Jump to content

storpie

Full member
  • Content Count

    855
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by storpie

  1. een aantal jaren geleden gekocht inderdaad. Is het oldskool? Geen idee wat tegenwoordig de norm is...
  2. Hallo iedereen. Bij deze bied ik een aantal kweekspullen aan. Ooit gekocht. Alles opgebouwd maar nooit in bedrijf geweest. Het gaat om; 3x Gavito pro 600 armatuur + 3 lampen 2500m3 afzuiger Voltregelaar met thermostaat Koolstoffilter Bluelab EC pen Bluelab Ph pen Waterpompje thermostaat om water op temperatuur te houden. Relais (niet op de foto) 2x tijdklok (niet op de foto) pm als je interesse hebt!
  3. Gebroeders Eveleens in aalsmeer heeft ze ook niet...
  4. nope. ook al ge-googled. De horticoop kan ze nog wel leveren. Alleen per pallet van 500 stuks.....Dat schiet dus ook niet op. Nee, er moet echt nog wel een growshop zijn die een halve pallet heeft staan lijkt mij.
  5. Ja dat is dus het probleem. Iedereen zegt dat ze die dingen kunnen leveren. Bellen ze de groothandel en krijgen ze te horen dat die 1,33m bakken niet meer geleverd worden. Ik moet gewoon een shop hebben die nog een halve pallet heeft staan.
  6. Hallo, Ik ben hard op zoek naar librabakken van 1,33m. Ik heb bij een aantal growshops geinformeerd, maar ze zeggen dat ze allemaal niet meer leverbaar zijn. Heeft er iemand hier nog tips.
  7. Ik vind het vooral belangrijk dat ik niet meer met zakken potgrond hoef te slepen. Potten vol te gooien en later weer te legen.
  8. Ik heb de kweekverslagen van henkiedepenkie doorgelezen en die houdt ze ook altijd erg kort moet ik zeggen en hij heeft toch mooie opbrengsten.
  9. Nee klopt. Ik had me ook al bedacht dat de slabs uiteraard hoger dan de vloer moeten komen te liggen anders wordt het lastig om de drain op te vangen. Ik denk dat ik gewoon niet zo lang moet voorgroeien. Een dag of 7 had ik me bedacht. Ik heb ondertussen wel een aardig goed beeld hoe ik alles in elkaar ga zetten. Weet alleen nog ff niet hoe ik het beste een goot kan maken om alles op te vangen. Wat ik wel zou kunnen doen is onder iedere 2 of 3 librabakken een emmer zetten. Gewoon m.b.v. slangetjes en deze in de emmers hangen.
  10. Een drain van 10% lees ik overal
  11. Precies! Optisch is het iets minder maar alles zit correct en vast aangesloten. Alles is bedraad met 2.5mm2. In de lasdoos is alles met lasklemmen gedaan. Wat ik me nog wel afvroeg: Met 2.5mm2 stug draad hoef je toch geen adereindhulsjes te gebruiken? Het koper is tenslotte vast en geen "koperhaartjes" zoals 1.5mm2
  12. Zo, gelijk maar ff schakelbord gemaakt. Kabel van tijdklok naar relais moet ik nog inkorten...
  13. Ik lees juist dat je met cocos ook niet kan overwateren? Een andere reden dat ik hiervoor kies is dat er meer informatie op dit forum te vinden is over kweken op cocos. Ja, opvangen in lekbak is misschien inderdaad iets minder werk technisch gezien. Het zou eventueel nog op de bestaande riolering aangesloten kunnen worden.
  14. Ok, Ik ben op dit moment al wat wijzer. Ik neig naar cocos slabs i.c.m. librabakken. Deze wil ik dan water geven met een druppelsysteem. De 'drain' wil ik dan eigenlijk weer (automatisch) terug doen in mn voedingsvat. Het probleem is echter dat ik maar 2 meter hoogte heb. Ik kan de drain dus niet echt opvangen met m.b.v. de zwaartekracht. Het lijkt mij tenslotte logisch dat in dit geval je opvangbak lager moet komen te staan dan je planten. Is er een mogelijkheid om dit met een pomp weer in mn voedingsvat te krijgen? greets
  15. Haa, ik heb me 3jaar verscholen omdat ik andere inkomsten had. Dat is nu weg dus ik ga me nu weer op de binnentuinen richten.
  16. Er is iets meer informatie te vinden over kweken op cocos op slabs. Lijkt me ook geen verkeerde optie. Als je die slabs in librabakken stopt zitten er dan overloop gaatjes in? Dus moet er dan een lekbak onder? Sowieso wil ik automatisch water geven. Geen zin om met een gieter te klooien
  17. Ik zit aan een eb/vloed systeem te denken en alles gewoon op de grond.
  18. Kijk, daar zit al het probleem. Ik kan op dit forum niet bepalen welke methodes er allemaal zijn. Volgens mij kan je kweken op slabs, hydrokorrels, cocos en misschien nog meer methodes. Wat ik echt mis hier is een topic waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zo'n systeem met automatische irrigatie opzet.
  19. Hallo mensen, Ik ga weer beginnen met kweken. Heb altijd op aarde gekweekt, maar ik wil niet meer slepen met al die aarde. Nu zit ik er aan te denken om een hydrokweek te doen met steenwol. Maar ik kan jammer genoeg niet echt iets vinden hoe je dit opzet van A tot Z. Vandaag wel een boek besteld met de titel 'kweken op steenwol'. Is er hier ergens op dit forum een perfecte uitleg over hydrokweek? Moet krijg ik 'm niet naar voren met de zoekfunctie. Misschien weet iemand anders wel een andere website waar dit goed staat uitgelegd. groet.
  20. Nou, ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gewoon zelf gedaan. Supersimpel. Ik had meer werk met de oude groepenkast weghalen dan de nieuwe plaatsen.
  21. Maar mn fantastische tekening van de huidige situatie klopt toch??? Whazzup??? Ik laat het sowieso doen, maar ik wil het ook altijd graag begrijpen. En die elektricien zal waarschijnlijk gaan vragen hoe ik de boel wil gaan verdelen. Is toch handig als je het dan begrijpt.
  22. Ok, ik denk zowaar dat ik begrijp hoe het nu in elkaar zit. Alle 3 de fases zijn met de N verbonden wat dus inhoud dat er alleen maar 230V op staat. Groep 2 + 4 zitten op dezelfde fase (2) Op de tekening zie je de huidige situatie. Ik blijf dus gewoon met de nieuwe groepenkast 230V gebruiken en geen 400V. Het logische lijkt mij dan dat er 1 fase vrijgemaakt moet worden voor de binnentuin.
  23. tsja. oud huisje. Ik laat het ook allemaal vervangen voor nieuw spul. sowieso 2 extra 230v groepen. Alleen nog ff kijken wat ik met die krachtstroom ga doen. Heb al een offerte binnen voor vervanging met 2 extra groepen zonder die krachtstroom. 745,- exclusief btw. Lijkt me wat veel als ik zie wat zo'n automaatkast op internet kost.
×
×
  • Create New...