Jump to content

MTAK

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About MTAK

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Oranje Nassau

Recent Profile Visitors

201 profile views
  1. Echt mooie foto's in dat hele topic! Bedankt. Die foto's van die stampers op pagina 7
  2. Nou, nou.... 10.000 eurie? Mag ik je eraan houden?
  3. @ BoboJonko ik heb nog nooit van mijn leven pado's op. @ Kees A Op die manier noem ik het geen discussie meer, ga er verder ook maar niet op in. Ik wil niemand iets laten aanschaffen en in mijn ogen sla je een beetje door. Mensen kunnen zelf wel bepalen of ze iets doen of niet, en een beetje speurwerk online geeft genoeg antwoorden. Over je vergelijkingen qua doorbraak heb ik het niet eens. Als zelfs de WUR, TU Delft, TNO en de HAS in Den Bosch, allemaal zeggen te zijn overtuigd dat led's alle bestaande lampen binnen 5 jaar zullen vervangen in de tuinbouw, wie ben jij dan om te roepen dat het onzin is? Over het meten in Watt's: overal lees je tegenwoordig dat het zinloos is. Je moet juist wel de PAR hebben, de fotosynthese is alles waar het om gaat. Als een lamp duizenden lumen extra heeft die een plant niet gebruikt, dan heeft een plant ook niets aan die extra lumen. 'absurde kliniek-waardige uitspraken'... Zelfreflectie? Lees je eigen berichten eens terug. En verder laat ik het hier wel bij. Trieste reacties allemaal door frustratie en mislukkingen hebben we niets aan.
  4. //EDIT door BBB: leer quoten, aub, gebruik de knop onderaan Mtak, wil je zo vriendelijk zijn om niet steeds onnodig te Quoten !! Nog zo'n zwartkijker. Je kunt ook gewoon je commentaar voor je houden Mijn ervaring doet er eigenlijk niet toe, maar laten we het erop houden dat ik minstens 150 hokjes heb helpen opzetten en knippen vanaf 1985. Dacht jij in 1985 al aan canna of lag je toen nog in de luiers?
  5. MTAK

    Mini Meeting

    Er is maar 1 ECHTE Frans in Oosterhout, en die kennen we allemaal in de regio hier. De man met de meest absurde wietjes, potten vol. Wat een paradijs was dat vroeger bij die man Anyhow: andere Frans: veel succes met de Business!
  6. Feiten zijn er om weerlegd te worden. Zelfs bij de universiteit Wageningen komen ze nog dagelijks tot ontdekkingen waar ze zelf een jaar terug hard om zouden hebben gelachen. Je zegt dat er veel feiten zijn die het tegendeel laten zien? Waar dan? Ik zie juist heel veel feiten die laten zien dat er hele grote veranderingen aan zitten te komen, en dat komt doordat een supersnelle productie blijkbaar mogelijk is. Of dat nu tomaatjes zijn of hennep, er zit blijkbaar veel meer potentie in een plant. Veel meer potentie dan wat HPS lampen met gewone substraten/voeding voor elkaar krijgen. Ik hoef niets te bewijzen, ik ben zelf geen teler. Wat ik deelde was een ervaring en jij kunt daarmee doen wat je wilt. Sommige onder ons zullen gaan zoeken naar de echte feiten, anderen gaan wat stampvoetend over een forum razen omdat ze het niet kunnen bevatten.
  7. //Edit door BBB: Onnodig Quoten U bent alles wetend?
  8. //EDIT door BBB: leer quoten, aub, gebruik de knop onderaan Beleid is heel erg inderdaad. Waren zaden uit een koffieshop in Nederland, hij wist de naam niet meer.
  9. @ Kees A: Bedankt dat je de anderen wilt waarschuwen voor onzin, dat waardeer ik ook echt. Alleen dat je mijn ervaring daar ook onder zou scharen is wat minder. Nee, ik heb geen aandelen in die Amerikaanse of Engelse bedrijven die dat maken of verkopen. Ik ben me daar kapot geschrokken en had zoiets van: waarom heb ik dit nog niet in Nederland gezien???????????. Ik was net zo met stomheid geslagen als jullie wat dat betreft. Vandaar dat ik hier meteen wou vragen wie het wel heeft gezien ooit. @ keesthemad: Sorry, ik ben een volhoudertje wat dat betreft. Ik zit al 25 jaar in de wereld van hokjes bouwen en knippen, ik weet dus wel een beetje waar ik het over heb. Morgen hoop ik meer te horen over zijn opbouw en gebruikte onderdelen. En verder zie ik hier toch al een hele rij voorbeelden, tests en resultaten die toch best positief lijken. Het is toch ook gewoon leuk en leerzaam om over deze nieuwe technieken te praten met z'n allen.
  10. //EDIT onnodig quoten, meer info? hier Ik ga hem vanavond meteen bellen en de precieze opstelling vragen. Ik weet dat het heel veel rode waren, enkele blauwe, drie groene en een witte. Maar de precieze verhouding weet ik zo niet. //EDIT onnodig quoten, meer info? hier Ga ik zeker doen, maar alleen niet bij mij zelf, ik heb geen plek Wat ik zeg: het is een hele goede vriend, die heeft er niets aan om daarover tegen mij te liegen. Als hij gewoon hps had gebruikt had hij dat ook gewoon verteld. Aangezien ik hem al heel lang ken weet ik dat hij mij niet bedonderd. Ik heb dat paneel zelf zien hangen, er stonden ook al nieuwe plantjes onder van tien centimeter of zo. Deze 16 hingen ernaast te drogen en waren ruim een meter lang waarvan 2/3 top. Het was ook echt 1 top (doorsnede ongeveer 20-25 CM schat ik in).
  11. Wel alles gelezen? Mijn inspiratiebron is de werkelijkheid. Als je iets niet snapt, of niet wilt snappen, dan is schelden en lachen altijd het makkelijkste he.
  12. //EDIT onnodig quoten, meer info? hier Gek he als je ze zelf hebt mogen knippen en roken. Ik heb er naast gestaan, ook naast de led's en zijn eigen gemaakte mist systeem.
  13. Voor zover ik begreep is de enige juiste manier van meten door de PAR te meten. En de PAR van 110 watt led (met de juiste verhoudingen qua kleuren) is hoger dan die van 600 watt HPS waarbij je dus met 80% zinloze energie/licht zit. Ik weet er helaas te weinig van, maar een vriend van me zit op de universiteit in Wageningen. Die vertelde mij dat led veel beter is voor de plant dan gewone lampen omdat led lampen precies kunnen worden afgestemd op de vraag van de plant en gewone lampen niet. Ik weet niks van led's en van mist, wat ik wel weet is dat van de duizenden planten die ik heb geknipt in de afgelopen 25 jaar dit de dikste waren die ik ooit had gezien. Dit soort jongens dus (ook een ultrasone mist plant kweek)
×
×
  • Create New...