Jump to content

salinas

Full member
  • Content Count

    329
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by salinas

  1. ja daar gaat het nog steeds goed mee! niet met de cheese maar met het tentje.. had wegens tijdgebrek het topic niet afgemaakt en aangezien ik dat ook al eerder heb gedaan met me igrow heb ik nu maar besloten om geen verslag te plaatsen, want wil het forum niet vervuilen met halve kweekverslagen. groet salinas!
  2. @ BBB: dankje wel, altijk leuk om te horen dat je moeite om een goed hok te maken gewaardeerd wordt. @ amnees: bij mij was het dus ook zo dat sommige nogal los erin zaten, maar na enkele minuten toch wel weer vastzaten. maar blijkbaar niet goed genoeg, want toen ik het systeem ging doorspoelen (dus zonder eindstop erop) begon het zelfs al te lekken bij de geponste gaten. met me nieuwe ponstang had ik bij geen 1 capillair dat hij er soepel inging.. op het moment zelf was ik daar niet zo blij mee maar naderhand natuurlijk wel groet salinas!
  3. ik heb nu zo een tang die eromheen gaat.. heel relaxt ik gebruik de dunne capillaire slangen en dus de 2.5 ponstang. had hem in 2 andere hokken gebruikt in totaal ongeveer 260 keer geprikt maar is denk ik beschadigd doordat hij tussen mijn andere gereedschap zat.. hiervoor gebruikte ik altijd drukventielen daarbij deed ie het perfect. kon ook voor 2,50 euro een nieuw bovenstukje halen maar wou toch voor zeker gaan want zo een watersysteem aanleggen vind ik geen pretje hieronder een foto van de nieuw aangeschafte ponstang:
  4. heb het vandaag opgelost! bleek dat de ponstang versleten was.. heb nu een nieuw stuk PE slang gemonteerd met een ander type ponsprikker.. dus niet zo een blauwe. en ja BBB ik weet zelf ook niet hoe ik ze erin heb gekregen maar het is toch gelukt. nu me handen even een paar dagen tot rust laten komen me vingertoppen zijn helemaal kapot! Heb trouwens gehoord dat die ZPE (40) voor hoge druk is (geschikt). bedankt voor de reacties! salinas.
  5. Heb vandaag een test gedaan met mijn PE irrigatiesysteem en kwam erachter dat op enkele plekken waar de cappilaire slangen in de tyleenslang gaan lekkage ontstaat. laatst toen ik de gaten had geponst en de capillaire slangen had geplaatst merkte ik ook al dat sommige meteen stroef erin gingen en andere veels te gemakkelijk.. maar dacht dat dit wel opgelost zou zijn doordat het tyleen zijn oude vorm weer aanneemt.. (niet genoeg dus) ga morgen naar de growshop om nieuwe PE slang te halen en een nieuwe ponstang.. heb net nog even gezocht en vond een internetsite waar stond dat je PE40 en PE100 slang hebt.. volgens mij had ik de PE100. op de website stond ook dat de PE40 slang dikker maar flexibeler was.. zou dit misschien het probleem zijn?? dat ik de verkeerde soort PE slang heb?? voor de duidelijkheid ik gebruik een 25 mm PE slang waar 160 capillaire slangen ingaan zonder drukventiel. hoop dat iemand mij hierbij kan helpen zodat ik niet weer de verkeerde spullen aanschaf.. alvast bedankt, groet salinas!
  6. minimaal 2 groepen (16 amp) 1 groep voor 3 lampen en andere groep resterende lamp + randapparatuur.. de kans dat je gepakt wordt kan je zelf vergroten of verkleinen, natuurlijk kan je dat nooit helemaal uitsluiten.. ga eerst even wat informatie opdoen op het forum voordat je halsoverkop een hok begint te bouwen zonder rekening te houden met alles wat mis kan gaan.. succes!
  7. ziet er moooi uit! met wat voor programma maak je dit soort prachtige tekeningen als ik vragen mag??? succes!
  8. salinas

    Bijna gepakt

    snap niet helemaal waarom je ze bij jou uitnodigt?? weet niet in wat voor huis je woont maar als jij nummer 27 hebt en hij 47 dat scheelt toch aardig wat.. misschien heeft dit allemaal wel nooit wat met jou te maken gehad en heeft iemand uit baldadigheid een tip geplaatst bij die buurman van je?? of hij kweekt grootschalig in zijn schuur natuurlijk!
  9. salinas

