Jump to content

JackyS

Members
  • Content Count

    61
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About JackyS

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Heb test hok waarin 2 krachtstroom kachels staan (ieder 12 KW).
  2. Als je CO2 inspuit moet je dus niet gaan afzuigen (dan is de CO2 weer weg natuurlijk).
  3. Ik krijg hier geen foto's op, dus heb er een paar in mijn galerij gezet.
  4. Valt wel mee snowy. Die grote koeler is voor groter hok, zo ook die verwarming (heb een aantal van die dingen moeten maken voor mensen). In mijn hok staat klein koelertje en verwarming van de gamma (22 Euro). Heel mijn kast compleet met CO2 heeft zo'n 250 Euro gekost. Omdat ik het meeste gekregen heb, of voor een symbolisch bedrag. Duurste was de fles, die kost 160 Euro (130 euro statiegeld). Ga nu weer een paar foto's in mijn galerij zetten.
  5. Pffff ik weet niet hoe ik die foto's hier tussen moet zetten. Heb er een paar in mijn galerij staan. Ik ga nu nog even wat foto's maken, en zet er die straks ook bij.
  6. Lekker afkraken kun jij joh ! Aangezien inlaat/uitlaatklep er 80 seconden over doen om te openen of sluiten, heb ik voor de inlaat ook een filter hangen( zodat er geen stank naar buiten komt als afzuiger stopt). Wil helemaal geen stank omdat mijn huis tegen politiebureau gebouwd is.
  7. Wil absoluut niet wijzer doen, maar staat hier het hele forum mee vol dat ze 's nachts CO2 uitstoten. Zelfs op alle bomen/struike en planten sites staat dit (wilde eerst hier ook niet alles geloven), dus had verder op internet gezocht. Had die PLC op m'n werk gekocht voor 1 Euro zo ook mij gecallibreerde CO2 meter. Kast is 120 cm x 80 cm en 200cm hoog. s'morgens om 6u begint afzuiger 2 minuten z'n werk te doen (met inlaat en uitlaatklep geopend). Na 2 minuten sluiten de kleppen, stopt afzuiger en word CO2 ingespoten (8secenden met 2 Bar =1490ppm). Om 7u gebeurd er weer hetzelfde als om 6u. Dit tot 's avonds 1800u. Vanaf 18.00 springt kacheltje aan tot 's morgens 06.00u (CO2 ventiel doet dan niet mee). Ben vanaf derde week CO2 aan het opbouwen volgens CO2 successchema wat ik ergens op internet gevonden had. Tijdens lamp aan is het 28 graden LV 60-70% (PH6). Lamp uit 22 graden. Schiet me nu te binnen dat ik zowel uitblaas als aanzuig via een koolstof filter (misschien is dat fout). donkerreactie ofwel Calvincyclus? nooit van gehoord.
  8. Nee je denk niet simpel..........zo simpel is het. Alleen heb ik alles automatisch gestuurd (hele proces), en heb 2 maanden geleden ervoor gekozen om 's nachts niet constant schone lucht af/in te blazen. Puur om het teveel lawaai maken, en omdat ik niet meer schakelmogelijkheden had op mijn PLC. Alles verliep gladjes, tot zo'n maand geleden, vanaf dat moment lijken ze stil te staan. Ik was alleen benieuwd of dat iemand hier kon zeggen dat dit PUUR de reden is van het verversen 's nachts. Ps het is een vast gegeven dat planten CO2 uitstoten tijdens de nacht.
  9. Zonder licht kan de plant deze omzetting niet doen en dus heeft het weinig tot geen zin om 's nachts nog steeds CO2 te blijven bij spuiten?? Als je goed leest, zie je dat ik s'nachts geen CO2 inspuit. Mijn kast is vrijwel geheel luchtdicht, dus als ik s'nachts om de paar uur een 2 minuten afzuig om de kast te verversen is de vraag: krijgen ze hierdoor genoeg verse lucht? Aangezien ze s'nacht CO2 uitstoten, raakt de kast in een paar uur verzadigd met CO2. Kan dit ook een reden zijn dat planten lijken stil te staan.
  10. Hallo, Zit inmiddels op 9 weken bloei en het resultaat tot nu toe is niets aparts. Spuit al weken CO2 volgens schema in. Misschien kan mij iemand vertellen of het volgende er mee te maken heeft......of misschien wel duidelijk de oorzaak is ! Als lampen aan zijn, gaat alles volgens mij goed (Lv, Co2, temp, enz).....MAAR, als lampen uit zijn, heb ik het systeem zo gemaakt dat de kast om de drie uur, even 2 minuten afzuigt en inblaast (ververst). Dit heb ik toen gedaan om herrie tegen te gaan. Aangezien planten s'nachts CO2 uitstoten, is het aannemelijk dat ze nu zichzelf aan het vergiftigen zijn?? Kan iemand mij vertellen en uitleggen dat dit ABSOLUUT de reden is, waarom de plant de laatste twee weken bijna geen water meer pakt en niet groeit zoals de ervaren kwekers "beloven".
  11. Hallo, Zit inmiddels op 9 weken bloei en het resultaat tot nu toe is niets aparts. Spuit al weken CO2 volgens schema in. Misschien kan mij iemand vertellen of het volgende er mee te maken heeft......of misschien wel duidelijk de oorzaak is ! Als lampen aan zijn, gaat alles volgens mij goed (Lv, Co2, temp, enz).....MAAR, als lampen uit zijn, heb ik het systeem zo gemaakt dat de kast om de drie uur, even 2 minuten afzuigt en inblaast (ververst). Dit heb ik toen gedaan om herrie tegen te gaan. Aangezien planten s'nachts CO2 uitstoten, is het aannemelijk dat ze nu zichzelf aan het vergiftigen zijn?? Kan iemand mij vertellen en uitleggen dat dit ABSOLUUT de reden is, waarom de plant de laatste twee weken bijna geen water meer pakt en niet groeit zoals de ervaren kwekers "beloven".
  12. JackyS

