Jump to content

S-Jay

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About S-Jay

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Dat zou inderdaad wel uitkomst bieden. Ook voorbloeien zou latne zien welke de mannen zijn. Het probleem is alleen dat ik eind juli op vakantie ga. Dat is nog zo'n 6 weken. Daarin gaat het niet meer lukken om stekken te snijden en ze voldoende te laten bloeien denk ik. Zeker als je bedenkt dat de uitlopers pas een centimeter lang zijn. Weet iemand dus wanneer planten in bloei schieten als ze buiten staan? Rond 21 September is het pas 12/12 buiten, maar ze gaan vast eerder in bloei ?
  2. Inmiddels heb ik een goede spot gevonden en ben ik bezig met wat plantjes. Wat nu groeit: 4 Big Bud 2 Lowryders van 5 weken oud 5 The One/Chronic x NYCD (freebees van Sannie) 8 Lowryders van 2 weken oud Komende week gaan een paar planten naar de spot en worden enkele andere geezaaid: 10 New Blue Diesel 5 Madonna De ronde erna worden nog 15 madonna's gezaaid. Ik zal binnenkort wat goede foto's maken. M'n telefoon maakt alleen baggerfoto's . Ik zit alleen met 1 mogelijk probleem! In de zomervakantie ben ik de laatste week van Juli en de eerste 2 weken van Augustus op vakantie. De planten staan dan op hun spot, maar er zullen ongetwijfeld mannen tussen zitten. Het zou dus wel héél erg zuur zijn als de planten mooi worden maar een paar mannen de boel verzieken terwijl ik op vakantie ben . Weet iemand of de stuifmeelballen zich in die 3 weken kunnen ontwikkelen en hun stuifmeel kunnen vrijlaten? Zal dit al begin augustus gebeuren of gewoonlijk later in het jaar pas? De Lowryders zijn geen probleem, die zijn op tijd klaar. Het gaat me hier vooral om de Madonna's, New Blue Diesel, de freebees en de Big Bud. Grz
  3. Die bandensporen vielen me ook al op. Het is wel zo dat het privé terrein van de gemeente is en er eigenlijk niemand mag komen. Bovenop wordt soieso niks onderhouden, maar onderaan is wel ooit iets gedaan. Het is nogal een twijfelgeval denk ik dus ik wil het wel uitproberen met 2 plantjes ofzo. Boven op lag wel een opengereten eend met maden erin die er al een tijd lag , dus geloof niet dat er vaak mensen komen. Voor de rest weet ik nog wel een plek die zeker weten niet onderhouden wordt, maar daar ligt wel een weg in de buurt. Het laten groeien is daar geen probleem, maar het onderhouden van de planten wel omdat ik gezien kan worden. Ik denk dat ik mijn risico's ga verdelen . Ik heb nu 5 vrouwelijke Little Devils, en 20 Ruderalis Indica's zijn besteld. Little Devil Ruderalis Indica Ik ben er alleen niet helemaal zeker van of die RI nou volledig autoflowering is of niet Zodra de RI's binnen zijn zaai ik en ga ik ondertussen de spots klaarmaken. Of denken jullie dat ik beter nog 2 weken ofzo kan wachten voor een betere opbrengst op het einde?
  4. Vandaag en gister ben ik naar ene andere plek gegaan. Er is hier vele betere grond. Als ik de planten goed plaats zal er van het pad dat enkele tientallen meters verder loopt niks te zien zijn. Nu vraag ik me af of ik de planten op het hoge gedeelte, of beter op het lage gedeelt ekan plaatsen. Verderop staat er een plas water in het lage gedeelte wat me doet vermoeden dat het grondwaterpeil daar erg hoog is. Wat denken jullie? Het is wel zo dat bovenop de planten niet zichtbaar zijn en onder de planten alleen zichtbaar zijn als je weet dat ze er staan. Mij lijkt bovenop het beste maar of hier genoeg water is weet ik niet. Heeft iemand trouwens ervaring met de ruderalis indica van Leafman.nl? Ik wilde meer autoflowerzaden dan ik had en hier waren ze vrij goedkoop, maar van de kwaliteit kan ik dus niks zeggen.
