Jump to content

Hades

Full member
  • Content Count

    939
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hades

  1. @ johnny... ja, ben die tegengekomen onder't googelen naar rookbommetjes... dat type ging ik niet gebruiken... die leken me een beetje overdreven. Ik dacht aan die 'speelgoed dingen als deze Then again... rookmachientjes als deze zijn inderdaad nog goed betaalbaar en idd. veiliger in alle opzichten.... zeker het overwegen waard.
  2. Thx voor de input jongens T'is anders wel een idee... Kleuren led scoren bij den action, gekleurde rookbom en stereo lekker luid... paar maten en wat pintjes dr bij en wat er aan rook lekt lijkt en is gewoon een feessie... lijkt me een strak plan... schol! @Huff: Ik snap de logica wel... maar zijn er dan alternatieven? Ik had zelf al gedacht aan droog ijs, maar dan zit je met het omgekeerde probleem (en een doos droog ijs aan huis krijgen is best prijzig tov rookbommetjes).
  3. Hey mede-forummers D'r staat weer een nieuw rondje in de startblokken... En dan ga ik me dus ook weer vanalles afvragen... Wat ik me deze keer loop af te vragen is dit: ik zou eigenlijk de airflow in mn kastje eens willen testen. Ik had dat hier al lang gelezen om dat te doen met rookbommetjes. Ok, dat lijkt me realiseerbaar: doorzichtig plastic voor de deur en dan fikken maar... Maar heeft iemand van jullie dat wel al eens effectief geprobeerd? Waar ik me nl grote zorgen over maak is dat mn hokkie in een appartementsgebouw staat met een 50-tal andere appartementen en met n naburig appartementsgebouw dat zijdelings zicht geeft op mijn appartement. En een kwart van de buren zijn ook nog eens bomma's en bompa's die niks beter te doen hebben dan de god ganse dag uit het raam te staren. Wat ik dus te allen prijze wil vermijden is dat een van de buren een appartement vol met rook ziet en goedbedoeld de brandweer gaat bellen... Ik kan me dr niks bij voorstellen hoeveel rook zo'n ding binnenshuis produceert (ik speelde vroeger met trekbommen en 'piratjes' maar niet in huis) en hoe goed het filter die rook absorbeert... As always... alvast bedankt voor de input
  4. @ zwemvis: dat... én ik maak m'n vat aan met kraanwater, waar in principe alle sporen elementen (inclusief ijzer) in moeten zitten. Plus wat ze nog krijgen via de voeding (Canna Terra, de ganse zwik aan voeding en supplementen)... Maar zonder expert te zijn in plant chemie (vandaar mn post) begrijp ik er wel uit dat Ph rare kronkels kan geven in de samenstelling van de effectief opgenomen voeding. 'Men' moet mij maar corrigeren indien nodig, maar ik heb me laten wijsmaken dat de bodem tussen 5.5 en 6.5 moet zitten en het voedingswater tussen 5.7 en 6.3, met een optimum van 6.0 voor de twee. Thx. op de foto zijn het er 4... nu nog 3 (eentje ge-euthanaseerd die niet boven het net ging uitkomen. maar dat had niet echt iets te maken met problemen, gewoon een achterblijvertje). Globaal zien ze dr inderdaad niet slecht uit, Beetje gestrekt ipv gegroeid, maar dat is op zich nog niet zo'n probleem... dat zou wel goed moeten komen eens ze op het net liggen. Ik hoop idd. dat met die kalk en voldoende mest de meisjes er helemaal bovenop komen
  5. @ Buzz: 'k weet het... 'k kreeg ze niet zo direkt ge-upload gisteren, en de kwaliteit ervan is pover, maar bij deze... @ lostchild: Thx. voor de link... die gaat bij de bookmarks! En dit zou inderdaad een en ander verklaren... In dit geval zou de kalk een oplossing moeten bieden? Of zie ik dat verkeerd?
  6. Hades

