Jump to content

cheng

Members
  • Content Count

    193
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About cheng

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

678 profile views
  1. je gebruikt wel een relais om je lamp te schakelen? Je mag de lamp niet direct op de tijdklok aansluiten. De gele bladeren kunnen veroorzaakt worden door de voeding die al in de aarde zit. Je kunt hier volgens mij weinig tegen doen. Dit zou vanzelf beter moeten worden
  2. Temperatuur zwengelt tussen de 24 en 28 graden, soms een uitschieter naar 30, maar dat is waarschijnlijk als mn kachel aanspringt als de lampen uitgaan (lampen geven nog een kwartiertje warmte af ofzo, moet nog een keer een tijdsvertrager op mn kachel contact bouwen). Je kunt beter een thermostaat gebruiken voor je kachel, dan springt hij alleen aan als het ook daadwerkelijk te koud is. Dit kun je nooit met een tijdvertrager doen. Je spaart ook stroom.
  3. Tnx Blommer, het ziet er best goed uit maar het gewicht gaat tegen vallen denk ik. De eerste keer amnesia's en de eerste keer 12 stuks ipv. 20. We gaan het zien...
  4. Hallo hier zijn we weer. Planten hebben 7 weken bloei gehad nu. De helft van de haren zijn bruin, het lijkt er niet op dat het nog lang duurt. Ik had gedacht nog een week voeding geven, en dan 1 week alleen water. Dan hebben ze 9 weken bloei gehad, volgens mij zijn ze dan wel klaar (maar dat bekijken we dan nog even) In ieder geval de foto's
  5. cheng

    Water

    Daar is niets mis mee zolang de PH maar een beetje op een normale waarde ligt.
  6. Dus als ik het goed begrijp zijn bruine haren ook een beetje het gevolg van overvoeding?
  7. Omdat je potten hebt kun je ze regelmatig verzetten. De kleinere planten onder de lamp, de groten verder naar de kant. Hierdoor wordt het hele veldje egaal van hoogte en daarme gaat het rendement omhoog.
  8. @tjap, Ik gebruik geen pk13-14. Alleen bloeivoeding (1 component bcuzz) en bloeistimulator (bcuzz) Na 2 voedingsbeurten hiermee, alleen water met enzymen. Meer niet. De ec houd ik op 1.8 en ga ook niet hoger als daar geen aanleiding voor is. Volgens de stekkenboer moeten ze 9 a 10 weken bloeien. Dus dat is nog zo'n 3 weken. Mischien moet ik toch maar eens aan de PH hoewel ik het altijd zonder gedaan heb. 2x 600 watt is lastig want ik heb een schuin plafond dus ik kan niet zo makkelijk een 2e lamp kwijt. @paffie, zie hierboven. Verder wacht ik het maar gewoon af dan. PK13-14 is iets van de laatste tijd en ik heb dat eigenlijk ook nog nooit gedaan. Zou het veel helpen als alles er wel gewoon normaal groen uitziet?
  9. Het ziet er allemaal heel nat uit dus over 2 dagen water geven is mischien niet nodig dan. De zaailingen gebruiken niks geen water, je hebt alleen maar wat verdamping door de lamp.
  10. Weet een (ervaren) kweker of het normaal is als er 10% van de haartjes bruin zijn terwijl er pas 6 weken bloei achter de rug zijn? De bladeren zijn allemaal gezond en de temperaturen zijn goed. 19-28. De luchtvochtigheid 40-70 (alles dag nacht) 2 x water met voeding en bloeistimulator en 1 keer alleen water met enzymen. Ik stuur geen PH bij maar dit heb ik nog nooit gedaan. Ik heb dit met PP eigenlijk nooit zo gezien.
  11. Voor stekjes is die LV te laag. Probeer het omhoog te krijgen door met 1 lamp te werken en de afzuiging uit. Een nevel cq. mist maker doet wonderen. Je stekken slaan sneller aan. Een zeiltje kan ook maar vind ik niet zo handig werken. En inderdaad is optimaal licht het belangrijkste.
  12. Neem UNDERLAYMENT dat is een soort multiplex maar dan iets minder mooi (gebruikt om daken van te maken) Is een stuk goedkoper en even sterk als betonplex
  13. je hebt het over een piekspanning van 3.2 KW. Dat klopt niet want de spanning zal wel 230 V zijn en die 3.2 KW dat is het wattage dat dat ding vraagt. Je moet dit op een (bijna) vrije groep aansluiten want dit vraagt nogal wat ampere's (14 amp.) Met die warmte die je er in stopt krijg je problemen want je kunt die warmte niet afvoeren want dan daalt de LV weer.
  14. Je vorige ronde ziet er goed uit maar een opbrengst van 1.5 gram per watt haalt eigenlijk niemand. Ik weet niet wat je mee rekent in gewicht of het was nog niet helemaal droog? de 1.5 is je gegund hoor! Trouwend die paar water bakjes die doen vrijwel niets, er verdampt niet genoeg om de luchtvochtigheid goed omhoog te krijgen (80%) Wat was de reden dat er stekken dood gingen?
×
×
  • Create New...