Jump to content

zappy

Members
  • Content Count

    44
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About zappy

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ik vrees het ook maar ik had in het verleden nooit last met deze grond.
  2. Er zit een filter waar ongedierte niet doorgeraakt maar wel lucht. Deze is niet aangesloten op een aanzuiger. Ik geef water als de grond is opgedroogd, nu ongeveer een 200cc per plant per keer.
  3. Er zit een filter waar ongedierte niet doorgeraakt maar wel lucht. Deze is niet aangesloten op een aanzuiger. Ik geef water als de grond is opgedroogd, nu ongeveer een 200cc per plant per keer.
  4. Hey hey, Deze plantjes zijn 27 dagen oud. Sinds een week of 2 beginnen hun onderste bladeren bruin op te drogen. Het begint eerst met een bruin puntje en dan verspreid zich dit over heel het blad. Ik dacht eerst dat het light burn was maar het zijn de onderste blaadjes en niet op de bovenste. De bruine puntje deed me denken aan nut burn. Ik kweek op voorbemeste potgrond (goed voor 100 dagen, ph tussen 6.5 en 7.0). Grond dcm en aangevuld met rivierzand en perlite. Maar ik twijfel dat het nutburn is aangezien ze zonder symptomen groeide als zaailingen. Ik heb nog niet bijgemest. Ik zuur mijn water altijd af (altijd rond 6.5 en 6.6 ph) De temperatuur in de tent zit rond de 27 graden en de vochtigheid schommelt tussen 45 en 60% R600 watt viparspectra led op 80 cm van plantjes Iemand een idee wat dit is?
  5. ok, Ik ga het volgende week proberen, alvast bedankt voor de hulp!!!! thx bro's
  6. hallo growers, sorry voor deze domme vraag, maar van electriciteit ken ik echt niets nerd.gif . Ik wil deze groeilamp aansluiten maar weet niet goed in welke opening mijn blauwe en bruine stroomkabel inmoet. Ik vind het niet onder de topic"zelf aansluiten van electra" De twee draden die de balast met de lamp verbinden moeten in nr 5 en 6 (denk ik), maar dan ben ik het volledig kwijt. Moeten mijn stroomdraden tussen het stopcontact en de ballast dan in nummers 7 en 8??? Waar moet mijn aarding?? Een beetje hulp zou me enorm vooruit helpen.
  7. zappy

    lamp

    lampaansluiting
  8. ja ja sinds ik mijn ph in het oog hou gaat het al een stuk beter, mijn dames (hopelijk) beginnen er toch gezonder uit te zien . een spintaanval niet meegerekend, maar Bayer staat aan mijn zijde dank u dank u dank u dank u dank u
  9. Ik denk dat ik mijn probleem eindelijk gevonden heb: Mijn Ph meter die ik eerst gebruikte deed zijn werk alles behalve. de dader Zoals ik hierboven zei dacht ik dus (newbie die ik ben) dat mijn kraantjeswater 6.0 ph was... Nu heb ik geinvesteerd in een ander toestelletje en wat blijkt, mijn leidingwater is 8,0 . conclusie: die goedkoper rommel flikkeren we bij het vuilnis. Ik ga dus nu even water blijven geven met een PH van 6,0. Een klein vraagje wel, hoe moet je hier de ph van mijn grondmedium meten. Steek je het toestel gewoon in de aarde ???? Mijn aarde is niet te nat, na die ene spoelbeurt hebben ze zeker anderhalve week geen water gehad. Als ik onderaan door de waterafloopgaten voel dan lijkt de aarde toch droog vooralleer ik terug geef. (meer info over mijn medium vind je enkele posts hoger) Ik hou jullie op de hoogte.
  10. zappy

    ph meter

    ph meter
  11. mmm, zal de ph echt goed in het oog moeten houden. Hield hem nu op ongeveer 6.4 volgende foto is van mijn nieuwe bladjes, ik zie geen bruine stippen. de zieke meisjes foto van mijn grondmedium (te nat lijkt me dit toch niet, voelt heel droog aan) alvast bedankt voor de hulp
  12. zappy

    bladprobleem 2

    blijvende bladproblemen
  13. verdorie weer een week verder en het probleem blijft heb nu een buisventilator erbij gezet, de kas extra gewit, de temperaturen blijven nu teminste al onder de 30. Ook heb ik het grondmedium volledig laten uitdrogen en daarna met een 9-7-7 bemesting en 6.5 ph bewaterd. En nog steeds blijft het probleem zich voordoen. Dit gaat echt de verkeerde kant uit
  14. het werkt!!!!! Mijn huis is niet afgebrand bedankt iedereen
  15. just 4 fun, de heer prijze uw ziel
×
×
  • Create New...