  5. De foto was van een site geplukt om een indruk te geven hoe de grond is in het gebied waar ik zoek. Deze week maak ik zelf een aantal foto's. In het gebied waar ik aan dacht komen inderdaad veel mensen. Alleen is het zo dat mensen alleen op de paden mogen lopen. Dus zodra het uit het zicht is en vergenoeg van een pad af om het te kunnen ruiken, is het wel goed. Zoals Flipsyde ook al vermoedde denk ik dat de bewatering en de voeding in de grond een probleem opleveren. Ik ben niet van plan om hele zakken grond naar de spot te dragen dus moet de grond wel enigzinds goed zijn. Een zak kunstmest of, zoals genoemd in de sticky, kippenmestkorrels vind ik geen probleem. Overmorgen zal ik nog 2 andere plekken bezoeken om te kijken of dit mogelijk wat is. Ik zal er een paar foto's van maken om een indruk te geven hiervan.
  6. Hallo mede guerilla growers! deze zomer wil ik voor het eerst guerilla gaan . Ik wilde in 2 rondes plantjes laten groeien. Eind april Lowryders neerzetten en aan het einde van de zomer Big Bud's. Voor de rest ben ik nog aan het denken of ik nog Ierdbei erbij zou zetten. Suggesties zijn welkom Op het moment ben ik nog aan het zoeken voor een goede spot. Ik heb een redelijke spot gevonden maar heb toch nog twijfels: Het is namelijk zo dat het gebied hele zanderige grond heeft. Bij de kale plekken is dit van dat fijne witte zand, maar bij de vegetatie is dit donker grijs. Nu vroeg ik me af of dit hele arme grond is, of dat dit zand toch genoeg voedingsstoffen kan bevatten voor de planten? Zelf heb ik het idee dat het nutteloos is, maar ik wil graag jullie mening horen . Op de betreffende spot staat vegetatie van tussen de 0,5 en 1,5 meter hoog. Het pad dat het dichtste bij is, is zo'n 20 meter verder maar ligt wel totaal uit het zicht. Zou dit te dichtbij zijn ivm de geur van 15 Lowryders? Hier een foto van hoe de grond er ongeveer uit ziet, op de spot zelf ziet de grond er wel een stuk donkerder uit maar net zo zanderig: Ik zal zelf ook nog wel een foto maken komende week. Ook zijn er nog 2 andere stukken die ik moet gaan bekijken of er mogelijk iets te planten valt.
  7. Dat ziet er erg mooi uit. Veel ervaring heb ik niet maar dat heb ik ook niet nodig om te zien dat dit helemaal goed gaat . Nou voor de fun gok ik dan maar op 1601 gr .
  8. Hehehe wat een discussie . Ik denk dat de enige manier om er achter te komen is dat 1 grow met HPS word gedaan en 1 met fluora lampen, en daarna kijken wat de verschillen in kwaliteit, kwantiteit en energieverbruik zijn. Maja, niemand die even 100 euro uitgeeft voor een paar tl-buizen om het alleen maar uit te proberen. Toch denk ik wel dat het de moeite waard is om die lampen in je acherhoofd te houden .
