Jump to content

steve c

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by steve c


  1. Deze info vond ik vandaag op het net.

     

     

    Cannabisgebruik veroorzaakt zelden hartaanval bij patiënten met kransslagadervernauwing.

     

    Het roken van cannabis veroorzaakt een matige verhoging van het risico op hartinfarct voor oudere consumenten van cannabis binnen een uur na de consumptie. Dit blijkt uit een studie die in de laatste editie van de tijdschrift Circulation gepubliceerd werd. Een klein deel van patienten met hartinfarct (0,2 %) had cannabis gerookt even voordat de symptomen optraden.

     

    Van de 3882 patienten met hartinfarct hebben 124 vermeld in het voorafgaande jaar marihuana gerookt te hebben, daaronder 9 binnen een uur voor het begin van de symptomen. De gemiddelde leeftijd van de cannabisconsumenten bedroeg circa 44 jaar, 23 % waren tussen 50 en 69 jaar oud. Het risico voor hartinfarct lag binnen het verloop van de eerste uur tot 4,8 keer hoger dan het basisgemiddelde verhoogd (95% confidentieinterval: 2,4 - 9,5). Tijdens het tweede uur daalde het risico tot 1,7 keer hoger dan het gemiddelde om daarna weer verder te dalen tot het basisgemiddelde.

     

    Cannabisgebruik verhoogt de hartslagfrequentie met circa 40 slagen per minuut. Bovendien kan een verhoging van de bloeddruk worden veroorzaakt bij mensen die liggen, evenals een verlaging bij het opstaan. Bij regelmatig gebruik ontwikkelt zich een tolerantie tegenover deze werkingen.

     

    Dr. Murray Mittleman, professor aan de universiteit van Harvard en directeur van de afdeling voor cardiovasculaire epidemiologie aan het medisch centrum Beth Israel-Deaconess, en zijn collegas schreven in hun publicatie dat het roken van cannabis "zelden een akuut hartinfarct veroorzaakt". Hij merkte op dat cannabis even gevaarlijk is als een wandeling voor een actieve persoon met kransslagaderproblemen, of seks voor personen met een zittend leven.

     

     

     

    BRON: http://www.acmed.org/dutch/bulletin/ww_nl_...tikel.php?id=38


  2. Hallo,

    In eerste instantie wil ik alvast iedereen bedanken voor de beterschapswensen en de gegeven raad.

    Gezien de situatie momenteel ga ik er voorlopig maar vanaf zien om ons geliefde onkruidje te gaan roken, eerst maar goed herstellen en nadien zien we wel!

    Mijn huisarts moet ik hier niet over aanspreken omdat ik weet het hij een radicaal tegenstander is van weedgebruik.

    Binnen 6 weken moet ik op controle bij de cardioloog en dan ge ik hem er over aanspreken, better safe than sorry denk ik dat hier de beste oplossing gaat zijn.

    Kan nergens info vinden dat het niet slecht zou zijn gezien het de bloeddruk en de hartslag te fel beinvloed.

    Dus mijn smokers days zijn (voorlopig altans) teneinde, net nu we aan het bouwen zijn en er van bij de eerste tekeningen bij de architekt rekening is gehouden om een eventueel kweekhok te bouwen.

    Maarja we zien wel, gezondheid is nu belagrijker dan genot!

    Zou het enkel erg vinden als ik niks meer mag gebruiken nadien alleen al omdat het growen zo een fijne en rustgevende hobby is.

     

    Mvg

    Steve


  3. Beste wietforumers,

     

    Ik zit al dagen met en prangende vraag.

    Op 8 maart heb ik door omstandigheden (zwaar ongeval waarbij mijn vrouw op onze bouwwerf werdt getroffen door een stuk vallend bouwpuin)

    een zware hartaanval gehad.

    Na een week in het ziekenhuis te zijn geweest mocht ik afgelopen zaterdag uiteindelijk naar huis maar nu zit ik hier te zitten, mag me niet opwinden of inspannen en verveel me rot.

    Heeft hier iemand enig idee of het roken van een jointje gevaarlijk is in mijn situatie? ik snak naar een lekker rustgevende joint maar durf niet zo goed. Al 10 dagen nu dat ik bijna niet kan slapen, en slaapmedicatie pakken ga ik zeker niet doen. voor je het weet ben je afhangkelijk van die rotzooi! en kom daar nog maar eens vanaf!

    Misschien dat hier ook wel mensen komen die werken in de mediche sector en me hier op kunnen antwoorden!

    Alvast bedankt voor de eventuele reacties op deze vraag

     

    Met vriendelijke groeten

    Steve


  4. Vandaag ietsje meer dan een week later de meter keurig verpakt mogen ontvangen :P :D

    Werd later die week door Mike gebeld, hebben even besproken wat er fout is gelopen, geloof diezelfde dag de benodigde documenten per mail ontvangen en vandaag is ie netjes aanhuis geleverd :smoke :(

    Voor de plantjes mag het helaas nietmeer baten, die hebben ondertussen al alle tegenslagen die je in een cyclus kan tegenkomen gehad! spint, meeldauw, overvoeding dus verwacht geen al te dikke buds meer.

     

    Maarja volgende ronde beter zeker?? :o

     

    Groeten

    Steve


  5. Begrijp best wel dat er fouten gemaakt worden waar mensen werken, maar het enige dat ik van hen vraag is een copy van de afgetekende leveringsbon zij beweren namelijk dat het toestel WEL geleverd zou zijn en ik vrees dat ze hem op een verkeerd adres geleverd hebben!

