Jump to content

Afghani1

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Afghani1

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Welk stuk zou je aanbevelen, welk stuk is het meest interessant, ik neem aan dat jij ze allemaal hebt gelezen, ik wil er 1 lezen.
  2. Ik begrijp het, op een ding na. Er bestaat een tussen vorm de herma. Ik heb deze nooit beschouwd als een tussenvorm Ik kijk daar tegen aan als er geen herma was dan is het bij wiet planten dus niet anders. De herma is ooit door stress ontstaan? en geeft een stress gevoeligheidsfactor door in zijn genetica. Deze ¨vervuiling¨ is mischien wel geneneraties lang doorgegeven en daarom moeten wij nu echt zoeken naar een hermavrije vrouw. (do correct me if iḿ wrong) Ik beschouw het zeg maar als adam en eva, in dat verhaal wordt ook niet gesproken over tussenvorm een herma, maar ook in dat verhaal is later en ik gebruik nu express niet het woord vervuiling maar dit komen van de herma en vele varianten hierop is zeg maar wel onstaan. Bekijk de fotos van die oudere nog altijd vrijgezelle vriend/kennis (iedereen kent er wel 1) zijn vakantie fotos naat thailand maar eens De basics man vrouw, bij weedplanten net zo. Dat er later hermas bij zijn gekomen ooit ontstaan door stress? zorgt er alleen maar voor dat je nu moet zoeken naar een herma vrije plant als je wilt feminiseren, maar geeft wel aan dat je back to basic wilt om je doel te bereiken, je wilt de basic situatie juist zodat jij de chromosoom overdracht kunt manipuleren (lees: chromosoom overdracht manipulatie. niet: chromosoom manipulatie) Waar heb je dat vandaan dat het bij weedplanten anders werk (niet dat ik je wil aanvallen of aan je twijfel ofzo ben gewoon zeer leergierig en wil graag zelf alles zwart op wit zien om de materie uit te diepen. N mag nooit 1 zijn zoals ze in de wetenschap zeggen, heb een sterk vermoeden dat je de term wel kent)
  3. Off topic: @underground, Aha thanx ik drukte steeds op een willekeurige reply, maar ik zie nu idd dat er een add reply onderaan staat, en die is zeg maar voor algemeen gebruik. Had even beter moeten kijken,
  4. Ow sorry ik had er nog even bij moeten zetten dat ik een andere herma vrije dame erbij zou zoeken voor het bestuiven om inteelt te voorkomen en niet een volle zus hiervoor gebruiken. Waneer je zo denkt ben je dus aan het kruisen. En ik neem aan dat je stabiele gefeminiseerde zaden wilt hebben en niet alleen gefeminiseerde zaden. Je zult je dus moeten verdiepen in de verschillende phenotypen van je offspring (1e wet van mendel) en daar ga je al, niet dan . Of ik moet me al heel sterk vergissen maar volgens mij is man of vrouw ook genetisch bepaald. En als ik mij niet nog sterker vergis dan dan is het juist de chromosoom overdracht die je wilt manipuleren. Een chromosoom IS de genetica en niet de drager van de genetica zoals men vaak denkt. Tevens als je even goed gelezen had melde ik in mijn post hiervoor ook dat het om info gaat die hieraan te basis ligt en niet over het feminiseren zelf gewoon puur even voor de mensen die het interessant mochten vinden. zoals ik al zij dit is alleen boeiend voor freaks en perfectionisten(en vooral dat laatste moet je mijns inziens wel zijn als je female zaden wilt maken) Een kennis van me maakt wel zijn eigen female zaden volgens een methode waar hij niets over kwijt wil. Hij vertelde me wel in ieder geval nooit een inteelt produkt te gebruiken, ook niet als je "gewone" zaden wilt kweken. Ik kwam er achter dat hij dit kon toen hij vertelde dat hij een of andere soort willde feminiseren voor medische doeleinden, hij heeft een of andere kwaal waarvoor een bepaalde soort wiet hem goed schijnt te helpen. Alleen begrijp ik dan ook niet hoe hij dit wil doen zonder inteelt, maar hij beweert bij hoog en laag dat het kan. Ik ben dan ook zeer nieuwschierig maar ik zou het echt niet weten. En tevens ben ik hier nieuw, wilde gewoon even behulpzaam zijn. Ik had even beter moeten kijken welke button ik klik dacht ik eerst, maar nu ik bij snowy op reply klik staat weer de quote er standaard. express nog goed op gelet deze keer dat ik niet op quote klik. Die quote had niet gehoeven voor mijn part, maar die stond er gewoon(ik drukte zeker weten wel op reply en niet op quote) moet je die iedere keer weghalen tenzij je wilt quoten?
