Jump to content

DaZeDmerlin

Members
  • Content Count

    165
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About DaZeDmerlin

  • Rank
    Kind aan huis lid
  • Birthday 12/23/1982

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Chapel Perilous
  1. Ik zat inderdaad met een paar kleine bochten, maar die heb ik er al een beetje uitgekregen, niet helemaal want ze moet zowiezo gedraaid worden. @Kasperfish; Met zo een Maxi Mini metertje, ja, een witte bij mij. Ik dacht dat 15 véél te weinig was, dat ze daar teveel stress van krijgen of zo, ik heb wel een luchtbevochtiger maar achter 2 uur is alles al verdampt en zakt de LV terug naar 15.
  2. THX! Dit is een uitleg waar ik tenminste iets aan heb! Mijn afzuiger hangt helemaal vanboven, en de lucht komt langs onder binnen. De temperatuur meet ik tussen de planten, ik zet da meterjte gewoon tegen mijn planten, een beetje in de schaduw zelfs, maar nu is het weer in orde om 1 of andere onduidelijke reden. Nu blijft het met de lichten aan tussen de 28 en 30 graden. Ik zal het straks eens testen, met een jointje dan als het licht aangaat. Ik heb nogal een "speciaal" kweekkot denk ik, mijn LV is weer zoiets, die is met de lichten aan 15%(!!) en met de lichten uit rond de 40% Ik ga eens een vernevelaar kopen, onder de planten is toch een grote bak met 10cm water in, da zal dan al schelen.
  3. Als je ze gewoon wil ontkiemen heb je geen lamp nodig, neem gewoon 2 schoteltjes, en neem een paar vellen keukenrol-papier, maak die nat onder de kraan, leg wat natte vellen op een schoteltje, dan de zaadjes er bovenop leggen, weer wat natte velletjes papier, en het andere schoteltje er bovenop, na 2, maximum 3 dagen zijn ze allemaal mooi ontkiemd. Dan gaat er uit elk zaadje een lange witte wortel gekomen zijn, maak dan gewoon een klein gaatje in de potgrond, laat het steeltje zakken, tot het kopje van het zaadje nog net bovenblijft, dan juist nog een beetje zachtjes aandrukken er rond.
  4. S.O.S. Piet, euh, wiet. Meer dan drie weken laten drogen kan geen kwaad, ik heb het ook al gedaan, en als ze dan nog niet droog genoeg zijn of niet goed ruiken, gewoon wat in een weckpot verder curen, (af en toe luchten) maar eerst knippen, dat scheelt ook al in geur. Het kan ook zijn dat ze vanbuiten niet sterk ruiken, of wat muf, maar als je ze open breekt dat er een enorm lekkere geur uitkomt. Als ze nu al te droog zijn kan je ze nu al in potten stoppen, en gewoon opzij (proberen) zetten in het donker, en af en toe eens luchten, vooral als er condens opkomt.
  5. Ik kan niet heel duidelijk zien hoeveel van de haartjes al bruin zijn, maar als ze ongeveer 90% bruin zijn doe ik ze meestal om, ik heb ze ook eens allemaal bruin laten worden, en dan zelfs nog een week langer laten staan, of ze al ge-oogst als ze nog maar 65% bruin zijn, dat hangt af van persoonlijke voorkeur. Maar bij u zijn ze precies al bijna allemaal bruin, dus je kan ze in principe wel al oogsten dan denk ik. Ik zelf zou ze nog een week langer laten staan, maar als je niet meer kan wachten hoeft het niet.
  6. Ik heb net hetzelfde al voor de derde maal, vanaf ik ze in bloei zet en de topjes beginnen vormen beginnen ze te vergelen, en op het einde is heel de boel verdord en kan ik de bladeren verpulveren. Aangezien niemand mij van een nuttige uitleg kon voorzien kan ik niet direct zeggen wat het is, maar ik heb wel een vermoeden dat het aan de temperatuur ligt, bij mij was die ook rond de 30, van 20 s'nachts tot 32 overdag. Ik heb al vanalles geprobeerd, ander type potgrond, kalk toevoegen, ander merk voeding, schimmels, lauw water met nagemeten en aangepast PH, extra ventilatie inlaat gestoken, minder water geven, 5 weken laten voorgroeien, de luchtvochtigheid verhogen, staan-ventilator bijgezet die de lucht vanonder de lampen wegblaast enz. Tot nu toe haalt het allemaal geen bal uit, nu begin ik te vermoeden dat het misschien aan de laminaat vloerbedekking ligt, het is redelijk klote hé, blijven zoeken zeker?
  7. Hmmm, kzal het zelf maar best proberen uitzoeken zeker?
  8. Ok, de buizen hebben een doorsnee van 150mm, de buitenlucht die binnengezogen word is rond de 20, 21 graden die word binnengezogen via een RKL afzuiging van 225 cuub, er zit een kleine plooing in de buis maar niet veel, en gaat via de deur, dus is kort. De afzuiging zelf is ook een RKL van 425cuub, en 150mm doorsnee, maar die lucht moet inderdaad wel een hele afstand afleggen voor die buiten is, ik schat zo'n 10 meter (!!), want die gaat van in mijn kamertje zo naar boven via het zolder, langs een ventilatie gat onder het dak. Beiden werken op volle capaciteit, maar dat is belijkbaar niet voldoende, het zou wel moeten want het is maar een klein kamertje, van 1m op 1.5m en 3m hoog. Dus ik dacht aan een iets zwaardere afzuiging, en ik zie dat er nog eentje is voor op 150mm aan te sluiten van 680 cuub, maar vanaf dan is het allemaal 200mm tot 250mm, het zou gemakkelijk zijn moest ik niet al de buizen opnieuw moeten vervangen uiteraard, dus vroeg ik mij af of 680cuub wel voldoende zou zijn...
  9. Ik ben niet mee denk ik, wat bedoel je? Ik dacht dat de inlaat de halve capaciteit van de uitlaat moest zijn, ik had het uitgelegd in de GS hoe ik het ging doen en volgens hem was dat ideaal, maar dat klopt dus niet? Hoe moet ik het dan wél doen?
  10. Hallo, ik heb een afzuiging hangen van 425m3 met een inlaat van 225m3 in een kamertje van 2m op 1.5m van 3m hoog met 1 lamp van 600watt, maar dat is belijkbaar niet voldoende want toch komt mijn temperatuur boven de 30 graden, tot 32 graden zelfs. Zou mijn probleem opgelost zijn met een afzuiging van 680m3 of zou ik best nog een maat groter nemen? Alvast bedankt.
  11. Nee, das niet nodig, zoveel zuurstof gebruiken ze toch niet op, het enige dat je moet doen is elke dag eens openen om te luchten.
  12. O denneboom, o denneboom.... Ik zou er kerstballen inhangen!
  13. Je kan er altijd bamboe stokken tussen steken die hoger zijn dan je planten/stekjes natuurlijk, en er dan gewoon doorzichtige plastic rond-doen, en zo een tijdelijk tentje creeren, ik heb dat altijd zo gedaan, het werkt perfect, de LV gaat tot 99% en je hoeft zeer weinig tot geen water te geven aangezien de damp naar beneden druppelt en de grond goed vochtig blijft!
×
×
  • Create New...