Jump to content

MrMiZi

Members
  • Content Count

    71
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About MrMiZi

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  1. Hoi, Ze noemen het ff anders maar er zit een vsa bij. (transformator: ETI 250W) En als je een bio voedingslijn gebruikt kan je zelfs nog zonder ph/ec meter.
  2. En en en!! ben je al klaar, schiet eens op! Mooi verslag, duurt alleen wel lang op deze manier. Wel een lekker vol veldje. Ik ben benieuwd hoeveel het gaat worden. Volgende keer co2 erin, groeien ze als.... tja, wiet on steroids.
  3. Of een softbox met overcapaciteit, die draait dan snachts op 10% a 15% en dat hoor je niet. Let wel, sommige softboxen beginnen pas te draaien op 30%. Ook belangrijk is wat voor een slangen je gebruikt, en geen krappe bochten.
  4. Of op Mapito, Eurofoam, Rfx vlokken, kan je na elke oogst uitspoelen en weer opnieuw gebruiken. Opticlimate er in en je bent meteen op temp.
  5. Ey Topjuh, Mapito ect kan je heel lang gebruiken, veel vaker dan 2x. Wel belangrijk is om het goed te spoelen voordat er nieuwe stekken in komen.
  6. Of overgaan op een NFT systeem. Maar Mapito/ Rfx/ Eurofoam werkt ook goed. 1x zakken naar binnen brengen en dan ben je klaar, die rfx verkopen ze ook 3x 80 liter in een doos.
  7. Groeien met HPS gaat goed, je moet alleen wel goed rekkening houden met de temp en de lv. Vanwege de hoge temp van de HPS kan dit wel eens een probleem geven. Maar als je ouders problemen geven zou ik adviseren om eens een leuke qurillia op te zoeken. Paar autoflowers her en der en gaan met die banaan!
  8. Vraag maar om extra zakgeld, desnoods een kleine lening of zoek een inversteerder Je kan blijven aankloten met tl-tjes of andere lampjes maar zodra je echt wil gaan kweken moet je toch iets gaan inversteren anders gaat het niet werken. Zodra je op HPS overgaat heb je minimaal een lamp, kap, vsa, relaise, tijdklok, afzuiging, fancontoller, filter en kast/ tent/ kamer nodig.
  9. Als je naar me nummertje kijkt ben ik al erg oud, ben alleen niet zo actief. En ik wil ook nog wel eens wisselen van naam.
  10. Dit is wat ze zeggen over melk, vlees en eieren in Nederland. "Melk, vlees of eieren van dieren die gevoed zijn met genetisch gemodificeerd voedsel, zijn gentech-vrij. Het genetische gemodificeerde voedsel is namelijk al in de darmen van de dieren afgebroken. Om die reden hoeft ook niet op het etiket te staan dat gentech is toegepast." Bron: Voedingscentrum Je wordt hier dus net zo hard genaaid als in de US.
  11. Zonnepanelen zijn een leuk alternatief om je energie rekening omlaag te brengen. Vooral omdat je ze kan aanschaffen van "groen" geld i.p.v. elke maand een flink bedrag van je rekening. In Nederland krijg je voor de terug geleverde stroom het zelfde terug als wat je er voor betaald heb, als je nog een oude meter heb met draaischijf draait de meter gewoon terug en weet niemand hoeveel je hebt verbruikt. Heb je een slimme meter dan weten ze hoeveel je heb verbruikt, maar met een kleine installatie maakt het niet zo veel uit. Als we uitgaan van 1x 600 watt heel jaar op 12uur incl. randapparatuur: 800watt x 12uur = 9,6kw per dag x 365 = 3504 kw per jaar per lamp. In Nederland kan je de opbrengst van zonnepanelen aardig 1 op 1 nemen, dus als je een 3500 wp installatie heb, levert die ongv. 3500kwh per jaar op. Als je een beetje gaat shoppen kan je panelen krijgen voor 1euro per wp dus dan heb je een installatie van 3500 euro nodig om 1 lamp te kunnen voorzien. Dit is wel een optimale berekening.
  12. MrMiZi

    top uit blad

    Pics... bij mij groeien ze meestal uit steeltjes.
  13. Ach die kleine tent kan je altijd nog als voorgroei tentje gebruiken.
×
×
  • Create New...