  5. Jepdat zijn ze, alleen dit kun je ook wel in nederland bestellen, het gaat er even om een ballast, lampvoet, condensator of compleet armatuur te vinden zonder dat die van over de oceaan moet komen en ook nog betaalbaar is! Ik heb ze wel gezien voor een leuk bedrag, maar de vervoerkosten intercontinental liegen er niet om! Lampbank.nl heeft diverse downlighters ceramic metal halide, ik heb ze een mail gestuurd wat ze kosten en of ze ook ballasts etc leveren (zag later op hun extreem onoverzichtelijke site dat ze die hebben) maar ze reageren niet!
  6. Een van de eerste mensen die zich hier mee bezig hield was Mendel. Hij heeft drie wetten opgesteld na jarenlang onderzoek met een erwtensoort PISUM SATIVUM. Het leuke hieraan is dat toen hij dit deed was er nog niets bekend over genetica. Wat hij een FACTOR noemt zouden wij nu een GEN noemen. Jaren later is aangetoont, toen de genetica zijn intrede deed, dat zijn wetten niet alleen op die erwt toepasbaar is maar ook op andere planten en zelfs op mens en dier Omdat alle ingewikkelde terminologie van nu er toen nog niet was is de materie goed begrijpbaar een geeft een hoop basic informatie, die ook bij dit topic erg handig kunnen zijn! Mendel heeft drie wetten gevormd(bron: wikipedia) De uniformiteitswet: als je twee raszuivere individuen (die maar in één kenmerk verschillen) met elkaar kruist, dan zijn de F1-nakomelingen onderling identiek. De splitsingswet: bij onderlinge kruising van individuen uit de eerste uniforme generatie krijg je nakomelingen met verschillende fenotypen. Daarbij komen de kenmerken in een vaste getalverhouding tot uiting: 3:1 bij dominant-recessieve overerving en 1:2:1 bij partiële dominantie. De onafhankelijkheidswet: de verschillende kenmerken worden onafhankelijk van elkaar overgeërfd. Met het vierkant van Punnet kun je van te voren bepalen hoeveel verschillende en wat voor phenotypen je zou kunnen krijgen(dan ben je wel al erg diep met de materie bezig maar even voor de freaks onder ons) Ondanks dat mendel niet meer onder ons is heeft hij toch een website (www.mendelweb.org) en op wikipedia is er ook veel te vinden.
  7. Afghani1

    PowerPlant

    Powerplant kweek 2008
  8. Ik heb die GreenPower even opgezocht, en ik lees op site van philips dat hij iets meer blauw heeft dan een agro bulb en dat hij een constantere stabielere lumen output geeft dan een son-T Plus. Dus geen fullspectrum, waarvan ik zeker van de voordelen ben overtuigd. Hier nog even een link met alle info verzameld, de grafiekjes erbij voor de juiste impressie http://hg420.com/showthread.php?p=177697#post177697
  9. Whazzup, bedankt voor je reactie, mischien een domme vraag maar wat is een green power?
  10. @hupla, ok bedankt voor de tip, welke zoekterm heb je gebruikt daar, ik kan op ceramic metal halide of CMH niets vinden, wil het zeker graag lezen.