  9. De lichtintensiteit is wel een stuk minder, maar dat komt ook omdat er in verhouding weinig geel licht wordt uitgestraald. De HPS lamp zendt veel meer geel licht uit dan de tl-buis. 1W aan geel licht is enkele tientallen keren meer lumen dan 1W aan rood licht. Daarom is het aantal lumen bij een HPS lamp veel hoger, omdat deze meer geel licht uitstraalt. Lumen is trouwens een term die gebaseerd is op hoe sterk het menselijk oog bepaald licht ervaart. Vandaar dat dit niet veel zegt over planten als je het spectrum niet weet. FLUORA: HPS: Je kunt zien dat de HPS net niet helemaal in de piek zit van het spectrum van wat d eplant gebruikt. De fluora doet dat een stukje beter. Het zijn minder lumen wat de tl-buis geeft, maar dat komt door het volgende. 1 Watt bij 400 nm paars-blauw 0,27 lumen 1 Watt bij 450 nm blauw 25,90 lumen 1 Watt bij 500 nm groen 220,00 lumen 1 Watt bij 550 nm groen-geel 679,00 lumen 1 Watt bij 555 nm geel 683,00 lumen 1 Watt bij 600 nm oranje 430,00 lumen 1 Watt bij 650 nm oranje-rood 73,00 lumen 1 Watt bij 700 nm rood 2,78 lumen Je kunt hieraan zien waarom er zo weinig lichtintensiteit (aantal lumen) is bij een tl-buis. Het zendt weinig geel en groen licht uit maar veel blauw en rood. Je weet dat wanneer je 100W aan rood en blauw licht hebt, het beter is voor de plant dan 100W aan geel en groen licht. Toch heb je bijna 10x minder aantal lumen (van blauw naar geel al bijna 25x). Daarom is het aantal lumen eigenlijk niks-zeggend over planten als je het spectrum niet weet. Het geeft alleen aan dat hoe sterk het oog geprikkeld wordt door het licht, maar niet hoe sterk de plant geprikkeld wordt. Wat ik uiteindelijk bedoel is dat dit wel veel lumen zijn bij de HPS, maar in het verkeerde deel van het spectrum. Daarom zijn er harstikke veel lumen, maar dat is veel geel licht wat niet erg bruikbaar is voor de plant. De meeste energie (de piek) zit net voor de 620nm bij de HPS, het gele en oranje gedeelte. Dit zijn veel lumen omdat het intens ervaren wordt door het oog, maar voor de plant is dit licht juist helemaal niet zo nuttig. De HPS lamp heeft dus veel lichtintensiteit, maar dit is voornamelijk het geel licht wat niet goed bruikbaar is voor de plant. Bij de fluora is eht andersom. Weinig lumen, maar precies wat de plant gebruikt. Maar weinig onbruikbaar geel en groen licht. Trouwens, ik geloof dat we elkaar kennen Jeroen , gisternacht over de binnen en buitenplanten op msn .
  10. Daarnet heb ik even dit topic doorgelezen, maar ik kom nergens iets over FLUORA tl-buizen tegen, dus ik denk, zet hier even een beetje uitleg voor diegene die het nog niet weten. Hier dan een stukje technische uitleg . Deze tl-buizen zijn speciaal gemaakt voor het groeien van planten. De coating aan de binnenkant is zo gemaakt dat er meer blauw en meer rood licht wordt uitgestraald. Het aantal lumen wordt hierdoor verlaagd, wat betekend dat het licht minder intens is voor het menselijk oog, maar dat zegt niks over planten. Zoals al eerder is aangegeven in andere posts zijn planten vooral gevoelig voor blauw en rood, maar is het menselijk oog dat juist niet. Daarom wil het aantal lumen niet alles zeggen. 100.000 lumen aan geel licht is nog steeds simpele verspilling voor planten, maar juist niet voor onze ogen. Daarom heeft zo'n tl-buis weinig lumen, maar is het wel erg goed licht voor de plant. planten en licht Op de volgende site is bij ''fluorescentielicht'' een grafiekje te zien van het spectrum van een fluora tl-buis. het licht van 620nm tot 720nm is het meest nuttige voor de bloei, dat is ook ergens te vinden in dit topic. Je kunt zien dat de fluora volledig in dit spectrum voldoet. Als je naar het spectrum van een HPS lamp zoekt zul je vinden dat de piek bij rood eigenlijk net te vroeg begint. Bij 620nm is deze piek al op z'n einde, wat concreet betekent dat er veel geel-oranje licht is ipv echt rood licht. Ook de piek in het blauwe gedeelte is hoger dan die van een HPS lamp. Als ik puur op het spectrum af zou moeten gaan zou ik zeggen dat een fluora lamp een beter spectrum heeft dan een HPS lamp. Daarbij komt dat een tl-buis een rendement van 20-25 % heeft. een lamp van 58W kost ongeveer 14 euro. Om die redenen dacht ik dat Fluora tl-buizen wel erg bruikbaar zijn voor zowel groei als bloei bij planten. Wat is dan eigenlijk de reden dat ik er niks over gelezen heb in dit topic? Wat mij betreft zijn ze meer dan het proberen waard.
×
×
  • Create New...