Jump to content

Chillseeker

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Chillseeker

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. deze staat nu 4,5 a 5 weken in bloei. eerder 4,5 dan 5 trouwens... begin augustus begonnen met verduisteren. Nog een weekje of anderhalf zoiets... het schijnt powerplant te zijn, ik weet niet precies hoelang die duurt, maar bij 3/4 bruining van de haartjes oogst ik. er zit nu trouwens al 1 topje (onderaan) die echt al veel bruiner is dan de rest (geen toprot overigens).
  2. als er al bloempjes opengegaan zijn, is er dus al stuifmeel vrijgekomen. Met een beetje pech zijn je andere dames daar ook mee bestoven... dat zou zuur zijn, want dan gaan ze ook zaadjes maken... Ik heb weleens gehoord dat het stuifmeel van wietplanten kilometers ver kan waaien en nog steeds vrouwtjes kan bestuiven. Zo snel mogelijk weg die plant dus, of je wil zaden gaan kweken...
  3. Goedendag allen, middels onderstaande foto's wil ik u laten meegenieten van mijn tuintje ik heb nu 1 plant verduistert, en die is nu bijna klaar, zie foto's bij daglicht : en 's nachts: toch wel mooi, dacht ik zo...
  4. Chillseeker

    buitenkweek 1ste plant

    1ste van de 5 planten die klaar is
  5. nu de bloeiperiode weer is aangebroken vroeg ik mij het volgende af; wat is nou beter groeivoeding met een NPK waarde van 2-2-2 of de normale mest uit het tuincentrum met NPK 12-10-18 neemt de plant niet gewoon wat ie nodig heeft? of is het makkelijker als je het in hapklare brokjes aan 'm geeft?! ik zal binnenkort nog wel wat foto's plaatsen van mn toppen die ik tot nu toe heb, dankzij verduisteren, ff mn bluetoothding zoeken.
  6. Gele bladeren aan de binnenkant van plant is volgens mij niks om je zorgen over te maken. Ze krijgen inmmers geen licht... daarom stoot de plant ze af, omdat ze weinig rendement meer hebben. Je kunt het een beetje vergelijken met struiken, bomen, coniferen... deze hebben ook geen bladeren aan de stam (binnenkant van de plant) omdat er simpelweg geen licht komt. Dan is er nog de discussie; bladeren laten zitten of afknippen?! Als je ze laat zitten zou je kunnen zeggen dat de voedingstoffen die ooit in het blad zijn gepompt, nu weer terug de plant in stromen. Als je ze af zou knippen verliest de plant deze stoffen... Wat nu wijs is om te doen zou ik niet kunnen zeggen... maar ik knip ze af, o.a. omdat ik het gewoon lelijk vind.
  7. Ik had dit laatst ook, bij mij was het een kwestie van te weinig water... De pot (10L emmer) woog haast niets, kurkdroge grond dus. Een uurtje na het wateren stond ie er weer strak en gespannen bij.
  8. Chillseeker

    2008 buiten

    2008 buiten dus..
  9. Goedendag allen, Ik ben sinds enkele dagen aan het experimenteren met het semi-hydro kweken in potten buiten. Ik heb enkele planten staan, in 11 liter potten. Ze zaten volgens mij een beetje aan hun max qua groei betreft. Ze stagneerden een beetje in groei, waarschijnlijk omdat de pot niet groter is... Dat beviel me natuurlijk niet echt, omdat ik geen zin in verduisteren heb, en ze voorlopig nog niet gaan bloeien... Toen heb ik dus bedacht om wat hydro-techniek toe te gaan passen. Je zou hier van die onderzet schotels voor je pot voor kunnen kopen, maar een plastic zak werkt volgens mij ook, en beter omdat je wortels niet in het zonlicht komen. Na een dag verschenen de eerste wortels al, en flinke ook. Ik heb nu foto's gemaakt, na 5 dagen. De wortels doen het goed! Ik hoop dat de foto's een beetje duidelijk zijn... Heeft iemand hier ervaring mee? Of heeft er iemand zomaar tips of opmerkingen?
  10. Goedendag allen op dit forum! Ik ben dus nieuw hier... Niet nieuw in het kweken van wietplanten. Ik heb ruime ervaring met buitenkweek. Binnenkweek heb ik heel even (enkele weken) geprobeerd. In een kledingkast met schuifdeuren (bleek dus niet echt lichtdicht) die eigenlijk wel erg klein was om een beetje serieus in te kweken. Groeihok was 1.00x0.50x1.20m. (lbh) ongeveer... Heb hier wat stekken in laten voorgroeien, en die staan nu buiten. Verder heel wat boeken en fora gelezen, en video's gekeken over het kweken van ons zo geliefde plantje. Ben twee keer naar de High Life beurs geweest, maar dat was nog in het tijdperk dat deze in de Vechtse Banen werd gehouden, toen het nog leuk was Verder ben ik een beetje aan het kloten met m'n planten, dat wil zeggen, experimenteren op verantwoord niveau Dat was het wel PS Er is ook nog een heel oude crappy website van een vriendenclubje, de Chillseekers -> chillseekers.tk (als ie 't nog doet..)
×
×
  • Create New...