Jump to content

dubber

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About dubber

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. en heb je dan de lucht gebruikt wat uit het ene hok komt of gebruik je die lucht om verse lucht op te warmen?
 2. hallo stel ik wil 2 hokken maken van elk 2 x 600 watt lampen. ik zoek een soortje uit wat meteen op 12/12 kan. kan ik dan de lampen om en om aan zetten en de warme lucht die afgevoerd wordt van de ene hok als invoer van de andere hok gebruiken? dit om de warmte weer te gebruiken. of kan ik dit beter als een soort warmte wisselaar gebruiken waarbij er altijd verse lucht aangevoerd wordt?
 3. door omstandigheden moet de garage eerst helemaal leeg, voordat ik kan beginnen (verzakking) voordeel is dan wel dat ik het helemaal goed aan kan pakken. wat zou jullie advies zijn mbt een ruimte van maximaal 220 cm hoog, maximaal 280 cm breed en een diepte van 250 a 300 cm? De diepte kan varieren omdat de garagemuur nog niet vast staat. ik heb 1 groep van 16 ampere voor deze ruimte, afzuiging wordt nog bepaald maar kan door een plat dak naar buiten of eerst in de voorste gedeelte van de garage geblazen worden. zelf dacht ik bijvoorbeeld aan 2 x een ruimte van 240 x 100 met een loopruimte ertussen. zijn er dan nog voordelen om bijvoorbeeld de warme lucht in de andere hok te blazen?
 4. hallo ik heb nog wat vragen omtrent de inrichting wat heb ik al: 2 x 600 watt philips lampen plus vsa,s en kappen. 500m3 afzuiger en nog wat klein spul. de ruimte is 220 cm breed, 120 cm diep en 220 cm hoog. nu wil ik de 500 m3 afzuiger gebruiken om een om en om kastje te maken. dus 1 lamp aan en 1 lamp uit ivm de capaciteit van de afzuiger. als ik de afzuiger (softbox) boven in het hok plaats dan hoeft er geen flexibele buis gebruikt te worden. de filter kan rechtstreeks op de box en de uitgang kan door de wand naar buiten. geen weerstand en optimaal rendement dus. bij voorkeur gebruikte ik alleen deze voor de 2 lampen tegelijk maar daar is de capaciteit niet naar. hoe kan ik de afzuiger gebruiken voor beide hokjes? de hok komt in de garage en daar is het dus niet heel warm. ik kan de hok nog wel isoleren maar vraag me af of dat nut heeft aangezien er veel koude lucht naar binnen gaat. dan nog even een praktische vraag, welke soortjes kunnen meteen op 12/12 aangezien ik anders niet 1 lamp aan en 1 lamp uit kan gebruiken. en qua filter een 300 of een 500 m3 gebruiken? bedankt alvast,. ps, ik heb ook nog een kleinere afzuiger maar die is niet in gebruik.
 5. ik heb hem opgehaald. het is 500 m3 met een ingang van 20 en een uitblaas van 16 oid. verloopstukjes erbij van 20-16 en 16-12 oid misschien kan ik hem gebruiken voor 2 x 600 of anders voor om en om
 6. hallo ik kan een softbox kopen maar de verkoper weet de capaciteit niet. de afmetingen zijn 100 x 50 x 50 cm en er zit een 20 cm aansluiting op. hij heeft er verloopstukjes bij naar kleiner. ik wil ze gebruiken voor een hokje van 2.2 x 1.2 x 2.2 in totaal 5.8 kuub dus. en daarin 2 x 600 watt lampen. kan ik ervan uit gaan dat deze softbox groot genoeg is? en kan ik op een andere manier de capaciteit aflezen of testen oid?
 7. bedankt voor de links, ik ga me eerst even inlezen.
 8. het idee van 3 tentjes is omdat ik nu reeds 1 heb en nog 1 in de schuur wil plaatsen. om daarmee het tuinhuisje wil gaan bekostigen. dus dan hoef ik er nog maar 1 tentje bij te kopen plus de benodigdheden en ben klaar. het probleem van de temperatuur hoopte ik op te vangen door het huisje te isoleren. huisjes van 6x4 meter zijn zelf ook uitgevoerd in 44 mm hout. het voordeel voor mij was dat we een tuin hebben van een 30 meter diep en de laatste 6 meter is dus voor het tuinhuis. achter onze tuin hebben we een slootje en daarachter een stuk grasveld van een meter of 15 a 20 en daarna begint het industrieterrein. die 2e tent in de schuur is dus ook maar even de vraag aangezien die ook niet geisolleerd is. moet ik het idee laten varen of aanpassen?
 9. het is me zeker niet te doen om illegaal stroom te tappen, daar ben ik echt tegen. wat je gebruikt moet je betalen anders is het diefstal. het gaat me daarbij meer om het opvallen.
 10. hallo allemaal momenteel draai ik met 1 DR240W tentje en mijn bedoeling is om van de zomer een tuinhuisje te plaatsen waar 3 van die tentjes in kunnen. de tuinhuis zal 570 cm breed intern zijn, en de diepte varieert maar we gaan ervan uit dat ik er 3 van die tentjes in kan plaatsen. de tuinhuis zal ik aan de binnenkant isoleren. het is relatief eenvoudig om alles X3 te doen, maar misschien zie ik iets over het hoofd? het is mijn bedoeling om een generator als ondersteuning te plaatsen die dus niet continu hoeft te draaien. ik heb vanuit huis de mogelijkheid om 1 a 2 groepen te reserveren hiervoor. het was mijn idee om dus via accu,s evn omvormers een soort van buffer te vormen zodat als de generator stilvalt de accu,s de buffer en daarna de stroomnet weer oppakt. maar heb eigenlijk geen idee hoe ik dit moet aanpakken. wie kan me hierbij helpen? en is alles X3 een goed idee? in huis had ik geen verwarming nodig maar zou dat buiten in een 44mm houten geisoleerde tuinhuis wel zo nodig zijn? verder zou ik graag zien dat de voeding via een centrale bak automatisch gaat aangezien de tuinhuis een meter of 30 van het huis staat en ik dus geen zin heb om elke dag die kant op te gaan. is dan een 1 kuub waterbak een goed idee of kan ik beter 3 x een aparte maken voor elke tent? is 1 groep voldoende of moet ik 2 reserveren en is mijn beschrijving wel mogelijk? welke accu,s zou ik dan nodig hebben? nog een kleine punt, ik wil de generator ingraven tegen lawaai ed maar hoe diep moet ie liggen? en dan is er nog de brandstoftoevoer, is er een mogelijkheid om die 30 meter te overbruggen qua brandstof zonder dat ik naar het tuinhuis hoef te lopen met jerrycans oid? het gaat me dus niet zozeer om de hele installatie te laten draaien op een generator, maar die dient gewoon als ondersteuning om het stroomgebruik naar beneden te krijgen. ik ben in de ontwerp fase dus kan nu nog makkelijk dingen aanpassen. bedankt voor de input alvast.
 11. voornamelijk de kans om gepakt te worden is in de garage een stuk kleiner. nadeel van de kweektent is dat je aan de buitenkant ook duidelijk kunt zien wat het is. maw als ik de garage deur open doe dan kan iedereen zien wat het is. ik heb daar de ruimte van 1 meter keer 340 cm en 230 cm hoog. genoeg voor 3 lampen dus, en het meest ideale is dat de warme lucht niet rechtsreeks naar buiten gaat maar eerst in de tweede garage die ik af kan sluiten van de voorste gedeelte. met name het stroom wil ik goed en veilig voor elkaar hebben en vandaar dat ik daar nog mee bezig ben hoe ik dat het beste aan kan pakken. en dan is er nog de investering, ik wil het beetje bij beetje bij elkaar verzamelen. bovendien ben ik al een aantal maanden bezig met informatie verzamelen maar wil niet overhaast iets doen. ik wil eerst zoveel mogelijk leren om de beginners fouten zoveel mogelijk te vermijden, maar bovenal dat het zo min mogelijk opvalt en zo veilig mogelijk is.
 12. dubber

