Jump to content

fossa

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About fossa

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Er zeen zo veel manieren voor de smurfen en de electra leveranciers, door meten kabels (verschil in weerstand oude en nieuwe kabels), simpel weg lampen tellen en wattage van de bollen, waterverbruik, pieken en dalen in stroom verbruik per huishouden of woonblok enz enz.
 2. Goedendag allemaal, Goed onderwerp, dat als eerste, ga er van uit dat ieder hier zijn of haar eigen mening geeft op dit onderwerp dus hier de mijne. Heb al van jongs af aan Angorafobie (pleinvrees) durf niet alleen de deur uit en de straat op, aantal jaren terug luste ik ze ook wel de "joints" en stoomde er lekker op los. Gaf me na een drukke dag een lekker loom en ontspannen gevoel, even weg van alles, tot ik tot de ontdekking kwam dat ik de dag er na niet meer helder was en liep te flippen om niks (angsten) ook nam mijn vermoeiedheid toe en werd ik depresief omdat ik niet veel kon hebben. Alles bij mekaar bleek dit te komen in mijn gevel door het blowen, dit ontdekte ik heel simpel door te stoppen! Na een paar maanden gestopt te zijn keek ik terug en zag dat het mij meer voor de wind ging dan de jaren dat ik nog rookte, ik was minder angstich, afgestompt en kon beter comunieren ik werd helderder en meer bij de tijd. Begrijp me niet verkeerd maar voor MIJ was blowen niet goed dus, (nu niet massaal gaan mailen dat ik een eikel ben die tegen blowen is graag, want dat ben ik niet). Vrienden van toen waar ik dagelijks mee optrok en die bleven door roken raakte min of meer aan de grond en kregen alerlij sociale problemen: niet goed met verlies om kunnen gaan, niet goed met geld om kunnen gaan, huur achterstanden, bank hangen en niet voor uit te branden, structuur niet tot nauwelijks kunnen houden. Tot na een tijd ik er weer een paar sprak en zij inmiddels huisje, boompje, beesje waren net als mij en ze allemaal zijden dat ze gestopt waren met blowen en een vriendin hadden gevonden en dit voor hun de reden was om er voor tegaan in het leven! Echt nogmaals ik ben niet tegen recreatief gebruik maar een goeie joint kan je echt helemaal in z,n macht hebben en is een ideaal middel om er even tussen uit te knijpen zeg maar. Maar helaas voor een groep blowers (laten we zeggen de groot verbruikers die dagelijks meerdere joint,s roken), de mensen die moeielijk om kunnen gaan met problemen of tegenslagen, belanden in een visieuse cirkel waar het wel erg lastig is om alleen uit te komen (mijn eigen ervaring). Voor mij is de slotsom dus simpel Blowen is helemaal goed, maar alleen eens in de tijd, anders stomp je echt af en ga je kopie onder in je zelf. Mijn mening is ook dat mensen die blowen en angsten hebben dit kunnen dempen met een wietje, maar het geen waar het om draait (wat de angsten veroorzaakt) blijft onbehandeld. Zo is er genoeg medicatie om angsten goed te behandelen, en kan een wietje af en toe even de top weg halen en ik ben van mening dat een goeie joint best binnen een behandeling kan passen (niet in alle gevallen want een ieder reageert anders hier op). Tja bedankt voor het lezen en hopelijk kun je er wat mee, goed onderwerp! Succes
 3. Hoi Beste allemaal Ik zal me even netjes voorstellen zo als dat hoort, mijn "naam" is Fossa (voor wie het wil weten, naam van een aap / kat en hond die alleen leeft op het eiland Madagascar). Al heeeeeeeeeeeeeeeeellll erg lang in de weer met alles wat met planten te maken heeft en met namen de planten die mijn intressen hebben uitraard, en daar van zijn er hier wel erg veel Hahahahaha. Vindt het interesant, leuk, de technieken en de vooruitgang te zien bij het verbouwen van een leuk plantje. Lees graag in de verschillende topics en geef af en toe mijn mening (soms een beetje ongezout volgens sommige mensen, maar wel helemaal waar). Wietforum is en blijft voor mij voorlopig het nr 1 forum voor alles wat met groei en bloei heeft te maken, Bedankt oprichters en moderateurs voor jullie inzet Respet hoor. Mocht je iets willen weten van me kan je altijd even aankloppen bij me prive box. Groet Fossa
 4. Hoi Greengold. Ik heb het inderdaad erg hard er op gezet, maar met een reden. Al verschillende malen heb ik mee gemaakt bij mede hobbyisten wat de gevolgen zijn van 1 los snoertje of de comby water en electra en afzuigers die het op een mooie zonige dag niet meer kunnen bij houden. Dan wil je echt niet zien wat er dan gebeurt, de gevolgen zijn zo groot. Ik noem maar een paar: brandweer op de stoep als je er even niet bent, buren die bellen dat er een rare lucht hangt, verbranden handen (kan het zelf wel ff uitmaken), uithuiszetting en niet meer via andere woningstichtings een huis kunnen huren dus letterlijk op straat staan. Een rekening van de Gemeente, Brandweer, Woningstichting en alle andere instellingen die ze maar kunne verzinnen om de scade op jouw te verhalen. En weet je wat ze allemaal zijden voor dat het mis ging tegen me "JA DAT GEBEURD MIJ TOCH NIET ". En dan vindt je van mij dat ik je (in eigen woorden) uitschijt........................ Nou jonge als dat je dan bezighoud mijn oprechte excuses! Succes verder en blijf je topic volgen, altijd leuk om tezien hoe een ander in de weer is (en leerzaam)!
