Jump to content

jackgaard2

Full member
  • Content Count

    410
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About jackgaard2

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Beste fotografe, dat kan wel zo zijn maar mijn vorige kast was niet van spaanplaat en toen had ik het ook;).
  2. Goed, hier de pics dan: @t schenkie, dat is een nieuwe plank zonder formaldehyde, die zaten niet in de oude kast.
  3. qua simptomen lijkt het er 100% op ja, ik zal zo een foto maken. mooi verrot van het behang, is daar iets tegen te doen behalve het er van af te halen? Inblaas op andere plek maken wellicht?
  4. De kast is volledig luchtdicht en er kan dus alleen maar lucht door die opening komen, een fanburn kan dus een optie zijn. Is dat dan zo schadelijk voor het plantje? Het is inderdaad sinds ik dat pc fannetje heb gemonteerd dat ik die ziekte in mn kast heb, maar heb ook meer wijzigingen door gevoerd( al was dat in mn oude kast) De heneywell is een ontzettend sterke ventilator, maar je moet iets he? Op het zachtste standje gaat het wel ok opzich, redelijk wat circulatie maar planten worden niet omgeblazen ofzo. Wat is er trouwens zo slecht aan dat hij de warme lucht naar beneden blaast? Ik kan hem toch moeilijk van onder monteren:p? Overigens hangt die honeywell er pas 1.5 maand in, daarvoor had ik er ook al last van. Ik zal vanmiddag foto's plaatsen maar ben er zeker van dat het formaldehyde is omdat de symptomen hetzelfde zijn als de vorige ronde.
  5. Ehm, vergeet niet dat dat mijn vorige kast was he bruut, deze is van gipsplaten gemaakt, alleen het dak van een klein stukje MDF. Is het niet zo dat als formaldehyde in een plant zit het gewoon door zet? Weet iemand misschien meer over dat nopjes behang waarTNT het over had?? Dat lijkt me een serieuze optie dat het daarvan komt. Immers, de inblaas zit hooguit 5 cm van het behang af. EDIT: ik kijk even terug naar mon vorige rondes en het blijkt dus dat ik last van formahedide vergiftiging heb sinds ik o.a. mijn inblaas van achter heb gemaakt, het was eerst een passieve inblaas van voren.... wellicht de oplossing? Toch het behang dan?
  6. Geen cooltubes, is slecht voor het aantal lumen. Het houdt meer licht tegen. Beter kan je in de groei 1 lamp aan hebben da's meer dan voldoende hoor. Dat hele intensieve licht hebben ze pas vanaf de 2e week bloei nodig;). Heb zelf ook 1000W op 1m2 gehad en dat ging zo super. gr
  7. Dank maar 2000 eu is nogal veel Mn substraat is grond terra professional, ec waarde weet ik niet maar heb nooit meer dan 3/4 vd aanbevolen dosis voeding gebruikt. De huidige kast is van gipsplaten, de ovrige was weliswaar van MDF maar dar heb ik de eerste oogst geen problemen mee gehad. Dat nopjes behang heb ik er inderdaad op zitten ja even een foto van maken. Behang zit er al 1.5 jaar, ik heb er pas 2 oogsten last van, beetje vreemd niet?
  8. Hoi, Ik heb weer een rondje PP draaien en had vorige ronde last van formaldehyde vergiftiging. Ik was het zat en besloot een compleet nieuwe kast te bouwen: - 1m2, 2 meter hoog. - 1 keer 600W, 300M2 afzuig. Honeywell ventilator voor luchtcirculatie, als inblaas een 12mm pc fannetje - Compleet van gipsplaten, houten framework heb ik van vurenhout gemaakt. - Aan de binnenkant heb ik Z/W folie gedaan en op de grond zeil van 100% rubber. - Het enige wat ik in de kast heb overgehouden van de vorige kast is de zelfgemaakte softbox van MDF platen en isolatie