Jump to content

Homer

Members
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Homer

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Homer

  verf

  Ik kom er echt niet uit welke verf nu te gebruiken?? In de bouwmarkt zie ik zoveel verschillende soorten verf dat ik door de bomen het bos niet meer zie! Gewone latex, Acryllatex, Vinyllatex, Muurverf enz. Nu kwam ik deze Histor Latex reinigbaar tegen Histor Zou dit wat zijn?
 2. Homer

  verf

  Of toch vinyllatex? Dit is beter geschikt voor vochtige ruimtes en goed bestand tegen temp. verschillen.
 3. Homer

  verf

  Ik dacht zelf aan matwitte acryllatex. Iemand ervaring mee?
 4. Homer

  verf

  Ik wil de binnenkant van mijn kast een nieuwe lik verf geven. Kan ik hier nu het beste matwitte grondverf of matwitte latex voor nemen?
 5. @benz, er staat wel een raam open op deze kamer waar de kast staat en 's nachts (lampen aan) staat de deur naar de rest van het huis op een kier, handig die rest warmte.
 6. Laat ik het anders formuleren dan. Als mijn buisventilator van 425m3/h een bepaald aantal db produceert, zeg 40, en daarbij een temp. van 30 gr. heeft in de kast. Zal het dan met een buisventilator van 700m3/h, die ik dan zo afstel dat ie diezelfde 40 db produceert, koeler zijn in de kast?
 7. Het gaat me in de eerste plaats niet om het geluid maar om de temp. wat lager te krijgen. Alleen vraag ik me af of ik dit voor elkaar kan krijgen door mijn ventilator te vervangen voor een sterkere. Krijg ik de temp. hiermee naar beneden of gaat het alleen maar harder stormen in m'n hok?
 8. Ok. Op veel lijstjes staat witkalk bovenaan wat betreft reflectie dus het leek me wel wat om te proberen. Maar als het meer nadelen als voordelen heeft blijf ik lekker bij mijn matwitte verf!
 9. Had ik ook al aan gedacht, maar dat gaat niet lukken ivm ruimte. Als de in-en uitlaat gaten tegenover elkaar zouden zitten in zo'n softbox zou het wel gaan. Maar aangezien dit niet zo is zou ik dan met slangen moeten gaan werken met een bijna haakse bocht erin wat de capaciteit niet ten goede zal komen. Ik wil dus wel met een buisventilator blijven werken, deze bouwen zowiezo al meer druk op dan een slakkehuis.
 10. Op klus-fora lees je vaak dat latex over witkalk niet gaat. Maar hoe zit dat met witkalk over latex, kan dit wel?
 11. Ik zuig nu af met een buisventilator met een capaciteit van 425m3/h. Deze zet ik niet voluit ivm herrie maar dan loopt de temp. op naar zo'n 31 graden met de lamp aan, ik blaas in dezelfde kamer uit als waar ik passief aanzuig. Nu wil ik wat aanpassingen gaan doen en zit te denken om deze buisventilator te vervangen voor een met een capaciteit van bv. 700m3/h. Zou ik met zo'n ven de temp. wel onder de 30 graden krijgen door 'm op halve kracht te laten draaien?
 12. Homer

  witkalk

  Ik heb toch besloten om zelf een kastje te bouwen, en sterker nog, ik ben al begonnen Foto's volgen!
 13. Homer

  witkalk

  Weinig kastjes te vinden die aan mijn eisen voldoen. Nu zou ik natuurlijk zelf iets in elkaar kunnen zetten, ware het niet dat ik 2 linker handen heb . Zes MDF platen van 50x50 en deze met houtlijm aan elkaar lijmen is iets te simpel gedacht denk ik. Tips?
 14. Homer

  witkalk

  Hey BBB, ben toch maar ff gaan googelen op MDF kastje. Kijken of ik een mooi kastje kan vinden van 50x50, grondverf erop en witkalken! Jouw idee spreekt me toch wat meer aan
 15. Homer

  witkalk

  Thx voor de snelle antwoorden! Waarschijnlijk wordt het wel dit kastje, denk dat ik het dan maar ga beplakken met radiator-folie.
×
×
 • Create New...