  Stroom Vraagje

  iets minder ingrijpend mag ook hoor
 13. hallo heb even een stroom vraagje mijn meterkast is voorzien van 2 x 40 ampere hoofdzekering 7 x 16 ampere voor de verschillende dingen en 2 x 16 ampere 400 volt voor de kookplaat. hierbij is 1 vakje open voor een 16 ampere 230 volt zekering en bij de hoofdzekering is er ook nog 1 vak open. ik wil in de garage een hokje bouwen met 3 lampen. mijn garage en mijn bijkeuken is 1 groep en dus niet voldoende omdat er al 4 apperaten in de bijkeuken staan (wasdroger, wasmachine, vaatwasser en diepvries) mooi idee is dus om die ene 16 ampere die nog leeg is te vullen voor de lampen maar hoe krijg ik dan de draden naar de garage toe?
 14. mijn idee was inderdaad ook niet zozeer of je het rendement eruit haalt, maar meer als je een paar keer een voordeeltje hebt gehad met 2 a 3 lampen. je makkelijk die investering kunt doen om het totaal verbruik naar beneden te krijgen zodat het minder op gaat vallen. als je per 3000 euro 1 lampje van 600 watt kan laten branden is de investering sneller terug verdient. dit nog even afgezien van wat de ts in zijn post zet. dus als de prijs omhoog gaat, de zonnepanelen goedkoper worden, en er subsidie mogelijk is.
×
×
 • Create New...