Jump to content

richardkweekt

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About richardkweekt

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. http://www.wietcd.nl/ heeft iemand deze cd bekeken, conclusies? kan iemand een upload doen (bijvoorbeeld op rapidshare) zodat we allemaal eens kunnen kijken. gewoon erop zetten zal klein bestand zijn als t alleen tekst is. en hier ergens de link posten. mag natuurlijk ook per pm bij mij. ik vind 49 euro net wat te prijzig om erachter te komen dat ik er eigenlijk niks aan heb. en.... waarom werkt de growguide hier niet? eigenlijk zou die cd gewoon daar moeten staan toch. misschien niet precies zoals die cd maar qua inhoud zou je toch ongeveer hetzelfde moeten tegenkomen. als ik hier de garantie krijg dat er een overzichtelijk growguide geplaatst mag worden dan ben ik eigenlijk wel bereid om die cd te kopen en het geheel te vertalen in mn eigen woorden en hier ter beschikking te stellen. met eigen woorden kan er natuurlijk geen sprake van plagiaat zijn. wil de redactie van deze site voorkomen dat er een goed leesbare growguide beschikbaar is of levert dat problemen met de politie? ik weet t niet maar naar mijn idee ist toch wat raar voor een site als deze dat de growguide het niet doet. eigenlijk is dit een vraag naar de bedoeling van deze site. ist vooral een handig advertentiemedium voor growshops of is deze site er ook voor om beginnende growers snel op weg te helpen? het kan echt anders: http://www.rollitup.org/view.php?pg=faq maar in het nederlands is voor mij wel zo gemakkelijk zeker ook als het gaat om te gebruiken materialen.
  2. volledig legaliseren? lijkt me rampzalig voor de prijs die je dan nog krijgt. als t halve westland gaat kweken dan krijg je t voor 50 cent de gram bij appie hein, nee liever maar niet legaal lijkt me. zoals nu ist wel ok.
  3. hallo, vraag: kan ik zaad dat gemaakt is door buitenplanten gebruiken om zaailingen op te kweken die ik binnen ga zetten? of hebben 'buitenzaadjes' een te grote kans om mannetjesplanten te worden als ze binnen gebruikt worden. ik wil Top44 gebruiken. onder 18 uur opkweken, als ze 50 cm zijn naar buiten gooien en flink wat zaad maken. dan heb ik tenminste geen stuifmeel in mn hok. (als ik ze tenminste niet pal voor mn aanzuiging zet ...) verder ben ik benieuwd naar Top44 ervaringen: makkelijk / moeilijk klonen? temperatuur bestendigheid? hoe erg stinken ze in laatste weken? timetable etc en met hetzelfde voor B52 zou mn dag helemaal perfect zijn.
  4. http://www.wietforum.nl/index.php?showtopi...rt=#entry405401 als t met lampen uit niet kouder wordt dan 29 graden dan haal je wel erg warme lucht binnen. heb je de ventilatie wel aan bij lampen uit? en blijkbaar is je warmteontwikkeling niet echt hoog als t maar 2 graden omhoog gaat. werkt je thermometer wel goed? ik heb gelezen dat je met een mist machine de temperatuur circa 5 graden omlaag kunt krijgen. ook mooie voedingsmethode wellicht. http://mistymate.stores.yahoo.net/14000.html je moet wel uitkijken voor de veteranen ziekte. dat moet je even googelen hoe je dat voorkomt. en kijk s op rollitup, de meest informatieve site die ik ben tegengekomen. in canada/vs ist allemaal 10 x groter dan hier moet je je realiseren. http://www.cloudtops.com/misting_systems.htm http://www.rollitup.org/tags/personal-misting-system/
  5. ok bedankt voor de tip. dat met de meteropnemer is een goeie tip had ik ff niet aan gedacht. dan loopt de meter tijdens werkuren van dat soort mannen gewoon lekker langzaam, eigenlijk wel beter ja.
  6. in de growguide van bac: http://www.baconline.nl staat aangegeven dat bij groeien een constante temperatuur van ongeveer 24 graden ideaal is. bij bloeien is het juist gewenst om wat verschil te krijgen (zeg maar van 21 bij licht uit tot 28 bij lampen aan). daarom zit ik eraan te denken om tijdens de groei de lampen snachts aan te doen. en bij bloei de lampen overdag aan te doen. (ik zit ergens in zuideuropa iets over de 20 graden buiten). nu vraag ik me af hoe ik overschakel, als ik nadat de plantjes 2 weken 18 uur hebben gehad direct na de laatste 18 uur lichtperiode (tijdens de nacht) gelijk de volgende ochtend doorga met 12 uur licht om mn bloeiperiode te beginnen(en ze dus 18 plus 12 uur achter elkaar krijgen) krijgen ze dan stress? en loop ik t risiko op teveel mannelijke planten? of valt dit mee? iemand ervaring?
