Jump to content

harvest1

New Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About harvest1

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. harvest1

    Fertometer

    Ik moet je zeggen dat ik te weinig weet van de invloed van een slecht functionerend bodemleven op de EC waarde om daar commentaar op te kunnen geven. Ik ga daar eens mijn licht opsteken bij een echte specialist en zal dan nog melden wat die erover te zeggen heeft.
  2. //EDIT onnodig quoten, meer info? hier Stijlloos, wil jij ook eens kijken naar het topic 'fertometer' van vandaag. Het ding doet 't prima bij mij en ik weet echt e.e.a. van EC meters. Misschien heb jij nog nuttige tips/toevoegingen? Alvast bedankt.
  3. harvest1

    Fertometer

    Een organische meststof in vaste vorm werkt inderdaad veel langer omdat de buffer aan meststoffen in de pot veel groter is dan bij niet-organische liquide meststoffen die inderdaad in de teelt wel degelijk nog veel worden gebruikt. Het gaat hier om de principiele werking van een EC meter in combinatie met organische meststoffen. Die organische meststoffen worden in de potgrond omgezet in voedingselementen voor de plant die overigens ook gewoon in minerale meststoffen zitten. En de aanwezigheid van die voedingselementen wordt door een EC meter gemeten in de vorm van vrije ionen. Dat zijn namelijk op dat moment de vrij opneembare meststoffen waarover de plant kan beschikken. Aangezien de buffer met organische meststoffen veel groter is zal het dus veel langer duren voordat die plant alle meststoffen heeft verbruikt, dus pas als de buffer op is geeft de fertometer geel. Bij het toevoegen van minerale meststoffen is die buffer veel kleiner, worden dezelfde voedingselementen gemeten en zal de plant veel eerder weer nieuwe meststof moeten krijgen. Conclusie: het maakt voor een EC meter echt niet uit welke voeding je gebruikt. Zie overigens ook op hun website www.fertometer.com de test die het tuinblad groei & bloei heeft gedaan juist met zowel minerale meststoffen als organische. Daar wordt bovenstaand verhaal volledig ondersteund door de tests die ze hebben uitgevoerd met zowel minerale als organische meststoffen.
  4. harvest1

    Fertometer

    Is absoluut een misverstand. De elementen die vrijkomen uit biovoeding/organische voeding en vrij opneembaar voor de plant zijn worden ook gewoon door een EC meter (iedere EC meter !) gemeten. En dus ook door de fertometer. Het maakt niks uit of er sprake is van de toevoeging van liquide meststoffen (zoals bijv. pokon voor de geranium inderdaad) of (bio)meststoffen in vaste vorm.
  5. Hallo forumgenoten, Ik ben Peter en woon in Den Bosch. Na een aantal keren buiten te hebben gekweekt wil ik nou binnen wat gaan doen. Ik volg het forum al langer, en las toevallig dat iemand naar ervaringen met de fertometer (EC meter voor in de potgrond) vroeg en ik zo'n ding net 2 maanden geleden had gekocht. Een mooie gelegenheid dus om me te registreren en een ander forumlid van dienst te kunnen zijn. Zelf heb ik nog heel wat vragen, eerst maar eens ff goed inlezen of ik de antwoorden al ergens kan vinden....... Groeten, Peter
  6. harvest1

    Fertometer

    Ik weet het niet precies omdat je dan professionele apparatuur moet hebben om te ijken maar kan wel een goede indicatie geven. Even voor alle duidelijkheid, het gaat om de waardes IN DE GROND gemeten en die zijn natuurlijk altijd veel lager dan de waardes van de TOEGEVOEGDE VOEDING omdat die voeding in de grond zich verspreid. Waarde tussen geel en groen circa: 0,5 milli-Siemens per centimeter Waarde tussen groen en rood circa: 1,2 milli-Siemens per centimeter Ik heb van iemand die veel verstand van EC meters heeft begrepen dat die waarden goed zijn. Vergeet ook niet dat je gewoon je bemestingsprogramma moet continueren als het lampje groen is. Pas bij geel (direkt bijmesten) en bij rood (niet bijmesten) onderbreek je je standaard bemestingsprogramma en ga je meteen bijmesten (geel) of stop je juist met bemesten (rood) totdat bij een later uitgevoerde meting het groene lampje weer aan gaat.
  7. harvest1

    Fertometer

    Ja, hij werkt prima. Het is een EC meter die de aanwezige voedingsstoffen in de grond meet. Erg handig zijn de 3 lampjes waardoor je direkt weet wat je moet doen. Ik heb het ding rechtstreeks via hun website besteld voor euro 30,- incl. verzendkosten en had hem binnen 1 week in huis. Inmiddels zijn er ook al behoorlijk wat growshops in Nederland die hem voor dezelfde prijs verkopen heb ik begrepen. Een echt aanradertje dus. Hoop dat je er wat aan hebt. Ja, hij werkt prima. Het is een EC meter die de aanwezige voedingsstoffen in de grond meet. Erg handig zijn de 3 lampjes waardoor je direkt weet wat je moet doen. Ik heb het ding rechtstreeks via hun website besteld voor euro 30,- incl. verzendkosten en had hem binnen 1 week in huis. Inmiddels zijn er ook al behoorlijk wat growshops in Nederland die hem voor dezelfde prijs verkopen heb ik begrepen. Een echt aanradertje dus. Hoop dat je er wat aan hebt.
×
×
  • Create New...