 5. STOP ER MEE PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!! Dit kan je niet maken, echt niet je VSA op piepschuim en tegen het water nog ff een randje er boven, neeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!! Stop er mee en breek het ff alsjeblieft, mocht osama opzoek zijn naar een goeie bommen bouwer kan hij jouw wel ff bellen toch. Piepschuim is ontzettende licht ontvlambaar en nauwelijks tot niet te blussen gaat ook druppelen en valt dus brandend omlaag zo in je spullen er onder. Het gaat lang goed maar op deze manier zeker een x mis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 6. WAT EEN DRAMA Als ik dit zou zien maakt het me geen ruk uit in welke week je zit, ik keil het zo de straat op. Door dit gekloot word het voor de verantwoorde kweker steeds moeilijker om z,n gang te gaan en krijgt de teelt een klote naam. Ruim op en stop er mee Alstublieft!!!!!!!!!!!!!
 7. Gaat goed zo te zien, mooie planten (niet zo gerekt dat is goed!) goeie kleur dus staan er knap bij voor een pptje!! Laat je ze wel lang genoeg staan, moet echt popcorn worden, en uitharden in de laatste week gebuert het meeste positieve met de dames. Ziet er erg goed uit succes!
 8. Bedankt voor jullie reacties: Canna Danny: pak je die 2x 600 watt nou zo ff koud uit de lucht of heb je er een berekening op los gelaten of de ervaring mee ( m2 en warmte, lumen per m2 enz enz). Hoor het graag van je Doc: Klinkt erg goed wat je hier verteld, werk zelf alleen met gewikkeld trafo,s dus is een goeie om eens naar digitaal te gaan kijken Bedankt! Heb wel gedraait met 2x 1000 watt en 1x 600 watt werd er blaf heet (maar dit kon ik goed avfoeren) haalde toch niet echt een zo veel grotere opbrengst op 1,5 m2 in een growbox (was ongeveer 0,8 gram de watt) dus kwam echt niet uit met watt / gewicht. Denk dat de planten maar een bepaald aantal lumen aan kunnen en er echt niet harder van gaan groeien en bloeien. Whazzup: Jouw reactie beantwoord eigenlijk in 1x het grootste aantal van mijn vragen (we hebben een winnaaar, hahahaha). Het is zo als je het zegt, ik denk zelf ook dat 1000 watt in mijn kastje net ff te zwaar is, de warmte kan ik wel kweid en met scroggen kan ik ook in de hoogte best wat ruimte winnen (maar ben niet helemaal gek van scroggen, hou het liever bij de natuurlijke loop). Zelf denk ik ook dat 2x 600 watt meer dan voldoende is, denk dat ik het met 2x 400 watt son-t pia ook ga reden. Met 2x 400 watt heeb ik al meer dan 100000 lumen te pakken en met 2x 600 watt ga ik daar iets over heen maar niet al te veel. Met 1000 watt ga ik zo hoog in de lumen dat ik twijfel of de plant hier nou zo veel meer baat bij heeft, ik denk niet dat het zo een groot verschil maakt 2x400 watt omdat de plant de lumen ook moet kunnen verwerken. Plus met 2x 400 watt word de belichting op de totale opprvlakte beter verdeelt, helemaal met 2x adjust a wing medium. Bedankt en hoop op meer reacties p.s. ( zou wel willen weten welk soortje welke lamp verdraagt of er het beste onder doet, en wat de max aan lumen is die een plant goed kan omzetten naar groei en bloei).
