Jump to content

brice3010

Members
  • Content Count

    57
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About brice3010

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  • Birthday 10/23/1960

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Location
    unknown
  1. Ik vind dit onderwerp net wel op zijn plaats hier, en interessant ook. Wat het voorstellen betreft zou het goed zijn nieuwe leden tijdens registratie hierop attent te maken, ik had in het begin ook nergens een link of verwijzing daarheen gezien. Ik vind het echt wel nodig dat het gebeurt, maar als je niet telkens in herhaling wilt vallen zou een automatische link of verwijzing nuttig zijn.
  2. Altijd het proberen waard; het enige alternatief volgens mij is inert gas (helium, stikstof, ..), en dan begin je met gasflessen en zo te zeulen. Kan je zelf eens uittesten door in een glazen bokaal FeO te gieten; dit een tijdje laten staan en kijken of je kleurverandering ziet. Bijkomend testje is deksel eraf (voor de proef een plastiekfolie over de opening aanbrengen), en snel een brandende lucifer door de folie duwen. Als vlam langzaam dooft is er idd geen zuurstof meer. Blijft hij branden, tja...
  3. Ik denk dat je niet goed op de hoogte bent van scheikunde. Je hebt FeO (wustiet), Fe2O3 (hematiet), en Fe3O4 (magnetiet). Redox reacties bepalen hoe en wanneer ijzerverbindingen veranderen van structuur. Bvb omzetten van wustiet naar magnetiet, waarbij Fe3+ ionen worden omgezet naar Fe2+ ionen kan alleen in reducerend milieu. Het binden van zuurstof aan ijzer veronderstelt een oxiderend milieu, maar denk nu niet dat je door Fe3O4 aan de lucht bloot te stellen zonder meer dat je een oxidatie (onttrekken van zuurstof uit de lucht) in gang zet. Besluit: trek nu maar niet naar de keramiekhobbywinkel (Fe2O3 wordt als kleurstof gebruikt) want behalve minder geld in je portemonnee zal er niet minder zuurstof in je potje met ijzeroxide zitten.
  4. ok, en ik wacht nog drie weken. Ik lig ook vlak bij een veld en ook hier s'ochtends mist tot tegen tienen. Maar ik was dit jaar in de Auverne in Frankrijk, en daar geleerd dat in de 19de eeuw in die streek volop hennep werd gekweekt voor de textielindustrie. Het weer lijkt er bijzonder veel op wat we hier hebben (ok, Belgie ligt 150km zuidelijker dan de gemiddelde "hollander"), dus ik wacht nog. Resultaat binnen drie weken, we praten nog.
  5. De schaar inzetten? Niet akkoord: zolang ze nog verder kunnen rijpen én er geen teken van rot is, wachten. De mijne staan al de hele zomer buiten, nooit last gehad van beestjes of rot of bruine of gele bladeren, etc.. Als het gezonde planten zijn, met diepgroene bladeren en toppen die nog witjes zijn, afblijven dan... Alles gewoon buiten laten staan en elke dag controleren. Enfin, zo doe ik het toch, resultaat zullen we binnen enkele weken wel bespreken.
  6. voilà, da's al een stukje.... Volgende week haar verjaardag en gisteren wat lingerie cado gedaan
  7. brice3010

