Jump to content

storm01

Members
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About storm01

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

82 profile views
 1. goed dat het kan. ik zal morgen wat fotos schieten.
 2. ik denk dat je bij een forum dit soort vragen kan stellen. wij willen gewoon het argument en een verhaal erbij weten waarom leden voor het aantal per m2 kiezen. of kan ik niet zo een vraag stellen op een forum? Ik zet er momenteel 16 op een m2. 11 liter potten laat ze 3 dagen in de groei, soms ook helemaal niet ligt aan de stek. ik tel meestal de internodes. na de 6e of 7e zet ik ze in de bloei. (ze worden meestal 55-65 cm hoog) ik kweek op aarde. zijn er leden die dit ook doen. of juist minder op een m2 zetten.
 3. Beste leden, Na een paar keer geweekt te hebben heb ik aan jullie een aantal vragen. wellicht kunnen jullie deze vragen wel beantwoorden en beargumenteren. alvast bedankt hiervoor. Ik heb met een aantal collega's dit besproken maar we verschillen een beetje van mening. dus dachten we we vragen het aan de leden van deze forum 1.Ik ben benieuwd hoeveel planten jij zet op een vierkante meter. ofwel onder 1 lamp. 2. wanneer schakel jij over op 12/12 uur licht. ofwel van groei naar bloei. na hoeveel zijtakken er op de stam zit. ik hoop dat jullie een stukje over jullie ervaring hieronder kunnen schrijven zodat we kunnen zien wat nou het beste is. ik bedankt jullie alvast hiervoor.
 4. Beste leden, Ik vind dat mijn plantjes na twee weken bloei aan de wat korte kant zijn. ze zijn namelijk ongeveer 30 cm groot. Ik denk dat ik te vroeg ze in de bloei heb gezet. hoe kan ik er nog voor zorgen dat ze wat langer gaan worden. weet iemand hier iets over? kan ik ze misschien nog een paar dagen op 18/6 zetten? ik weet dat ze tot de derde week wel doorgroeien in de hoogte maar ik vind 30 cm nu wel wat kort. normaal gesproken zijn mijn planten ongeveer 50/60 cm na de derde begin vierde week. graag een reactie.
 5. Beste people, ik had enige tijd geleden een bericht geplaatst over roestvorming/ bruine plekken op de randjes van de bladeren. ik heb het vermoeden dat het met de voeding te maken heeft ik zit nu in week 4 en moet een ec hebben van ongeveer 1.5 en een ph van 6 nu heb ik gespoeld en de het water onder de potten opgevangen. en tot mijn schrik heeft de uitloop een ec van 5.6 en een ph van 5.3. hoe verlaag ik de ec naar de gewone 1.5?? is het normaal dat de ec zo hoog staat? hoop spoedig iets van jullie te horen. mijn voedingslijn is ecolizer.
 6. Beste leden, Ik hou elke dag de bladeren in de gaten. nu zie ik dat de puntjes van de bladeren en de zijkanten roesten. situatie, ik zit nu in week 4 ph 6.0 ec 1.5 ik kweek op aarde, 11 liter potten. 16 op een meter 600 watt op hoogte 60 cm waar kan dit nou aan liggen ik heb dit een keer eerder meegemaakt toen had ik geen inlaat. situatie nu is 5000m3 uitlaat 2500 m3 inlaat is dit wel voldoende? ik gebruik de voedingslijn ecolizer basis a en b bloom up ik heb zojuist de bladeren behandeld met exact van bayer. dit is tegen roest en meeldouw. waar kan ik nog meer doen om dit tegen te gaan? fotos volgt snel
 7. Als ik de potten aanvoel zijn ze best ok. ik denk ook dat het met de kou te maken heeft gehad. ze zijn nu wel wat beter, ik zal later wel een paar fotos maken. verse lucht komt niet direct van buiten komt uit een andere kamer. maar gelukkig zien ze er wel wat beter uit nu. wat betreft de afzuigers, ik heb ze op een tijdschakelaar gezet zodat ze om de uur een kwartier aangaan. ik zit nu in dag 8 van de groei. is het verstandig om de lampen nu op 60 cm te hangen? ik heb ze nu op een meter. het zijn 600 watt lampen. en ik denk erover om alle lampen aan te zetten. nu is het 50 % van de lampen. maar ik ben natuurlijk bang dat ze dan weer vertraging gaan oplopen. wie heeft advies/?/
 8. Bedankt voor jullie reacties, @babylonboy; het zijn inderdaad stekjes, ik denk dat ze als stekje zijnde in de kou hebben gestaan en dat de groei daarom niet zo snel is gegaan. maar in mijn hokje, is het wanneer de lampen uit zijn tussen de 19-21 graden. met licht aan 27-30 graden. ik doe om de uur de afzuiger op de laagste stand 15 min aan. dit om frisse lucht in de hok te krijgen. @ superskunk: ja ik gebruik wortelstimulator van BAC. dit heb ik ook van dag 1 gebruikt. ze zijn nu wel aangeslagen maar ik vind eigenlijk dat ze na 1 week groei wel wat groter mogen zijn. @ parve; je hebt inderdaad gelijk over de plaatst van de sproeiers, dit ga ik morgen even aanpassen. ik zie nu wel dat de zijtakjes iets beginnen te groeien. hopelijk worden het geen bomen. want ik heb er 16 op een m2. ik denk dat ik ze nog 2 a 3 dagen laat voorgroeien en daarna op 12/12 zet. ik ga over een paar dagen nog wel wat fotos posten.