    PIC 0030

    From the album: Ronde 6

  7. Hades

    PIC 0033

    From the album: Ronde 6

  8. Hades

    PIC 0031

    From the album: Ronde 6

  9. Hades

    PIC 0030

    From the album: Ronde 6

  10. Hades

    PIC 0027

    From the album: Ronde 6

  11. Hades

    PIC 0026

    From the album: Ronde 6

  12. Hades

    PIC 0025

    From the album: Ronde 6

  13. Hades

    PIC 0024

    From the album: Ronde 6

  14. Hades

    PIC 0021

    From the album: Ronde 6

  15. Hey forumlui, Meestal maak ik min of meer een kweekverslagje. Rondje 6 niet dus... Maar nu viel me woendag (week 6, 2e week 12/12) dit op EDIT: foto's dd 1/6 toegevoegd. Kwaliteit van de camera is niet wat ,het zou moeten wezen. I.r.l. is het contrast tussen het geel en het groen véél groter dan het op de foto lijkt. (ie diep donker groen als te verwachten vs licht, groenig geel) Van buiten naar binnen toe een geel-groene verkleuring in de groei toppen (en in mindere mate 1à2 nodes daaronder). Via de link hier leek mij dat een ijzer tekort ?! Klopt dat? T is de eerste keer dat ik dit meemaak dus... Enfin, ik heb gelijk ook wat in de grond gegraven en dit kwam daar uit: EC op 1.6 (voor het water geven) komende van 2.0 (nà het watergeven) . Over bemesting is het niet lijkt me dus. Ph op 5,3 komende van 5,5 ongeveer. T is de eerste keer dat ik ph in de grond meet, maar dat lijkt me laag, en zakkende lijkt me ook niet goed. Ook al hou ik m'n water al van in't begin op 6,3. Mijn conclusie was dus om kalk (voor de ph) te bestellen en een nieuw goed bemest vat met extra rhyzo (sporen elementen). Vrijdag heb ik ze dus 25gr extra kalk gegeven... (calcium/magnesium volgens de fabrikant) De dosering van de fabrikant (voor het opwaarderen van oude potgrond) is 2gr/lt. Ze hebben dus 0.5gr/lt gekregen... t'is tenslotte verse potgrond die ze gekregen hebben. Enfin tot hier mijn verhaal... T zijn maar allemaal theorieen dus als iemand hier nog input op heeft... heel graag
  16. Hades

    De Sjop?

    De Sjop is een goede shop. Paar keer besteld daar, best tevreden over. D'r staan maar liefst 8 fans boven op die lichtbak... en die 8 fans koelen 320 LED's van 3 en 5 W... Dat LED's geen warmte produceren, komt van individuele LEDs van 0,0020-0,0030 W... 650 opgenomen W, verdeeld over een voeding/transformator (notoire warmte producent), vermoedelijk nog een hele batterij aan LED driver chips en 320 LED's... dat gaat onvdermijdelijk warmte produceren. Plus natuurlijk nog de luchtverversing voor de planten zélf. K zou d'r toch maar een (behoorlijk stevige) afzuiger aan hangen... en een bijpassende filter uiteraard
  17. Thanks ehvwiet... trip is niet doorgegaan wegens treinstaking... Maar t staat genoteerd voor een volgende poging
  18. Hey forumlui. K ben van plan om donderdag eens naar Eindhoven te karren. Weten jullie daar goeie (of slechte) coffeeshops?
  19. Hey Matthy, Dat je op conrad.nl(.be) niks kan vinden ligt niet aan jou. Dat wil gewoon zeggen dat je geen diploma hebt in engineering. Ze hebben het waarschijnlijk wel hoor... duurt alleen even voor je 't vindt Dit gezegd zijnde... mijn ervaring is dat growshops doorgaans goedkoper zijn dan electronica sites voor de electro spullen die je nodig hebt. Dit is mijn persoonlijke favoriet. Snel en goedkoop. Je moet alleen de pagina's door google translate halen, want de beschrijvingen zijn meestal in het spaans. Of een andere shop... keuze te over. Enne... om de keuze stress misschien wat te verlichten... Wat voor soort hok heb je in gedachten?, wat verwacht je d'r van? en hoeveel kan/wil je d'r aan spenderen? Die vragen zullen grotendeels bepalen welke richting je uit gaat met licht en andere spullen die in en rond je hok komen. Voor die 90x90 kast is 250W trouwens wel wat slapjes hoor. 400W is geschikter. Ik gebruik zelf ook T-Neon, maar voor een 90x90 kast? De grootste lichtbakken van T-neon zijn 60 cm lang... dan heb je nog 30 cm te belichten... Als je dan toch voor spaarlampen wil gaan, zou ik eerder kiezen voor meerdere lampen (buizen of lampen, kan je zelf kiezen) die je op een frame monteert. Dan blijft alles netjes verlicht. Led is altijd een optie, maar eer je d'r 90x90 mee belicht zit je wel aan één of meerdere flinke led bakken, en die dingen kosten een aardige duit. (En mijn lees-ervaring leert me dat claims van LED fabrikanten over hoeveel watt HPS lampen met hun produkt vervangen kunnen worden zwaar overschat zijn).
  20. ... En als je dan toch met alle geweld een HPS wil... cooltube en hogere kast misschien? Gegeven een deftige afzuiging (ie. échte afzuiger, geen pc fans ofzo) is dat misschien wel haalbaar qua temperatuur. Maar eigenlijk sluit ik (ook t-neon gebruiker) me ook aan bij de rest... als je zo'n laag hokkie wil, hang d'r t-neons in Succes met het kastje iig.
×
×
  • Create New...