Jump to content

Hennepdesk oldskool

Members
  • Content Count

    65
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Hennepdesk oldskool

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands

Recent Profile Visitors

229 profile views
  1. Hallo, agja dat is het risico van telen op andermans grond(maisvelden). Maar voor een volgende keer weet ik wel dat ik de planten tussen velden zet,dus niet IN het mais of de beste optie in overleg met de boer. En die andere die ik hier ook op de foto heb neergezet mogen zeker nog even,maar het weer blijft redelijk droog,gewoon dagelijks of zoveel mogelijk controleren op rot en wegknippen. Alles dat ik oogst is mooi meegenomen,weer een lekker rokertje
  2. Nou eindelijk weer eens een goede digitale camera in bezit. Dus bij deze een aantal foto's: De dames in 1 van de maisvelden,tijd land er niet geweest,zijn erg goed gegroeid meer nog dan dat ik verwacht had. Hellaas zijn dit ook de laatste foto's die ik van deze dames heb,ze zijn namelijk allemaal gehakseld.... Ik was al op de hoogte dat er meerdere maisvelden in de buurt geoogst werden,dus ook de mijne met mijn dames er midden in,dus nog snel een laatste reddingspoging gedaan door ze eruit te steken en naast het mais weer in te graven,veel hard werken en zweten. Dag dat het mais eraf was snel weer wezen kijken of ze mijn dames aan de rand zouden hebben laten staan....maar nee die lagen op 2 hoopjes zaagsel bijeen,hebben ze dus appart even gehakseld Agja dit zijn de risico's die je neemt,volgend jaar een vroege bloeier nemen en of in overleg met een boer een stuk 'huren'. Want echt in het mais doen ze het meer dan goed !! Andere spot: De dames staan er nog mooi bij,al wel wat kleine plukjes rot eruit geknipt maar zolang het weer nog redelijk blijft laat ik ze staan want de toppen stellen nog niks voor,deze mogen zeker nog wel even.
  3. Aantal dagen geleden bloed moeten laten prikken,vanwege de vele tekenbeten (en niet zeker ervan zijn dat ze allemaal binnen 24uur verwijderd waren/losgelaten hadden) Maar de kans op Lyme is zeer kleine,wordt erg overdreven door media/ggd etc. Heb er veel opgelopen via de Guriellia kweek die ik heb,volgend jaar GEEN kweek meer voor mij op deze manier!!! Heb mijn topic geupdate met foto's.
  4. Ikzelf zeg dat het geen kwaad kan,tuurlijk is het beter om dit al in de groei te doen,maargoed toen kwam er weinig van dus heb ik het in de bloeiperiode gedaan. Het heeft dezelfde werking als bijv. rozen,die snoei je ook op,neem je alle wilde scheuten weg zodat er mooie sterke en goeie rozen op komen zelfde als de wiet,doordat er minder energie in die takjes met fluffie topjes wordt gestoken door de plant gaat er meer energie naar de hoofdtoppen. En als enige nadeel zou ik op dit moment kunnen noemen dat omdat het weer wat vochtiger wordt/is dat de wonden die je maakt met snoeien zouden kunnen gaan rotten,maar een gezonde plant heeft er geen last van.
  5. Zo,duurde even maar heb weer wat tijd gevonden. Helaas op het moment even geen foto-update. Ben er de laatste tijd nog wel geweest,de planten staan er mooi bij. Groen en beginnende toppen (2,5/3 week bloei). Opgesnoeid van onder en alle andere takjes eruit gesnoeid waaraan toch geen goede toppen komen zouden. Ook laatst even op de spot in het mais geweest,aangezien er hier in de buurt al enkele velden zijn gemaaid knijp ik hem best. Over de planten in het mais... die zijn echt super bijgetrokken volle struiken onder de toppen!! Helaas moeten deze ooknog een week of 4 en zolang blijft het mais niet staan,dus even kijken of ik ze deze week er even uisteek en naast het mais weer poot,even stress voor de dames maar dan is de kans op een oogst in ieder geval groter. En ik ga het nog maar eens proberen op een andere stek van me in het mais,kan het domweg niet meer terug vinden....maar aangezien deze dames in het mais zo mooi zijn wil ik die andere ook vinden. Dan maar wat tijd in het mais dolen Foto's hoop ik er deze week nog op te kunnen gooien.
  6. *Kleine foto-update* Weer foto's vanaf locatie,dit keer ook weer eens gekeken bij het mais... zoals ik al zei zijn ze klein gebleven doordat het mais zo giga hard groeid,spul staat ruim 2 meter hoog. Wel doet de wiet het erg goed op die grond,super groen,sterk en gezond. Volgend jaar een stuk of 10 van zulke plekken maken met een max van 10planten per gat,en dan vroeger neerzetten zodat ze nog redelijk met het mais op kunnen groeien. Ook op andere plekkern gekeken/gezocht naar me planten maar kon de plekken niet meer terug vinden :S binnekort nog een poging.