 9. Beste leden, Ik ben 8 januari begonnen met een nieuwe ronde. normaliter laat ik ze maar 4 dagen groeien. ik heb ze nu al precies 1 week in de groei. maar naar mijn mening groeien ze niet zo. waar kan dat aan liggen. hieronder schrijf ik even de situatie bij mij thuis. en natuurlijk zet ik er een paar fotos bij. 11 liter potten 600 watt lampen ph 5.6 ec 0.7 wortelstimulator tempr lampen aan 27 graden tempr lampen uit 19-21 graden geen afzuiger aan ivm luchtvochtigheid lV : 40-70% ik zet er een paar fotos bij.
 10. Beste Buble, bedankt voor je reactie. het is voor mij ongeveer 1,5 jaar geleden dat ik dit voor het laatst heb gedaan. Veel dingen zijn me natuurlijk ontschoten maar ik heb veel gelezen hier. Groot is het hier niet hoor. valt reuzen mee en natuurlijk respect voor je reactie
 11. hoi, LV schommelt tussen de 40 en 60. vanaf wanneer is het verstandig om de afzuigers op zijn laagste stand aan te zetten? ik spuit er ook water op met een druk spuit. is dat verstandig? Potten zijn aardig nat. ze voelen gewoon goed aan. startblokken zitten ongeveer een cm onder de grond. of is dat te weinig? lampen staan op een meter. Ik zit in nu dag 3 van de groeicyclus. Naar mijn gevoel groeien ze niet zo. maar dit is waarschijnlijk omdat het voor mij weer een tijdje is geleden. Het is nu eigenlijk alleen maar afwachten totdat ze goed gaan aanslaan. Hoe lang raad je mij aan om te laten groeien?? wat me ook is opgevallen is dat op de onderste bladeren verbrandingen zitten zie onderstaand plaatje. dit is enkel op een paar planten en dan de onderste bladeren. waar kan dat aan liggen. ph 5.7 ec 0.6 wat wortelstimulator. en dat is het wat ik ze heb toegedient. tempr nu is 28 graden licht aan 20 graden licht uit. dit ga ik vandaag om hoog proberen te krikken. https://www.wietforum.nl/uploads/1263144054/gal..._9362_62242.jpg https://www.wietforum.nl/uploads/1263144054/gal..._9362_12747.jpg https://www.wietforum.nl/uploads/1263144054/gal...362_1095838.jpg https://www.wietforum.nl/uploads/1263144054/gal..._9362_56609.jpg afbeelding blad: https://www.wietforum.nl/uploads/1263144054/gal...9362_523705.jpg
 12. hoi jan, velen zijn nog niet aangeslagen. ik heb er net een paar uit de pot gehaald maar de wortels zijn nog niet gaan groeien, van ongeveer de helft van de stekjes. de startblokjes zijn best droog terwijl de pot best zwaar is met water ph 5.7 en ev 0,6. tempr is nu best goed maar ik snap het ook niet meer. wat kan het nog meer zijn dan? of wat kan ik er nog meer aan doen?
 13. bedankt voor je reactie, nu begin ik weer sinds lange tijd met deze leuke hobby . Ik heb vrijdag de stekjes opgehaald. de lengte van de stengels zijn waren best lang. ongeveer 10 cm. ik heb het nu dus 3 dagen in de groei. worden ze dan niet te lang? ik wil dat de planten ongeveer 60 cm worden. dus eigenlijk klein en compact want ik heb er 16 op een m2 in potten van 11 liter. kan je mij advies geven of ze nu niet te lang worden? ik ben veel vergeten moet even de forum goed doornemen. tempr met licht aan 27 graden nu. afzuigers uit! of mag ik best af en toe deze aanzetten? tempr licht uit is 15 graden. dit is best koud ik weet het daarom wil ik de schema omzetten. zodat ik kan bij verwarmen.
 14. Beste leden, Ik heb een hokje opgezet. we zitten nu in de groeifase. ik laat de stekjes meestal 4 dagen voorgroeien. Om 06.00 gaan de lampen aan en om 24.00 gaan ze nu uit. in de bloefase wilde ik eigenlijk dat de lampen om 18.00 aan gaan en om 06.00 uitgaan. Maaaaar... het is momenteel zoo koud dat ik dit eigenlijk om wil zetten. dus om 18.00 aan en 6.00 uit. hoe kan ik dit het besten aanpakken? weet iemand een tijdschema voor mij? de reden dat ik het om wil zetten is dat ik op de dag er wel bij kan zijn. dus dan kan ik het in de gaten houden en desnoods paar verwarmingen erbij doen. in de nacht branden de lampen toch dus dat wordt het niet zo koud. wachtend op jullie reacties. storm
 15. bedankt voor jullie reactie, het zijn 600w philips t-son lampen naar mijn weten best goed. ik heb ze 3 dagen in de groeo gehad. en daarna in de bloe gezet. ik zit nu precies in dag 24 van mijn bloei proces. normaal groeien ze maar ongeveer 50 cm maar dit keer is het 65 cm hoog geworden. hoe zit het bij jullie bij dag 24?
×
×
 • Create New...