Jump to content

Forever

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Forever

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Thank you very much ! Stevige brok om te lezen, ga mij al beginnen oefenen
  2. Eya, Hier ben ik alweer, twee maand later De dames zijn enorm goed gegroeid in het toch maar sobere Belgische weertje... Op aanraden van mensen in de chat heb ik het mannetje maar genekt, wie had dat gedacht dat zaad zover kon vliegen Soit, de vragen, je ziet me al komen... Hoelang kan ik het nog rekken om mijn planten buiten te houden? Ze staan onder 3 grote notelaars die al ferm hun bladen aan het verliezen zijn, en het durft snachts toch al serieus frisjes te worden. Maar ze zijn nog vollop aan het bloeien, zoals je kan zien op de fotos. Mijn vraag is nu, wat moet ik doen? Wachten? Nog enkele weken? En ik heb ook al eens rondgekeken op het forum voor ik deze vraag durfde stellen, maar hoe begin ik er in godsnaam aan om die dingen te drogen / knippen / etc Soit, alvast enorm bedankt voor de moeite te nemen om te kijken! (fotos zijn via imageshack, want er zijn hier precies nog wat problemen op de site)
  3. Hoe dicht mogen mannetjes bij vrouwtjes staan zonder dat de vrouwtjes risico lopen bevrucht te worden? Ik heb namelijk een enorm mooi mannetje staan op een mooie zonnige plaats in men tuin, en zou graag de vrouwtjes in de buurt zetten (enige zonnige plaats). Ik krijg het niet over mijn hart dat mannetje van kan te maken.
  4. Ok, dit is nu eigelijk al meer een verslag dan een vraag... maar ze hebben er zich toch doorgetrokken. Ik heb al een golf van bladluizen overwonnen, en ze nu wegens het slechte weer in een tomatenserre (plastic zeil met wat paaltjes) gezet. Dit brengt me dus weer naar het originele probleem Die serre is wegens het slechte weer letterlijk gaan vliegen en stonden ze dus enkele uren weer in de volle zon (gewoon zonder doorzichtig plastic, ik snap het niet) waardoor ze weer allemaal met hun kop hingen hangen. Ik heb 3 vrouwtjes en 1 mannetje, nu dat mannetje stond buiten de serre, in weer en wind, kwestie mijn andere nie te bevruchten. Nu is dat mannetje al 20 % groter dan die vrouwtjes... Zou dat zijn omdat die buiten de serre staat, of is dat gewoon eigen aan een mannetje? Zoals ik zei, fotos komen binnen enkele minuten.
  5. Merci voor de informatie al. Ik blijf ze maar in de zon zetten en terug uit te halen, maar ik vrees dat ze verdoemd zijn nu. Mega veel stress vreesk
  6. Hey, Ik heb al een tijdje het forum afgezocht naar een antwoord maar heb helaas geen gevonden, dus waag ik het me toch om de vraag te stellen. Ik heb een twee tal weken 5 bigbuds laten groeien onder een goeie 80 watt tl lampen, dan een weekje onder een 400 watt hps lamp om ze uiteindelijk enkele dagen geleden naar buiten te verplaatsen. Nu het probleem is echter, na enkele minuten in de zon worden de plantjes al zo slap als iets. De blaadjes gaan hangen en zelf het kopje plooit naar beneden. Ik versta wel wat het probleem is, teveel directe zon ineens, maar ik weet niet wat ik er kan aan doen? Wat is de beste oplossing, buiten ze direct in de shaduw te houden (ik veronstel dat ze ooit moeten leren in de zon komen). Hoe zouden jullie dit aanpakken?
  7. Die van mij die ik binnen heb geplaatst is eindelijk beginnen bloeien, al zie ik het niet direct goedkomen, ik heb er al 30 cm afgeknipt en nu is hij daar gesplit en weer 15 cm bij. Het is ook op die topjes dat ik bloeisel gespot heb... als hij nu nog een halve meter groeit hangt ie tegen mijn plafond, dus de lampen moeten aan de zijkant komen, raar ze.
  8. Forever

    Meterstanden

    Ons verbruik is ''gelukkig'' altijd rond de 15 - 20 k KW, dus hier zal het niet zo snel opvallen door pieken in de rekening
  9. Ik heb ook nog 2 plantjes staan buiten die helaas nog niet begonnen zijn met bloeien (denk ik toch). Ik vrees dat bij mij de reden is dat ze te laat geplant zijn. Ze ontvangen onregelmatig ook wel wat ligt (sensorlamp). Dit zijn wel geen rampen zeker? Of zou ik die in pot binnezetten en onder tl proberen uit te bloeien. In een grotere pot komt ze in ieder geval al. De fotos is al 2 weken oud en ze ziet er nog net hetzelfde uit, alleen een cm of 20-30 hoger Die andere, uitspitten en binnezetten is geen optie zeker? Als ik zo zie naar het weer tegenwoordig ben ik altijd al blijf als ze er nog staat En originele poster, ik heb geen intenties om u topic te hijacke, ik wou het gwn ff vermelde gz
  10. Forever

    Ze stuff

    Buiten
  11. -Wat reflecteert het beste? Mat-witte verf of zwart-wit folie? (van beste naar slechtste) witkalk witte grondverf mat witte verf zwart/wit folie hooglans verf alu-folie Ligt het aan mij of staat dit van slechtst (boven) naar best (onder) Alu-folie is toch bijna als een spiegel? Dat reflecteerd toch beter dan een gewone witte kalkmuur?
  12. Hey, mooi verslagje, ben blij mezelf soms te herkennen in reacties en vragen van je Heb trouwens een klein vraagske over het hele begin van u verslag... Is er een groot verschil tussen het zilverpapier met de doffe of glanzende kan te hangen, en wat is het best? Tnx, eneuh, veel succes é, ben benieuwd naar de afloop met de gehandicapte
  13. Kan je wat meer informatie geven hierover?
×
×
  • Create New...