  7. Het bepalen van de pH. In de praktijk bestaan er twee methoden om de pH-waarden te bepalen. Te weten de pH-water (H20) en de pH-kaliumchlonde (KCl). De pH-water wordt gemeten door water aan de grond toe te voegen. Met deze pH-water meten we de vrije H+ ionen, maar niet de H+ ionen, die gebonden zijn aan de klei- en humusdeeltjes. De pH-kaliumchloride wordt gemeten door een oplossing van kaliumchloride aan de grond toe te voegen. Deze pH-kaliumchloride maakt de H+ ionen die aan de klei- en humusdeeltjes zitten wel los. Tussen de beide methoden zit dus een verschil, die kan variëren van 0,3 tot 1,1 (gemiddeld 0,7) eenheden lagere pH-kaliumchloride dan die van de pH water. Zoals ut bovenstaande reeds blijkt, Spelen de faktoren; kleimineralen (onderdeel van het % afslibbaar) en organische stof (moet humus worden!) een zeer belangrijke rol in de bodem. Deze hebben namelijk de capaciteit om de H+ ionen te binden en vervolgens uit te wisselen. Dit staat in de bodemkunde bekend als de wet van de ionenwisseling. VRAAG: als ik gewoon op zn janboerenfluitjes een lepel grond neem en een lepel water hierbij meng de boel roer en dan de ph meet. zit ik dan gemiddeld een PH-waarde van 0,7 te hoog in mn meting. dus als ik zo meet moet ik gewoon corrigeren (want ph is in werkelijkheid 0,7 lager). bij 7,1 ist dan wel goed. daarboven moet ik toch gaan aanzuren. of moet ik echt kaliumchloride gebruiken bij het bepalen van de ph van mn grond? en hoeveel dan op hoeveel water en grond? ik vraag dit omdat ik het artikel nauwelijks snap en gewoon wil weten wat ik nou moet doen. en kaliumchloride klinkt me ook ingewikkeld.
  8. als ik vanuit zaad moeders opkweek en van die moeders stekken ga nemen, hoe lang kan ik moeders dan gebruiken azsodat ze nog produktieve planten leveren? als ik die moeders gewoon 18 op 24 zet, blijven ze dan inprincipe oneindig stekken leveren of moet ik er rekening mee houden dat na twee keer stekken trekken die moeders toch wel een beetje op zijn en er geen goede stekken meer vanaf komen? verder zou ik graag willen weten hoeveel TL-capaciteit nodig is per m2 moeders om ze goed te laten ontwikkelen. ik heb echt uren gezoch hier maar geen antwoord kunnen vinden op deze vragen.
  9. ok, bedankt zover voor de reakties. geeft me goede aanknopingspunten. het gaat overigens niet om kweek in nederland. iets wat zowieso lastig is omdat ik voor alle details van t kweken terug moet naar de basisc zoals ze waren voordat hier in nederland gespecialiseerde growshops waren. ga zelf maar eens een koolstoffilter in elkaar (laten) zetten. en ook hoe ga je de voeding organiseren vanuit DIY aanpak. hier op t forum zijn de binnenkwekers bijvoorbeeld vooral gericht op verkrijgbare kant en klaar oplossingen. logisch. ik ga er maar vanuit dat alles te ontrafelen is tot basics die overal te krijgen zijn. lampen heb ik bv al gechecked, is geen probleem. tomaten kweken is op veel onderdelen erg vergelijkbaar. en tomaten kweken ze overal. maar goed ik ben blij met jullie reakties, dacht aanvankelijk dat dit soort onderwerpen hier niet besproken werden omdat het toch snel richting heel groot kan gaan. uit t net 2000 watt is geen punt maar 2x 2000 begint al een beetje op te vallen natuurlijk. en wat als je wilt verdubbelen? de tankinhoud lijkt me geen probleem, met een externe aansluiting en wat regelapparatuur/kleppen is dat wel te regelen. de diesel-aanvoer is idd iets anders, ik zie daar in mijn situatie niet echt een probleem. je koopt gewoon vaten diesel. je moet t een beetje hanteerbaar maken allemaal qua installeren van nieuwe vaten. ik heb nog wel bedenking over stank en geluid. uitlaatgassen filteren is dat haalbaar? wat heb je daarvoor nodig? en wat zijn ervaringen hier mbt geluid? niet iets voor een rijtjeshuis das duidelijk maar buren op 20 meter en t aggregaat binnen in een geluidsgeisoleerd hok? en kan een aggregaat gewoon een hele cyclus draaien? moet je niet de olie bijvullen in stilstand? ok, bedankt zover. reakties nog steeds welkom.