    Eerste kweek ooit

    tussen Schelde en Leie Gezaaid in zaailingrond, geen gewone potgrond, einde april. Einde juni naar buiten verplaatst (hoogte planten +/- 30cm). Grond: doorlaatbare zandige kleigrond, voorgaande jaren veelvuldig bemest met paardenmest; voor de wiet niets toegevoegd, geen kalk, geen mest, geen additieven, niets gedurende de hele groeiperiode. Twee van de vijf verplant begin augustus wegens te dicht op elkaar (min afstand dient toch 1 m te zijn, stonden op 40 cm). De twee hebben het overleefd, maar met beduidend minder bloemdracht (geschat op een derde van de andere drie).
  8. ahahaha bedankt!! Handmodel? Je moest de rest eens zien hahahahaha !!
  9. Twee replies slechts? Doe ik het dan zo goed dat iedereen met verstomming geslagen is?
  10. //EDIT door suf: leert quoten, aub, gebruik de knop onderaan He, bedankt voor die tip!!! Ik vond ook dat de foto's zo klein waren maar wist niet hoe dat kwam. In het vervolg doe ik die aanpassing ook. Nogmaals dank!!
  11. //EDIT door suf: leert quoten, aub Dipopol, die bomen staan er nog hoor; ik heb één takje gesnoeid... hehe
  12. Vorige week heb ik een eerste takje gesnoeid, ontbladerd en gedroogd. Eergisteren heb ik er de gedroogde wiet afgehaald, en gewogen: 1.8g. Ik heb de voorbije week een zware kou opgedaan, dus wilde ik initieel toch wachten tot die over was om er eentje op te steken, maar uiteindelijk heb ik niet kunnen wachten. Mijn vriendin die eveneens flink verkouden is heeft niet meegerookt maar getuigde van een indringende zoete muntgeur . De smaak was inderdaad erg zoet, beetje wee zelfs maar dat zal liggen aan de relatief korte droogtijd (minder dan 6 dagen). Maar in tegenstelling tot de shopwiet die ik tot nu toe had was er geen scherpte of "hardheid"; wel was de sterkte van het effect lager dan shopwiet, vermoedelijk door het nog niet volledig gerijpt zijn van de thc en trichomen. Het effect was er een van "voeten in een betonblok", maar dat stoned effect zal eerder aan de onrijpheid van de bloeiwijzen liggen want het is sativa die ik kweek. De bloeiwijzen waren nog geheel wit toen ik ze knipte vorige week. Wat ook gebeurde is dat ik de dag nadien compleet van mijn verkoudheid verlost was. Het kweken zelf doe ik met female zaad, in zaailinggrond opgestart in plastiek bloempotjes, gezaaid eind april; opgekweekt op mijn keukenvensterbank in volle zon van s'ochtends tot 15u. Einde mei buitengezet in volle grond. Nikske mest of voeding, geen verduisteren of andere truken, gewoon moeder natuur. De planten hebben tot nu toe nooit last gehad van infecties, schimmels, plagen of andere pests. Ik heb begin augustus twee planten verplaatst wegens te dicht op elkaar (van 50cm afstand naar 1.5m afstand); de verplaatste planten waren nog niet beginnen bloeien, ze hebben de verplanting goed overleefd, maar hun opbrengst zal toch beduidend lager liggen. Hierbij enkele foto's van de planten, en daarna enkele foto's van een pluk- en ontbladersessie. Commentaren zijn meer dan welkom, dit is mijn eerste keer en ik wil graag bijleren. ...een van de twee in augustus verplaatste planten, de zwakste de andere verplaatste plant, op de voorgrond twee "boompjes": ...een topje, behoorlijk aan het dikken... ...een bloeiwijze... nog een paar... een takje snoeien: de geknipte tak: het knippen, eerst grof, de grootste bladeren weg: het resultaat: vervolgens fijn knippen, kleine blaadjes en takjes: het eindresultaat, klaar om te drogen: ...en heuuuu... de vingers zijn die van mijn vriendin; vrouwenhanden ogen mooier
  13. Bedankt voor al deze fijne reacties, ik heb plezier beleefd ze te lezen. Een van mijn sportieve hobbies is zeilen, vandaar mij interesse in het weer. Als ik in de toekomst andere ideëen krijg die kunnen verband houden met wiet zal ik ze zeker posten. Ondertussen was het hier vandaag een beetje overtrokken, maar morgen en de komende dagen wordt volop zon voorspeld. Voorspellingen zijn ook onderhevig aan foutmarges als je verder in de toekomst gaat; in het algemeen wordt gesteld dat tot 7 dagen vooraf je een zekerheidsmarge van beter dan 75 to 80% correcte voorspellingen kan hanteren. Verder vooruit vermindert dit percentage, maar blijft het bruikbaar als richtlijn. In elk geval beloven de komende weken een spetterend naseizoen te worden na een rotzomer. Maar t'is een beetje zoals met wijnoogsten, een schitterende laatste weken vóór de oogst maakt véél goed.
  14. Weersvooruitzichten zonder meer optimaal tot en met begin volgende week. weersvooruitzichten Misschien een beetje chinees voor sommigen, maar de rode lijnen betekenen "hoge luchtdruk", en te zien is een gebied dat zich van Rusland tot Frankrijk uitstrekt. M.a.w., heel weinig kans op neerslag, wel koude nachten, maar overdag zeker zon. CORRECTIE (gedaan 29/09 om 15.41): doordat de ingevoegde link dynamisch is blijf ik tot het einde der dagen door deze post achternagezeten. Ik corrigeer deze nog eenmaal en daarna "delete". DUS: de komende week R O T W E E R !!!!!
  15. Voilà, enkele afbeeldingen aan mijn galerij toegevoegd, oa deze: Een foto van een topje in de avondzon een bloeiwijze: nog een bloeiwijze: Geen rot, wel slakken; elke dag controle, en de gluiperds vind ik zelfs op de bloemen. Planten staan sinds einde juni in mijn tuin, niet afgedekt, geen voeding, geen chemicaliën, nikske.. Wel is de tuin tot voor twee jaar elk jaar goed bemest met champignonmest (gesteriliseerde paardemest met kalk en andere additieven voor de champignonkweek). Benieuwd wanneer ik deze kan oogsten... eerste keer ooit, dit voelt als een puber op zijn eerste date
×
×
  • Create New...