Jump to content

Smaugies

Members
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About Smaugies

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Allright, np. Mocht je alles verder gewoon netjes aangesloten hebben dan is dus je fan controller gewoon defect. Een gevalletje retour sturen zou ik zeggen.
 2. @urbangrower: Een veel duidelijkere uitzeg kan ik helaas niet geven. Een kortere wel: koop een lamp die op 230V werkt, ben je uiteindelijk goedkoper uit. Verder kan ik je bouwlamp verhaal ook verklaren, maar zoals je al aangeeft heeft dit hobby-forum daar blijkbaar geen behoefte aan. Een tip wil ik je wel meegeven, praat niet over LEDs, fase aansnijding of transformatie als je er geen verstand van hebt of er iets over wilt leren. Liever geen info als incorrecte.
 3. Je zegt dat je een aparte groep hebt voor je kweekhok, maar toch is het donker in heel je huis. Is er alleen maar een stop gesprongen of lag je aardlek er misschien ook uit? Een foto van de controller en je aansluitingen naar de fan zouden helpen. Probeer anders de fancontroller zonder de fan aan te sluiten, klapt de zekering er dan nog uit?
 4. Het is een oud topic, I know. Maar mocht iemand hier ooit terug kijken: Nooit maar dan ook echt nooit je kabel eindjes solderen en onder mechanische druk zetten! Altijd kabel eind hulsjes gebruiken voor soepele draad verbindingen. Tin word poreus onder mechanische en temperatuur stress en dit zal tot contact problemen leiden. Dit is exact de reden waarom men overal altijd kabel eindhulsjes gebruikt bij klem en schroef verbindingen.
 5. Je hebt hier een goede transformator voor nodig. Gezien je met wisselspanning werkt druk je het vermogen uit een Volt*Ampere*cos(φ). Ik kan de cos(φ) van je lamp nergens vinden, dus die negeren we maar gezien die toch altijd < 1. Beter is: meten is weten! Minimaal vermogen: (Imax,secundair * 110) + Pdiss = (4.5 * 110) = 495VA + Pdiss. Mocht je een goede ringkern trafo kopen dan zit je zo rond de 85%-90% efficientie, de rest zal verstook worden in warmte. Je heb dus een trafo nodig met een MINIMAAL vermogen van: 495 * 1.15 (Pdiss) = 569VA Dit geld alleen als de vernoemde waardes op de lamp ook daadwerkelijk kloppen (waar nogmaals, meten is weten!). Voor de zekerheid zou ik ruim boven die 569VA gaan zitten; een trafo van 1KVA is aan te raden. Zorg er wel voor dat je de secundaire kant goed afzekerd, gezien een trafo in korte tijd een gigantische stroom kan leveren mocht er sluiting ontstaan in je lamp. Het is zelfs zeer goed mogenlijk dat je primaire zekering daar geeneens door uitklapt (met alle nare gevolgen van dien). Dergelijke trafo's zijn niet goedkoop en je moet goed weten waar je mee bezig bent. Als ik jou was zou ik toch sterk overwegen om een nieuwe lamp te kopen, waarmee je misschien zelfs wel goedkoper (en wellicht veiliger) uit bent.
 6. Gaan we zeker kijken. Respect dat jij jezelf zo naar voren schuift voor onze belangen!
 7. Mocht iemand er in geinterreseerd zijn: Ik heb een test-run gedaan met een hok van 60x60x140, 200m^3 actieve uitlaat met koolstof filter gedimt naar ±30%. Omgevings temperatuur ±12 graden en in het hok word het niet warmer als 25 graden met een HPS van 150Watt. De afstand die tussen de 150W hps en de planten benodigd is gaat niet veel schelen met een TL of spaarlamp oplossing, moet goed te doen zijn op een cm of 10. Een 250W hps met de afzuiging op een hogere stand gaat ook zeker lukken al zal de lamp dan wel wat verder van de planten af moet staan. Doe er je voordeel mee! (Ik heb eerst ook op TL gekweekt; ben nu alsnog overgestapt naar HPS)
 8. Ikzelf ga na een aantal jaar alleen maar buiten gekweekt te hebben ook weer eens een klein hokje binnen proberen. Heel toevallig met dezelfde afmetingen als jij hebt. Waarom geen 150W hps? Het lijkt me dat deze echt niet zo warm worden en het oppervlak (60*60) zou ideaal moeten zijn voor zo'n lamp. Ik ga daar in ieder geval voor, kastje is bijna klaar.. We gaan het meemaken of hps in zo'n hok gaat werken
 9. Bah!.. even mijn gal uit spugen. Op 16 aug gestopt met verduisteren (had ook niet de mogelijkheid om langer door te gaan). ~1,5 week geleden al mn planten nogal zwaar getroffen door de harde wind, maar gelukkig goed kunnen fixen met tape en wat touw. Loop ik zojuist door mn tuintje om wat foto's te maken, zijn alle 3 de "early" specials aan het reveggen geslagen (terwijl ze al in een ver statum van de bloei zijn/waren). Meteen mijn zin om foto's maken weg. In ieder geval wel weer genoeg geleerd voor volgend jaar.. geen "early"-soortjes meer en zorgen voor meer versteviging. Ik zal morgen wat foto's plaatsen van de volle grond planten, die gaan als een speer. Gr, Smaugies
 10. Ik heb een Church in de volle grond, deze is ook nog lang niet toe aan de bloei helaas. Het komt uiteindelijk toch allemaal wel, hopen op een goede nazomer suc6!
 11. Set mooie plantjes heb je daar Het is misschien wel verstandig om de doorzichtige bakken te blinderen met zwarte folie. Wortels houden namelijk niet zo van licht. Suc6!
 12. Die gaatjes komen in ieder geval van beestjes. Die lichte vlekken lijken erg veel op het blad probleem wat ikzelf heb, helaas heb ik ook geen id wat het is :/
 13. @hscarry: Ik ga het in ieder geval rustig aan doen met de voeding, terug naar 1/3. Het blijft zich wel verder verspreidden helaas.
 14. Ik bedacht me net dat het ook wel sterk op overvoeding lijkt. Lijkt me erg sterk, gezien ik ze maar een keer (en dat is nadat het begon te verschijnen) bijgevoed heb met Terra Flores (2/3 van de aanbevolen hoeveelheid). Zojuist toch maar flink wat gewoon kraanwater gegeven. Zo begint het
 15. Smaugies

  Kweekje 2009

  3e kweek 2009 (deze keer wel op tijd)
×
×
 • Create New...