  11. Ok die is nieuw voor mij, ik heb ook alleen ervaring onder HP lampen maar ik ben op dit moment wel bezig met een PLL diepvrieskast en een een dubbellaags scrog TL bak + moeder/stek/vorgroeihok, (verslagen volgen)en ik ben zeker van plan tl en pll te gebruiken, heb er erg veel over gelezen en naar rond gevraagd tot ik die tip kreeg over CMH ben ik daar in afgedwaald omdat het zo machtig interessant klinkt allemaal. Maar is het dan ook zo bij TL, en de buis is bijv 2850 lumen, dat de buis overal 2850 lumen geeft als ik er drie planten onder zou zetten. Ik nooit helemaal begrepen hoe ik dat moet zien krijgt iedere plant 2850 of moet ik het delen door drie en er een paar bij hangen? Ik zou ook gezien de toch nog hogere kosten voor de heftigere systemen, mijn 144Watt 827 TL per laag aan willen vullen met 2 x 35W CMH alleen ik zit dan wel met het probleem dat TL dicht op de plant moet terwijl CMH wel diep kan stralen, dus kan wel hoger worden geplaatst maar het lijkt me geen optie die dingen door de tl te laten stralen. Je zit dus wel even met hoe dit te plaatsen. Ook in de voorgroei/moeder ruimte heb ik 144W TL en ook die zou ik wel willen aanvullen met CMH alleen aan te zetten als ik op korte termijn weer stekken moet hebben. Als ik een tijdje niets nodig heb laat ik alleen de TL branden. Ik hoop hiermee grotere opbrengsten te halen door dat ik toch even per laag 70W x gem 100 lumen is 7000 lumen aan de ruimte toevoeg en een fullspectrum hoop ik mee te bereiken dat ik een keer zo stoned word van de helft aan wiet
  12. @BeeKaa: Dat heb je goed gezien, das inderdaad de bedoeling voor als je met HPS Kweekt. Alleen je stroomkosten lopen wel dubbel, de vraag is als je gaat combineren, moet je als je 400HPS hebt hangen ook 400W CMH toevoegen, Ik denk (dit is berust op speculatie) dat je 200WHPS/200WCMH setups moet maken voor een vierkante meter. Alles boven 38.000 lumen heeft geen zin meer op 1m2 (bron: kastwiet) de overcapaciteit van de lamp is alleen interesant voor de levensduur. Je lumens haal je met die 2 wel. Maar ik denk dan wel vooral voor de TL kwekers onder ons, dat waneer je de lampen ook in de voorgroei gebruikt de plant als beter ontwikkelde, sterkere plant de bloei in gaat wat ook zijn voordelen heeft. MAW TL kan wel weg gezien CMH dezelfde eigenschappen of betere, heeft geen slechtere. Scrogg bakken gaan bij gelijke vermogens of zelfs iets minder meer en betere kwaliteit opleveren @keesthemad: De info van philips: http://www.lighting.philips.com/in_en/arch...res&lang=en DIY MH SETUP http://www.drugs-forum.com/growfaq/966.htm Een mijns inziens niet al te dure leverancier van dit mooie speelgoed http://www.bltdirect.com/products.php?cat=...hilips+Ballasts De lampen kun je wel bij klusspullen.nl etc bestellen lampbank.nl heeft spots/downlighters in het assortiment, echter de site is onoverzichtelijk en prijzen vinden is moeilijk, ik heb ze al een mail gestuurd, mochten ze er op reageren dan wil ik het resultaat hier wel posten
  13. Ik kreeg deze week een tip in de growshop over Ceramic Metal Halide. Dit is niet het zelfde als MH.(Metal Halide) Even de verschillen duidelijk maken. Metal Halide is voornamelijk geschikt voor de groei daar het een blauw spectrum bevat. Ceramic metal halide is FULL spectrum, dus alle kleuren zitten er in. De lamp behuizing(het glas) is UV block. CMH WORD NIET ZO WARM EN IS AL LEVERBAAR VANAF 35 Watt(70, 150, 250, 400, 600, 1000, etc) (heb ook al prof systemen gezien waarbij 1 12000watt (nee geen tik fout) bulb wordt geplaatst) Ook leuk is dat ze gemiddeld 100 lumen per wat leveren DUS met deze 2 eigenschappen OOK EEN PERFECTE VERVANGING VOOR TL Ik heb me inmiddels behoorlijk verdiept in ceramic metal halide en kon er in eerste instantie niet zoveel over vinden. De jongen de ons altijd perfect helpt bij de growshop vertelde ook nog dat het in amerika heel populair is dus uiteindelijk besloot ik om eens op amerikaanse forums te zoeken en daar is wel het een en ander te vinden. Je vindt voornamelijk discussies over wat is belanrijker Yield of Raisin(opbrengst of harsproductie) Na veel gelezen te hebben kwam ik zelfs uitspraken van Ed Rosenthal tegen die bevestigd dat de gebruikelijke HPS lampen iets meer wiet op leveren dan een CMH lamp bij gelijk vermogen. De CMH lamp levert echter een hardere bud op met een veel hoger hars gehalte, dus meer THC, CBN, ETC De kwaliteit van de wiet wordt dus veel beter. Ik vond ook verslagen van mensen die hingen gewoon beide op dan hoeven ze niet te kiezen wat ze liever hebben, ze genieten dan beide voordelen. CMH is verkrijgbaar van philips en wordt verkocht onder de naam Philips MasterCoulour Ik heb al even uitgezocht welke soorten er zijn. De bruikbare zijn vooral: Mastercolour CDM-R Dit is een spot uitvoering met reflector Mastercolour CDM-TP Dit is een hardglazen Tube uitvoering (TP=Tube Protected) Er zijn ook bulbs die in een HPS lamp passen. In sommige gevallen kunnen ze er zo in, er zijn multi purpose ballasts voor. Het grootste verschil is dat CMH heeft geen ignitor nodig. De overige modelen zijn ook zeker wel bruikbaar alleen ze zijn niet protected dus moeten ze in een armatuur met een hardglazen onderplaat. MIJN VRAAG IS ER AL IEMAND DIE HIER GEBRUIK VAN MAAKT. En wat vinden jullie belangrijker opbrengst of harsproduktie. ZIJN ER GEINTERESEERDEN (IK heb eventueel het een en ander aan PDF materiaal beschikbaar) Heb ook al links gevonden(buitenland) waar je de apparatuur kunt bestellen, ben nieuw op het forum dus ik moet nog even uitzoeken hoe ik die hier in zet, maar als er geintereseerden zijn is de link zeker beschikbaar. Ik heb er al twee dagen studie in gestopt vragen stellen is ook geen probleem. Zijn er mensen die weten waar je in nederland de juiste spullen kunt krijgen voor een redelijke prijs.
