Jump to content

kwkr

Full member
 • Content Count

  709
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kwkr

 1. Hallo mensen ik hoop jullie een leuk verslag te kunnen geven van zaad naar moeder en stek tot eindresultaat. Hiervoor heb ik deze keer gekozen voor 6 x Blue Gelato 41 & 6 x Gorilla Zkittles van Barney's Farm Verpakking ziet er netjes uit.En de levering heeft niet lang geduurd. Heb voor dit project 4 Kweek tentjes neer gezet van 100cmx100cmx200cm .Elk tentje met een electronische ballast die ik na gelang kan aanpassen van 250 watt tot 650 watt. Afzuiger 2 x 1200m3 softboxje. Potten 18 Liter met lightmix van plagron. Zal verder vandaag wat foto's uploaden zodat men een idee krijgt van alles.
 2. 82 stekken op een tray van 150 dus moet goed komen .
 3. Zo vandaag de dag aangebroken dat ik de eerste stekken ga pluggen . Heb gekozen voor de monkey soil pluggen.De pluggen zitten in een tray verpakt 150st in plastic . Heb beide kanten plastic opengesneden en in het water gelegd om in te trekken PH 5.6 en een beetje Rhizotonic Ik ga 2 soorten gel testen en 2 soorten poeder. Gel: clonex en Clonadon Poeder: Rhizopon en Batlle Nu ik deze getest heb kan ik meteen zeggen Battle meteen aan de kant gelegd werkt niet fijn en veel te waterig.Clonadon vind ik ook veel te waterig. Rhizopon heb ik een klein papje van gemaakt en werkt met de stek steken perfect . Clonex zoals altijd werkt ook gewoon goed. Heb in totaal van de 10 moeders 82 stekken gesneden . Eerlijk gezegd denk ik ruim 100 maar de holle te grote stekken heb ik weg gegooid. Nu kijken welke het eerste wortelen. Volgende week snij ik weer en dan gaan ze in de speedgrow met alleen Rhizopon en clonex. Ik zie nu ook al veel verschil in opbouw planten welke mooie scheuten geven en veel en welke voor mijn gevoel nu al niet echt geschikt zijn om mee verder te gaan . Maar de tijd zal het leren .
 4. Vandaag weer een update . Ik heb van mijn 6 gelatos en 4 skittles ongeveer 4 a 5 scheutjes plant gesneden Deze heb ik allemaal weggegooid. Dit ook weer om de plant meer hormonen aan te laten maken en zoals je op de foto's zal zien zijn de eerste scheuten hol en daar heb ik ook niet zoveel zin in. De volgende snij zal ik waarschijnlijk gaan steken in Lijmpluggen die ik van een aardige man heb gekregen om te testen.
 5. kwkr

  Led TL 18 watt 4000k

  Heb een vraagje of iemand toevallig ervaring heeft met LED TL 18 watt 4000K Normaal gezien haal ik bij de bouwmarkt TL lampen coolwhite en werkt prima . Deze keer hadden ze de TLs niet op voorraad en lagen er alleen LED TLs Heb gekozen voor de volgende TL Maar vraag me af of deze mijn stekken wel gaat laten wortelen zoals de coolwhite ? Heb er een aantal aangesloten en werken perfect meteen volop licht maar ik vond de kleur toch wat te warm. Niet echt wit blauw zoals ik gewend ben . Gaan mijn stekken alsnog wortelen of gaat het langer duren of ?? Als iemand hier serieus ervaring mee heeft zou ik zeer blij zijn met antwoorden. Heb er inmiddels 42 van 120cm hangen .
 6. kwkr

  Led TL 18 watt 4000k

  Method7 ?
 7. Voor alle negatieve reacties . Ik heb al 24 jaar ervaring met het maken van stekken uit fem genetica en meer.Heb fouten gemaakt en toppers gemaakt maak waarschijnlijk nog steeds fouten maar maak ook nog steeds toppers. En voor de discussie die gaat komen over 24 jaar ervaring ja en ben er niet rijk van geworden en zal er ook nooit rijk van worden dit is een hobby die al een groot deel van mijn leven vult . Ellende zweet en tranen en veel gelachen . Hoort er allemaal bij. Enige wat je zeker moet weten dat je alles van te voren goed test voordat je 100% zeker van je vrouwelijke stek bent uiteindelijk. Heb regelmatig alles weg kunnen gooien maar meestal heb ik er hele mooie moeders aan overgehouden sommige genetica zijn na jaren nog steeds in omloop . En kwaliteit is nul komma nul minder op geworden . Als ik van de Gelato of skittles 1 moeder overhoud ben ik tevreden . Als het eindresultaat van het afbloeien van de stek ( De Stek ) goed is behoud ik de moeder . Is het eind resultaat van DE STEK slecht gaat alles de prullenbak in . Zo makkelijk gaat dat . Niks verloren leuke maandjes gehad . Maargoed hier weer wat nieuwe foto's ga vandaag weer blad wegnemen. Dit doe ik omdat ik weet als ik van de plant ga snoeien maakt hij meer hormonen aan wat uiteindelijk resulteerd in meer kans op een goede vrouwelijke stek. Tot nu toe nog geen druppel voeding gegeven alleen water PH 5.8 / 6.0
 8. kwkr