    Kweken Met Co2

    Hallo, ik las je verhaal over het kweken met CO2. Ik heb nu een klein kastje gebouwd met dit systeem, maar heb ff een vraag. Ik ben nu zover dat ik ieder uur (als lamp aan is), het CO2 gehalte op juiste dosering wordt gebracht. Dan 57 minuten planten laten genieten, afzuigen en vers inblazen, kleppen weer dicht, en weer op CO2 gehalte brengen enz enz. Maar nu is mijn vraag: ieder heel uur blaas ik zeg maar 1500 p.p.m de kast in, en de resterende tijd van het uur spuit ik geen CO2 meer bij. Is deze 1500 p.p.m voldoende? Of moet ik in dat uur constant het gehalte op 1500 houden? Het is namelijk zo, dat ik geen dure "shiva" meter heb. Had gister even een CO2 meter op het werk geleend. Ik spuit 2 seconden met een druk van 2 bar CO2 in, en dit bleek 1560 p.p.m te zijn. Mijn kast is 1 meter 20 bij 80 cm, 1 lamp. Mijn temperatuur is dag en nacht op gewenste temperatuur. Alvast bedankt.
  13. Probleem elektrisch opgelost. Nu gaan ieder uur de kleppen even open en afzuigventilator even aan (24 uur per dag), en alleen als lamp brand word na het sluiten van de kleppen CO2 ingespoten.
  14. Het stroomverbruik vind ik nog niet zo erg. In deze kast hangt 1 lamp van 600W. Kachel is 750W. 8 planten. Volgens de geleerde moet ik 24 uur per dag 28,5 graden op het bloembed hebben. En als ik de juiste opbouw van mijn CO2-inspuit heb, in combinatie met de luchtvochtigheid, is 100gr/plant haalbaar. (weet niet of het indianenverhalen zijn). Maar als dat zo is, kan je toch best beetje stroom betalen.
×
×
  • Create New...