Jump to content

Jeanette

New Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Jeanette

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Een paar jaar geleden had ik een paar planten in de tuin, maar die werden ruim 3 meter hoog. Ze staken boven het dak van de garage uit! Ik vond ze prachtig en ze hadden een bedwelmende geur Wij wonen in een uitgaanscentrum in een hoekhuis en dan ook nog eens op een helling. Toen er dus eenmaal toppen in begonnen te komen kostte me dat mijn nachtrust, ik was echt bang dat we ongewenste bezoekers in de tuin zouden krijgen en dan heb ik het niet over beestjes. Het was een nat najaar en we kregen meeldauw en toprot en de opbrengst viel zwaar tegen. Dat en mijn zorgen over diefstal waren voldoende reden om het niet meer aan te durven.
  2. @Weetje Dat onnozel doen ligt me wel, dat is me zelfs aangeboren volgens mij En ik heb een herhaalrecept voor medische wiet van de huisarts, maar ik ben daarmee gestopt omdat dat spul zo vies was. Het leek wel beschimmeld en het stonk. We krijgen geen problemen met een woningstichting of zo, want we hebben een koopwoning. Bedankt voor de tip, het is zeker het overwegen waard.
  3. Ik zou het gewoon liever legaal doen. Noem me maar burgerlijk. Het is me niet gelukt om erachter te komen aan welke eisen je moet voldoen om ontheffing te krijgen. Ik heb het Cannabisbureau erover gebeld en die vertelden dat ieder geval afzonderlijk bekeken wordt en dat niet bij voorbaat kan worden ingeschat bij welke omstandigheden je een goede kans op ontheffing maakt. In feite zeiden ze dus gewoon niets.
  4. Ik heb me, op advies van een kennis, geöriënteerd op de mogelijkheid om ontheffing aan te vragen van de opiumwet, zodat ik om medische redenen zelf legaal een paar plantjes zou mogen kweken. Wat blijkt? Het aanvragen van die ontheffing kost 1225 euro en dat geld ben je gewoon kwijt, of je verzoek nu wel of niet wordt ingewilligd. Over belachelijke wetgeving gesproken.......
  5. Dan waren het misschien jonge planten die hij uit zaden had gekweekt ............ Ik heb intussen begrepen (hoop ik) hoe het werkt met foto's. Begin juni: Begin juli: Begin augustus: Begin september:
  6. Verslagje? Hm, wat zal ik erover vertellen? Zodra ik weet hoe ik foto's kan uploaden naar dit forum, zal ik wel wat laten zien. Ik zal meteen gaan zoeken hoe ik dat moet doen. Ik ben al maanden stomverbaasd over de snelheid waarmee de planten groeien. Het begon wat problematisch te worden toen ze ongeveer 25 cm per week groeiden. Ik moest echt gaan toppen, anders waren ze nu zeker boven de schutting van 3 meter uitgekomen Ik zal meteen maar bekennen dat ik naast de 5 zaadjes ook 5 stekken heb geplant die ik van een kennis heb gekregen (dat zien jullie straks heus wel op de foto's). Eén daarvan heb ik intussen moeten verwijderen, dat was een mannetje. De andere 4 stekken deden het eerst goed, maar later kregen ze last van meeldauw. Kennelijk waren die stekken niet zo goed geschikt voor buitenteelt. Die 4 zijn wel van de meeldauw af (terwijl de El Nino's er pal naast staan en nergens last van hebben gehad) maar ze hebben toch wel te lijden gehad, misschien niet alleen van de meeldauw, maar ook van de bestrijding met zuiveringszout, opgelost in water, zoals een kennis me had geadviseerd Omdat het komend weekend droog en zonnig zou kunnen worden, heb ik besloten die 4 (ras onbekend) alvast maar te oogsten.
  7. Het zijn El Nino's, omdat men mij in de growshop vertelde dat die het meest geschikt zouden zijn voor medicinale toepassing.
  8. Hallo allemaal, Ik ben Jeanette, 55 jaar, en woonachtig in het zuiden van het land. Ik heb begin dit jaar van de huisarts een recept gekregen voor medicinale cannabis in verband met een chronische ziekte. Hij vertelde er wel bij dat als dat niet voldoende werkte, ik ook eens de wiet van de coffeeshop kon proberen. Ik heb eerst de mediwiet geprobeerd. Ik vond de geur al niet prettig. De werking was minimaal en de prijs........ nou, daar zullen we het maar helemaal niet over hebben Veel betere resultaten bereikte ik inderdaad met de wiet uit een coffeeshop. Maar ik moet nogal veel gebruiken, dus werd dat ook te kostbaar. Ik heb in mei 5 zaadjes gekocht en die zijn intussen - ondanks regelmatig toppen - uitgegroeid tot reuzinnen van ruim 2,5 meter. Ze zijn bijna een meter hoger dan de schutting. Gelukkig hebben we maar aan één kant buren en die vinden het helemaal geen probleem, sterker nog, ze hebben in het verleden zelf ook plantjes gehad. Aan de andere kant is een 3 meter hoge muur waar we geen inkijk te vrezen hebben. Ik ben lid geworden van dit forum omdat ik toch best wel vaak twijfel of ik het allemaal wel goed doe, met bemesting bijvoorbeeld. Het begint nu spannend te worden, ik verwacht over een paar weken te kunnen oogsten
×
×
  • Create New...