagen aan het bloeien hier en het is een gezellig boel:-) Had een klein beetje last van fruitvliegjes maar die zijn uitgemoord, dat was dan weer niet zo gezellig, voor hun dan:-) Omstandigheden optimaal verder, 28 a 29 overdag en 22 a 23 snachts. 45% RV. PH 5.8 EC 2.5 De Mama's Weer gesnoeid dag of 5 terug, ze groeien als gekken maar moeten uiteindelijk wel iets meer licht gaan krijgen dan deze 100watt TL.. Nummer 3 Nummer 2, favoriet (vooral vanwege hoe de stek afbloeit, een dikke aaneengesloten top. Doen die andere ook maar met best wat klauw. De stekken De Dazey die samen met de Amnezianen al een week of 4 had voorgegroeid (vooruitgeschoven spion, ook van mama 2 toevallig, nou ja niet toevallig want ze was ook nog eens als eerste en beste geworteld) Ze wordt fraaaaaai! Nummer 2 van de 'normale' stekken. begint op te zwellen en het begint nu echt flink te sneeuwen Dezs is zo'n 40 cm hoog en een dikke aaneengesloten top, echt een fraai gezicht! Stek van mama nummer 5 heeft veel klauw... De mama's die het niet gered hebben (1 , 4 en 5) staan nu ook mooi te bloeien De hell angels, Wow, die hadden even iets in te halen want gingen pas van pit af de grond in toen de anderen al gingen bloeien en zijn dus hier nu (vanaf zaad op 12 x 12!) precies 30 dagen oud. DIt was 10 dagen geleden... En het blijken dus inderdaad ruige wijven want zie ze 10 dagen later staan... De Amnezianen Gaan als een nieuwe, tis een fraaie dichte bos vol met geurende toppen aan het worden! Lamp er zo'n 35 cm vanaf Pol (toch wel met spreadertje hoor trouwens:-) scheel wel.. Dan, wéér een verasssing! Een goede vriend van mij kweekt al jaren op zijn balkon van indoor stekken zijn eigen groenten. Elk jaar kruist hij de 2 mooiste planten van dat seizoen en maakt daar zaad van. Naast een paar nieuwe stekken groeit hij dit zaad ieder voorjaar weer tot mooie struiken op zijn balkon. Dit jaar heeft hij er een paar van mijn Dazey stekken naast gezet en vervolgens stond hij dus van de week met een paar van zijn planten voor de deur, haha! Lastig dus te zeggen wat dit is maar in ieder geval een mix van zijn mooiste genetica, hij noemt het X-gen. We gaan het zien. Lekker veel smaken en soorten straks..! Ze stonden in aarde potten dus heb ze heel voorzichtig losgeweekt en er bijgezet, ach ja, het is nou toch al een ongeregeld zooitje:-)! Ze hebben het nog overleefd ook! Dan voor de fun nog een overzichtsplaatje Links en rechts achter dus de amnezianen. Daarvoor de Dazey stekken, de Hells Angels en de Xgen. Daarvoor de 3 Mama's die staan te bloeien. Met licht aan, best aardig zo Met licht uit en flits (en 60 wat peertje) Ik wens jullie mooie pinksterdagen met veel zon! Greetingz
 13. Hey man, hoeveel water gaat er per etmaal over je meter dan?? Ziet er mooi uit sofar!
 14. Hey amigo, Weet niet wat je allemaal aan klimaat controle gaat doen maar in een ruimte van 2 bij 2 meter 5 x 600 watt ophangen ÉN c02 erbij, forget it... Hooguit met een, hele dure, opticlimate maar dan nog heb je niet genoeg ruimte. En al helemaal niet als je ze 2 maanden laat voorgroeien. Mijn advies is om max 3 x 600 op te hangen in die ruimte en goede afzuiging en filter te plaatsen zodat je de temp (ook uitblaas!) onder de 30 houd, liefst rond de 28 met licht aan en rond de 2 a 24 met licht uit. Succes!
×
×
 • Create New...