 9. Beste allemaal. Ik ben opzoek naar mensen die onder 1000 watt son -t pia plus kweken. Heb al lang op het net gezocht en hier op ons vertrouwde forum, maar kan er maar weinig over vinden (alleen een vraag over diepstralen die on beantwoord bleef helaas). Dus kweek je onder 1000 watt en wil je hier wat over kwijd (denk het wel toch) laat het me alsjebleift even weten Mijn vragen zijn namelijk: - hoe heet word de balast (trafo) kan je er een ei op bakken of valt het mee? - Hoe warm wordt het ongeveer 25 cm onder de lamp? (heb zelfs gehoort dat hij veel minder warm wordt dan een peer van 600 watt)? - welke lamp raad je me aan voor groeie en voor bloeie, het liefst 1 lamp uiteraard? - is het zo dat je onder 1000 watt echt meer er af haalt dan onder 600 watt ( gram de watt verhouding) of is dit een fabeltje. - Hokje van 155 bij een meter en 2 mtr hoog, kweek op aarde, wat raad je me aan kwa licht 1000 watt of 600 watt of 2x 400 in een a djust a wing of 2x 400 in twee hamerslag kappen enz enz. Hoop dat een ieder die enige ervaring heeft mij hier bij opweg kan helpen, Alvast bedankt groet fossa
 10. Beste mensen Is hij er dan nu eindelijk de spaarlamp met het juiste wattage en een kleurspectrum tussen de 4200 en 6400 K met genoeg lumen voor de groei, kijk zelf maar op :http://www.energiebespaarshop.nl/contentServlet/spaarlampen/daglicht/ en laat maar horen wat jullie er van vinden. Ik heb er al vast 2 besteld voor m,n groei en ontkiem hokkie! Groet van Fossa p.s (bedoel alleen groei dus geen bloei, voor de snelle lezers onder ons).
 11. Goed onderwerp tl, heb het eens allemaal op m,n gemak gelezen en ja ik ga ook met tl aan de slag maar dan alleen voor ontkiemen en de eerste groeie en misschien voor de moeders. Wat ik alleen jammer vindt van dit TL topic is dat er geen concreete uitslag uit is gekomen (na ongeveer de 2 jaar dat dit topic al weer loopt), weet dat een ieder z,n eigen ding doet maar zou toch leuk zijn als er een tussen balans op komt te staan! Volgens mij is de tussen balans (na veel lees werk) geworden: Dat je het beste uit bent met master TL5 HO 80WATT/865-5850 LM Cool Daylicht, 6500K met een spiegel er boven voor de groeie perioden en ontkiemen. En dat is eigenlijk ook wat ik wou weten, dus Thank,s to all Blijft een top site hier he! Mochten er mensen zijn die er een andere mening op na houden (bovengenoemd) dan ben ik 1 en al oor.
 12. Na gezocht te hebben op dit forum word ik ff niet veel wijzer, dus dan maar de hulp van het publiek in roepen (om in de woorden van robert ten brink te blijven)! Het volgende, wat is nu de perfecte grondvochtigheid voor de kweek? Heb namelijk een tensiometer van blumat (gebruik het hele systeem van blumat, kan ik iedereen warm aan bevelen) maar wat is nu de perfecte grondvochtigheid, kan tussen de 0 en 750 meten ik denk zelf dat een vochtigheid van ongeveer 50 tot 120 mBar goed is, maar is dat ook zo? En moet ik verder of eerder in de kweek omhoog of omlaag met de grondvochtigheid? Hoor graag jullie reacties THANX,S!!!!!!!!!!!
 13. Wow dat is een lastige, "het beste verslag" een goed verslag is van begin tot einde, en wordt zo veel mogelijk info gegeven, verder een hoop foto,s van de voortgang, en een eind gewicht maakt het helemaal compleet! Dat is voor mij een goed verslag, maar ja er zitten echt toppertjes tussen, maar degenen die ik het beste vond, en waar ik het meest aan heb gehad zijn geworden deze twee: Lady Cane gewogen en in drie bokaaltjes, 481 gram. http://www.wietforum.nl/index.php?showtopic=32294 en de nr 2 voor mij is: patpot De Volgende Stap: Durban Shack (durban Poison X Rebelshack) , ready!! http://www.wietforum.nl/index.php?showtopi...;hl=Zaad+tropic Tja deze vind ik echt helemaal top !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 14. Tja verschrikkelijk ja ........................................................................... Maar zo als jij het neer zet is het wel een heel lose kreet vindt je oo niet, helemaal niks over, onderinvloed van? Als ze aan de speed zaten ja dan het zwaarste geven wat er is aan straf, maar dan nog, diegene die het ongeluk hebben veroorzaakt blijven altijd zelf verantwoordelijk voor hun eigen dade. Anders zouden Heineken, Amstel, enz, enz wel kunnen inpakken met alle regtzaken die je ze dan krijgen! Misschien makkelijk gezegd oke, maar mensen moeten zelf verantwoording voor hun daden nemen en niet naar iets als ecxuus gaan wijzen of een ander persoon. Tja dat is mijn mening !!!!!!!!!! Groet fozza
×
×
 • Create New...