  14. ik heb ook the church besteld bij the greenhouse en heb echt wel 5 weken op mijn zaden moeten wachten en dit terwijl er op de site staat 2 a 3 werkdagen. Ik besloot na 2 weken ongeveer om er maar een mailtje heen te sturen met copy van de orderbon erbij, maar daar wordt dus gewoon niet opgereageerd. Beetje arrogant als je het mij vraagt. Als ze geen gezeur willen over te late nog steeds niet ontvangen leveringen dan moeten ze gewoon geen beloftes doen die ze vervolgens niet waar maken. Ik heb nog maar twee weken gewacht en toen was ik er zat van. Ik heb via het online handels register van de KVK alle bedrijven van meneer Arjan opgezocht. Een ontdekte dat de greenhouse seed company en de greenhouse coffeeshop op het zelfde adres geregistreerd staan. Van de greenhouse coffeeshop kon ik wel een telefoon nummer vinden maar vaan seeds niet. Dus daar ze toch op het zelfde adres is en ik mij niet kan voorstellen dat ze zover achter lopen dat ze nog geen draadloos toestel hebben besloot ik daar maar heen te bellen. De mevrouw die ik er voor kreeg, kon me slechts melden dat ik de coffeeshop had gebeld en ze me niet kon helpen. Ik zij dat ik op de kvk site had gezien dat seeds zich in het zelfde pand bevind en dit werd nog voordat ik was uitgepraat in alle toonaarden ontkent. Iemand die over de zaden gaat, spreken was geen optie. Ik probeerde het nog een keer door te zeggen ander verbindt u mij even door met de baas, maar dit kon ook niet. Al met al een niet zo prettige, spannende ervaring. Ook wat het ontkiemen betreft dat schiet niet op die dingen doen gewoon niks. Van de vijf die ik er op een bord met ..... (de methode is wel bekend lijkt me) kwam er na heel veel dagen niks uit, de afghani van nirvana die op het bord ernaast lagen stonden inmiddels al boven de grond in het potje. Ik heb ze nog maar een paar dagen laten liggen en bij 1 kwam er een heel klein kiempje uit, dus nog maar even laten liggen. Volgende dag kiempje even groot, dag er op net zo dus ik dacht ik stop hem in een pot met zaai en stek grond plastic erover en raad eens......... na een week nog niks. Ik ben toen met een heel dun mesje voorzichtig in de grond gaan graven en vond een super lange kiem alle kanten op gekronkeld en het zaadje er al af. Ik heb hem omhoog geholpen en inmiddels is het een heel mooi plantje met de groei er goed in. De andere zaden heb ik maar direct in de grond gestopt, nu ging het beter, ik had er 3 van 5 dus totaal vier en zes kan ik weg pleuren. Ik denk niet dat ik snel bij de greenhouse weer bestel. Mensen met zaden van de greenhouse zou ik adviseren om ze direct in de grond te stoppen. Maar ik ben ook wel nieuwschierig of er mensen zijn die ze wel normaal ontkiemend hebben meegemaakt. En geld dit alleen voor de church (daarvan lees ik het wel eens vaker) of ontkiemen al hun soortjes allemaal zo moeilijk. De kwaliteit van de planten ben ik zeer tevreden over, het zijn mooie snelgroeiende plantjes met zeer korte internodes. Over de opbrengst kan ik nog niets zeggen ik heb ze voor het eerst en ben nog niet zover Aghani #1
  15. aha dikke toppen is altijd goed.. hij groeit nu ook al lekker!
×
×
  • Create New...