  Led TL 18 watt 4000k

  Heb de buis opengesneden met een mesje en inderdaad de strip geeft aanzienlijk meer licht . Zo veel zelfs dat je er niet meer in kan kijken . Bedankt voor je advies en reacties .
 9. Last van muggen sproei met nematoden Www.koppert.nl of strooi kaneel over je aarde en sproei je aarde met zuiver water zodat het kaneel erin verdwijnt. Kaneel bevat een stof die de larven zullen uitroeien. En dus ook de mug. Veel plezier met je kweek .
 10. kwkr

  Led TL 18 watt 4000k

  Maar jullie denken dat het wortelen geen problemen zou moeten geven met deze TLs ?
 11. kwkr

  Led TL 18 watt 4000k

  De witte matte buis die eromheen zit ? Ik vind het niet echt een kap .
 12. kwkr

  Led TL 18 watt 4000k

  De diffuser ? Het lijken gewoon exact op de normale TLs die ik anders keren heb gebruikt alleen ik heb zo'n vermoeden dat langzaam alle normale verlichting wordt vervangen door LED . En prijs was te mooi om te laten liggen. En het aansluiten van deze TL is zo makkelijk ik kon het niet laten om ze niet te kopen. Heb ook het idee dat deze TL buizen niet zo snel kapot gaan . Zijn zelfs beetje buigzaam .
 13. Vandaag weer wat foto's gemaakt en zoals het er nu uitziet ga ik volgende week de eerste stekken ervan af snijden .
 14. kwkr

  150x Amnesia Dimlux 8x600w

  2,9 kg als netjes knakt . Normale wiet zou ik 2,2 kg schatten. Hoop voor je dat je natuurlijk over de 3 kg gaat. Schatting op basis wat er op je netten ligt. Op basis lampen 4.2 kg
 15. kwkr

  50 x PP

  Gaat een leuk veldje worden . Ga zo door
 16. Ziet er echt super uit. Blijf me verbazen over de techniek hier op het forum op welke manieren er gekweekt wordt. Heel heel goed gedaan . Top
 17. Vandaag heb ik alle grote bladeren verwijderd . Sommigen zullen denken waarom . In mijn geval weet ik uit ervaring dat het goed werkt en volgende week de planten hele mooie vertakkingen zullen hebben. Sommige zal ik over een paar dagen ook al gaan toppen .
 18. kwkr

  SSL13731.JPG

  Mooie tijd .
 19. Ok . Nog 1 x de rede van 4 tentjes . 1 tent is voor de skittles moeders 1 tent is voor de Gelato moeders . 1 tent is om te kijken hoe de skittles het doen in de bloei en 1 tent is om te kijken hoe de Gelato het doet in de bloei . Bij elkaar zijn dat 4 tentjes . ( Begrijp je het ? )
 20. Beste volgers vandaag 21 dagen verder nadat ik de zaden in plagron aarde heb gezet weer een paar nieuwe foto's
 21. Heb electronische ballast 1e week 250 watt nu op 400 watt zodat ze nu wat steviger gaan worden . Kan ze later nog op 600 watt zetten . Heb er geen groei lampen in zitten . Moet eigenlijk wel maar ik weet uit ervaring dat het zo ook wel gaat.
 22. De " dames " zijn inmiddels een weekje aan het groeien en ik heb 1 Zkittles weg gedaan . Deze bleef klein en wilde niet mee groeien . De rest gaat rustig door en ik denk dat ze over een weekje een mooie vorm gaan krijgen en stevigere stam.
 23. Inmiddels zijn alle zaden uit gekomen en mag ik dus een compliment geven aan Barney's Farm . Tot nu toe dus geen klagen wat de zaden betreft . 12 zaden en alle 12 binnen 5 dagen uit het medium richting het licht. TOP
×