  10. Kees. Later.... Dan wil ik ook zoiets, mooi in de kruipruimte 2 hokken van 2400W met een 3kW aggregaat en een 20.000L hennepolie tank . idd zoeits is mijn idee.
  11. wat is dat dan voor bijzonder kopieerapparaat? nee serieus heb je een weblink?
  12. als ik 4 uur na aanslaan lampen blad afspoel dan krijg je toch brandplekken van t water op de bladeren? of hebben jullie daar geen last mee?
  13. bijvoorbeeld: http://www.dewitaggregaten.nl/occasions-geluidgedempt.php zijn er mensen die hun ervaringen willen vertellen over t werken met een (diesel)aggregaat? ik heb wel wat vragen: ik las dat sommige lampen bij schakelen een piekvermogen kunnen vragen dat hoger ligt dat bij de lamp als vermogen staat aangegeven. bijvoorbeeld een 600 Watt lamp heeft bij inschakelen misschien wel even 1000 Watt nodig. wie heeft hier een formule voor? wat bij een 400 Watt lamp? uiteraard van belang bij kiezen van toe te passen lichtvermogen bij een aggregaat. kun je de (groepen van) lampen op net iets verschillende tijdstippen (bijvoorbeeld 10 min na elkaar) laten aanslaan? kun je een aggregaat gewoon 3-4 maanden 24 uur per dag laten draaien? als dat zo zou zijn dan kun je bijvoorbeeld met een 5 kW 2 hokken (12/12) voorzien van 5 kW stroomvermogen. dan hoef je t aggregaat ook niet uit en aan te schakelen scheelt een hoop gedoe met schakelapparatuur. wat zijn goede merken voor aggregaten? werkt een geluiddempend hok om het aggregaat heen voldoende om geluid te reduceren tot acceptabel niveau? hoe zit t met de uitlaatgassen van het aggregaat. kun je met een uitlaatgasfiltyer werken om niet op te vallen? welke afzuiging,qua capaciteit is nodig? hoe hebben jullie dat gedaan: wel ventilatie maar geen geluidslek? ik zit aan 2 kW aggregaat te denken. bestaan er diesels voor zo'n klein vermogen? reakties welkom, zeker als ze op de vragen ingaan.
  14. maak of gebruik dus zaaigrond is het advies? zaaigrond? wat is een goed recept hiervoor. svp uitgedrukt in huis tuin en keuken ingredienten (waar ik ga growen is geen growshop maar wel tuincentrums).
  15. ik zag een handig rijtje voor de bloeiperiode: Hoeveel lumen (lichtsterkte) geeft een natriumlamp ? 150 Watt -> 14500 Lumen, ? (wel zeldzaam) 250 Watt -> 31000 Lumen, effectief oppervlakte 0,5 m2 400 Watt -> 55000 Lumen, effectief oppervlakte 0,7 m2 600 Watt -> 98000 Lumen, effectief oppervlakte 1,2 m2 1000 Watt -> 115000 Lumen, effectief oppervlakte 1,7 m2 hieruit weet ik dus dat je met een 400 watt lamp effectief 0,7m2 bestrijkt. ik zoek iets als dit voor t begin werkend met tl in groeifase. dus: wat voor tl vermogen per m2 hang ik de eerste week na opkomen zaad. (ga even er vanuit dat ik al de juiste keuze qua tl heb gemaakt.) en dan welk vermogen per m2 voor de weken hierna waarin de stek groot moet worden. ik wil direct na de tl groei, de boel onder een bloeilamp zetten op 12 uur. en hoe lang zou dit gaan duren denk je om stekken van 30- 40 cm groot te krijgen? heeft iemand hier daar ervaring mee? zowieso erg goed onderwerp dit. thanx for info.
×
×
  • Create New...