    Fan controller

    denk dat wat veel mensen hier proberen duidelijk te maken aan je is dat je met zoveel lampen niet een grotere opbrengst gaat halen dan met bijvoorbeeld 5 lampen. denk dat je daar zelf ook wel aan zou denken als je voor de stroom betaald maar heb het idee dat dit niet zo is (natuurlijk kan ik het met de weinige informatie die ik net heb gelezen niet zeker weten). en ik weet niet hoe hoog je ruimte is maar denk dat je met die afzuiger en aanzuiger niet je temperatuur goed gaat kunnen controleren.. nu natuurlijk wel met temperaturen rond de 0 graden maar in de zomer zal het erg oplopen!
  10. ik heb het met een 3 bij 3 tent van sj gehad dat hij instortte door het gewicht.. net klaar met alle dames erin zetten en toen gebeurde dit.. moet toch wel 1 van de donkerste dagen in mijn leven zijn geweest ik heb het met een 3 bij 3 tent van sj gehad dat hij instortte door het gewicht.. net klaar met alle dames erin zetten en toen gebeurde dit.. moet toch wel 1 van de donkerste dagen in mijn leven zijn geweest
  11. hey man vervelend dat ze net op dit moment willen langskomen.. ik zou toch echt van te voren een belletje geven dat je niet kan omdat je een weekje of 2 weken op vakantie gaat. dan zullen ze gewoon de afspraak moeten verzetten. en ik zou zoiezo voor de zekerheid andere sloten op je deur(en) zetten, deze kun je gewoon bij de bouwmarkt halen.. en geen deur op slot zetten bij de afspraak maar alles afbouwen en daarna weer opbouwen want een deur in je huis die op slot zit en om 1 of andere vage re3den niet open kan is natuurlijk wel vreemd.. succes!
  12. zou je ze even op moeten bellen. heb dit laatst ook gedaan voor een vriend van mij om te vragen wat voor filters het nou eigenlijk zijn..
  13. gebruiik het ook en de planten schijnen het lekker te vinden maar vind het inderdaad ook een merkwaardig geurtje hebben..
  14. thnx voor de reacties ben er erg blij mee @ kfk: ik dacht ook al dat de voeding toch echt meer moest worden maar omdat ik pas de sympomen zag na een waterbeurt met voeding maakte ik me zorgen dat het daaraan kon liggen. gebruik nu voeding van house and garden van der zwaan. 1 component en bud xl. heb er ook een schema bij (bud xl succes schema) maar omdat ik vaak lees dat de schema's te veel adviseren wist ik niet wat ik moest doen. heb zojuist een ec van 1.3 meegegeven en zal deze rustig aan gaan opvoeren. bedankt voor je advies voel me nu een stuk geruster. @ schenkie: bedankt voor de link heb het doorgelezen en denk dat ik door te weinig voeding inderdaad een magnesiumtekort heb gekregen. ook heb ik nu gelezen dat het in beginnende fase weinig uitmaakt voor de topvorming. ik vond de toppen namelijk niet slecht gaan, heb dit wel beter ontwikkeld gezien met mapito maar dat is volgens mij logisch met een hydrokweek. bedankt heren ik zal morgen weer een reeks foto's posten van hoe ze er nu bijstaan. groet, salinas!
  15. is er dan echt niemand die weet wat ik moet doen? ga zometeen maar een waterbeurt geven met een ec van 1.3 omdat ik zelf denk dat het toch gewoon te laag zit.. hopen maar dat dit goedkomt.. ga volgende ronde maar weer op mapito maar dan in de tent. groet, salinas.
