Jump to content

supermennoow

Full member
  • Content Count

    343
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About supermennoow

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Houston, we have a problem !?!?!?! Wat spot ik op mijn planten? een aantal verdomd grote sprinkhanen. ook wel de "grote groene sabelsprinkhaan" genoemd cm of 6/7 was die wel. Hij zat zig lekker tegoed te doen aan een van MIJN blaadjes. Ik heb trouwens wel met ecostyle antiluis gesproeid (tegen luis/wants) , maar ik vrees dat de sprinkhanen daar scheit aan hebben. WAT KAN IK DOEN???
  2. Ik denk niet dat er een zeiltje komt, ik kan het mijn opa en oma die toch al 90 zijn (jaja, sterk ras;)) niet aandoen om elke keer als het dreigt te regenen dat zeil erover heen te gooien. ik ben al blij dat ze nog water kunnen geven. dus ik vertrouw op het zonnetje! Groettt Menno
  3. Beste jongens en meisjes, dames en heren. na een verschrikkelijk lange afwezigheid, door o.a. vakanties en ziektes en weet ik veel wat, ben ik dan toch teruggekeert. Ik ben na 1,5 maand bij mijn plantjes op bezoek gegaan met een bijzondere verassing. Groeien, is wat ze in ieder geval goed hebben gedaan. ook goed te zien dat ik ze dus echt te dicht op elkaar heb gezet. Her en der wat geel/bruin blad en wat aangevreten blad. hiervoor heb ik al Ecostyle antiluis gehaald, en ga ik morgen maar eens gebruiken. Verder vond ik ze er mooi uit zien, beginnen allemaal met bloeien (eerste witte haartejs zichtbaar) Iemand reacties / op of aan merkingen?? zijn van harte welkom! Gr Menno ook kwam ik dit gekke beestje tegen, heb hem maar weggegooit. weet niet of die nou goed of kwaad doet.
  4. Ja, ik ga aan het eind van deze oogst kijken wat ik allemaal kan verbeteren. en dan zet ik er volgend jaar denk ik een aantal meer neer (stuk of 10) en dan geef ik ze ook wat meer ruimte enzo. dankjullie voor de reacties!
  5. Zo tijd voor nieuwe picca's! 2 weken terug waren de vorige dus grote verschillen. ze gaan best goed vind ik, sommige gaan wat trager (ziet wel verschil tussen de plantjes). waarom weet ik niet maar goed ik ben tevreden:) vraagje: ik heb wat lieveheerst beestjes aangetroffen, reden tot zorg?
  6. ow dan heb k beetje verkeerd gekeken denk ik :X
  7. o ja ze staan al ruim 6 weken ofzo, maar het land word elke dag gesproeit (wanneer ze in de bloei schieten, gaat dat over in handmatig watergeven bij de onderkant van de plant) dus water tekort hebben ze niet:)
  8. Ja, banaantjuh dat klopt volkomen. maar het was eigenlijk de enige plek waar ik ze geoorloofd kwijt kon, want ik had geen zin in geruilla. Zelf woon ik midden in een grote stad met een kleine maar open tuin. Dus als ik ze hier zou laten groeien zouden ze niet al te goed gaan (ivm te weinig zon door veel schaduw van het huis) en ze zullen gegarandeerd snachts uit mn tuin gehaald worden. Mijn oma daarentegen heeft een mega tuin, met veel land. Hier staan ze dan ook NONSTOP in de zon (tenzij als het zonnetje onder is natuurljik) alleen ja de grond is wat zanderig, maar ze doen het best goed vind ik. ik kom er af en toe om wat bij te voeden, heb organisch groeivoeding gestrooid (beendermeel) daar zouden ze de hele kweek voldoende N uit moeten halen. en bloeivoeding doe ik af en toe als ik denk dat ze het nodig hebben! Wat zijn verder de nadelen van zanderige grond? (het is wel vruchtbare zanderige grond:P) Groeten!
  9. Bedankt voor de reacties jongens, ik zal wel zo een flesje halen. Is exact dat merk alle tuincentrum's te koop? want op die website zijn ze niet te bestellen. ik hoor het graag! ik ga dus voor de Ecostyle luisweg? Groeten!!
  10. Dank jullie beide voor de reacties, zal ik ook maar zon flesje ecostyle luisweg halen? Ik heb trouwens geen beestjes aangetroffen, goed gekeken maar ik vond niks. Zal ik toch bestreiden dan met dat spul??? nog steeds reacties/tips van HARTE welkom! bedankt! Menno
  11. Beste WF-ers! Het is tijd voor mijn eerste outdoor poging, ik heb van een vriend stekkies gekregen, 4 maal santa maria. deze heb ik bij mijn oma op het land gezet, omdat bij mij in de tuin het ongetwijfteld gejat zal worden en er niet genoeg licht bij komt. Het enige probleem hierdoor is dat ik er niet zeer regelmatig langs kan komen (ongeveer 1x in de 3 weken kom ik er) dus ik probeer elke keer goed te voeden en ik heb er ook al wat beendermeel gestrooit en daarvan trokken ze mooi bij. ze zijn inmiddels al een eindje opweg, en ik ben al het enige tegen gekomen. zo stonden ze ni het begin: nu zo: even los van elkaar: (soms lijkt er wat meeldauw te zijn maar dat is gewoon zand) eentje is wat aangevreten.. zorgelijk?? zo ja wat is er tegen te doen. het was gelukkig maar alleen bij dit blad bij deze plant en de rest had er geen last van! groete!
×
×
  • Create New...