  7. Ja het is wel een aardige stek ja,de grond ga ik zeker opwaarderen (mits deze planten niet geript worden,dus dat iemand anders van deze stek afweet). Ga de stek dan ook uitbreiden en meer open snoeien van boven,zijtakken van de bomen vangen veel zon weg. Zo gouw het weer een beetje voorjaar is gooi ik er iig een paar aanhangwagens extra aarde bijop. En de planten lijker er goed bij te staan maar merendeel zit al redelijk onder de meeldouw(witte meeldouw) maar ik zie wel hoe het loopt. *trouwens laatst ook op een andere spot geweest in het mais,nou het mais groeid zoveel harder dan de plantjes dat ze erg achterblijven,nog geen meter hoog. Maar ook daar kijk ik wel wat ik oogsten ga binnenkort nog even bamboe stokken steken naast alle planten voordat de bloei erin komt en de planten zwaarder worden. Ook nog een ronde slakkenkorrels en bloedmeel. groeten
  8. Weer een kleine korte snelle update met een paar foto'tjes...
  9. Zo weer een kleine update,even klein aantal foto's. Ze groeien wel redelijk,nog 2maand te gaan om te groeien kijken welke grote ze berijken kunnen. Ook onkruid blijven wieden,slakkenkorrels blijven strooien en paar dagen geleden ook bloedmeel korrels ruim gestrooid (NPK). Wel last van meeldouw maar ga daar niet tegen spuiten,de planten redden zich maar. Hopen op weer eens een aantal dagen van 25graden vol zon dan zouden ze goed hard moeten gaan schieten. Volgende update zal over een week of 2 weer zijn, Groet.
  10. @TheSmokert: gaat lekker,ikzelf vindt het iets wat tegenvallen maar ben eigenlijk vooral kaskweek gewend en daarin zie je de planten per dag groeien. buiten gaat het net even wat slomer. En een goeie oogst,ik hoop het ook......zien we in Oktober wel weer. @Purple Thaze: Opvallen vanuit de lucht denk het niet,zijn wel meer braak liggende stukjes,wiet in mais valt sneller op. Ga ervanuit dat het allemaal wel goed gaat tot het eind aan toe Zal met een aantal weken wel weer foto's van deze spot online gooien,kijken of het scheelt met deze keer.
  11. Kleine update: Als ik deze foto's van vorige week naast de foto's van aantal weken geleden zie,zijn de plantjes wel degelijk gegroeid. Niet zo snel als ik zou willen maar ze hebben nog een lange tijd te gaan,zijscheuten schieten er ook al lekker aan. Uiteindelijk komt het wel goed. Rest van de stekken staan allemaal al op spots,waarvan 1 slecht gaat en een ander al is gevonden door de boer die het mooie gat in zijn mais niet kon waarderen Helaas hopen dan de rest vd spots beter gaan. Misschien over een maand een keer kijken en foto's maken.
  12. Stekken kan je nog gemakkelijk zetten tot ver in Juli,uiteraard zullen de planten niet zo groot worden dan stekken die je direct na ijsheiligen buiten zet. Maar soms wil je juist de planten wat korter hebben.
  13. Ja dit is een zeer mooie stek,eentje waar je zuinig op wezen moet om er meerdere jaren op te kunnen kweken. Hopelijk gaat het dit keer goed en ga ik deze stek voor het volgende jaar verder uitbreiden en de grond op sommige plekken verbeteren. De plantjes doen het er iig goed,foto's zal ik binnekort weer uploaden dit weekend geen mogelijkheid om er te komen. Ook ga ik de aankomende keer er 1x langs met voeding om even een goede boost te geven. Slakken korrels week geleden gestrooid,nu nergens meer last van,werk zeer goed!! wel blijven herhalen. Ook een aantal stekken op andere plekken uitgezet (maisvelden en andere verwilderde plekken) op die plekken ga ik pas weer tegen het einde kijken. En zoeken naar goeie plekken,ik doe het ook dagelijks als ik na werk rij of waar dan ook en als ik alle plekken die mij geschikt lijken vol zou zetten zou het te erg uit de hand gaan lopen zoveel mooie plekken!!! groet. *jarloers en op zoek,goed zoeken zoon dan vind je het wel *
  14. Leuke plekken lijken me dat,mede Guerilla kweker Las je topic van vorig jaar aantal weken geleden,hopelijk brengt Oktober dit jaar beter weer met zich mee. Jij kiest dit keer alleen voor Dubbelfun only,beviel deze soort werkelijk zo goed ? Ikzelf heb alleen PP staan,mede omdat dit in mijn ogen een soortje is die ook buiten redelijk wat hebben kan,en ook bij een wat vroegere oogst dan eigenlijk zou moeten smaakt hij nog lekker. Ga deze nieuwe teelt van je volgen.
  15. Plantjes groeien aardig,wel aantal uitvallers wegens vraatschade. 1plek geheel aangepoot etc. nu nog aantal andere plekken bijsnoeien en spitten en de planten poten. binnekort wel een aantal foto's van 1vd spots. * grondje gespit,zeer vruchtbare grond,zware kleigrond met veel rottend en vergaand hout. En een soort van verhoging waarop ook planten komen dus 2 hoogtes. 40+ stuks zodat alleen de sterkste staan blijven. Ook ideaal is dat er water in overvloed in de buurt is dus lopen met een gietertje is zeer goed te doen,ook ligt er een sloot voorlangs dus grondwater zat. Meer details helaas niet over deze spot
×
×
  • Create New...