  16. het bladprobleem is er de afgelopen tijd niet beter op geworden. geef nu enkel waterbeurten zonder voeding. heb gister een grondsample van 2 potten genomen. heb ze vandaag door een koffiefilter gezeefd en kwam hierop uit: sample 1: ph 6.3 ec 1.3 sample 2: ph 6.3 ec 0.6 als ik dit zo zie zou ik dus denken dat mijn ec te laag is en dat ik deze moet opvoeren. maar de 2 keren dat ik een ec van 0.9 mee heb gegeven via de waterbeurt heb ik niet gemerkt dat de planten er beter uit gingen zien. nu geef ik alleen water en zien ze er ook niet beter uit. weet nu echt niet wat ik moet doen. heb er geen zin in dat ik nu een hoge ec mee gag geven en dat de planten dan ineens helemaal afsterven. dus daarom vraag ik bij deze advies AUB.. verder is alles gewoon in orde. temperatuur 21 graden lampen uit 28 graden lampen aan. ze krijgen genoeg verse lucht en krijgen om de dag een waterbeurt van 500 ml. hoop dat iemand me hiermee wil helpen want vind het moeilijk om nu te bepalen wat ik moet doen. met mapito ging dit heel anders nooit geen last van gele bladeren (alleen in de allerlaatste fase). groet, salinas!
  17. ja dat is dut het grappige, dat lukt me niet. zo deed ik het altijd maar nu staat die edit knop alleen bij me allerlaatste post. dus me eerste post staat geen edit knop
  18. vind in ieder geval dat de meeste posts die ik van jou lees mij veel hebben geleerd.. dus bij deze heb je mijn support!~ salinas!
  19. hoi weer een update... ben nu op dag 44, dag 32 bloei. planten beginnen gele bladeren te krijgen. afgelopen 2 waterbeurten 2 keer voeding meegegeven van house and garden 50 ml 1component en 30 ml budxl en 2 ml dripclean op 50 liter water. dit had een ec waarde van 0.9 nou is het probleem dat ik een week terug er voor het laatst was en toen nog geen gele bladeren zag. weet nou niet of het na de voedingsbeurt is gekomen of daarvoor al (maat van me geeft water aan de plantjes) en hij heeft er niet echt op gelet. ikzelf ga er toch vanuit dat dit komt door een te hoge ec. ik heb ze ook toen ik het zag gewoon water gegeven afgezuurd tot ph 6.3 en geen voeding erbij. . hoop dat mijn fotos een beetje duidelijkheid geven en dat iemand mij misschien kan vertellen of dit door de voeding komt.. of dat ze juist te weinig voeding hebben. ik kweek op special mix in 11 liter potten dus zou nu toch echt met voeding moeten beginnen.. topjes vind ik er verder wel goed uitzien. meealdauw en spint niet meer teruggevonden dus daar ben ik erg blij mee! salinas! ps: het lukt me ineens alleen om deze laatste post te editten. nu weet ik dus niet hoe ik me titel kan veranderen zodat mensen zien dat er weer een update is geweest
  20. heb na het lezen van meerdere topics toch maar besloten om bayer schimmels te halen tegen roest en meeldauw en heb ze daarmee ingesprayed. hopelijk krijg ik dan helemaal geen last meer hiervan. klinkt goed kfk zo een spuitbus ik wist helemaal niet dat die bestond zag hem staan in de winkel toen ik me anti schimmels haalde. als ik in verdere bloei nog last krijg van meeldauw ga ik denk ik zo een bus halen want het is idd niet erg fijn voor de topjes om een koude douche te krijgen.. heb helaas geen foto ervan kunnen nemen want er was geen meeldauw meer te zien na de melkbehandeling. verder gaan ze heel goed zijn goed aan het bloeien en beginnen nu aardig te ruiken. ook kleven me vingers al wanneer ik de topjes een bovenste bladeren aanraak geef ze nu ongeveer 500 ml water per plant met een ph van 6.1 om de dag. heb tot nu toe niks meegegeven met het water behalve wortelstimulator en ph- nou mensen geniet van het lekkere weer (eindelijk eens een beetje richting het klimaat waar onze planten in leven)! salinas!
  21. hey nomar.. jammer van die spot.. maar zoek en gij zult vinden! succes met je zoektocht en ik gun je een weiland vol planten!!
  22. thnx level! goede tip van je zal devolgende keer ertussen gaan liggen, lekker bruin worden op een aantal planten heb ik meeldauw gesignaleerd. heb er melk met water overheen gespoten in de hoop dat dit genoeg helpt. spint en meeldauw .. what's next?! ook heb ik even de panty schoongemaakt die over de slang van de inlaat zit. die was onderhand zo stoffig dat er volgens mij amper nog lucht doorstroomde! verder gaat alles goed! salinas!!
×
×
  • Create New...