    Tussen de eerste mail (waar ik een reactie op kreeg) en de laatste zitten een maand tijd in, lijkt mij toch wel tijd genoeg om het probleem op te lossen, of zie ik dit verkeerd??

     

    Groetjes


  6. Ik weet niet zo goed hoe dit onderwerp aansnijden, ben normaal gezien helemaal geen mierenneuker maar dit vind ik toch echt nietmeer kunnen!

     

    Laatst plaats ik hier in de wietforumshop een bestelling van 4 flensbussen van 160mm en een Hanna Gro chek pH/Ec .

    Netjes de betaling via paypal in orde gebracht en enkele dagen later waren de flensbussen al binnen, de ph/ec meter was er echter niet bij!

    Dacht bij mezelf, nou dat ding zal momenteel niet op voorraad zijn dus hij zal later wel volgen.

    Dan krijg ik ineens een bevestegingsmail dat mijn bestelling afgehandeld is en na een mailtje blijkt dat hun transportdienst mijn pakket geleverd zou hebben op 28 januarie (dus enkele dagen nadat de flensbussen er waren) .

    Had speciaal het adres van mijn ouders opgegeven als leveringsadres omdat mijn vader altijd thuis is en het pakketje dus kon aannemen, hij heeft op 28 jan niemand gezien of gehoord.

    En ik heb een ph/ec meter gekocht/betaald die maar niet geleverd wordt. Na nu al enkele mailtjes gedaan te hebben naar wietforumshop waar ik geen reactie op krijg denk ik eraan het nog 1 keertje via de telefoon te proberen en helpt dat nog niet wel dan ga ik verdere stappen ondernemen! een toestel van 185€ dat ik wel mag betalen maar wat zij niet willen leveren vind ik over the top hoor!!!! :verrygood

     

    Zijn hier misschien nog mensen die problemen hebben of gehad hebben om een betaald goed thuis te krijgen?

     

    Groetjes

    Steve


  7. Beste wietforumers,

    Na een tijdje de kweekactiviteit gestaakt te hebben heb ik na 3 jaar de hobby terug opgenomen.

    Nu blijk ik wat probs te hebben met het ijken van de PH meter.

    Het betreft hier een milwaukee sms110 cotinu meter, vroeger ijkte ik de meter gewoon met ph 7, en als ik dan nadien checkte met ijkvloeistof van ph 4,01 zat dat netjes (op enkele puntjes na) juist , uit oude notities blijkt dat als ik afstelde op 7 dat ie dan met vloeistof van ph 4,01 een waarde gaf van 4,2.

     

    Nu na enkele jaren niet gebruikt te zijn geeft dit echter wel problemen als ik ijk met ph 7 dan komt hij in vloeistof van 4,01 nog aan een waarde van 5,1, en doe ik het andersom dus beginnen met ph4 dan komt ie in de ph 7 vloeistof niet hoger dan 6,1.

    Dus blijkt een volledige eenheid te verlopen.

    Nu heb ik geijkt in vloeistof ph 4,01 en de meter gesteld dat ie in deze vloeistof een waarde van 4,5 aangeeft, in de vloeistof met PH 7 geeft ie dan een waarde van 6,5!

     

    Zou ik met deze meter verder durven werken, of zou ik hem toch beter vervangen??

     

    Mvg

    Steve


  8. Je mag enkele grote bladeren verwijderen die eventueel een grote top zouden remmen in bloei.

    Tot het minimum beperken hoor. Elk blad heeft zijn funktie in de plantmotor.

    Teveel er gaan afhalen ze gaan trager bloeien bijvoorbeeld.

     

    Wat je moet doen is de onderste internodes er gaan afhalen. Daar komt toch straks niks echt deftigs op.

    Beter dat ze die energie bij de hoofdbuds pompen.

    Voor de rest zo weinig mogelijk aan prutsen.

     

    Groets esko,

     

    Denk inderdaad ook wel dat je best niet teveel bladeren wegknipt, met toppen te buigen en vast te maken met kabelbindertjes of dergelijke kan je je tuintje wel wat meer licht toedienen, vraagt wat oefening maar eens je het onder de knie hebt werkt het goed.

    Ik kan gerust zeggen dat een combinatie van dieven en toppen voor mij heel goede resultaten heeft opgeleverd :punk:

    Enkel dieven heeft het nadeel (als je het al een nadeel kan noemen) dat de hoofdtoppen echte joekels kunnen worden, en dan kan een eventuele panne van een ventilator een kleine ramp betekenen! budrot is een echte nachtmerrie :punk:

    Heb ooit meer dan de helft van een behoorlijke oogst big bud moeten weggooien door kapotte ventilator in de laatste week :verrygood

     

    Mvg

    Steve


  9. Hallo,

    Ik ben dus Steve, uit het belgische limburg!

    Het is al enkele jaartjes geleden dat ik mijn eerste stappen in het kweken zette :verrygood

    Wij roken dagelijks samen ons jointje ( mijn vrouw en ik) en bij een gebruik van omenbij

    de 20gram per week werdt het vrij kostelijk om ons nog te voorzien in de coffeeshops :punk:

    Dus eerst een tijdje op aardemix geteeld tot de cocos op de markt kwam!! Zeker een aanrader, kijk er echt naar uit om het voor mij nieuwe scrog systeem eens toe te passen op planten in grote potten cocos :punk:

    Hoop hier de nodige informatie te vinden om ook het volgende kweek avontuur tot een goed einde te brengen.

     

    Mvg

    Steve

×
×
  • Create New...