Jump to content

HoneyBee

Members
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About HoneyBee

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

526 profile views
 1. De planten ontwikkelen zich zoals het er nu uitziet net zo goed als onder HPS dus over de opbrengst maak ik me niet druk. Ik ken iemand die ze ook heeft en die heeft al een paar oogstjes gedraaid met prima opbrengst. Dit zijn geen Chinese lampen, ik heb ze in een growshop gekocht die vertelde dat deze uit zeer hoogwaardige componenten zijn samengesteld. https://doublelux.nl/wp-content/uploads/2018/08/FarmLed_Webinfo_2-1.pdf Ze zijn uitvoerig gestest en de resultaten bijken erg positief. Ze zijn niet dimbaar maar hebben twee standen, er zitten vier Leds in per lamp en je kan er twee of vier tegelijk aanzetten. Over die nieuwste generatie COB is nog weinig te vinden op internet, er schijnen nog wat problemen te zijn met de stabiliteit daarvan.
 2. Hallo allemaal, Na lang experimenteren met HPS heb ik besloten om me eens in Led te verdiepen vanwege de vele voordelen die het met zich mee zou brengen. Onder Led gekweekte wiet is vol van smaak en heeft een sterke bloemige geur, zelf vind ik deze wiet veel lekkerder dan HPS wiet. Graag zou ik mijn kennis delen en nieuwe kennis opdoen in het kweken onder Led licht. Samen met wat vrienden ben ik op zoek gegaan naar een goede Led lamp en we hebben een lamp gevonden die een enorm breed kleurenspectrum hanteert, wat de ontwikkeling van de plant en de smaak ten goede komt, de helft van de stroom gebruikt en die hetzelfde op zou brengen als HPS. Zie hier mijn nieuwe setup. Het zijn 99 stuks S5, ze staan op kokos in een tent van 2 bij 2 meter. Er hangen 4 FarmLed Quattro 800 lampen van 400 watt per stuk in met de nieuwste generatie originele CREE COB Led's. De voordelen zijn nu al merkbaar, ik hoef heel weinig water te geven en de uitlaat staat op de laagste stand vanwege de minimale warmte die de lampen produceren.
 3. Na lang niks gepost te hebben ben ik een topic gestart onder Indoor Kweekverslagen. Daar kun je mijn S5 Led kweek volgen, have fun reading.
 4. Beste Henk, Ik denk dat je me net op tijd een hele hoge elektriciteitsrekening hebt weten te voorkomen. Waarom ben ik jou al niet veel eerder tegengekomen? Waarschijnlijk om dat ik te weinig op dit forum kom en te eigenwijs ben :-) Tis wel duidelijk dat jij nog meer hersencellen over hebt dan ik. Ik ga idd eerst maar eens proberen om in de winter die 1500m3 box (gedimt) als afzuiger te gebruiken ipv die 2500 (kan toch wel gewoon door 2500m3 filter?) en inlaat passief met airsock.. denk je dat dat wat is? Verder, wat bedoel je precies met "let op het dag nacht klimaat"? Dank, de hulp wordt zeer gewaardeerd!
 5. Dank je Henkie. Je hebt wel een punt, maar in de zomer is het perfect. Als de 4 lampen aanstaan is de temp. wel redelijk goed. Maar jij zou dus voor in de winter minder capaciteit gaan. Bijv. die 1500 m3 inblaas als afzuiger gaan gebruiken en dan nog een 1000 m3 inblaas erbij kopen? of kan ik nog een extra dimmer voor die spc zetten?
 6. Die zier er goed uit. Misschien moet ik daar maar voor gaan. De prijs is prima. even een vraag nog, weet je of deze spiraal gaat gloeien? Op google afbeeldingen zie ik die dingen rood licht stralen, dat lijkt me toch niet handig voor dames in de bloei (ik werk met zaden) en verder zijn deze wel gebouwd voor continue gebruik?
 7. ik had juist het idee dat de honeywell wat meer vermogen heeft met 2000 watt t.o. 1800. Bovendien kan hij een ruimte tot 60 m3 verwarmen, mijn hok is slechts 18 m3 Wat is er nou beter aan die hotbox dan? Die honeywell staat ook te koop bij meerder online growshops zoals hier http://www.eugrowshop.eu/nl/klimaatbeheers...eywell-cz-502e/ ik vind het nogal een prijsverschil Dat is toch juist de bedoeling? Ik wil als de lampen uit zijn de temperatuur mooi contant houden op ±18-20 graden. Maar ik ga die remko kachels wel eens checken. maar ik kan me niet voorstellen dat die meer verwarmen met hetzelfde vermogen dan die hotbox of honeywell. Het is toch allemaal verwarming? Thanks!
 8. 20 cm ik vind die rode dingen zoals van de gamma een beetje riskant.. heb al vaker problemen met vergelijkbare gehad. Geef liever iets meer uit zodat het echt goed is en vooral veilig.
 9. Kan iemand mij adviseren. Ik wil mijn hok in de schuur bijverwarmen, de actieve inlaat blaast behoorlijk koude lucht naar binnen. Momenteel gebruik ik een olieradiator, maar daarbij krijg ik het met een buitentemperatuur van 7 graden binnen niet warmer dan 14 graden. Vorig jaar met de winter was het een ramp. Daarom wou ik een goede blaasverwarming kopen, en het liefst zo veilig mogelijk. Hok in schuur is ongeveer 3 x 3 x 2 m = 18m3 spc dimmer 2500 m3 afzuigen, 1500 inblaas. Ik dacht zelf; Of de Honeywell Ventilatorkachel CZ502 2000 Watt (nu bij Bol €44,99) Of de Hotbox Sirocco (of Lavant ik snap het verschil niet echt) 1800 Watt (meeste growshops ± € 220) Er word gezegd dat de Hotbox professioneel gebruikt wordt en 24 uur per dag kan draaien. Maar heeft hij ook een overhittingsbeveiliging? Kan iemand mij adviseren? Hartelijk dank HB
 10. Is MH hetzelfe als HPI? Zag deze (via ander topic) http://www.growcenter-noord.nl/superplant-...att-p-2128.html Iemand ervaring met deze? En weet iemand of deze gewoon in EVSA'S (van 600 watt) gaan? Zat eerst te denken om nog schakelbare evsa's te kopen om eerst met 400 watt MH te beginnen en na een maand om te schakelen naar 600 watt hps.
 11. "Neem" olie (voor de groei) geweldig spul... Ik heb het gewoon gekocht bij Neem Holland. Voor 50 euro kan je daar wel een paar teelten mee vooruit. In de bloei een overdosis roofwantsen.. Ook mooie beesten ;-) Maareh, natuurlijk nooit gaan spuiten nadat je beetjes erop hebt losgelaten... En ook niet te vroeg ervoor... Suc6
 12. Coffeeshop YoYo in de pijp (Amsterdam). Heerlijke "natuurlijke" kas en buitenwiet... zoals vanouds ;-) succes HB
 13. Zou ik wel een adjust a wing nemen... ;-)
 14. HoneyBee

  meterkast

  kast
 15. Thanks, wordt allemaal wat duidelijker nu... Zal in elk geval een directe leiding aan gaan leggen.
×
×
 • Create New...