materiaal. - Temp 19-26 graden LVH: 30-45%. platnten hebben maarliefst 10 dagen voorgroei gehad 15 stuks totaal. - Ik ben ervan overtuigd dat het formalhedide vergiftiging is, heb de ziekte al 2 keer eerder gehad en heb nu dezelfde symptomen als toen. het kan natuurlijk ook liggen aan de kamer zelf, oud zeil bijvoorbeeld. Ik heb echter tapijten tegels, sinds 1.5 jaar in liggen. In deze ruimte heb ik ruim een jaar zonder problemen gekweekt, maar sinds ik een beetje heb lopen bouwen in mn kast keert de formaldehyde vergiftiging steeds maar terug. Dat verbouwen houdt onder andere in dat de binnenkant van de kast tot 3 maal toe met MDF grondverf is geverfd en er actieve luchtinlaat in is gemaakt. Toen de vergiftiging doorzette heb ik besloten om er Z/W folie overheen te plakken, mocht niet baten. Daarop heb ik deze nieuwe kast gebouwd. De planten hebben ongeveer 15 dagen nog in de oude kast gestaan en zodra de eerste symptomen opdoken van vergiftiging ben ik begonnen aan mijn nieuwe kast. Toen ze eenmaal in de nieuwe kast stonden werden ze weer mooie donkergroen en groeiden ze als kool. Echter, nu ben ik op dag 30 en nu beginnen de bovenste bladeren weer formaldehyde vergiftiging te vertonen. moet ik nu weer een nieuwe kast bouwen of? Bestaat de mogelijkheid dat als de formaldehyde vergiftiging in de planten zit het gif door blijft zetten en de verplaatsing naar een andere ruimte er niet toe doet? Ik heb het er redelijk mee gehad so please help, hier wat pics.. De verkleuring is nog niet zo heel goed te zien op de foto's helaas maar het is er zeker. Verder nog een foto van mn tapijt( gemaakt van kokos haren), wliicht dat iemand er ervaringen mee heeft? En nog een foto van een maatje van me, exact dezelfde partij stekken en evenveel voorgroei gehad, kan je het verschil zien;) de zelfgemaakte softbox De eerste verkleuring aan de randen van de bladeren, hoe dichter bij de lamp hoe erger. Het "kokos" tapijt:P Kastje van een maatje van me, zonder vergiftiging:
  9. Wat is je temp als je lamp uit is? Wat is je LV? Wat is je EC waarde ? Ze zijn idd veel en veel te klein, hier klopt iets niet.
  10. Laten we hopen van meer, het is immers een 600W lamp die er boven zit .
  11. Da 65 Oogstdag vandaag. Temp is max tussen de 19-25 geweest en LVH niet hoger dan 40%. Bijna geen fluffy zooi en veel keiharde toppen waarmee je iemand invalide kunt slaan . Ook mn hokje een beetje verbeterd met cooltube en honeywell ventilator. Opvallend is dat ik totaal GEEN toprot heb gehad. Het knipafval wordt gebruikt om te iso-lateren Iemand een gokje hoeveel?
  12. Ik vind het eerlijk gezegd niet moeders mooiste als ik ze zo zie, volgende keer beter opletten wat je mee krijgt van de stekkenboer O ja al dat gedoe met luchtvochtigheid, bij de welkoop heb je een stekkenbak voor hooguit 6 euro, als je de volgende rond ze eerst 2 weken laat voorgroeien in kleinere potten komt het wel goed
  13. @t BBB, dat heb ik deze keer ook veranderd;). De aarde zitten nu goed vast op de VSA. Maar die oude VSA kan ik dus weg gooien ?
  14. Ja de lamp flikkerde ja, maar dat kan ook door de slechte aansluiting komen. ik heb er nu een reserve VSA ingezet van 600W en geen problemen, de lamp zit er ook goed in. De doorsnee van de draad inclusief omhulsel was 2mm. Na een beetje rekenen was de draad 1.76 kwadraat, maar dat is toch genoeg? dit kreeg ik zo mee vd GS. De afstand vd lamp tot VSA is 1 meter.
×
×
  • Create New...