Jump to content

zevenvinger

Full member
  • Content Count

    698
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About zevenvinger

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. ik heb voorzichtig gekeken (sateprikker) maar niets te zien van enige ontwikkeling, De twee die wel uitkwamen toonden zich al op dag drie, het waren ook de twee mooiste zaden van de 5, de andere waren wat ielig. Kan de langere kiemtijd ook optreden bij Kolossus fem? 2 uit 5 vindt ik toch wel een slechte score.
  2. een vraagje, ik heb vorige week zaterdag 5 zaden geplant, hiervan zijn er slechts 2 uitgekomen, heeft het nog zin om nog langer op de 3 niet opgekomen zaden te wachten? de zaden zijn in een propagator geplant, temperatuur 26 graden, C luchtvochtigheid 95%, plantdiepte 5mm.
  3. @BBB, je hebt gelijk ik had het rooster ingesmeerd met olijfolie, even niet aan gedacht. Dus we mieteren het maar weg.
  4. na het knippen van enkele Santa-maria's (outdoor) in de tumble trimmer zat er na het grof schoonmaken van de knipper nog een laagje hars in de trimmer, deze heb ik afgeschraapt en als een soort stopverf in zilverfolie gerold. Kan ik hier iets mee? moet het nog verder bewerkt worden en kan je het dan roken? iemand een idee of kan ik het beter in de afvalemmer dumpen?
  5. @BBB, mij is door hun te verstaan gegeven dat ze er naar streven de goedkoopste (betrouwbare) onlineshop van NL te worden en met een aantal producten (een XXL homebox en wat kleiner spul) pasten ze hun prijs aan nadat ik had aangetoond dat ze ergens anders goedkoper waren.
  6. www.growshoplonline.nu deze kan ik je ook aanbevelen, goedkoopste prijs garantie, goede service, snelle aflevering, beveiligde website (https i.p.v. http) heb hier tot nu toe alleen goede ervaring mee opgedaan.
  7. OK, zou dit een optie zijn: - houtenbak - styropor op de bodem - dan vijverfolie - dan laagje zilverzand waarin de kabel ligt, - dit afdekken met dunne alluminium plaat (Praxis) - deze plaat langs de vijverfolie afkitten met silliconenkit zodat weer een waterdichte bak ontstaat met een verwarmde alluminium bodem waarop ik dan de 11 liter potten zet.. kan dit werken?
  8. Dus om een bodemverwarming in een Darkroom XXL te leggen zou deze geschikt zijn? growshoponline.nu Leg je de kabel dan gewoon onder de vijverfolie?
  9. welke verwarmingsmat is geschikt om onder 11 liter potten te leggen en daarna te bevloeien (eb en vloed systeem). Ik weet dat bodemverwarming perfect werkt in een aarde bak, maar omdat ik nu met mapito werk vraag ik me af hoe je het beste de warmte overdracht van vloer naar kunststofpot kan fixen.
  10. ik kweek op mapito en heb deze inderdaad ook meegespoten, mijn LV ligt zo ronde de 50% temp 27 / 18,5 graden ondanks het zorgvuldig vanonder en vanboven spuiten met B.A.C. vitality, roofmijt uitzetten en stekjes dompelen met masai overleeft deze superspint alles. ik ben er een tegenstander van om te spuiten met vertimec, maar vraag me nu eigenlijk wel af of het een optie is om de stekken (volgende ronde) erin te dompelen. Het lijkt me dat tegen de tijd dat geoogst moet worden er dan toch geen rest meer van over is. Heeft iemand hier al ervaring mee opgedaan? en zo ja in welke verhouding moet het dan aangemaakt worden.
  11. bedankt voor de tips alvast echter: @tnt, mijn voedingswater is continu op 22 graden en wordt gegeven via het eb en vloed systeem, ik heb het mapitokweek verslag van eskobar gevolgd en bij mij iets aangepast en gekopieerd (waarvoor bedankt eskobar). @doc, ik heb daar ook al aangedacht, echter, dat moet de volgende ronde worden daar ik nu reeds te ver in de kweek gevorderd ben en de potten i.v.m. het opgespannen net niet meer fatsoenlijk eruit kan nemen. het vreemde is dat de totale omgeving goed op temperatuur is. Echter direct in het medium te laag, grootste zorg op dit moment is de vraag hoe schadelijk dit voor de planten is?.
  12. Mijn Darkroom tent staat in een ruimte waar de temperatuur altijd tussen 21 en 22 graden is. Ik dacht eens te meten in het medium (11 liter pot met mapito) en merkte dat de temperatuur daarin maar net boven de 18 graden is, als de verlichting uit is. Nu zit ik met twee vraagjes, 1)- in hoeverre kan het kwaad dat het daar niet minstens 20 graden is? 2)- ik kan niet achterhalen waarom de mapito niet de omgevingstemperatuur van ca. 21 graden aanneemt, weet iemand of dit een biologische reactie van het wortelgestel is of zoiets?? de temperatuur meters die ik gebruik zijn gecontroleerd en wijken maar 0,3 graden van elkaar af.
  13. Op dit moment is mijn kweek 40 dagen onderweg, waarvan 7 dagen groei. Van het begin af aan (dus al op de stekjes) heb ik spint gehad. Ik zal beschrijven welke acties ik tot nu ondernomen heb en mischien weet iemand van jullie wat ik fout heb gedaan of anders had moeten doen. 1)- dag 0 de stekjes heb ik gedompeld in massai van Bayer. 2)- dag 14 heb ik roofmijt uitgezet. 3)- dag 32 heb ik ze planten vanonder en vanboven zorgvuldig met BAC-vitality gesproeid. niets helpt helaas, bijna ieder blad wat ik vanonder met de loep bekijk vindt ik eitjes en een of meerdere van die rotkrengen!! mijn verdere plan is om morgenvroeg nogmaals met BAC-vitality te sproeien en dan over een week weer opnieuw roofmijt uitzetten. Heeft iemand goede raad of een tip voor me wat er nog te proberen is? (ik weet wat Vertimec is en doet maar wens dit niet te gebruiken).
  14. mischien dat de afstand van 25 cm met spreader te halen is als je een volledig vlak veldje hebt, maar als je hoogte verschil in je planten hebt ziet het gelijk anders uit. Ik ben niet zo onder de indruk van de werking met spreaders.
  15. Je moet je Wings bijstellen, lamphouder omhoog en breedste kap-stand kiezen.
×
×
  • Create New...