Jump to content

ecrooy

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About ecrooy

 • Rank
  zomaar een lid
 1. Mijn mobiele camara is net gestolen, ik denk dat ik nog wel wat foto's van verleden jaar Heb. Voor een indicatie ik ga even proberen ze online te zetten.enig idee hoe dat makkelijk gaat ?
 2. Ik nu ondertusen drie van mijn purple power planten geoogst, de eertse twee had ik zelf in bloei gezet (slechts 1 nacht op het toilet ,ongeveer twaalf uur donker gegeven. De andere begon een weekje later te bloeien, en de andere wijf ongeveer begin augustus. De eerste twee heb ik al gedroogd en smaakt heerlijk. Ik heb ook wat suiker toegevoegd bij het laatase week water. Halve kilo op 10 liter water. Grotere bladeren ongeveer en week voor de oogst verwijderd. Zodat er alleen nog een paar groene grote bladeren over waren gebleven ( hier vindt nog foto synthese plaats,=energie voor het boei proces.) dus niet alle grote bladeren verwijderen, dan komt hij kracht tekort. De laatste dagen doe ik dit wel, maar dit verreist een goede timing. De planten die er nu nog staan, ga ik klieven. (voor info zie de topics) Samenvatting: doe alles wat er op deze site aan info staat voor goede bloeiresultaten met mate. En laat het van je gevoel afhangen wanneer wat te doen, Iedere plant is anders, en behandel ze ook zo. Het een is goed voor de een, en het andere goed voor de ander. Succes
 3. ik heb er zeven, waarvan er twee sinds half juli in de bloei waren, deze heb ik verleden week geoogst. Goede dikke toppen en ongeveer anderhalve meter hoog. Ze stonden in tien liter potten, ik denk ongeveer 50 tot 80 gram per plant (droog)Ik heb er nu dus nog vijf staan, die ik vrijdag of zaterdag ga oogsten, ligt een beetje aan het weer. En die van jou ?
 4. ecrooy

  nu oogsten ?

  heel erg voor de verstrekte infornatie. Ik denk dat ik een aantal keren oogst om zodoende te kijken welke kwaliteit bij welk oogsttijdstip hoort. Ik heb dan nu in elk geval een gedeelte goede weed en volgend jaar (door mijn ervaring) topweed. Nogmaals bedankt !
 5. ik heb een aantal purple power planten op mijn terras staan, ze staan allemaal in bloei.een ervan al een week of zes (zelf in bloei getrokken) De haartjes zijn allemaal redelijk bruin ongeveer 80 % Bovenin zijn de haartjes ook al een beetje verschrompeld, onderin nog niet. Ik heb helaas geen foto. Ik wilde hem vanmiddag gaan oogsten. Mijn vraag is:Wat zijn de nadelen van te vroeg en wat zijn de nadelen van te laat oogsten ?
 6. Ik heb zeven planten (purple power) Ik heb er twee eind juli 1dag 18 uur in de wc gezet. Na drie dagen begonnen ze te bloeien !! De andere vijf volgde in de loop van twee weken ook. Resultaat zeven planten al dikke toppen eind augustus. Ik weet dus niet of het door die enen dag op de wc komt of dat het gewoon een vroeg bloeiende soort is. Verleden jaar bloeide ze pas vanaf half augustus. Het zijn zaadjes van 1 plant die ik verleden jaar bevrucht heb. Het kan ook zijn dat ik gewoon geluk heb groeten erwin Het resultaat van vroeg bloeiende planten zal hoger zijn omdat je zowiezo meer zonlicht heb en de temperatuur is in augustus ook beter dan in oktober(wat positief op bloeien werkt.
 7. ecrooy

  ziek ?

  Ik mest al wat bij met canna terra flores, dus dat zal het niet zijn. Dit doe ik ook bij de andere planten. Toch bedankt voor je reactie !
 8. ecrooy

  ziek ?

  Hallo, Ik heb buiten op mijn balkon 5 planten staan Purple power. Vier doen het goed en staan ongeveer al twee weken te bloeien. De andere echter zijn blaadjes hangen slap en vertonen kleurverschillen. De kleur wordt aan de buitenkant van de blaadjes gelig en heel licht groen. Ook sterven onder aan de plant wat bladeren af. Wat kan er aan de hand zijn ? Alvast bedankt !
 9. ecrooy

  voorbloei

  bedankt, ik ben gerustgesteld
 10. ecrooy

  voorbloei

  Ik heb (denk ik) de voorbloei gemist. Ik weet nog niet of ik met mannetjes, dan wel vrouwtjes te maken heb. Wat moet ik nu doen ? Ik denk zelf wachten tot de bloei begint en dan alsnog de mannetjes verwijderen ! Heeft iemand nog wat tips. Het gaat om de soort purple power. Alvast bedankt, Erwin
 11. ik snap het, toch bedankt ! Erwin
 12. Ik heb op mijn balkon purple power planten staan, Ik wil ze over een maandje in de bloei zetten, zodat ze de maand augustes kunnen afbloeien ? Voor hoe lang moet ik ze twaalf uur onder een vuilnis zak zetten ? een aantal dagen ? Is dit uberhaubt5wel verstandig ? Alvast bedankt ! Groeten, Erwin
 13. In mijn ogen zou iedereen in deze wereld zich maar aan 1 regel behoeven te houden en dat is: Alles wat men in het leven doet, wat een ander emotineel of materieel schade toebrengt, die in wanverhouding staan met jou doelen die je wil bereiken, en wat een redelijk denkend mens niet zou kunnen tolereren, juist niet doen ! :roll:
 14. hallo forumleden, Mijn purple power planten zijn nu ongeveer 2 meter hoog een de top-dichtheid begint nu ook al aardig toe te nemem. toch nog een aantal vraagjes: 1 Aangezien ik weinig over purple power kan vinden is dit volgens mij niet het meest poulaire/smaakvolle weedje, is dit ook zo, of hangt het van meerdere dingen af ? 2 is er nog een meststof die mijn weed iets in de bloeitijd van kwaliteit zou kunnen laten verbeteren ? 3 Wanneer is de juiste timing om te oogsten ? alvast bedankt !!
×
×
 • Create New...